exodus wrote on 15.02.2005 at 15:26:03:Kaj jaz vem, mislim da večina new-agerskih ljudi gleda na ego zelo, zelo poenostavljeno, nelogično, kot na neko nujno zlo, kar jih katapultura v neko ozko, skrajno omejenost - kalup, kao če "se rešiš" se ega, potem pa si svoboden, potem pa boš avtomatično srečen, pa dober, pa kreposten, pa tralala... Skratka zelo pravljično-domišljijsko gledanje, kjer je razum odsoten, ker nekako aplicira možnost, da če nam pa to in to uspe, potem pa bomo "odrešeni". Na življenje je treba gledati z realnimi očmi, tako kot je, ki nikoli ne bo enobarvno, ampak je mešanica slabega, dobrega, veselja, žalosti - skratka zelo dinamično in razgibano in ne monotono, takega ga je tudi treba sprejemati. Ego ni nič slabega, se je pač izoblikoval v naši raši rani mladosti, se še delno spreminja, nadgrajuje, je vedno obstajal, ker na njem bazira naša celotna strukturirana osebnost, naš jaz - ker če razpade ego, ga preplavi in zamenja naša podzavest, se pravi postanemo psihotični in se zgubimo, "razpademo" (zblaznimo), ne pa kot si nekateri umišljajo, da bodo potem "razsvetljeni". Lepo je poslušati tele "mojstre", to živeti pa je nekaj povsem drugega, živeti je umetnost, vsak človek zase je umetnik, vsak od nas je drugačen, saj se razhajamo v mišljenju, pogledih, okusu..., kar je tudi prav.... Tako da EGO, ja kaj ego? ego je ego.....
Tole si pa ti zelo dobr napisu. A ti tud velik bereš?
Ampak s temle se pa čist strinjam. A pol misliš, da lahko postaneš norc če preveč majstre poslušaš?
Kaj pa tista fora, da moramo živeti v zdajšnjem trenutku, ker preteklosti in prihodnosti sploh ni, da je samo v naših mislih. Ampak tale "zdaj" je pa zelo težko ujet. Menda če ga ujameš ni več EGA. Nekaj sem se pogovorjala s prijateljico in je rekla, da časa sploh ni in mi je razlagala ko sva sedeli na klopci, da sva tam sedeli že prej in vseskozi.Pa ji je moj EGO sam kimov, k ni hotu izpast budala.