Katarina
3

Unikat-to si!
|
Naj še jaz napišem nekaj,pa čeprav pozno... Tako kot Tebi Herby in verjetno še komu izmed Vas,se je tudi meni zgodilo nekaj podobnega. Ne...ne vem odgovorov na vsa vprašanja,še zdaleč ne...lahko samo povem,kako sem preživela obdobje "po..." sama.
Strinjam se...boli.Tudi mene je.Verjetno bolj,kot bi hotela opisovati.Veliko stvari sem preizkušala,da bi le prišla do tistega stadija,ko bolečina začne popuščati.Normalno...ne pride čez noč.Jaz sem potrebovala veliko časa.Po pravici povedano,tudi sedaj (po 2 letih) še stisne,zaboli...A ne več tako pogosto kot prej.
Najbolj ironično je bilo dejstvo,ki sem ga odkrila ob prebiranju knjig,s katerimi sem se hotela motivirati.Resnica namreč,da se slabo poznam... Začela sem odkrivati samo sebe,stvari,ki so všeč samo meni,pa naj bo to preprosto pesem,ki se me dotakne,ali ceremonija,ki jo izvajam kadar si privoščim kopel. Sem tip ženske,ki razvaja svojega partnerja in moram priznati,da sem velikokrat "sodelovala" v stvareh,ki so bile všeč Njemu,kasneje pa ugotovila,da me zanima nekaj povsem drugega. Samospoznavanje ni lahka zadeva.Saj veš...najlažje je kritizirati druge,zase vedno najdemo milion in en izgovor za stvari,ki jih počnemo. Torej,potrebno je iskrenost,pred samim seboj nima smisla igrat,samo pot ki jo prehodiš do kakršnegakoli spoznaja je daljša,verjemi... Nagrada je motivacija,ki pomaga prebrodit bolečino.
Potem je še nekaj,zame zelo pomebnega.Optimizem,ki sporoča,da ima vse-ampak res prav vse svoj smisel. Vem,da je takrat,ko najbolj boli težko razumeti,iskati povezave zakaj ima vse svoj namen in podobno.
A obrniva drugače...Saj poznaš tisto...Včasih se moraš od nekoga posloviti,da lahko srečaš nekoga drugega. Ne pravim,da jo boš srečal ta teden,mesec...,a takrat boš razumel,da je bilo slovo od te deklice potrebno.Kljub temu,da sedaj boli...
Tudi sama sem doživela marsikaj bolečega,a se vseeno ne morem,niti nočem strinjati z deklico,ki je pisala pred mano. Res je,veliko ljudi srečamo.Precej tudi takih,ki nas na tak ali drugačen način prizadanejo.A dejansko se prizadanemo samo zaradi naših pričakovanj,ki ne rečem,da so napačna,le ljudje s katerimi jih delimo niso vedno pravi... A izkušnje enostavno moramo obrniti v svoj prid,samo tako rastemo,se česa naučimo,razumemo. Ljubezen je...tudi takrat,ko se nam zdi da odhaja od nas,zato ker odhaja nekdo,ki smo ga imeli res radi.
In če Te prizadane...ne posplošuj deklic.dovoli si nove začetke,nova poznanstva in ne bodi črnogled zaradi te izkušnje.Lahko se namreč zgodi,da boš spoznal čudovito deklico,pa jo boš odrinil od sebe,ker ne boš prežvečil preteklosti. A vedeti moraš,da nimaš pravice obsojati-določati prihodnosti zato,ker preteklost ni ustrezala Tvojim pričakovanjem. Pa saj to veš,kajne...?
Pošiljam Ti veliko volje,sama sem jo takrat najbolj potrebovala. Srečno,
Katarina
Katarina
|