Quote:sej pekel obstaja tud ce verjames v reinkarnacijo. pekel pomen trpljenje, in smrt ni edina oblika trpljenja. trpimo tud k zvimo, zakaj naj ne bi trpel tud ob smrti ali v naslednjem lifu? trpimo zarad nepoznavanja "tistga", katerega posledica je avtosugestivno razmisljanje. neki kar je omejenga hocmo narest neomejenga in pr tem ratamo zafrustrirani. ampak se vseen spuscamo v to "nemogoco" akcijo. zakaj? to je vprasanje.
ali so nase zelje (po dobrem, neomejenem, srecnem, itd.) iluzija, ali pa je nasa trenutna praksa zgresena in kot taka iluzorna.
ce sem jaz v resnic zejen (ampak se ne zavedam tocno problema) in hocem svojo zejo potesit s tem da grem plezat na hrib bom zafrustriran.
treba je prisluhnit (sej tko al tko jih ne mormo ignorirat)nasim notranjim zeljam po zivljenju, znanju, ljubezni, sreci itd. ampak obenem pa mormo tud cimprej odmislt da bomo zmogl to dosezt samo s svojim trudom.
npr. jaz hocem pridt vn iz vodnjaka (ker mi notr ni vsec) in nekateri poskusajo splezat sami ven (kar je nemogoce), nekateri pa samo gledajo spago ki visi in ne dajo truda da bi se prjel da jih bo nekdo potegnu vn.
skrivnost je v kombinaciji nasga truda (pri sodelovanju in drzanju) in "milosti" spage. ce ignoriramo bilokaterga od teh dveh, bomo zafrustrirani.
O tem, al pekel obstaja al ne: tak kot sem si ga jaz predstavljala: 100°C vklenjena v verige mogla nosit težka drva pa premog na ogenj metat, prganjou bi me en rdeč rogatec kopitast tko da bi me z vilami špikou u rit, pa ko bi bil u+ogenj zakurjen, pa kotu prstavljen, pa voda vrela, bi se mogla lepo pohlevno tm notr 'skopat'....

v tak pekel več ne verjamem, ampak tko so me strašil...
je pa blo res s tem peklom mišljeno eno 'trpljenje', sam to je dost huda beseda, mislm, da ni tko hudo, samo tut nimam predstave, ker nimam primerjave s tem, kako lepo bi blo, če tega ne bi blo...
pa a je res tko huda 'frustracija', ok obilo zamašenih cevi, če mlek vase zlivaš, pa se ti kalcij povsod useda, namest bencina, ne? ampak sej mislm, da nam kr dobr gre po tisti vmsni poti: poskušam sama, sama, sama, ampak hkrati opazujem okolico in se obnjo spotikam in se poskušam iz tega kaj naučit... to je zame pomoč od zunaj, milostno vesolje, ki mi 'mece' take pod kolena
kokr je Gary reku: Universe is kind.
(?)
Aha, vprašanje je zakaj?
Ja, torej, frustracija menda res ni tko huda? Sej ko 'napredujem', mi je prou fletn in hočem še...