Quote:Tole pa si napisal tako nekako, kakor, da bi najprej pedofilijo obsojali, ko je še ni bilo in je ravno zaradi obsojanja nastala.
Ja,točno tako.

Najprej smo začeli (predvsem cerkev) obsojati spolno energijo in vzrok obsojanja je med drugim tudi pedofilija.
Treba se je malo poglobiti v stvar,saj se vse začne najprej na miselni ravni,potem pa tudi na fizični.
Fizični svet je le odsev duhovnega.
Quote:Prav lahko sprejeman, ni problema. Ampak sprejemam lahko ljudi, ki so pač drugačni, ampak da s svojo drugačnostjo ne škodujejo drugim ljudem. Tudi če sprejmem pedofile, ni problema, evo jih sprejmem in razumem, da se lahko razpalijo samo pri otrocih in le na ta način potešijo svoje spolne nagone in potrebe. To je vse jasno. Vendar je treba takšne ljudi odstraniti iz družbe in jih obsoditi, pa če jih še ne vem kako razumemo.
Drugače pa je pri gayih in lezbijkah. Jih sprejemam in jih razumem ter jih ne obsojam, ker ne škodujejo drugim ljudem. LP Harry
Večina ljudi tako razmišlja.
Sprejemam le tisto,kar mi ne škoduje,oz. kar v meni ne vzbuja strahu in predvsem tisto,kar meni paše.
To je pač tisto tipično "sprejemanje",ki pa je zelo zelo omejeno in niti ni sprejemanje ,ampak sebičnost.
Vsak sprejema svojega partnerja,vendar le tako dolgo,dokler ustreza mojim vzorcem in v meni ne vzbuja strahu.
Ko partner stori nekaj,kar mi vzbudi strah,pa se pojavi ljubosumnost,sovraštvo.....
Šele takrat se pokaže druga plat tega "sprejemanja" in takrat začnemo partnerja obsojati.
Torej to ni prava ljubezen,ampak je to sebična ljubezen.
Saj si partnerja lastimo in mislimo,da je tu zato,da ustreza našim prepričanjem.
Seveda pa je vsak človek edinstven in svoboden in ni tu zato,da bi ugajal vzorcem nekomu drugemu.
Zato zakon največkrat postane kletka.
Tudi morilci nastanejo zato,ker jih nihče ni hotel sprejeti takšnih,kakršni so,ampak je večino teh nekdo vzgajal z nekim vsiljevanjem vzorcev in prepričanj.
Kot je zapisala Vida,človek se rodi nedolžen in ne morilec.
Če bomo še naprej vsiljevali drugim svoja prepričanja in sebično sprejemali,bomo še naprej ustvarjali morilce.
Je pa res,da je človeka možno spremeniti le z ljubeznijo.