najprej hočem biti ljubljen
potem (na četrtem nivoju) (do)žvim ljubezen
in potem samo še ljubim
kot ponavadi je hec v tem da se gleda na isto medaljo z dveh strani, v tem primeru 'od spodaj' ali 'od zgoraj' ... od uznotri al pa od uzuni ... iz materije ali iz duha ... dual(nost) != enost
*a je mozno najdt neki kar bi blo Absolutno visjega in v centru interesa nas vseh?*
ljubezen mogoče ???
no ... vidim da mind tud tako misli
*Moje mnenje pa je, da absoluta sploh ni, oziroma, da ne more obstajati, ker je v samem sebi protisloven. Saj že otroci poznajo tisto, da bog ne more biti vsemogočen (torej absolut), ker ne more narediti take skale, ki je ne bi mogel dvigniti niti on. *
men se pa nekako zdi da BOG nekako ne pozna negacije ... negacija je mogoča šele v sistemu dualnosti ... v mayi
xe xe xe
zmotni ego
ja se mi zdi da se bomo zlo težko pomenl o tem kdo smo, če bomo skoz hotl to isto povedat z jezikom ki velja v materiji (negacija -> dualnost). s tem jezikom bomo to zelo težko opisal ... imho ... glih zato razvijamo novorek, pri katerem je aryan - tisti ki sledi vedam - zadost dobro podkovan ... mogoče celo malo preveč in zato ne vidi resnice drugih, resničnosti kateri ne morejo ubežati, saj niti nočejo ... mogoče imajo željo, nimajo pa namere ...
katero čutilo 'čuti' boga aryan?
Quote:a. : kako pa prides do tega stanja in kako ga vzdrzujes?
to je bolj pot do stanja ...
*Pomembno se mi zdi, da ko se sprašujemo Kdo smo skušamo ugotoviti kaj nam je skupnega.*
to ...
tao ... imho ... nisi ti ... tao - dao je u aryanovem besednjaku absolut ali v mojem BOG ... osnovna substanca ... kar jih mi dojemamo tukaj in zdaj spljoh
delamo se pametne zato da bi nekdo nekaje reku ... mater veš da res, veš da jest tud tko mislm ... in v osnovi je tuki na forumu tko ... če ti noben ne pika nazaj al se strinja, al dopušča možnost da je tudi tako ... al se mu pa ne sanja o čem govoriš.
in zadnji bodo prvi.
no in ko ti noben ne pika nazaj, veš da se že mal manj motiš.
*Kdor sam hoče, tega usoda vodi, kdor ne, tega potegne s seboj.*
evo kako seneka lepo pove
titud wrote on 06.01.2003 at 13:25:15:Evo, sem natresu en kup tez, kdo bi lahko človek bil, ki so stare od 1500 do 3000 let in ki jih še vedno bolj ali manj nevede verbalno recikliramo, a redkokdaj zares dojemamo...
nekako, titud, je hec v tem da da bi aryan rad povedu da mi nismo ljudje ... kaj pa smo pol?
se reče
ne kaj bi lahko človek bil
ampak če jest nism samo človek, ampak mnjogo več ... kaj potem sem.
vem recimo da nisem ego.
kaj pol sm?
duša
ok
kaj to je?
kako sm lahko neki kar sploh ne vem kaj je ... nekateri niti ne vedo za njen obstoj ...
in zadnji bodo prvi.
Zelos ... ti kr mal pobrski po starih temah, al pa kr aryana praš ... če pa bolj malo veš ... pa kr mal poišči po forumu ... search ... in to ... smo že precej tega stipkal sm gor ... ni vse Resnica, je pa vse definitivno del Resnice.
kajti nič ni izven absoluta kot bi vedu povedat aryan
*osvoboditev ne pomeni izniciti svojega ega (nirvan), niti ne pomeni se zliti v celoto (brahma-nirvan), ampak pomeni ugotovitev svojega pravega ega, glede na celoto.
takrat kadar si nic ali kadar si vse, takrat ne more bit nbene ljubezni, ki po definiciji zahteva dva. *
a bi lahko reku da se ti ta ugotovitev zgodi na četrtem nivoju?
no pa sm vas dohitu ...
a kdo že ve kdo smo?
no še kos današnje meditacije ... mogoče se pa kdo najde notr
20:32:28 [Kali] Sprejeli smo ta izziv, da pomagamo in služimo svojemu bližnjemu…
20:32:45 [Kali] Pred njim stojimo v veliki sobani, razsvetljeni od bistva naših življenj…
20:33:05 [Kali] Iskrice naše svetlobe se odbijajo od kristalnih zidov sobane, širijo svetlobo znotraj prostora…je intenzivno lesketajoča, vendar ne premočna…
20:33:19 [Kali] Občutimo ljubezen drug do drugega in ljubezen naših varuhov in vodnikov…to je topel, varen občutek…
20:33:42 [Kali] Zopet smo opozorjeni na naš namen in na odločitve, ki jih delamo…vemo, da se ta krog ne bo prekinil; nadaljeval se bo še mnogo časa, skozi mnogo življenj…
20:33:53 [Kali] Spomnimo se naše povezave enega z drugim; da smo Eno samo z “vsem kar je” in vsemi, ki so iz iste “družine duš”…
20:34:12 [Kali] Spomnimo se našega časa tu…spomnimo se našega sveta takega kot je bil; fizičnega, ki je sedaj v višji vibraciji kot mesta kamor gremo…
20:34:24 [Kali] Spomnimo se te zlate aure, našega doma in žareče topline ljubezni…
20:34:38 [Kali] Spomnimo se popolnosti našega obstoja…popolni, brez napak, še nedotaknjeni in neprestrašeni z doživetji…
20:34:56 [Kali] Spomnimo se našega prvega obiska sveta, ki mu rečemo Zemlja…To je bilo dolgo nazaj, v linearnem času…
20:35:27 [Kali] Spomnimo se stavbe mogočne civilizacije in vloge, ki smo jo igrali…
20:35:38 [Kali] Spomnimo se kako smo si kot bitja svetlobe in višje vibracije zmanjševali to vibracijo, da smo postali fizični…
20:35:57 [Kali] Ko smo kot fizična bitja pomagali drugim in jim dajali nasvete; učili in zdravili, živeli kot oni, življenje za življenjem, cikel za ciklom…
20:36:21 [Kali] Učili smo se in si delili, rastli in pomagai drugim, da zrastejo duhovno neodvisni; zato, da lahko tudi oni pomagajo drugim…
20:36:47 [Kali] Dobe so prihajale in odhajale; civilizacije so se dvigale in padale, in mi smo pomagali – z dajanjem podpore, ko je bilo potrebno, učenjem in ohranjanjem spominov na te čase…
20:37:03 [Kali] Spomnimo se tudi tega, da je bil vsakdo od nas na svoji duhovni poti, in ni bilo pravih ali napačnih poti; in da se še naprej učimo…
20:37:17 [Kali] Spominjamo se časov med fizičnimi življenji, ko smo odvrgli fizična oblačila in nadaljevali z učenjem…
20:37:39 [Kali] In spet smo izbrali obdobja, ko smo bili fizični, da bi pomagali, ko je bilo potrebno…
20:37:48 [Kali] Te spomine imamo, oboje, skupaj in narazen ene od drugih… da si pomagamo med seboj, v časih, ko izgubimo smisel…
20:37:59 [Kali] Ti spomini se vračajo, nas preplavljajo, medtem ko stojimo tam in sprejemamo svetlobo…
20:38:17 [Kali] Razdajali se bomo za izboljšanje človeštva…
20:38:34 [Kali] Čutimo bolečino Zemlje, medtem ko kot njeni otroci rastemo skozi njene lekcije, nekatere lekcije so hitrejše od drugih…
20:38:58 [Kali] Zopet čutimo potrebo po tem, da pomagamo…posijati naši notranji svetlobi, da pomaga razsvetliti poti ostalih…
20:39:09 [Kali] To je naše doživetje učenja in tako rastemo s tem, ko pomagamo drugim, da rastejo…
20:39:23 [Kali] In na tak način se vržemo proti temu vedno se spreminjajočem svetu, da se rodimo med njegovimi ljudmi…
20:39:35 [Kali] Potovali smo proti toku reke časa, do našega prvotnega mesta…
20:40:01 [Kali] Hvala, ker ste delili to potovanje z menoj…
20:40:08 [Kali] Mi smo Ljubezen, Mi smo Svetloba, Mi smo ENO…
20:40:28 [Kali] Svetle blagoslove……