Quote:pticam pa je na razpolago samo "intuicija". To so ja osnove delovanja možgan.
Torej,po tvoje je intuicija le neka osnova.Naš razum pa je nekaj vec.Torej zate je razum neke vrste cloveška inteligenca in bi naj bil nadrejen.
Ce pa je clovek intuitiven,pa po tvoje pade le na neko nižjo živalsko raven.
Zato je v tebi ta odpor do vsega,kar je intuitivnega.Saj se bojiš,da ,ce ne bo vladal razum,bo prišlo do anarhije.
Razumem.Clovek pac misli,da je on sam središce vesolja in ce tega sveta ne bo s svojim umom kontroliral,bo vse propadlo.
A verjameš tudi v to,da smo ljudje s svojim umom ustvarili ta svet ??
Mislim,da ne.
Clovek teži k temu,da bi postal,kot nek bog.Vedno vec stvari želimo kontrolirati in jih imeti pod nadzorstvom.
S svojim umom,želimo ustvariti nek svoj svet,ki bo temeljil na naših predstavah in naših zakonov.
A ni to zanimivo.Vsa druga živa bitja so tako usklajena,da nobena ne more prevladati.Nobena žival ne more uniciti tega sveta.
Kaj pa clovek ?
V nekaj minutah smo sposobni uniciti vso življenje na zemlji.In to s pomocjo svojega razuma.
Torej ta naš razum je nekako locen od neke višje inteligence oz. intuicije.
Vem,da ni vprašanje ali intuicija je,ali je ni,ampak je vprašanje v kolikšni meri intuiciji zaupati.
Ce clovek izgubi kontrolo nad svojim življenjem ali postane nasilen,to ne pomeni,da je pod vplivom intuicije.
.
Ampak ,da je njegov razum postal zmeden,zaradi nekih nelogicnih izjav.Ravno tako racunalnik,ki deluje po principih logike ,ne bo sposoben obdelovati nelogicnih stvari.Enostavno bo zablokiral.
In tudi v tebi je strah nekih nelogicnih in nerazložljivih stvari,saj se bojiš,da bo tvoj um postal zmeden.
Ampak s tem,ko zaupaš le v znanstvene dokaze,si v življenju za marsikaj prikrajšan.Svoje življenje si prodal znanstvenikom.
Zakaj neke duhovne stvari povezuješ le z slabimi primeri ?
A misliš,da nas bo znanost pripeljala do tega,da bomo živeli,kot v raju ?
Jaz tega ne verjamem.Že zdaj si clovek s svojim nadzorovanjem nalaga ogromno odgovornosti.Ljudje smo vedno bolj pod stresom.Vedno vec je samomorov,drog.... ZAKAJ ??
A je to zaradi intuicije ali našega razuma ?
Le zakaj se živali ne drogirajo ,ce praviš,da jih vodi intuicija ?
Treba je zaupati v življenje,v višjo inteligenco saj šele tako postaneš gospodar svojega življenja.
Quote:Tudi zelo škodljive stvari lahko sprejemaš kot nekaj najboljšega.
Tudi škodljive stvari je treba sprejemati,saj se na njih ucimo.
[quoteA res misliš, da vsi mi rabimo te sekte in ta bluzenja in iskanja, ki velikokrat privedejo do osebnega kraha] [/quote]
Vse,kar obstaja na tem svetu,tudi potrebujemo.
Noro pa se mi zdi,ce nekaj zavracamo in se nocemo uciti.
Quote:Po moje bi se z malo več razuma lahko našlo nek osnovni princip vsega tega in dalo narediti biostveno več, hitreje in bolje.
Torej je problem le,da imamo premalo razuma ?
In kaj naj naredimo,da ga bomo imeli vec ?