Quote:zakaj se ti zdi nepotrebno ali brez veze razpravljat o Absolutu, nekaj kar je nepredstavljivo umu? ce ni umu, cemu je pa pol? cutilom zihr ne ker so nizje narave. a je pol se kej nad umom? s cem pol lohk mi vidmo, si predstavljamo ali razpravljamo o Absolutu, neomejenem?
ja višji jaz ane JAZ SEM ... to kar sm zmotno (po tvoje) poimenoval brahman
ta ki ti sproča stvari preko intuicije - slikico si si že pogledu?
predajo je osho zlo dobr opisu nekako tako:
predstavlji si reko, zelo hitro reko, skorajda deročo (pa brez skal), predstavljaj si da plavaš na njej, ne da plavaš po njej, ampak samo nanjej - z njo - ona te nosi - ti pa recimo furaš mrtvaka - in samo si ... bom poocrju
temu - predaji - smo včasih rekl nedelovanje - wu wei
trpljenje lahko odpravimo na mnogo načinov - z nedlovanjem, spoznanjem, ponižnostjo ... - vsi ti so v bistvu povezani med seboj - verejtno celo soodvisni edino kar je se odražajo na različnih nivojih - ali pač so povzročeni od tam - se tam dogajajo
dobr si reku mind - kakšna potenca BOGA mi sploh smo?
ljubezen je definitvno ena od načinov
*Ampak z posameznikovega stališča gledano, tako dolgo dokler bo deloval proti zakonom potence(temno,mrzlo) tako dolgo ne bo doživel ognja ?
tko nekako ja
arjan jest pa mislim da je sedem načinov in vse je treba prehodit, ljubezen je samo četrti način po vrsti, je pa res da ko hodiš po tem načinu, takrat si spodnjo polovico telesa že zrihtu, kanal je tam že skopan, tisti del lahko uporabljaš brez potrošnje energije - ego skorajda nima več moči.
je samo še za to tukaj da lahko opravljamo nalogo - učenje
zakaj ljubezen nebi obstajala brez dveh?
kako to misliš?
brez dveh ljudi, ali brez dveh potenc?
jest bi reku da je nevečnost izmišljotina
ls:
čutila (čuti) so nižje narave - po definiciji - nekje tretji nivo se mi zdi
um je pomoje nekje na petki
intelekt pa šterki
razum pa trojki
ljubezen šterki
in učitelj petki
... ma sej to veš ...
http://www.gape.org/gapes/ego/ in najlaži je med temi nivoji prehajat PO VRSTI
zato nas tud povečini vse jebe lajf, ker enke povečini kr nimamo poštimane, ker enkra je osnova za vse, ona so temelji, če so temelji slabi, je vsa nadgradnja bolj tako, ko je enka gut, je čas za dvojko - sex, trojko - strah - ego, šterko ljubezen, petko učitelj, šestko jasnovidnost, in sedemka - samsaraa no more

noben uvid ni večen, on deluje samo na tem istem nivoju (in seveda na nižjih) na višjem nivoju ponavadi nekaj manjka temu uvidu. in ta kar veš ni več res, no je res, za nižje nivoje, na višjih je pa malo drugače.
in pol ugotoviš da si narobe vedu.
da nima vsakdo svoje resnice ampak ima vsakdo svojo resničnost ...