Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 6
(Read 33901 times)
herby
5

SLO - NM
Re: Ko se pari razidejo...
Reply #15 - 29.05.2002 at 08:48:03

Bi  lahko nov topic odprl, pa se tle cist dobr navezuje.

Pari se razidejo, clovek je spet sam.  V nekaj mesecih sem se navaadil biti saaaaam in tud uzivat v tem. Posvecat se sebi in se ljubiti.

Pa vendar sem se vedno clovek. In clovek rabi objeme, ali ne? Toplino socloveka. Kako naj sam sebi podarim to ljubezen....skoz se fura, da je ljubezen v tebi, ne isci je uzuni, ker je ne bos najdel.  Da smo v svojem bistvu ljubezen in je ne rabmo pr drugih iskat. Pa to je teorija.

V praksi pa je mnogo, mnogo ljudi osamljenih, ljudje ki rabijo dotik, objem, nezno besedo. Kako naj si clovek to sam seb podari. Kako naj clovek samega sebe objame v ljubezni? V praksi.

anyone?
Wink
Back to top

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley

IP Logged

N.
4

Reply #16 - 29.05.2002 at 09:05:40

Herby!

Pisal si:
Pa vendar sem se vedno clovek. In clovek rabi objeme, ali ne? Toplino socloveka. Kako naj sam sebi podarim to ljubezen....skoz se fura, da je ljubezen v tebi, ne isci je uzuni, ker je ne bos najdel.  Da smo v svojem bistvu ljubezen in je ne rabmo pr drugih iskat. Pa to je teorija.

To ni teorija, Herby. To je nepopolna teorija. In ker je nepopolna, jo človek zlahka zamenja za zmoto. Torej, vse to drži, včasih.

V praksi pa je mnogo, mnogo ljudi osamljenih, ljudje ki rabijo dotik, objem, nezno besedo. Kako naj si clovek to sam seb podari. Kako naj clovek samega sebe objame v ljubezni? V praksi.  

Da se. Včasih. Enostavno je, če si le tako razpoložen. Enostavno si rečeš kako lepo besedo. Izgovoriš jo.
Enostavno se objameš. Skleneš roke okoli svojega telesa.
Da se. Včasih.

Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #17 - 29.05.2002 at 09:25:50

Fino je, ce imaš več ljudi, s katerimi se objemaš. Ne samo partnerja. Ampak ljudje smo tako zaprti. In zavrti. Včasih me prešine, da bi koga objela, ampak v sebi imamo toliko zavor, jaz in tisti drugi, zaradi česar tega največkrat ne naredim.

Ampak jaz sem začela. V bolj čustvenih trenutkih, z ljudmi, ki so mi blizu. In veš, ljudje so presenečeni, ampak veseli. Poskusi še ti.

Ti pošiljam en objem.  Kiss
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Andres
5

Reply #18 - 29.05.2002 at 14:22:29

Herby!

Verjetno ima ta zveza poseben namen za prihodnost.  Vsak od nas je najmanj eno zensko, partnerja  izgubil. Vcasih je narod vesel ob takem dogodku, drugic spet kot ti apaticen. Evo mojga primera. Zadnjic sem jaz z eno nehal pa mi ni bilo vseeno. Dva tedna sem jo pogresal, danes pac imam spet sirsi poligon in normalno sem pononovno svobodnejsi.  Sicer pa. Vse je odvisno od posameznika.

Andres
Back to top

IP Logged

Miška
Guest

Reply #19 - 29.05.2002 at 15:08:04

Takole je moje mnenje:

Mi vsi smo samo ljudje. In vsak zase je samo človek. In strinjam se s tabo, Herby, da človek potrebuje bližino, toplino, morda samo objem. Kakor bi bil vsakdo izmed nas polovička, ki izgubljeno tava po tem svetu in išče drugo polovičko. S katero se šele lahko združi v popolno celoto. Nekaterim to uspe, drugim ne, vsi pa smo, vsaj po mojem mnenju, na tej poti iskanja.

Če si se izgubil in ostal sam in se iz te izkušnje naučil imeti rad najprej samega sebe in iskati ljubezen najprej v sebi, potem si na zelo dobri poti. Ker tako si lahko izpopolnil svojo polovičko. In verjemi v to, da boš naletel tudi na tisto drugo polovičko, ki ravno tako tava in išče. Samo ne prehitevaj in ne išči na silo. Prišla bo, stopila na tvojo pot. Zagledal se boš v njene oči, drget bo prešinil tvoje telo in v tistem trenutku boš spoznal: hej, to je to!

Pomembno je, da najprej čutiš samega sebe, najdeš ljubezen sam v sebi in veš, kdo si in kaj si želiš.

Teorija? Morda. Je pa lepa in lepo je, če človek vanjo verjame…

M.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #20 - 29.05.2002 at 16:00:57

Imaš prav, ker potrebujemo drug drugega bolj kot si mislimo. Potrebujemo dotike, objeme, poljub, nežno besedo... Tako kot zrak, vodo in hrano, včasih še bolj. In zato, da se z nekom objameš ni potrebno, da si si partner.

Sama sem res srečna, ker imam poleg mojega dragija toliko prijateljic s katerimi se objamem in poljubim vedno ko smo skupaj. Lepo mi je tudi, ko se stisnem in poljubim mami, pa tudi kak moški prijatelj je dobrodošel v mojem objemu, prav tako kot se vedno rada stisnem k svoji kužiki ali kateri živalci, ki jo srečam.

Sama si ne predstavljam življenja brez dotikov, nežnosti, poljubov... Govorim o dotikih in poljubih, ki nimajo zveze s spolnostjo.

Koliko prijateljev imamo, pa se jih nikoli ne dotaknemo, se ne objamemo...
Raje to storim danes kot jutri, čeprav je prvič morda hecno, ampak raje se malo hecno počutim, kot da se kaj zgodi in mi prijatelj umre, ker takrat se zavedati kaj vse bi storila, da bi ga lahko objela in poljubila, je prepozno.

Res je, vsak mora imeti najprej sebe rad, da sploh lahko daje drugim in ne pride do pretirane navezanosti. Vendar se mi včasih zdi, da nato ljudje zamenjujejo sebičnost s pojmom...najprej moram imeti rad sebe...in se s tem še bolj odmaknejo od soljudi.

Dotik je hrana za mojo dušo.
Sama se zelo rada dotikam ljudi in vedno več jih vedno bolj spuščam v svojo bližino in to me osrečuje.

Sicer pa obstaja ena ful lepa pesem od Minattija:
Nekoga moraš imeti rad...

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #21 - 30.05.2002 at 07:33:28

Zvonko Modrej je v eni od svojih knjig (mislim da Sreča je kot metulj) napisal: Ljudje smo angeli z eno samo perutjo, zato lahko letimo le objeti...
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

EAGLE-1
1
*

Če želiš videti, moraš
gledati s srcem.

Reply #22 - 21.07.2002 at 20:53:42

Prelepa razmišljanja...berem vaše poste in razmišljam zraven....in najdem v njih del sebe...prelep občutek. Življenje zna biti tako zelo zelo lepo

vaš Grega Smiley
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #23 - 22.07.2002 at 14:27:20

[color=Blue][/color]...razumem te Harby...je hudo in boli-vem! Preboleti nekoga in pozabiti...pa je nekaj nejtežjega. Vse izgube so boleče...Človek ostaja sam, bolečina pa ne izgine...Nekoč sem tudi sama verjela v popolno in večno ljubezen. Ni je. Ne more biti. Naj me še bolj prepričujejo, da je ljubezen večna...žal NI. V samoti človek šele spozna, kako velika je globina bolečine. Minila bo, boš videl. Samo čas potrebuješ in dejstvo, da je na svetu še mnogo prekrasnih ljudi, ki bodo vredni tvoje ljubezni. Vredni tebe in tvojih čustev.
lp
Angel
Back to top

Angel*

IP Logged

Katarina
3

Unikat-to si!

Reply #24 - 22.07.2002 at 16:50:30

Naj še jaz napišem nekaj,pa čeprav pozno...
Tako kot Tebi Herby in verjetno še komu izmed Vas,se je tudi meni zgodilo nekaj podobnega.
Ne...ne vem odgovorov na vsa vprašanja,še zdaleč ne...lahko samo povem,kako sem preživela obdobje  "po..." sama.

Strinjam se...boli.Tudi mene je.Verjetno bolj,kot bi hotela opisovati.Veliko stvari sem preizkušala,da bi le prišla do tistega stadija,ko bolečina začne popuščati.Normalno...ne pride čez noč.Jaz sem potrebovala veliko časa.Po pravici povedano,tudi sedaj (po 2 letih) še stisne,zaboli...A ne več tako pogosto kot prej.

Najbolj ironično je bilo dejstvo,ki sem ga odkrila ob prebiranju knjig,s katerimi sem se hotela motivirati.Resnica namreč,da se slabo poznam...
Začela sem odkrivati samo sebe,stvari,ki so všeč samo meni,pa naj bo to preprosto pesem,ki se me dotakne,ali ceremonija,ki jo izvajam kadar si privoščim kopel.
Sem tip ženske,ki razvaja svojega partnerja in moram priznati,da sem velikokrat "sodelovala" v stvareh,ki so bile všeč Njemu,kasneje pa ugotovila,da me zanima nekaj povsem drugega.
Samospoznavanje ni lahka zadeva.Saj veš...najlažje je kritizirati druge,zase vedno najdemo milion in en izgovor za stvari,ki jih počnemo.
Torej,potrebno je iskrenost,pred samim seboj nima smisla igrat,samo pot ki jo prehodiš do kakršnegakoli spoznaja je daljša,verjemi...
Nagrada je motivacija,ki pomaga prebrodit bolečino.

Potem je še nekaj,zame zelo pomebnega.Optimizem,ki sporoča,da ima vse-ampak res prav vse svoj smisel.
Vem,da je  takrat,ko najbolj boli težko razumeti,iskati povezave zakaj ima vse svoj namen in podobno.

A obrniva drugače...Saj poznaš tisto...Včasih se moraš od nekoga posloviti,da lahko srečaš nekoga drugega.
Ne pravim,da jo boš srečal ta teden,mesec...,a takrat boš razumel,da je bilo slovo od te deklice potrebno.Kljub temu,da sedaj boli...

Tudi sama sem doživela marsikaj bolečega,a se vseeno ne morem,niti nočem strinjati z deklico,ki je pisala pred mano.
Res je,veliko ljudi srečamo.Precej tudi takih,ki nas na tak ali drugačen način prizadanejo.A dejansko se prizadanemo samo zaradi naših pričakovanj,ki ne rečem,da so napačna,le ljudje s katerimi jih delimo niso vedno pravi...
A izkušnje enostavno moramo obrniti v svoj prid,samo tako rastemo,se česa naučimo,razumemo.
Ljubezen je...tudi takrat,ko se nam zdi da odhaja od nas,zato ker odhaja nekdo,ki smo ga imeli res radi.

In če Te prizadane...ne posplošuj deklic.dovoli si nove začetke,nova poznanstva in ne bodi črnogled zaradi te izkušnje.Lahko se namreč zgodi,da boš spoznal čudovito deklico,pa jo boš odrinil od sebe,ker ne boš prežvečil preteklosti.
A vedeti moraš,da nimaš pravice obsojati-določati prihodnosti zato,ker preteklost ni ustrezala Tvojim pričakovanjem.
Pa saj to veš,kajne...?

Pošiljam Ti veliko volje,sama sem jo takrat najbolj potrebovala.
Srečno,

Katarina

Katarina

Back to top

Slabih izkušenj ni,so samo priložnosti za učenje...

IP Logged

N.
4

Reply #25 - 22.07.2002 at 23:15:28

Angel wrote on 22.07.2002 at 14:27:20:
[color=Blue][/color]Nekoč sem tudi sama verjela v popolno in večno ljubezen. Ni je. Ne more biti. Naj me še bolj prepričujejo, da je ljubezen večna...žal NI.  

Kako to misliš, da ljubezen ni večna. Kaj pa je za tebe ljubezen? Nekaj kar idealiziramo, ali nekaj kar v partnerskem odnosu čutimo. Vsakodnevno čutimo. Seveda, če čutimo.
Če so to občutki, so tako ali tako, moji, tvoji, naši... In če so v meni, (tebi, ne vem, v partnerju), potem so lahko večni oz. vedno znova. Ali ne?
Torej, ne verjeti v nekaj, ampak v nas same.

Recimo.
Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #26 - 22.07.2002 at 23:22:45

Katarina wrote on 22.07.2002 at 16:50:30:
Sem tip ženske,ki razvaja svojega partnerja in moram priznati,da sem velikokrat "sodelovala" v stvareh,ki so bile všeč Njemu,kasneje pa ugotovila,da me zanima nekaj povsem drugega.

Katarina.

Zakaj si "sodelovala" v stvareh, ki so bile všeč Njemu, tebe pa niti niso zanimale?

Mogoče zato, ker niso bile pomembne stvari, pri katerih si sodelovala, ampak občutki, ki so v tebi (vedno v tebi) ob tem sodelovanju bili.
Ti in še enkrat ti.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #27 - 22.07.2002 at 23:23:42

Ljubezen je večna, vendar si je ne želimo. Ker si želimo nekaj drugega, kot pa ljubezen.

Smiley

Back to top

IP Logged

N.
4

Reply #28 - 22.07.2002 at 23:27:25

Robi wrote on 22.07.2002 at 23:23:42:
Ljubezen je večna, vendar si je ne želimo. Ker si želimo nekaj drugega, kot pa ljubezen.

Smiley

Ah, ah, ah...

vsakdo si želi ljubezni. Si ti ne želiš ljubezni. Kaj je zdaj to nekaj drugega, kot pa ljubezen?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #29 - 22.07.2002 at 23:35:09

Mislim to, da bi radi, da bi bila ljubezen nekaj drugega, kot pa v resnici je.
Torej si želimo ljubezen prilagoditi svojim željam in prepričanjem, kar pa ni več ljubezen.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 6