Torej... tale del foruma, je naš nov član. In sem radovedna, kako zgodbo bomo pisali na njem.

Takoj sem pomislila na eno funkcijo, ki jo bo imel za cel forum.
Namreč, tule se bomo pogovrjali o tem, kar za vsakega od nas, predstavlja problem. A ne?
Pogovarjali se bom, KO bo nekdo problem izpostavil.
In to se mi zdi krasno, ker tako se bomo izognili "reševanju" težav nekomu, ki za to NI vprašal drugje na forumu.
Sedaj vemo, da bo ta del temu namenjen. In drugje, upam, bo odpadel "poskus terapiranja".
Rečem terapiranje, ker, ko nekdo Ne prosi za pomoč, se drugi sami postavijo v vlogo rešitelja. Velikega rešitelja, ki misli, da bo na silo kaj dosegel.
Sesuvanje Ega... lahko dovoli le oseba sama. Tako jaz mislim.
Torej, če bom jaz izpostavila nekaj, s čemer imam problem, pomeni, da je to nekaj, pri čemer mi ta trenutek ne uspe doseči distance. Imam sicer sposobnost to storiti, ampak ta trenutek, recimo, rabim še oporo zunaj sebe.
Preden začnem uporabljati svoj potencial in dosežem to distanco, pa vsaj jaz, rabim imeti polno izkušnjo tega problema.
Moja izkušnja je, da se v svoj zaplet najprej poglobim. In hkrati razjasnim razsežnosti zapleta.
Šele nato, lahko napravim distanco.
Pri vsem tem, pa je po moje pomembno, da se zavemo, KAJ ŽELIMO NAMESTO TEGA, kar nam ni všeč.
Če recimo izpostavim težavo, pa ne vem, kaj bi potem rada s tem napravila, če nisem usmerjena v napredek, potem lahko tu na forumu visim cel life.
Ampak, napredek, korak naprej, določam jaz. Pa čeprav kdo misli, da je to premalo.