Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 
(Read 42987 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: Poseganje župnika
Reply #60 - 24.09.2002 at 10:45:13

/Edi: in dejstvo je, da v zadnjem času nisem bral o komunistih, ki podirajo cerkve na hribih/
...IN ZAKAJ BI JIH PODIRALI  ???
Saj jih ne motijo. Pravzaprav jih potrebujejo.
Da lažje vladajo.
Poznam ljudi, ki hodijo v cerkev in imajo vse zakramente.
V službah pa delajo za oblastnike. Ker imajo od tega vsestranske koristi.
Združili so "duhovno" in materialno - vse za lastno korist.
VSE JE V ZAVEDANJU... !
Lep pozdrav vsem
Vida

Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #61 - 24.09.2002 at 11:58:37

Samson wrote on 23.09.2002 at 19:21:57:
Edi, naj začnem s koncem, s teboj, ko odgovarjaš, pirx_-u. Mislim, da te ni prav nič bolj napadel, kot si ti mene ali njega. Pač ne vem, zakaj bi ti nekaj smel, nekdo drug pa tega nebi smel. Kritizirati moje navdušenje nad tem, da je tam nekdo premaknil nekaj kamenčkov, ki so oblikovali Titov napis, ki večino Slovencev zanesljivo moti, obenem pa iti preko obtožbe, da je dr. Rode krvoločen, je zares huda zloraba razsodniške funkcije, če si si jo že vzel.

Samson, še enkrat.

To je velika, debela laž. Da sem jest Rode-ta imenoval za krvoločneža. Poleg tega, pa je še večja nesramnost, da me postavljaš ob bok tistemu ki je to reku.

Debata je tekla tako kot je. In ti niti pirx, nočeta enostavno razumeti enga mojga enostavnega vprašanja?

Zakaj bi rušu stare napise ( spomenike, .... karkol), svoje,  pa puščal.

To je bit mojega vprašanja.
To je bistvo, vendar takoj zraven privlečeta, in to oba, neke Rode-te, neke "krvoločneže", neke sistematične obsodbe.

Lepo te še enkrat prosim, da če se pogovarjaš z menoj, da ta nivo in sklicevanje na moje izjave uporabiš (ukaz QUOTE), ker dejansko lahko smatram, da se delaš namerno slepega oz. nočeš iskreno in pošteno stopat v debato z menoj, kot to jest počnem v odnosu do vaju.

-------------------------
Vida, tisto je bilo retorično vprašanje.

Zakaj komunisti ne rušijo starih cerkva, kot cerkveniki želijo porušit vse kar je bilo komunističnega?

Samo to me je zanimalo Samson.

Lep pozdrav
Edi

Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #62 - 24.09.2002 at 15:31:33

Samson wrote on 23.09.2002 at 19:21:57:
ANA, zelo me zanima primer, ki si ga zapisala glede veroučnih izkazov. Prosim, pošlji mi na moj mail naslov, za katerega župnika gre in v kateri župniji. Zagotaljam Ti, da se bom pogovoril z njim, če le ni to kje predaleč izven Slovenije. Če je resnica, kar pišeš, boš to z veseljem storila in boš s tem naredila tudi marsikaj dobrega, če pa ni, potem pa nehaj z izmišljevanjem neokusnih pravljic. Dekameron je že zdavnaj napisan in mu nimaš več kaj dodati.

ah, ah, Samson, a kar privat naj ti pošljem pa tako dalje itd... pa še z veseljem pa ne vem koga še. Da me boš TI presojal, a govorim resnico a ne? Kenede, saj za to se gre, ane? Ne za župnika in njegove izjave (kaj pa si ti, da mu boš ti pucal glavo, do sedaj so mu jo na škofiji?)

Sva že na tretji stopnji, ki si jo ubral v pogovorih z mano ali o meni, kar sem tudi pričakovala in kar bi vsak psiholog predvidel: najprej božati, nato usekati , tretja stopnja je očrniti pri drugih. Najlaže je  očrniti  nekoga z obdolžitvijo, da laže.

Mi niti na misel ne  pride, da bi se pogajala s tabo, kaj je res in kaj ni. Mi, ki smo bili v cerkvi pri maši, vemo, kaj je župnik rekel in kaj ni. In mene osebno figo briga, kaj o tem misliš ti. Ne bo me ne več in ne manj, če ti misliš o meni pozitivno ali pa negativno.

Sem pričakovala, da boš med drugim in tretjim korakom naredil kaj premora, pa ga skoraj nisi.

Amstelka je pa tudi že na vrsti za tvojo obdelavo, kenede? Če uštimaš ženski del foruma, ki ti ni všeč, boš potem laže še moškega. Tako misliš. In kar naenkrat bomo  vsi videli samo še pozitivne lastnosti CERKVE in samo še o dobrih delih Cerkve pisali.

Samson, pejt se svoje igrice sam.
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

pirx_
1
*

Obišči stičišče mladih
www.drustvo-mmm .si
www.drustvo-mmm.si
Reply #63 - 24.09.2002 at 16:48:02

Ana, zakaj pa ti je tak problem izpostaviti ime in kraj župnika, ki si je privoščil tak spodrsljaj? Morda zato, ker si si to samo izmislila? Ah, seveda neeeee! No, daj ime in priimek, ker bi tudi sam rad napisal temu gospodu eno pisemce. Pa ne se sedaj posipavati s pepelom, ker je bilo megle na forumu že dovolj. Hvala!
Back to top

Obišči stičišče mladih: www.drustvo-mmm.si
WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #64 - 24.09.2002 at 16:53:42

napiš ana, napiš ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #65 - 24.09.2002 at 17:17:54

... preden pa karkoli bolj ali manj javno objaviš, pa se prepričaj, da obstaja kdo, ki je pripravljen tudi (recimo na sodišču) potrditi tvoje navedbe ... pa še prej premisli v kakšnem kontekstu so objavljene, da niso recimo lahko videti namenjene tudi blatenju ugleda posameznika ali organizacije ... za vsak slučaj in ker gre za dejstva in ne za mnenje ...
lp bp
Back to top

IP Logged

Bardo Thodol
Guest

Reply #66 - 24.09.2002 at 18:15:29

Da bi bilo treba veroučni izkaz predložiti poleg ostalih spričeval in dokumentov pri iskanju službe, je lahko (sicer na srečo) samo pobožna, vendar povsem legitimna želja predstavnikov Cerkve.

Če je tisti župnik pred verniki to res izrekel, ga jaz osebno v tem primeru ne obsojam, prej občudujem, saj je na glas izrekel nekaj, kar mnogi, sicer bolj potuhnjeni, le na tiho upajo.

Seveda, če ga izdaš, bo dobil vrsto "prijateljskih" pisem (kar so nekateri celo že napovedali), pa mogoče še kak javni ukor - kot v starih partijskih časih, ko so vsi posvečeni planili po preveč naivnem revežu, če je preveč na glas kakšno tako stresel,  ki bi lahko med ljudstvom negativno odmevala in škodovala ugledu partije. Z ugledom se pa, kot vemo, dragi tovariši, pardon, farani,  ni za igrati  8)
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #67 - 25.09.2002 at 09:38:03

hvala za mnenja bp-ja in Bardo-ja: imena župnika ne mislim izdajat v javnosti, seveda pa ga gapetu lahko povem po privat liniji. Pa drugim, ki so strpnega značaja, tudi. Ampak kakšen Samson in pirx nista vmes Grin.

Saj ime župnika ni nobena skrivnost ali posebnost.

Kot sem že napisala, tukaj se sploh ne gre za župnika, ampak zato, da se me obdolži laži. In čisto tipično: če ne poveš imena župnika, potem pa itak lažeš. Grin kako mi je to smešno Grin inkvizicija  Grin načelo: MI že itak vse vemo, ti samo še priznaj, če pa ne priznaš, si pa kriva, česar te dolžimo  Grin Grin Grin Grin Grin Grin

eh eh, kdo je rekel, da bomo po smrti vsi sojeni? Kdo je rekel: Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo? Ali v župnika?

Že res, da smo vsi božji otroci, a nekateri se počutijo bolj božje od drugih, hočejo prevzeti vlogo božjega razsodnika.

Sama nisem obsodila župnika, samo njegove besede sem navedla. Meni so se zdele zanimive ravno s tega gledišča, ki ga je navedel tudi Bardo: tiha želja župnika. Zdelo se mi je verjetno še nekaj: da se o tej temi  pogovarjajo župniki med sabo in si je pač naš župnik upal to na glas povedati.

Moram reči, da naš župnik sploh ni slab človek po srcu. Ampak ljudem se velikokrat zameri ravno zaradi takih izjav, kot jo je dal to nedeljo med branjem veroučnega urnika. In takih cvetk je strosil že kar nekaj.

Pa povejte mi: zakaj bi se morala zaradi njih zgražati? Sploh nimam razloga. Vpliva na moje vsakdanje življenje itak nimajo, z njimi me ne omejuje, pa tudi pomaga mi ne. Se jim pa včasih nasmejem, smeh je pa zelo dober zdravnik, kenede Grin

Za svoje besede itak župnik sam pred Bogom odgovarja.
Back to top

IP Logged

lumpy
3

akobane
vesolje
Reply #68 - 25.09.2002 at 09:41:03

Mene pa nekaj zanima.

Mogoče je že kdo vprašal, a vseeno .....

Samson, pirx_, SeK ,  a ste vi mogoče duhovniki ali celo škofje, al kaj drugega v sklopu RKC (razen ""verniki"")?
V kraju, kjer živim namreč ne poznam tako prenapetih kristjanov.

Glede na to, kar uči krščanska vera, ki jo dobro poznam, o strpnosti in dobrih delih, ste vi trije lahko pristaši RKC, vendar niste niti približno "kristjani".
To pa zato, ker mešate vero z raznimi institucijami in nimate nobene strpnosti do drugače mislečih.
Vera se ve kaj je - to ve vsak sam zase, kaj nosi v srcu.

In na tem forumu, kot vem, se govori o verah oz. o tistemu dobremu, kar je v njih in kar posameznik ob njih spoznava.

Pa brez preganjavice, lepo prosim.  

Akobané

lumpy

Back to top

Pot je ena - cest pa tisočero.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #69 - 25.09.2002 at 11:19:17

ana wrote on 25.09.2002 at 09:38:03:
Že res, da smo vsi božji otroci, a nekateri se počutijo bolj božje od drugih, hočejo prevzeti vlogo božjega razsodnika.

jah ... ta vloga jim je po njihovi interpretaciji bila dodeljena ... in to so dolžni uveljavljati
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #70 - 25.09.2002 at 13:10:51

gape wrote on 25.09.2002 at 11:19:17:
jah ... ta vloga jim je po njihovi interpretaciji bila dodeljena ... in to so dolžni uveljavljati

jah.... gape, ampak samo po njihovi interpretaciji
Back to top

IP Logged

pirx_
1
*

Obišči stičišče mladih
www.drustvo-mmm .si
www.drustvo-mmm.si
Reply #71 - 25.09.2002 at 13:17:12

lumpy wrote on 25.09.2002 at 09:41:03:
Mene pa nekaj zanima.

Mogoče je že kdo vprašal, a vseeno .....

In na tem forumu, kot vem, se govori o verah oz. o tistemu dobremu, kar je v njih in kar posameznik ob njih spoznava.

Pa brez preganjavice, lepo prosim.  

Živijo lumpy. Mar se ti ne zdi paradoksalno, da ravno mi trije povemo največ dobrega o veri? Smo pač pripadniki RKC in če povemo resnico, ki je zaradi objektivnih in subjektivnih dejstev zamolčana ali spregledana to po mojem še ni prenapetost, ali kako si se že izrazil. So pa res prenapeti tisti, ki potrebujejo Cerkev kot razrednega sovražnika, da laže vladajo in mešajo meglo - mi pa sem in tja odstremo tančico skrivnosti ali pa laži - in jih tako same postavimo na laž ali pa v zmoto.

Pa brez preganjavice prosim! Sicer je pa jasnoda resnica najbolj preganja in boli tistega, ki je v laži.

Bog z vami!

PS: Ampak lumpy, res se boš moral navaditi, da lahko tudi verniki povemo (Ustava RS) kar mislimo, veš? Ali pa smo po tvoje še kar drugorazredni državljani?
Back to top

Obišči stičišče mladih: www.drustvo-mmm.si
WWW WWW  
IP Logged

Bardo Thodol
Guest

Reply #72 - 25.09.2002 at 13:46:48

pirx_ wrote on 25.09.2002 at 13:17:12:
Mar se ti ne zdi paradoksalno, da ravno mi trije povemo največ dobrega o veri? Smo pač pripadniki RKC in če povemo resnico, ki je zaradi objektivnih in subjektivnih dejstev zamolčana ali spregledana to po mojem še ni prenapetost, ali kako si se že izrazil. So pa res prenapeti tisti, ki potrebujejo Cerkev kot razrednega sovražnika, da laže vladajo in mešajo meglo - mi pa sem in tja odstremo tančico skrivnosti ali pa laži - in jih tako same postavimo na laž ali pa v zmoto.

Paradoksalno je, da na tem forumu niste verniki  samo predstavniki RKC. Trditve, da samo vi poveste največ dobrega o veri, pa raje ne bi komentiral. O svoji veri pogosto veliko dobrega povedo tudi drugi.

Nisem pa ravno prepričan, da spada k dobremu govorjenju o veri, kadar kdo ven privleče nekakšne oblastnike, pa razredne sovražnike in podobno. Ali so mogoče tudi taki zbrani na tem forumu, da jih je potrebno kar naprej posebej ogovarjati?

Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #73 - 25.09.2002 at 21:55:02

Edi, samo citat, ki ga navajaš preberi, pa boš videl, da ne trdim, da si ti izjavljal, da je dr. Rode krvoločen. Govoril sem o tem, na katero stran se kdo avtomatično postavi, v tem imam pa prav. Torej nisem lagal, samo to, in ne čutim potrebe, da bi lagal. Poleg mnogih osebnostnih napak ravno te nimam, da bi se je zavedal.

Gape, tudi tebi nisem očital nič takšnega o dr. Rodetu. Prosim, ne išči po svojih prispevkih, kajti tam v svojem imenu nisi kaj takšnega izjavil, vsaj jaz nisem bral. Pa tudi obtožil te nisem za to.

No, ana, kakor hočeš. Če bi bilo tisto res tako, kot si o župnikovem nastopu izjavila, bi mi dovolila, da se z župnikom pogovorim. Ker tega ne omogočiš, upravičeno sumim, da zadeve preprosto niso tekle tako, kot si zapisala. Kajti napisal sem že nekajkrat na tem forumu, da sem večino dvomljivih in opolzkih "resnic", ki sem jih sam preveril, opredelil za ponaredke, včasih pa kar za direktne laži. Zato preprosto ne verjamem nekemu rekla kazala, pa magari v prvi osebi, saj sem tudi takšnih primerov veliko pojasnil, ali da je šlo za nesporazum, ali da je šlo za prepotentno izmišljotino. Torej se boš morala le bolj potruditi, da ti bom tisto zadevo verjel. Z razpoložljivimi dokazi je ne morem upoštevati resno. Bi jo pa rad, saj želim, da bi vsi tu govorili tisto, kar res skusimo ali vidimo, pa čeprav se pri tem kdaj motimo ali se mogoče napačno razumemo, kar je še najbolj pogost primer.

Bardo Thodol, v temi Brez Bogecov, je nekdo dopolnil mene z nickom Sarnson (SARNSON). Ko človek na hitro pogleda, podzavestno prebere Samson. Mogoče gledaš tudi ti v tem poskus diskvalifikacije, kar vidim jaz. No, zanima me, saj se navsezadnje prav midva kljub včasih malo težjim besedam tudi dobro razumeva, kot še z nekaterimi na tem forumu, kljub različnim pogledom.

Vsem!, - ne morem vsakič odgovarjati vsakemu posebej. Preveč vas je, jaz pa imam premalo časa prostega za ta namen. Toda trudim se, in včasih bo prišel na vrsto še kdo drug. Pa ne me zato kar gristi, da bi prišli prej na vrsto, saj vidite, da niti to pri meni več ne vžge.

Amstel, na internetu sem dobil že precej dobrih prijateljev. Z mnogimi izmed njih smo se že osebno srečali, z nekaterimi se bolj pogosto srečujemo. Mislim, da tudi internet lahko postavi zdrave temelje za iskreno in trajno prijateljstvo, vsaj v mojem primeru se to dogaja.

Vsem hvala za dobronamerne kritike in potrpežljiva pojasnjevanja. Seveda to ne pomeni, da se kar z vsem strinjam, toda marsikdo mi je povedal mogoče celo nevede kaj novega, kar mi bo koristilo. Zato se verjetno tudi še vračam na ta forum. Je pač tako, da je provokatorjev zelo veliko po vsej ljubi Sloveniji, in verjamem, da ni kaj drugače niti drugod, kjer živijo ljudje.

Bardo Thodol je vesel, da je zver. S tem opravičuje izraz zverinski človek (primer dr. Rode). Mislim, da tu nimamo kaj opravičevati, gre za zares pritlehni udarec, ki ga ni mogoče opravičiti. Pa ti ne oporekam, da smeš biti zver.

Pozdrav vsem

Samson

Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Bardo Thodol
Guest

Reply #74 - 25.09.2002 at 22:29:01

Quote:
Samson:

Bardo Thodol je vesel, da je zver. S tem opravičuje izraz zverinski človek (primer dr. Rode). Mislim, da tu nimamo kaj opravičevati, gre za zares pritlehni udarec, ki ga ni mogoče opravičiti. Pa ti ne oporekam, da smeš biti zver.

Grin Grin
Vesel ravno nisem, saj sem napisal, da gre za bolj ali manj žalostno dejstvo. Zveri smo zaradi enostavnega dejstva, ker se prehranjujemo z mesom ubitih živali in nobeno sprenevedanje ali izgovarjanje na drugačno "tehnologijo" ubijanja tega dejstva ne more spremeniti.

Quote:
Samson:

Bardo Thodol, v temi Brez Bogecov, je nekdo dopolnil mene z nickom Sarnson (SARNSON). Ko človek na hitro pogleda, podzavestno prebere Samson. Mogoče gledaš tudi ti v tem poskus diskvalifikacije, kar vidim jaz.

Provokacijo sem opazil, vendar kaj hočeš,  te se pojavljajo pri vseh temah.  Enkrat sem tudi že napisal, da  največ povedo o avtorju samem (pa kdorkoli že je), kot o tistem, o čemer piše. Kdor se jih poslužuje, najbrž ne ve (ali pa zelo dobro ve), da imajo ravno nasproten učinek, saj se doslej neopredeljeni, po provokaciji postavijo na stran žrtve.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7