Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Osebna,  psihološka in sociološka razmišljanja >> INTUICIJA
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1006856278

Message started by MIKE on 27.11.2001 at 11:17:58

Title: INTUICIJA
Post by MIKE on 27.11.2001 at 11:17:58

INTUICIJA, kaj je to, od kod pride, kako jo izmeriti, zaznati?
Ne gre, ker prihaja iz visje zavesti, ki jo nas RACIONALNI, Intelektualni, GENIALNI UM nikakor ne more razumeti, je onstran njegovega razumevanja. Um ima koncnost svojega razumevanja. Simple. Zato se lahko kar sprijaznes z mistiko, je bila, je in bo.
    MIKE


-----------------------
by OLDI
-----------------------
Tale tvoja razlaga je ena sama mistika. Intuicija prihaja iz dela možgan, ki je zadolžen za hipne reakcije in se formira z našimi izkušnjami. Intuicija je torej plod naših dosedanjih izkušen, ne pa nečesa mističnega. Verjetno je poleg tega nekje nekaj malega prostora za telepatijo ipd.


P.S. pa se linki na nase strani:

Intuicija 1:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general&action=display&num=985797772&start=0

Intuicija 2:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general&action=display&num=990089134

Title: Re: INTUICIJA
Post by LittleStar on 27.11.2001 at 11:21:06


Intuitivna reakcija, Mike ;D: nov thread. Bravo. Čeprav ga že imamo, ampak je gut, da ga na novo izdelamo (kot plod dosedanjih izkušenj).

To je to: če nekdo nima dovolj izkušenj, da bi lahko zaupal intuciji, potem pač mora še razumevati ipd. :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 27.11.2001 at 11:35:50

Spet lahko takoj letimo v slovarje, torej v besednjak, torej v knjigo kjer so zbrani podatki o tem kaj vesoljni svet misli o besedi INTUICIJA. Se rad naslanjam na Anglescino, ki mi je blizu, ce pa kdo obvlada se kak drug jezik, pa lahko tudi izpeljanke najde v Latinscini, Francoscini, Nemscini ali kakem drugem svetovnem ali celo starem jeziku.
No INTUICIJA-anglesko:
INTUITION - the direct knowning or learning of something without the conscious use of reasoning; immediate understanding, ;the ability to perceive or know things without conscious reasoning.
INTUITION - [n. 1 immediate apprehension by the mind without reasoning. 2 immediate apprehension by a sense. 3 immediate insight. (Intuitionalism. Philos. The belief that primary truths and principles esp. of ethics and metaphysics are known directly by intuition.]
Intuition. The ability to see any event, any object from a viewpoint  of the cosmic whole,
from it's culmination -  the seed, the flower, the fruit in relation to the whole.
The knowing of something without prior knowledge or the use of reason.
All stands revealed  the hearts, the motives, the causes of all events.
All is open to the person.
Intuition can be said to be a comprehensive grip of the principles of universality.
A person who develops intuition can know anything, without the barriers of time, space and any other obstructions.
The intuitive type: Creative people, people with hunches whose chief concern is with future possibilities.
They are able to sense the invisible and the impalatable.
They perceive wholes and compress much into a flash.
Poets and prophets are often intuitive.


Torej, zgleda da se bomo spustili v Freudovske oblike kopanja po besedah, pojmih. Razlaga, ki jasno pove razlago pojma. Vem, da so napisali že vse mogoce, da bi ORAZUMILI, Razjasnili ta pojav, vendar dlje kot si ti napisal ne. Pa še to ostane "misticno", ker tudi sam vpelješ pojem Telepatija (smo spet pri mistiki). Tako je moje mnenje. Pa se nekaj "Intuitivnih primerov"
jasen pojav, ki ga zasledis v mnogih publikacijah, ki se ukvarjajo s tem pojavom je obnašanje živali. Jim pripisujejo mocno intuivno zaznavanje (nepojasnjen beg podgan iz ladje, ki se v prihodnosti kmalu potopi, selitev živalskih vrst ob zaznavanju vremenskih sprememb, osje leto - napoveduje med drugim hudo zimo, se celo pri otrocih ostaja intuicija dolgo prisotna)

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 27.11.2001 at 11:42:46

No pa se neki linkov "misticnih":

http://intuition2vishnu.homestead.com/articalsdefinitionintuition.html

http://www.ualberta.ca/~tlorentz/intuition.html


No v bistvu je tole generalni, ki vodi do se nekaj zanimivih (se drzim, misticnega GAPE-ovega nasveta, da se prvo objavi clanke, ne pa samo linkov):

http://intuition2vishnu.homestead.com/articalsintuition.html

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 27.11.2001 at 11:48:17

No nekako se ne morem vzdrzati, da nebi objavil direktno misel Blavatsky-a:

INTUITION

 Every one of us possesses the faculty, the interior sense, that is known by the name of intuition, but how rare are those who know how
to develop it! It is, however, only by the aid of this faculty that men can ever see things in their true colours. It is an instinct of the soul, which grows in us in proportion to the employment we give
it, and which helps us to perceive and understand the realities of things with far more certainty than can the simple use of our senses and exercise of our reason. What are called good sense and logic
enable us to see only the appearances of things, that which is evident to every one. The instinct of which I speak, being a projection of our perceptive consciousness, a projection which acts from the subjective to the objective, and not vice versa, awakens in us spiritual senses and power to act; these senses assimilate to themselves the essence of the object or of the action under examination, and represent it to us as it really is, not as it appears to our physical senses and to our cold reason. "We begin with instinct, we end with omniscience."

  H. P. BLAVATSKY

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 27.11.2001 at 13:06:49

No se malo:

Je treba povedat da zgornji linki malo bolj pojasnjujejo, oz. dolocajo, opredeljujejo pojem kot tak na strokoven nacin, in ne iz moje izmisljene perspektive. Podobne razlage, ala "Intuicija je hipno reagiranje", pa je Lady-ski pristop, ki ga najdes v magazinih s podobno vsebino, precej povprecno, nedoreceno in nepreverjeno.

In ce nekdo trdi, da je INTUICIJA hipno reagiranje in iz resorjev lastnih izkusenj, je to glede na to kaj je civilizacija za besedo INTUICIJA interpretirala, totalni nonsens. Tko kot da bi jest zdele reku INTUICIJA  je modre barve, ameonogramskih valov in se meri z ameonogramom, samo ga zal se nismo izumili. Ma dejte ga nehat srat z beganjem ljudi. In do cesa pride, da misticnost kot tako preko razlage pripeljes do tega, da je res mistična. Enostavno pomen, opis besede pomeni ravno to: reakcija, ki nikakor ni povezana s poznanim umom, nobena matematika se tukaj ne vklopi, nobena formula izračuna, nobena fizika, nič nam znanega in temu pravimo intuicija, namig za reakcijo, ki je zelo velikokrat ravno v nasprotju z razumom, z racionalnim dojemanjem sveta. In potem ti nekdo trdi, da je to pogojeno z izkusnjo. Izkusnja je Umska, npr. sem na nekem ovinku trikrat z avtom ven letu, in zdej ne bom vec. To ni intuitivno dejanje. To je izkusnja, bom naslednjic bolj pazljiv, Intuitivno bi bilo, da sploh nebi ven zletu.

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 28.11.2001 at 08:10:12

Mike, ko omenjaš Heleno Blavatsky (in s tem Teozofsko društvo), mi prihaja na misel Krišnamurti. Saj verjetno veš, kako so ga ravno člani Teozofskega društva kot mladeniča s prečudovito avro vzeli pod svoje okrilje in mislili o njem, da je napovedani Maitreya. Skrbel je za mlajšega (bolnega) brata in, ko je ta umrl (čeprav so mu člani Teozofskega društva trdili, da ne bo), je pretrgal vezi z dotedanjimi zaščitniki.
Kaj v bistvu hočem reči? Samo to, kako smo vsi majhni in človeški. Helena in njeni prijatelji so bili duhovno visoko razviti, vodeni s strani svetlobnih bitij itd... verjetno zavestno nikoli ne bi prizadeli sočloveka, a kljub temu so grozotno ranili Krišnamurtija, ki so ga imeli radi in on nje.
Kljub temu, da so znali besedno opredeliti pojme, o katerih se ni govorilo, da so vedeli več kot ostali ljudje, da so bili čudoviti ljudje, duhovno visoko, jim vse opredalčkanje pojmov kot je npr. intuicija, ni pomagalo: Krišnamurtiju se je zrušil svet, ko se je izkazalo, da obljube društva in njegovih posameznikov ne držijo.

Title: Krišnamurti
Post by Oldi on 28.11.2001 at 08:58:58

Ali potem od tod izvira tista čudovita Krišnamurtijeva knjigica "Svoboda je svoboda tistega, ki misli drugače" (upam, da nisem preveč falil), v kateri pomete z vsemi učitelji oz. guruji.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 28.11.2001 at 09:34:25

Kar se pa tiče intuicije, sem pa na tem forumu menda že nekaj pisal.
To je nerazumski mehanizem odločanja, ki ga nujno potrebujemo. Brez njega bi bili največkrat povsem izgubljeni, saj sam razum mnogokrat težko potegne zaključke tudi po večsekundnem razmišljanju, mi se moramo pa odločiti v tisočinkah sekunde.
Mimogrede, menda je reakcijski čas tega dela možgan 28 tisočink sekunde.
Na (recimo temu) intuicijo vplivamo z razmišljanjem in produkt tega smo različno sociološko-ideološko pogojeni ljudje - recimo Talibani, naši sodobni Križarji <http://www.slovenia-cafe.com/cgi-bin/pogovori/topic.cgi?forum=2&topic=453>; ali ateisti.
Ko zagledamo mlado pripadnico iz islamskega okolja, se tem trem osebkom intuitivno narišejo zelo različne "stvari"...pa saj nima smisla naštevati.

Po mojem razmišljanju je tudi to intuicija, kar pa nekaterim od vas ne bo všeč. Če bi bil to razum, bi bili nekateri od njih umsko prizadeti, pa očitno niso, saj obiskujejo fakultete - mislim na naše in talibanske križarje in "križarje"
 Dovolj bo zaenkrat

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 28.11.2001 at 09:52:06


Quote:
Kar se pa tiče intuicije, sem pa na tem forumu menda že nekaj pisal.
To je nerazumski mehanizem odločanja, ki ga nujno potrebujemo. Brez njega bi bili največkrat povsem izgubljeni, saj sam razum mnogokrat težko potegne zaključke tudi po večsekundnem razmišljanju, mi se moramo pa odločiti v tisočinkah sekunde.
Mimogrede, menda je reakcijski čas tega dela možgan 28 tisočink sekunde.


No, zgleda da se cist nismo razumeli, kot zdele berem tole razlago se precej razlikuje od tiste prve. No, bistvo tici v tem, da je treba vcasih pojme definirat in potem se lahko naprej pogovarjamo, ker drugace sledi kaos. Ravno to je namen moje razlage. Definirat, ce govorimo o "Kruhu" se jasno ve kaj je to.

Quote:
Ko zagledamo mlado pripadnico iz islamskega okolja, se tem trem osebkom intuitivno narišejo zelo različne "stvari"...pa saj nima smisla naštevati.

Po mojem razmišljanju je tudi to intuicija, kar pa nekaterim od vas ne bo všeč. Če bi bil to razum, bi bili nekateri od njih umsko prizadeti, pa očitno niso, saj obiskujejo fakultete - mislim na naše in talibanske križarje in "križarje"
 Dovolj bo zaenkrat


No, ko zagledaš predstavnico talibanskega režima, kot praviš se oglasi intuicija - vsak posameznik si ustvari lastno predstavo. Vendar je to ravno to? Umska reakcija na podlagi prejšnjih doživetij, predstav, mišljenja, torej je to reakcija na podlagi "IZKUŠNJE",  to je pa spet pojem zase. Izkušnja in intuicija.

In ce razpredeva klopcicnaprej... umsko prizateti, bi bili navajaš. Pa ne morejo biti, ce naredijo fakultete, šole... Ali niso najvecji kriminalci znani po visokem intelektu. Pa so umsko prizadeti ali ne? Temu bi prej lahko rekli izkrivljeni um.

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 28.11.2001 at 09:57:56

Oldi,

knjigice, ki jo navajaš, nisem prebrala, čeprav sem dela Krišnamurtija brala, vendar tista, ki so mi naključno prišla pod roke. Zato o vsebini knjige pač ne morem soditi. Mogoče bi rekla samo to, da si mogoče (?) moje napisane besede o Teozofskem društvu in Krišnamurtiju narobe razumel. Če se je Krišnamurti razšel z dotedanjimi zaščitniki, to ne pomeni, da je do njih gojil negativna čustva (zamero itd..), je pa razumel, da je čas, da prekine z društvom. Kar se tiče gurujev in učiteljev itd: kdor zna prisluhniti sebi, bo manj iskal osebe, na katere bi se naslonil v življenju kot tisti, ki je v sebi nesiguren in se ne zna poslušati. Največji učitelj je itak vsak sam sebi. A si ne zaupamo.
V decembrski Auri je objavljen intervju z Markom Pogačnikom. Naj na hitrico navedem njegove misli o intuiciji (malo po spominu):
Duša je vez med snovnim svetom in večnostjo, čustveni, intuitivni, celostni vidik, ženski princip. Moški vidik pa je zavest, dejavnost, osredotočenost na določene naloge. Problem civilizacije je zatrtje duše. Razvijanje razuma je smiselno, z njim razvijamo sposobnost samostojnega mišljenja, vendar pa ima razum svoj smisel samo v celoti, v povezanosti z dušo.

Oldi, tukaj imaš mogoče odgovor na Talibane (morala bi reči: nekatere pripadnike Talibanov - ne maram posploševanja) in nasilje nasploh. Razum ne deluje v skladu z dušo. Zmožen je vsega. Nima sočutja.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 28.11.2001 at 10:45:59

V intuicijo mečemo vse od duše, telepatije in čisto znanstveno dognanih spoznanj o delovanju naših možgan. Tako ne bomo nikamor prišli.
Moramo se odločiti, kako bomo imenovali ves ta sklop in recimo da temu rečemo duša v najširšem pomenu, zato bom sam to od sedaj imenoval in pisal DUŠA (velike črke).
Po moje se našim križarjem, ko vidijo muslimanko, iz DUŠE nariše kri, nož, oziroma potreba po njeni eliminaciji iz naše družbe. Ne mi tu govoriti o neskladju med dušo (katoliško) in razumom. Njegova DUŠA je defekna.
Sicer pa bo verjetno večina tukaj trdila, da je vse lepo v človeku duša, vse grdo pa razum. Pa po moje ni tako.
Razum ti govori, da smo vsi ljudje enaki in da z rezanjem križev na ženska prsa lahko prideš le v arest, muslimani bodo pa še bolj upravičeno trdili, da smo vsi katoliki križarji, ki pobijamo muslimane in zato uprizorili še kak teroristični napad.
Nekaj iz človeka prihaja, kar povzroči sovraštvo in to je občutek ne pa da ko sreča tisti križar muslimanko, začne razmišljati o tem, zakaj bi jo bilo treba posiliti ali narisati križ ali ali ali

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 28.11.2001 at 13:34:22

Glej!
Imamo izkušnje. Iz izkušenj se učimo. Lahko se učimo tudi iz izkušenj drugih - SAM na ta način se nam poveča znanje ne pa vedenje...in razlika med znanjem in vedenjem ... hahahaha ta dva pojma sploh nista ista...

in ti bi rad razložil intuicijo z znanjem ne pa vedenjem...
Če mene vprašaš...preden lahko razložiš intuicijo jo moraš obvladat...kle pa ti znanje bolj malo pomaga. Edino kar pomaga je trening...taprav trening... te zanima kako? 8)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 29.11.2001 at 07:27:06

O tem, kako odreagiraš na mlado muslimanko ne odloča znanje, temveč tisti nerazumski del možganov, ki sem mu dejal DUŠA.
Tistim tipom iz DUŠE (ko jim vrezujejo križe) prihaja ponos in ne kako sočutje. Podobno se jim dogaja, ko jo zagledajo; nekomu je všeč in bi rad sexal z njo, drugi se bo zaljubil, tretji bo pomislil "luštna bejba", četrti "tale je pa mal preveč zapečena", peti "prekleta sodrga balkanska", šesti bo pa v njej videl "podlago" za vrezovanje križev. Vsi ti vzgibi prihajajo iz DUŠE, ki pa jo je predhodno prepariral razum s pomočjo naše okolice - recimo izjave dr. Ruglja.

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 29.11.2001 at 08:39:57

Oldi,
si prebral to kar, Zvezdica piše?
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general&action=display&num=1006950101&start=3

Vem, da ne boš razumel vsega, verjetno niti pol ne, a sprejmi dejstvo, da duša ni del telesa (po tvoji logiki: možganov).

Bi se pa krepko zamislila nad dejstvom, kaj se ti suka po glavi: vrezovanje križev, posilstva itd... vse, kar se ti poja po mislih, se bo poskusilo udejaniti tudi v dejanjih
svet začneš spreminjati (na bolje), ko postanejo tvoje misli lepše...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 03.12.2001 at 08:00:39

Tisto o Angelih omenjaš kot dejstvo, o katerem niti ne dvomiš, zame so pa to pravljice. Duše v tvojem pomenu ne priznavam in je nisem še nikoli začutil.
Očitno sva na dveh svetlobna leta oddaljenih bregovih. Žalostno je, da kup stvari, ki so povsem stvarne in dokazljive, pripisuješ (oz. pripisujete) nekim Angelom, duši in podobnim apstrakcijam, zato je vsak dialog o vsem tem nemogoč.
Kako bi bilo lepo, če bi se najprej potrudili in proučili znanstveni pogled na DUŠO, kar bi preostalo nejasnega bi pa začeli proučevati z našimi skupnimi spoznavnimi močmi.

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 03.12.2001 at 09:23:40

A! Kapiram.
Mi moramo spremeniti svoje mnenje, ker je tvoje pravilno, potem se bomo pa pogovarjali. Krasno.

Title: Re: INTUICIJA
Post by LittleStar on 03.12.2001 at 10:21:23


Oldi, potemtakem meniš, da je Ljubezen ali Boga ali Dušo mogoče znanstveno razložit?

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 03.12.2001 at 22:17:48

Oldi!
Ti še vedno misliš da je intuicija VSAK odgovor vsakega, na stvari ki jih ne pozna oziroma odgovor možganov pri stvareh na katere potrebujemo bliskovit, abstrakten odgovor... ;D ;D ;D - res si od sile...

Intuicija je samo takrat, kadar res veš kaj je prav, pa čeprav ti RAZUM govori drugače, čeprav ni logično a se vseeno naredi

Vem da so to zate prazne besede... tko da imej svoj prav sam ga imej ZASE...ker intuicija je in preberi si OSHO-ta...in pa kej od možganov - kako delujejo... pa brez zamere

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 04.12.2001 at 01:27:37

Oldi!

Znanstvenga pogleda na duso ni.......  So le izsiljene teorije, dokaze se pa itak lahko vse, a potem stoletja stoji na trhlih nogah. Saj ves, tudi za fluor so rekli, da je ucinkovit proti kariesu, toda dokazov se ni, ceravno naj bi sprva bili.


In se nekaj ker ravno stojimo na nasprotnih bregovih. Pravis, da duse ni. Ves Oldi, Tukaj na forumu sta vsaj dva clana/clanici, ki lahko gledata iz visine svoje telo. Torej z duso, pac zapustita svoje telo in gledata samega sebe.  Upam, da ves kaj hocem povedat.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 04.12.2001 at 01:39:28

Oldi!

Ampak ves, vprasal bi te, ce ti resnicno mislis, da mozgani proizvajajo misli? Torej tudi intuicijo?
Tkivo kot vem nima sposobnosti proizvoda, zal je le znanost ze dolgo tega zasla v slepo ulico in zato vrnitve ni. Temu sledi, da se vedno rojevajo znanstveniki vse vec pa je tovrstnih forumov, zato pac ne sprejmem dejstva, da mozgani oziroma tkivo izdeluje.  S tem pac si priznal, da ne priznavas reinkarancije, saj nekaj smo morali s seboj prinesti. Z duso valjda.

In se nekaj Oldi. Ker si nekje omenil telepatijo?  Po tvoji razlagi bi moral telepat imeti ali vecje mozgane, bolj tezke mozgane in predvsem nic intuicije.Brzokne se ne motim. ;)

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by LittleStar on 04.12.2001 at 09:17:59

Citat iz dela D.T. Suzukija, sopotnika filozofske šole iz Kyota, ki je s številnimi in obsežnimi šutdijami tujim bralcem približal zen in druge vidike predvsem japonskega budizma.
"Za intuicijo uporabljajo budisti na splošno naziv "prajna" in za razum-ratio ali za diskurzivno razumevanje "vijnana". Vijnana in prajna nastopata vedno kot nasprotji...
Prajna (z budističnega vidika, prip. M.M.) presega vijnano. Vijnana deluje v našem svetu čutov in intelekta, sveta, katerega označuje dualizem v tem smislu, da obstaja nekdo, ki vidi, in da obstaja še tisto drugo, kar je videno, oboje pa si je v opoziciji. V prajni te diferenciacije ni; to, kar je videno, in tisti, ki vidi, sta identična; videči je videno in videno je videči. Prajna preneha biti prajna, če se diferencira na dva faktorja, kot se to dogaja z vijnano. Prajna zadošča sama sebi, je samospoznanje celote. V tem se razlikuje od vijnane, ki se ukvarja z deli. Prajna je intergrativno načelo, medtem ko vijnana vedno analizira. Vijnana ne more delovati, ne da bi imela za seboj prajno. Delo so deli določene celote; deli nikdar ne obstajajo sami po sebi, kajti če bi obstajali, ne bi bili deli - prenehali bi obstajati... Prajna vedno išče enotnost na najvišji možni ravni, tako da si kakega še nadaljnega poenotenja v karšnemkoli smislu ni več mogoče misliti. Kakršne izraze ali ugotovitve že postavlja, so torej povsem naravno onstran razreda vinjane. Vijnana jih podvrže intelektualni analizi in išče nečesa, kar bi bilo razumljivo v skladu z njenimi merili... Vijnana kot načelo diferenciacije nikoli ne more ureti prajne v njeni enovitosti, pač zaradi same narave vijnane...

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 04.12.2001 at 12:12:23

Q
Imamo izkušnje. Iz izkušenj se učimo. Lahko se učimo tudi iz izkušenj drugih - SAM na ta način se nam poveča znanje ne pa vedenje.
Q
ti pravš tko, jest pa pravim, da če si sposoben VERJET drugim in če si to sposoben verjet 100% potem to veš, ne znaš ampak veš, če res veš, veš po tem da tako tudi deluješ, tko kot veš da je pravilno.

drugač pa okrog možganov in sinaps in to, se meni zdi da bi lahko reku da je to ego, da so to vzorci, ki nas omejujejo, ki omejujejo pretok božanske energije, to bomo res težko zdefiniral do konca, al pa tud ne, če bo vsak svoje povedu, bomo mogoče prišli do konca.
tko da oldi nč obdržat zase, kr povej, mene zanima kakšna je tvoja resnica, ni nujno da se z njo strinjam, ni nujno da jo vzamem za svojo, mogoče pa tud ...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 07.12.2001 at 08:06:27

Ne vem, če ima vse skupaj smisel. Bistvo vsake diskusije je sprejemljivost za mnenja in izkušnje drugega, za kar pa je potrebna sorodnost mišljenj ali vsaj maximalna odprtost za poglede drugih. Jaz in velika večina vas na tem forumu smo pa na nasprotnih bregovih.
Ko meni kaj pride iz možganov brez da bi o tem razmišljal, najprej pomislim: "Plod česa pa je to?". Če najdem znanstveno razlago ali vsaj verjetno teorijo, je zame to pač nekaj razložljivega in nimam potrebe po mistifikaciji. Do sedaj se mi še ni zgodilo, da bi za razlago potreboval "vašo dušo", reinkarnacijo, Boga ....

Little star
Kar se tiče Ljubezni je meni marsikaj jasnega. Zakaj do nje prihaja, kaj jo vspodbudi, kaj se fiziološkega ob tem dogaja v možganih, kako jo vspodbuditi ali zavreti.
Tudi pri tem bi morali pred našo debato poznati dosedanja odkritja znanstvenikov, ter nadaljevati z odkrivanjem na teh temeljih, ne pa da je vse skupaj ena mistika v stilu duš dvojčic in podobno ..da ne rečem kaj.

Title: Re: INTUICIJA
Post by LittleStar on 07.12.2001 at 08:33:29

Dragi Oldi.
Mi je prav žal, da tako razmišljaš, dejansko pa ne vidiš, da itak govorimo o istem. Stati na nasprotnih bregovih, kot temu praviš ti, nekateri pač pravimo ločena duša, al pa duša dvojčica. In če med nami ne opaziš znanstvenega duha, potem pa res ne vem...

Kar se pa tiče intuicije je MNOGO več, kot ji ti pripisuješ. Intuicija je pravzaprav prirojena jasnovidnost, ki jo imajo nekateri bolj, drugi manjšno možnost razviti.

Glede razložljivosti ljubezni, hm, pravzaprav mi je logično, tudi sama sem si dosedaj lahko še vse razumsko približala, še zmeraj pa imam upanje, da je razum le pot, ki nas pripelje do mističnosti.

Le kako bi lahko nekomu, ki ne vidi božjega in mističnega na tem svetu, ki ima zaprto srce, pokazala...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 13.12.2001 at 10:53:57

Little Star  Na koncu si napisala bistvo. Mi tega ne vidimo, vi pa znanstvene razlage ne.
Po moje pa lahko gradimo le na znanstvenih osnovah, ker če jaz nakaj pripisujem razložljivi materialni stvarnosti, nekdo drug pa Angelom, verjetno ne bova prišla skupaj.
Pri vsem tem je itak potreben znanstveno skeptični pristop, ki izloča razne psihološke ("placebo") efekte, pri vas je pa ravno obratno; če se le da stvar pripisati mistiki in Angelom.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 13.12.2001 at 12:40:41

znanstvene razlage temeljijo na vzorcih, na tistem kar si se naučil, s tem ko se oklepaš vzorcev, ne dopuščaš njih brisanja

materialno stvarnost lahko razložiš samo s pomočjo vzorcev. ker je brez vzorcev ona čist drugačna.

pa sej s tem ni nič narobe, da iste reči pripisujemo nekomu drugemu kot cel svet.
in to ravno tisti svet ki je prišel do točke kjer smo, kjer rabimo nekaj novega.

in intuicija dojame stvari ki jih znanost ne more, niti um, niti, niti, niti , ne more pa jih razložiti, lahko jih samo dojame in v tem je njen hec, da ti mi ne moremo razložit tisto kar nam intuicija pravi, ker ono se ne sklada z 'znanostjo', ker ne moreš tega razložit, preprosto, se ne da ... lahko te samo pripravimo do tega da boš začel poslušat intuicijo, ji verjet, ne pa jo zmeri raz-um-et, jo zanalizirat, skratka jo ubit - tisto informavijo ki je prišla z njo, ker logika tega ne more razumet, on ne more štekat zakaj je to tko boljš narest, zakaj to sploh tko delat, zakaj ne delat sploh, egotu se glih tko začne pult k enkrat začneš upoštevat intuicijo.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 14.12.2001 at 07:53:58

Moram rečt, da te skoraj nič ne štekam.
Kako naj bi znanost temeljila na vzorcih, če pa z instrumenti merijo dogajanje in najdejo logično razlago, ki ne dopušča drugačne razlage. To niso vzorci ampak dejstvo.

Če vas prav razumem, imajo živali tudi intuicijo in s tem tudi dušo. Kako pa recimo selivke pridejo nazaj v svoje gnezdo. Po vaše je to ziher intuicija, po znanstveno pa se stvari počasi bistrijo in ugotavlja se povsem stvaren sistem navigacije itd.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 14.12.2001 at 09:27:42

Oldi - najprej eno opravičilo... glede mnenja da zadržiš zase... :-[

Ja imaš prav glede znanosti...  In kot ti je nakazala Littlestar in Gape smo tudi mi po svoje znanstveniki...
;) - vsaj mislim tako...
Po drugi strani pa hočeš ZNANSTVENO dokazat, izmerit pojav, ki ni omejen na čas in prostor... Glej pri intuiciji  včasih pač  veš da ne smeš zaviti levo in če zaviješ levo potem se ponovno pojavi ta čudn filing...kao ne sam to ne.   In potem se pizdim sam nad sabo zakaj ne izkoriščam tega nelogičnega, nerazumljivega, pa vseeno jasno definiranega krika v moji glavi...pa intuicija sploh ni omejena na dialog v glavi. Celo obratno ko karkoli veš na podlagi intuicije je to 100% resnično...potem te pa že življenje nauči, da je bolje neko orodje uporabljat kot pa ga analizirat  :) ...

Poglej na
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general&action=display&num=993040938&start=38

replay 34,38,39,40...

To poizkusi - naredi znanstveni eksperiment tako da upoštevaš dana navodila in ker je to eksperiment neznanega... ne odnehaš dokler ne prideš do prvih presenetljivih rezultatov...

v primeru težav se obrneš na druge vire - na tole stran ;D

Moj moto - ne verjemi! Raje preveri!  

ali kot to Osho pravi... ;)

Ko veš, ni potrebno, da bi verjel - kajti potem VEŠ. Ko ne veš, nikoli ne verjemi, kajti, če verjameš, ne boš nikoli vedel.

In ko nekaj veš, bo preprosto neumno, da bi v to verjel. v čem bi bil smisel, da bi verjel? - veš.

ne verjameš v sonce, ne verjameš v cvetlice - veš, da so. V boga verjameš, ker NE veš. V dušo verjameš, ker NE veš.


Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 18.12.2001 at 07:56:33

Po moje gre za stari fenomen "po vaši veri se vam bo zgodilo". Vi pač verjamete, da gre za nekaj višjega v vsakem primeru koristnega, jaz pa da gre za vzgibe iz nerazumskega dela možgan, ki jih vspodbudi bogvekaj. Naše izkušnje nam zaradi verovanja potrjujejo naše izkušnje, zato mnogi v to niti ne verjamejo več, temveč VEJO.
Ali ni po celem svetu kup dokazov, da so ljudje sposobni VEDETI več, kot si je sploh možno izmisliti, pa čeprav gre za čiste traparije. Smo pač neka mešanica razumskih in nerazumskih bitij, kaj prevlada je pa verjetno stvar ustroja možgan. Nekateri stvari verjamemo šele ko ni druge razlage, drugi pa menda - po znanstvenih merjenjih, lahko verjamejo še tako traparijo.
V glavi naj bi bil menda nek "generator" idej, ki ga razum kroti; če tega nadzora ni, je možno skorajda vse. Pa ne me narobe razumet; ne mislim, da so taki ljudje bedasti, le nadzor je prešibak.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 18.12.2001 at 09:36:51

glej oldi
ne bom preveč tipku ker vse že piše, bom ti pa tole pejstu, od barška

Miselni vzorci
so temelji človeškega razmišljanja in delovanja. Vedno delamo tisto, kar mislimo, ali ne? Mar lahko delamo nekaj, o čemer nimamo nobene ideje? Nikakor! Vse, kar počnemo, imamo nekje v svojem umu, imamo nekakšen VZOREC. Vzorec pomeni tisto, kar se ponavlja, kar je "vzor" nečemu drugemu. Vzorci so vzrok, da se človek vedno obnaša na predvidljiv način in ne samo to, temveč vzorci "delajo" svet takšen, kot ga vidimo. Zato so miselni vzorci v ozki povezavi s pojmom svobodne volje ali izbire. Vzorcem dajemo še druga imena: stališča ali prepričanja, na primer.

Če v nekaj verjameš (imaš takšno prepričanje), potem je samo to tudi res - a le zate. Vzorci so neke vrste omejitve človekovega uma - so temeljni "zidaki", iz katerih pravzaprav um sploh je. Um brez vzorcev ne more obstajati, lahko pa jih nek um ima zelo malo, drug pa mnogo. In v tem se ljudje tudi razlikujemo. Um pa seveda ni naše bistvo, naše bistvo je tisto, ki se zaveda - to je bitje zavesti.

evo ti linka na file:
http://www.gape.org/gapes/prispevki/resniceg.htm

pa še na povzetke, ker je zgornji file dolg 500k:
http://www.gape.org/gapes/prispevki/resniceg_izvl.htm


Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 19.12.2001 at 12:26:04

gape moram priznati, da praktično nič od tega ne štekam, tole: ###Če v nekaj verjameš (imaš takšno prepričanje), potem je samo to tudi res - a le zate. #### je pa itak traparija. Res je pač le tisto, za kar obstajajo objektivni dokazi.

Little star - očitno se prav nič ne razumemo. Govoril sem o povsem izmerljivih dogajanjih v možganih in če tega nadzora nad nesmisli ni, se obesiš na vsako fantazmo, ki ti jo nekdo natvezi. Ker verjameš je tu že placebo efekt in ergo za mnoge od vas dokaz, da recimo modra cunja čez radio na nočni omarici odpravlja sevanje LED displeja. V resnici pa displej nič ne seva, zaradi šarlatanov, ki trdijo, da boš čez 14 dni umrl zaradi tega displeja te potem res moti in ker ti taisti šarlatan pove za modro cunjo, si potem pomirjen - enako kot bi bil, če ne bi bilo šarlatanov.

Kar se pa tiče vaših znanstvenih pristopov sem pa stvar lepo videl na fenomenu Kirlianove fotografije. S tem se ukvarja celo en naš univerzitetni raziskovalec, ki je v svoji "expertizi" zapisal, da je možen tudi placebo ali kak drug vpliv, vendar tega pri svoji raziskavi ni upošteval.
To zame ni znanost, temveč šarlatanstvo. Ljudje smo živa bitja in nase s vojimi prepričanji oz. verovanji hudičevo močno vplivamo in če tega ne upoštevamo, nismo resni oziroma lahko "dokažemo2 vse, v kar verjamemo. Sicer je pa gape napisal, da je zadosti da verjameš in je zate že res.
Če se ostali s tem strinjate, si morate izmisliti nov izraz za pravo resnico.


Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 19.12.2001 at 13:49:36

huh oldi s tabo je pa težko

okrog prvega odstavka nebi preveč razglablju, ker to lahko veš da je tako šele ko doživiš, prej lahko samo verjameš, če si tega sposoben. eni smo doživeli, in zdej vemo in ko veš pol začneš tako tudi delovat - pozitivne misli in to - in vse več 'dokazov' se ti nafura. tko pač je. zame. zate ne. očitno. pa ni blem. 100 ljudi 100 čudi.

okrog izmerljivih jebin v možganih bi pa tolkle, spet moje doživetje:
k sm bil mlad me je glava bolela k psa (zdej vem da zaradi vodnega sevanja) in sm hodu okrog dohtarjev in so me pregledval eeg in podobne bedastoče in niso najdl nič, sicer mi je pol carica marica verjela in mi neko opravičilo spisala.
glava me je nehala bolet šele ko sm travo začel kadit.
skratka izmeriš ti z napravmi lahko marsikaj, človeka pa dost bogo, pa še to če ga lahko ga lahko samo in izključno preko nekih, kako bi reku posrednikov, nakih 'fizikalnih' dogodivščin (skratka vzorcev, ki so bili poprej na nek način zdefinirani) in preko njih avtomat sklepa na to in to. pa to sploh ni rečeno da je tko, ker smo si ljudje zeloooooooooooooooooooooooooooo različni.

Okrog krilianove fotografije obstaja cel sajt in ga greš lahko čitat.
bi blo dobr zate da bi ga prebral; evo ti linka:
http://ai.fri.uni-lj.si/xaigor/xaigor.html

kononenko univerzitetni raziskovalec in to.
je pa slika iz kamere znanstven dokaz, ker so jih že tolk in tolk poslikal in prišli do ponovljivih rezultatov, da je to pač to.
pa okrog tega spet nebi preveč, ker to na drugih mestih piše.
bom ti pa povedu še to, če še ne veš, da s toisto kamero delam raziskavo tud jest; evo linka:
http://www.gape.org/iboga/

in bom dodal samo še to, da če slikaš ljudi z nepreveč spremenjenim stanjem zavesti so slike precej podobne, ker kamera pač odraža TRENUTNO psihofizično stanje človeka, in še to verjetno samo prvi nivo aure - tisti najbolj fizični nivo, tega lahko z malo vaje tudi sam vidiš. pa nebi o tem.
v naši raziskavi smo slikali 2 človeka med tripom na ibogi - popolnoma spremenjeno stanje zavesti - in rezultate si lahko ogledaš na zgornjem linku.
lahko rečeš da smo ponaredili slike ampak ... tam so in si jih oglej.


Q
Ljudje smo živa bitja in nase s vojimi prepričanji oz. verovanji hudičevo močno vplivamo
Q
s tem si pa itak vse povedu

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 19.12.2001 at 20:22:59

Oldi
Glej! To kar sem rekel da sem znastvenik ene sicer čudne vrste pa vseeno - sem mislil predvsem da za razliko od Gapeta jest ne VERJAMEM stvarem, ki jih ne poznam...jih sprejmem, preučim in če ni haska grem naprej...

Ti pa tvoji dokazi - grrr
Evo lahko ti dam dokaz-izkušnjo da je celotno zdravstvo PRIMITIVNO...
Ko me je bolel trebuh - sem šel dohtarju in ta me je poslal drugemu (GASTROSKOPIJA) in vmes dal Rupurut...Je pomagal cca. en teden...
Potem ko so zvedel da imam čir na želodcu so mi dali druge tablete... in ko je bil cajt nehat s tem, kao naj bi se do takrat vse popravilo pa se ni sem dobil še tretje... pa tut te niso pomagale...
Oldi kako to...saj je DOKAZANO da vse te tablete pomagajo pri čiru na želodcu zelo učinkovito ??? ... Pa sam postopek Gastroskopije - ZELO NEHUMANO...
Tko da sem bil postavljen pred izbiro al se smiliti sam sebi (verjeti da se nič ne da kao ker ma oče težave z želodcem in dohtarji ne znajo nič naredit) al pa neki raziskat...kaj je to bioenergija?... in glej ga brez čudnih postopkov, brez tablet, brez "medicine" - sam čirule čarule in sem se pozdravil...

Če mene vprašaš ti ni treba verjeti, saj jest tudi ne.  
je pa tko da tut za sex ne moreš vedeti kako izgleda dokler ne doživiš...pa če prebereš na tone knjig in gledaš filme - ni isto mar ne ::)

Tko da dej se vsedi, malo meditiraj...ker odgovor je v tebi... Pa še enkrat povdarjam NI TI TREBA VERJETI...je samo delo ki bi ga vložil - trdo delo...vsak dan po 20 minut do ene ure in obljubim ti da boš vesel vsega truda ki si ga vložil...

Znanstveno pa res ne morem dokaz intuicije...tko da dokler ne veš, pač ne veš - dokaz gor ali dol...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 19.12.2001 at 22:28:27

Zal Magla, tole z zelodcem tudi ni osamljen primer. Zdi se da znanstveniki ne uporabljajo intuicijo temvec pravila iz univeritetnih knjig. No ja, tu je tudi vozel, saj vsega se nauciti (kupiti) z diplomo  ne da.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 20.12.2001 at 07:53:41

Magla - ti verjamem, sem imel pa z priznanim bioenergetikom z italijansko diplomo in po moji oceni kar pravimi pristopi slabe izkušnje.
Med terapijo so se mi težave zelo izboljšale, ob zadnji terapiji pa sem padel na najnižjo točko.
Po premišljevanju sem prišel do zaključka, da je bilo ozdravljenje plod zaljubljenosti, ki me je takrat "doletela", poslabšanje pa ko je je bilo konec - seveda na boleč način.
Si kdaj pomislil, da gre le za psihični vpliv na človeka in da so te stvari verjetno znanstveno razložljive in so jih verjetno že razložili, le da nam ne povejo.
Kar se pa tiče našega zdravstva je pa itak skregano z (recimo temu) 90% našega telesa; to je s psiho.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 20.12.2001 at 15:02:09

Q
Magla - ti verjamem, sem imel pa z priznanim bioenergetikom z italijansko diplomo in po moji oceni kar pravimi pristopi slabe izkušnje.
Q
kar si rabu oldi, očitno

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 20.12.2001 at 17:26:59Oldio wrote on 20.12.2001 at 07:53:41:
Si kdaj pomislil, da gre le za psihični vpliv na človeka in da so te stvari verjetno znanstveno razložljive in so jih verjetno že razložili, le da nam ne povejo.
Kar se pa tiče našega zdravstva je pa itak skregano z (recimo temu) 90% našega telesa; to je s psiho.


...ma sej sem si sam razložil... STRES...

Psihologija pa je u bistvu  duhovnost z eno pomanjkljivostjo... oni so UEČINO funkcij dal možganom. nič pa živčnemu sistemu v trebuhu (center za čustva) center telesa (popek - HARA, Tan Tien) ali pa čustveni center, center volje itd...

Tko da na tem področju smo ene 100 let udzat v primerjavi z genetiko al pa s tehnologijo... se pa premika sploh pa sedaj z internetom... nekako tako kot pravi pregovor
"Kovačeva kobila je vedno bosa"

Intuicija je le prvi korak
baje imajo aboriđiji razvito telepatijo... sam pomisli kaj če je to možno...
nam šopajo misli non stop in valjda se niti ne zavedamo, katere misli so naše katere pa od drugih
to sploh nismo raziskali kaj šele začeli izkoriščati(mi=ZAHOD)...
Moje mnenje je da, če bi se meditirati učili vsi in to od malih nog dalje...potem Intuicija ne bi mogla bit mistika...pa vojn ne bi blo...pa...mi že dela domišlija

Title: Re: INTUICIJA
Post by Marjana on 21.12.2001 at 09:18:34


Oldi, mene je izkusnja z bioenergeticarko naucila, da se moram zanesti predvsem nase, in ne cakati, da bodo drugi kaj naredili zame, ter da je vse v meni, bioenergetik lahko samo malo pomaga.

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 30.12.2001 at 22:42:11

Iz svojega življenja sem se naucil,da sem bil norec,kadar sem delal le po svoji glavi.
Spoznal sem,da ima intuicija vedno prav.
Tako se še vedno ucim,da cimbolj prisluhnem intuiciji.
Egota pa ne rabim vec. ;)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 31.12.2001 at 00:01:21

Ali pa delas vedno po svoji glavi pa tudi ne ves, da te intuicija vodi.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 31.12.2001 at 00:10:55

Ne bi rekel.

Intuicija je nek obcutek in ni moja zelja. :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 02.01.2002 at 18:05:22

Seveda smo mi tisti,ki odločamo.

Res je,da govorimo o neki višji inteligenci in o bogu,po drugi strani pa mu ne zaupamo.In ravno zato,se pojavi nek strah,da nam bo življenje ušlo iz rok.Ali pa se pojavi nek strah pred anarhijo.
Zato večina ljudi bolj zaupa znanosti,ki temelji na praktičnih dokazih,saj tistim informacijam,ki jih dobimo skozi čutila bolj verjamemo,kot pa nekim občutkom,ki prihajajo kajjazvemodkodže.
Samo ego je tisti,ki se boji in bori za to,da bi še naprej bilo tako,kot je bilo do zdaj.
Moralna pravila po navadi niso nic slabega.In tudi intuicija ni nekaj,kar bi nekomu škodovalo.
Je pa potrebno vsa ta moralna pravila preseci in spoznati "kdo sem jaz".
Zato pa se je potrebno prepustiti in zaupati.
:)

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 03.01.2002 at 08:31:40

mogoče tole ne paše ravno sem, a vseeno čisto na kratko: tibetanska medicina
bi rekla, da je študiranje za zdravnika v Tibetu bolj dolgotrajno kot na Zahodu, da si pridobijo neverjetna znanja, ki pa ga znajo uporabiti na drugačen način kot pa zahodnjaki
merjenje utripa, ki ga izvaja Tibetanski zdravnik (za žensko je drugače kot za moškega): s tremi prsti pritisnejo na zapestje (en prst tipa kožo, drug seže do kosti, tretji...) in si pridobijo na ta način neverjetne podatke o stanju notranjih organov (votlih posebej in tistih nevotlih posebej), o treh tekočinah (kri, sluz in žolč) itd... menda tibetanski zdravnik ugotovi, da je ženska noseča, že v šestem tednu, lahko pa določi celo spol otroka
kaj hočem reči? Za vsem povedanim je neverjetno veliko znanja in izkušenj
ampak aparatur pa nobenih
znano je, da so Tibetanci že pred stoletji opravljali možganske operacije in poznali več sort anestezije
z vdorom Kitajcev je seveda veliko uničenega, a veličina ostaja za zmeraj

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 07.01.2002 at 08:30:41

Kaj naj rečem?
Ali ni iz vseh teh vaših in mojih odgovorov razvidno, da pojma nimamo o tem kaj smo. Vsak si domišlja svoje teorije v katere je prepričan, drugi ga pa bolj ali manj negirajo.
Samo o naši intuiciji oziroma vzgibih iz nerazumnega dela možgan imamo tako različna vedenja, da se niti o tem skorajda ne moremo pogovarjati.
Prav to pa je bila moja ideja; smo na verjetju temelječa bitja in če se hočemo pogovarjati o kakih stvarnih vidikih tega dejstva, se moramo spustiti na nek racionalni, to pa je znanstveni, nivo. Pa ne mislim na kake ortodoksne zanikalce vsega nad tem, kar njihovi instrumenti zaznajo.
Sicer so pa to tako težke zadeve, da so za nas verjetno res pretežke in blagor tistim, katerim ta verovanja pomagajo. Meni žal ne, ker pač ne verujem ampak želim vedeti, če ne pa vsaj slutiti, v katerem grmu tiči zajec.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 07.01.2002 at 11:34:03

začni prakticirat, pa boš vidu zakaj mi v vse to kar tipkamo verjamemo, da ne rečem vemo, saj smo doživeli, v tisto ni problem verjet. če pa nočeš doživet si moraš pač dokazat. jebiga. lahko pač doživiš. in pol veš.

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 07.01.2002 at 21:54:16

V resnici obstaja še veliko vec,ko  pa tu pišemo.
Problem je to,da so besede zelo omejene in je težko izraziti nekaj kar cutiš,ali pa nekaj novega.

Quote:
Ali ni iz vseh teh vaših in mojih odgovorov razvidno, da pojma nimamo o tem kaj smo. Vsak si domišlja svoje teorije v katere je prepričan,

Ravno zato pa smo tu,da lahko iz svojih izjav in na podlagi drugih komentarjev spoznamo sebe in kaj s svojimi besedami povzrocamo.
Je pa dobro,da smo tu ,priblizno vsi na istem nivoju in lahko drug drugega veliko bolj razumemo,kot pa nas bi razumel nek povprecen clovek.

Quote:
Meni žal ne, ker pač ne verujem ampak želim vedeti, če ne pa vsaj slutiti, v katerem grmu tiči zajec

Ampak,ce ne verjameš,tudi vedeti ne moreš.
Z vero si odpreš možnost,da nekaj spoznaš.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 08.01.2002 at 08:01:07

Z vero si odpreš tudi možnost, da verjameš v izmišljotine, ki s stvarnostjo nimajo veze.
Sicer se mi je pa danes zjutraj zastavljalo tole vprašanje:
Čemu od naštetega vsakdo od vas pripisuje izvor v nerazumnem delu možgan, čemur smo nekako rekli inruicija ali DUŠA. Drug možni odgovor je razum.

1. Nacionalizem
2. Jeza oziroma ravnanje v afektu
3. Destruktivno obnašanje v partnerskem odnosu ko si prizadet
4. Uživanje krepko škodljivih drog
5. Divjanje po cestah
6. Spolne zlorabe in drugačno izživljanje nad lastnimi otroki

S temi vprašanji hočem nakazati temno plat naše DUŠE
7.
3.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 08.01.2002 at 11:22:40

oldi se mi zdi da se nismo razumel, al pa jest narobe razumem reč.

intuicija ne prihaja iz nerazumnega dela.
ona prihaja od višjega jaza, ki itak ve vse, saj je najbilžje enosti, blem je v tem da imamo čisto ozek snop povezave z njim - zavesti, zavest je tako majhna da glih komi kdaj pa kdaj zaslišimo glasek od intuicije - glasek višjega jaza. pa še takrat ko ga zaslišimo nas razum (predator) prepriča da to itak ni to. pa je.
dušo pa sploh ne vem kam točno bi vtaknu klele, verjetno ona združuje vso reč ki se tiče mene na enrgetski ravni.
bi verjetno lahko reku da razum, ki je naš sovražnik, on prepisuje podzavest, z novimi podatki, ki so nekako sooblikovani od višjega jaza in so boljši približek tistemu kar naj bi bilo in odmik od tega kar je. ko pa nekaj popolnoma ozavestimo, s tem odrivamo predatoraja - razum stran in on ne more več jest naše zavesti - je ne more več spreminjati v podzavest in tako je povezava do višjega jaza vedno močnejša - širša, vedno bolj nas upravlja višji jaz (vedno več inforamcij dobimo od njega in vedno bolj jim zaupamo), ki je edini pravi jaz, čeprov iz tega pogleda kjer smo zdej, ko nas upravlja predator to pač ne izgleda tako, ampak izgleda kot da nas hoče prevzeti v upravljanje neka tuja sila.

tko da ... mal me je odpelal off ... nerazumni del možgan, kaj to za tebe predstavlja na energetskem nivoju, ne znam drugač rečt ... probi ta izraz prevest v naš jezik ... je to mogoče podzavest???

Title: Re: INTUICIJA
Post by vesna p on 08.01.2002 at 12:29:42

..in delamo na tem, da bi blo tega, nerazumljenega dela namreč, čimmanj ... ;)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 09.01.2002 at 07:53:50

V iskanju izraza za tisto kar ni čisti razum (v mislih imam tisti najvišji sloj možgan, ki razmišlja) sem prišel pač do izraza nerazumski. Vse kar iz glave prihaja in ni plod razumskega premlevanja je zame nerazumsko, vendar s tem nikakor ne neumno.
Ko sem skušal nerazumski del popredalčkati mi nikakor ni uspelo narediti ločnice.
Recimo da se začne pri:
principu vožnje kolesa (lovljenje ravnotežja), nadaljuje s
povsem avtomatično vožnjo z avtom v službo,
hipno reakcijo strahu (ko te nekdo ustraši),
odpor do drugačnih ljudi,
ljubezen,
gon po potešitvi stiske s hladilnikom,
odpor proti delanju nečesa, kar bi moral storiti, pa te nekaj vleče nazaj,
vzgib da storiš nekaj nelogičnega in
konča pri notranjem glasu.

Kako tu postaviti ločnice? in stvari popredalčkati in na kaj jih popredalčkati. Popredalčkati izključno zato, da vemo o čem govorimo.

Title: Re: INTUICIJA
Post by vesna p on 09.01.2002 at 09:16:32

Oldi, mogoče tiči zajec v tistem grmu (oz.stavku), ko si napisal, citiram "ker pač ne verujem ampak želim vedeti ali vsaj slutiti, v katerem grmu tiči zajec" !!!   :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by vesna p on 09.01.2002 at 12:08:05

..še to Oldi, če ne čutiš potrebe, da bi verjel, potem ne boš vedel ...!!  

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 09.01.2002 at 17:48:57

Q
V iskanju izraza za tisto kar ni čisti razum (v mislih imam tisti najvišji sloj možgan, ki razmišlja) sem prišel pač do izraza nerazumski. Vse kar iz glave prihaja in ni plod razumskega premlevanja je zame nerazumsko, vendar s tem nikakor ne neumno.
Q
hja ... to kar pride mimo razuma je pomoje intuicija, razum pa so v bistvu vzorci (razum deluje v okviru vzorcev), podzavest v bistvu, to kar si naštel je definirano kot vzorec, mogoče bi ljubezen lahko dal ven, ampak to je en tak zlo zakoreninjen vzorec, ki je v bistvu (recimo temu tako) že sčiščen - od vedno - od začetka - njega težko zjebeš - on deluje skoz - to da hočeš ljubezen - zato smo tukaj - da spejemamo in dajemo ljubezen.
imho ... recimo ... itak je tole zlo težka tema

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 09.01.2002 at 21:45:04


Quote:
Z vero si odpreš tudi možnost, da verjameš v izmišljotine, ki s stvarnostjo nimajo veze.

Ne bi rekel.
Večkrat je tako,da je v izmišljotini vec stvarnosti,kot pa v neki takoimenovani resnici.
Ali,kot pravimo,v vsakem vicu je nekaj resnice. ;D.

Mislim,da se tu gre bolj za neki strah pred neko manipulacijo.Torej ne želiš le necemu slepo verjeti,saj se bojiš,da boš postal orodje v rokah nekoga drugega.
Zato pa se,kot praviš raje zaneseš na svoj razumni del.
Ampak ravno v tem je fora,da ta tvoj razumni del ni tvoj,ampak je le odsev okolice,šole,tvojih staršev....
Vsi smo tako zmanipulirani,da se tega niti ne zavedamo.
Zato pa je potrebno prerasti ta razumni um in pogledati cez "zidove" našega razumnega uma.
In šele tu pride do izraza intuicija in višji jaz.
In ko imaš to višje zavedanje,potem tudi ni vec nobenega strahu,saj se zavedaš necesa,cesar se obicajni ljudje ne zavedajo.
:)


Quote:
..in delamo na tem, da bi blo tega, nerazumljenega dela namreč, čimmanj ...  

Jap. :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 10.01.2002 at 07:57:06

Comp Na prvi pogled imaš sicer prav, vendar le, če so sprejete informacije vzete nekritično.
Po moje so pa stvari ravno obratno. Naša intuicija po moje deluje po principu medvedek zleze vase ali po vaši veri se vam bo zgodilo.
Z drugimi besedami: Če v nekaj verjameš, pa magari če so to Murphijevi zakoni, boš za pritrdilne argumente bistveno bolj dovzeten kot za tiste proti tvoji veri.

Gape: Razum je samo tisto, o čemer smo sprejeli razumski sklep. Ko se voziš v službo pri tem prav nič ne razmišljaš. Ko prideš v križišče se (glede na ostale)obnašaš povsem "nagonsko", enako prestavljaš menjalnik, izbiraš poti v križišču. To zame niso miselni vzorci.
Miselni vzorec je recimo, da so južnjaki golazen, iz nerazumskega dela možgan pa nam prihaja odpor do drugačnosti.
Recimo ko oni po cele popoldneve poležavajo in se zafrkavajo v družbenem stanovanju, ti pa cel dan garaš da bi naredil enonadstropno bajto za svoje otroke.
Iz nerazumskega dela možganov torej prihaja: Jebemti, tudi jaz bi rad poležaval, ampak nek gon v meni me sili, da celo življenje garam. Ker pa se slednjega ne zavedamo v takšni obliki kot sem zapisal, se stvar pretransformira v "banda južnjaška".
Slednje je torej miselni vzorec, intuicija pa pravi; tudi jaz bi ležal, pa mi drug vzgib iz nerazumskega ne dovoljuje.

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 10.01.2002 at 21:53:02


Quote:
Comp Na prvi pogled imaš sicer prav, vendar le, če so sprejete informacije vzete nekritično.

JA. Saj ravno v tem je finta.
Dokler boš vse presojal in na takšen nacin resnico prilagajal svojim navadam ali potrebam,tako dolgo niti nimaš možnosti,da boš slišal,kaj ti intuicija želi sporociti.
Zato pa je treba delati na tem,da ne obsojamo in da ne živimo le po nekih ustaljenih vzorcih.

Quote:
Po moje so pa stvari ravno obratno. Naša intuicija po moje deluje po principu medvedek zleze vase ali po vaši veri se vam bo zgodilo.

Vidim,da razmišljaš znanstveno in verjameš le v tisto,kar znanstveno dokažejo.
Ampak znanost je še zelo primitivna im omejena.
Znanost oz. materialni svet,le pocasi sledi duhovnemu.
Tudi racunalnik je bil nekoc le,kot neka blodnja ali sanje nekoga.Spoznal sem,da ljudje nismo ustvarili nic novega,ampak le poustvarjamo.Vse te stvari,ki jih imamo,ali pa še jih nimamo,že obstajajo,kot neki vzorci v duhovnem svetu. To je dejstvo.
Zato ravno mi,ki smo odprti za intuicijo ali neke "blodnje",kot jim ti praviš,znanstvenikom dajemo ideje oz. postavljamo temelje.
Torej odprtost za intuitivna sporocila ti omogoca,da spoznaš stvari,o katerih se znanstvenemu umu še niti ne sanja.
Dandanes je DUŠA neka izmišljotina,jutri bo to znanstven dokaz.
Cas bo vse pokazal.Tudi tebi.

Lahko bi bil znanstvenik,ampak,raje sem clovek z DUŠO in telesom. :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 11.01.2002 at 08:48:45

Misel o nečem pa res ne moreš primerjati z dejstvi. O računalnikih se jim pred 100 leti ni še niti sanjalo, pred 20 leti pa niti slučajno nismo mogli verjeti, da bo njihov takt preko 100MHz.
Ljudje torej ustvarjamo nekaj novega, sicer pa itak velja, kar lahko en bedak vpraša, 1000 pametnih ne more odgovoriti.
Odprtost za intuitivna sporočila pomeni sprejemanja fantazm. Poglej talibane, ki so odprti za te stvari. Zažigajo slike, ker bojda Alahu ni po godu slikanje ljudi (to piše tudi v našem svetem pismu, le da tu ni Alah). Drugi odprteži ubijajo homosexualce samo zato, ker jih je Bog naredil takšne.
Sicer sem pa že zapisal, da so znanstveniki prišli do spoznanja, da si je človek sposoben izmisliti "sve i svašta", razum pa je tisti, ki stvari sprejema ali zavrača.
Ali pri sebi ne čutiš tega mehanizma, ko te prešine neka ideja, ki je očitno neuresničljiva ali bedasta. Nekateri tega mehanizma nimajo in božji glas (v konkretnem primeru) ji recimo pove, da bo rodila novega zveličarja.
Saj res, kako pa vi ki verujete, rečete temu fenomenu pojavljanja božjih odposlancev. Ali ni to čista intuicija. Mimogrede ali kdo ve kaj je s to zadnjo novodobno Marijo (mislim da je bila na POP TV-ju).

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 11.01.2002 at 09:12:44

Oldi, kaj je intuicija, smo v glavnem razpucali že na prvi strani, oz. v mesecu novembru (se ravno izide-preberi še enkrat).

Kar se pa tiče nezavednega v nas, pa ni stvar znanstvene razlage, ampak doživetja samega kot takega.

To kar počnejo kakršnikoli verski fanatiki, ima v končnih rezultatih zelo malo z prvinskim smislom vere. Če trdiš da talibani zažigajo slike, lahko vidiš njihov paradoks v tem, protislovje v tem, da pa celo predvajajo posnetke Osamiča BinLandena, po TV, njegove govore, na shodih nosijo njegovo sliko, torej bi se s lahko strinjali da mu Američani celo zelo fanatično sledijo v njegovih lastnih idejah. Hočejo ga ubiti, zažgati.....

Osama pravi, ubimo tiste ki se slikajo, torej so Američani njegovi pravi verniki, lepo ga bodo skinuli. Oldi, si me pripeljal, do razumevanja Ameriškega delovanja.


Al se spet motim,,,,,

No o tem smo že govorili, evo link:
- preberi 62 odgovor mojega prijatelja Andreja Grabarja

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=slovenija;action=display;num=1000162712;start=62


Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 11.01.2002 at 09:58:21

Na tistem linku nisem našel nič smiselnega oziroma od Andreja.
Kar se pa tiče fanatikov, kako veš, da ti in vsi vi (ali pa le nekateri) tukaj niste verski fanatike. Merila za to so pač različna. Za nekatere so vsi verniki fanatiki, razen tistih preprostih ženičk, ki pač hodijo k maši, ker je gosposka tko djala. Za Talibane smo pa vsi mi neverci oz krivoverci.
Zakaj vašo intuicijo dvigovati nad intuicijo tiste novodobne Marije. A ni vse to dokaz, da je intuicija zmotljiva in skratka za lase privlečena dogma.

Glede Američanov si pa namenoma malo pomešal vse skupaj, je pa kar zabavno izpadlo :D.  Osama ni Talibanski fanatik, je pa res, da so vsi fanatiki; eni verski, drugi protiameriški, tretji pa protiteroristični.

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 11.01.2002 at 10:34:44

Ja tam imaš odgovor na vprašanje, o pojavljanju Jezusa ponovno oz. na splošno o samozvanih Odrešenikih, in še odgovor si si dal sam:

INTUICIJO načeloma niti ne moremo opisati, se lahko samo trudimo, da jo opšemo z nam znanimi pojmi, se strinjam, je le še ena iluzija v človeških glavah.

Title: Re: INTUICIJA
Post by vesna p on 11.01.2002 at 11:14:21

Oldi, lahko nas imenuješ tudi fanatike. mene to ne moti. jaz vem to kar vem, tega mi nihče ne more vzet... lahko mi rečeš karkoli, mi je vseeno...
glede intuicije pa - kje si prebral, da hočemo povzdigovat intuicijo nad ostale. tega nisem nikjer zasledila in me zanima, zakaj tako razmišljaš  ???

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 11.01.2002 at 22:11:13


Quote:
Misel o nečem pa res ne moreš primerjati z dejstvi. O računalnikih se jim pred 100 leti ni še niti sanjalo, pred 20 leti pa niti slučajno nismo mogli verjeti, da bo njihov takt preko 100MHz.

To govoriš iz svojih dejstev.Namesto "nismo" ,raje napiši "nisem".
Ne moreš govoriti za vse,saj ne razmišljamo vsi tako,kot ti.

Quote:
Ljudje torej ustvarjamo nekaj novega,

Ljudje ne ustvarjamo nic novega.Ampak le preoblikujemo iz ene oblike v drugo.
Vse,kar smo ljudje "ustvarili" že nekje obstaja.Tako le na podlagi fizikalnih zakonov neke stvari prilagodimo svojim potrebam.

Quote:
sicer pa itak velja, kar lahko en bedak vpraša, 1000 pametnih ne more odgovoriti.  

Ja, ;D,tu je spet ta cloveška logika,ki misli,da je tisto,kar je v vecini - pametno.
Ce pa nek clovek izstopa iz družbe,pa je seveda nenormalen,ali pa bedak.
To je pa res višek tolerantnosti in znak pameti. ;D

Quote:
Ali pri sebi ne čutiš tega mehanizma, ko te prešine neka ideja, ki je očitno neuresničljiva ali bedasta

Nobena ideja,ki me prešine,ni bedasta.Ampak ima nek namen in sporocilo.
Namesto obsojanja je treba vec razumevanja.

Quote:
Saj res, kako pa vi ki verujete, rečete temu fenomenu pojavljanja božjih odposlancev. Ali ni to čista intuicija. Mimogrede ali kdo ve kaj je s to zadnjo novodobno Marijo (mislim da je bila na POP TV-ju).

Torej zate je fanatizem vse,kar ne temelji na logiki.Oziroma,kar se tvojemu umu zdi nelogicno.
Fanatizem in intuicija sta namrec dva popolnoma razlicna pojma.
Fanatik je tisti,ki je obseden z neko idejo.In samo EGO je lahko fanaticen.Intuicija pa ne izhaja iz egota.Saj bolj,ko je clovek odprt in intuitiven,bolj ego umira.
Zato intuitiven clovek ne more biti fanatik.

Lahko recem,da je znanstven,logicni um fanaticen.Saj verjame le v logiko in je obseden od logike. ;D


Quote:
kako veš, da ti in vsi vi (ali pa le nekateri) tukaj niste verski fanatike. Merila za to so pač različna.

In kakšna so tvoja merila ? :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 12.01.2002 at 12:57:19

Q
Po moje so pa stvari ravno obratno.
Q
po moje je pa glih obratno :)

Q
intuicija pa pravi; tudi jaz bi ležal, pa mi drug vzgib iz nerazumskega ne dovoljuje.
Q
ja, tko nekako ja, intuicija ti pove pravo pot, tisto pot ki je izi, ampak ti razum in nerazum povesta da to pač ni možno, da če boš ležal pač ne boš mogu nč narest, pa lahko, med lažanjem lahko nameravaš, lahko meditiraš in pol ko si vse 'naštudiru' na drugih nivojih, potem to samo še zmaterializiraš, bret težav, če pa se spraviš reč delat brez da bi se prej ulegu tko kt je rekla intuicija, se boš 500 krat zmotu preden boš stvar pripelju do konca in s tem boš porabu 500x preveč energije.
imho

Q
O računalnikih se jim pred 100 leti ni še niti sanjalo, pred 20 leti pa niti slučajno nismo mogli verjeti, da bo njihov takt preko 100MHz.
Q
ni prov da govoriš o rečeh o katerih ne VEŠ.
v letnicah sicer nisem nevem kakšen car, vem pa da je pred okrog 100+ leti en model naredu mehanski računski stroj - tak z zobnički in to. pa tudi 20 let nazaj ko je bil narejen ibm PC je zihr že obtajal un izrek, da se število ... kaj so že ... tranzistorjev na silicijevi ploščici vsako leto podvoji in zaradi tega je bilo že takrat jasno da bomo bp povečevali procesorsko moč (hitrost - merjeno v MHz) tja do 2000+ MHz, kasneje bo pri tej tehnologiji nastal problem, saj bo električni signal postal pročasen. torej se je ljudem ki jasno vidijo to takrat zihr že sanjalo, zihr so že sanjali o takem stroju, zihr je en reku: pizda čez 20 let k bom meu takta 100x več bo pa vse bolj izi.

Q
Ali pri sebi ne čutiš tega mehanizma, ko te prešine neka ideja, ki je očitno neuresničljiva ali bedasta.
Q
to je intuicija

Q
Saj res, kako pa vi ki verujete, rečete temu fenomenu pojavljanja božjih odposlancev.
Q
pač božji odposlanci smo večina nas ki je danes tukaj in zdaj. imamo namreč težko nalogo. če še ne veš. izbrali pa smo si jo sami. novodobnih marij pa ne premljam. sm zadnjič slišu da bo ena v bližini ljubljane rodila jezusa, pol si je pa premisnla al kaj že. tko da ... ne vem ... to ni zanimivo zame. zame je zanimivo tisto kar vem, tisto je edino relevantno, to kar vem. tisto kar mi nekdo pove, sm pač slišu, dokler pa se to ne poklapa z mojo resnico to pač ni del moje resnice. do takrat tak podatek čaka na nove informacije, ki ga bodisi podkrepijo ali ovržejo. čeprov je ponavadi tko da ovrže se nič, ker je vse del skupne resnice, je samo drugačna interpretacija.

Q
Kar se pa tiče fanatikov, kako veš, da ti in vsi vi (ali pa le nekateri) tukaj niste verski fanatike.
Q
ker nikogar v nič ne silimo, ker ne delujemo proti osnovnemu načelu vesolja: ne posegaj v svobodno izbiro kogarkoli.
lahko mu daješ dodaten izbire, ne ga pa siliti v to dodatno izbiro; tko jest delam, vsaj trudim se - k sizif :) .


Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 14.01.2002 at 07:48:18

Kolk vsega :)
Kar se tiče fanatizma je zame recimo fanatično če trdiš, da je vse že bilo in da s tem ko so naredili tranzistor in kasneje čip niso naredili nič novega. Za tovrstnega fanatika bi bilo novo le to, če bi nekdo dosegel, da bi jabolka padala v nebo.

Kar se pa tiče 2GHz procesorjev sem pa iz stroke in ko smo uporabljali 4 MHz mlinčke se nam je zdelo 100M ful težko dosegljiva reč, zato lahko govorim v množini.

Torej je nova Marija iz okolice Lj. delovala po intuiciji?
Se je intuicija zmotila?
Je intuicija prava intuicija le če se ne zmoti?
Je intuicija prava le če je naša, če je talibanska je pa fundamentalizem.
Kako veš, da se intuicija ni zmotila?
Če si prepričan, da je nezmotljiva, se sploh ne more zmotiti!!
Ali ni vse to znak fanatizma. Zame že. Za fanatizem ni treba biti fizično nasilen do drugih!
Na svetu je verjetno na tisoče ver oz. sekt in vse so plod intuicije. Po vaše so verjetno vse, ki niso fizično nasilne prave, pa čeprav se med sabo izključujejo.
Kaj pa psihično nasilje nad svojimi verniki??

Ma dost bo, itak smo kilometre daleč in se bolj slabo slišimo.

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 14.01.2002 at 11:43:39

Oldi, ti si car.

In mislim, da se čisto dobro slišimo, samo se še nismo zmenli, kake telefone uporabljamo. Slišimo pa se. Vztrajaj, jest te spodbujam - seveda tako kot tudi sebe.

Si postavu tolk novih vprašanj in to dobrih (odgovorim čim prej).

lp
MIKE

Title: Re: INTUICIJA
Post by Marjana on 14.01.2002 at 14:13:58

Meni se zdi ful dobro da je Oldi tu in z nami deli svoja mnenja. Najbrz se mu zdi, da smo z drugega planeta, al pa vsi po vrsti caknjeni, ampak prisel je med nas in (se) ni dvignil rok, in iz njegovega videnja stvari se lahko tudi mi kaj naucimo.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 14.01.2002 at 17:59:29

tud men je fajn da si z nami Oldi ;)

Se je intuicija zmotila?
intuicija se nikoli ne zmoti, ima vedno prov, je samo tko da jo redko upoštevamo.
Kako veš, da se intuicija ni zmotila?  
ker se nikoli ne zmoti.
včasih se ti zdi da tole kar si se odloču narest ker si intuiciji verjel, da to je pa čist pretežko, pa ni. tko se zdi samo predatorju in te hoče prepričat da to ni to.
Če si prepričan, da je nezmotljiva, se sploh ne more zmotiti!!
NE MORE SE ZMOTITI. taka je njena narava.
pa sej ni nič fanatičnega v tem da slediš intuiciji.
se ti je kdaj zgodilo da si hotu zavit v križišču v drugo smer, čeprav greš ponavadi v prvo smer?
uno k ti je reklo da pejd tja, čeprov ne obstaja nobena razumska podlaga, da bi šu tja, to je intuicija.

Q
Na svetu je verjetno na tisoče ver oz. sekt in vse so plod intuicije.
Q
tega pa moj um ne razume.

vse je pravo, nič ni ne-pravo.
tisto kar je ne-pravo je za sprejet.

kako lahko rečeš da smo kilometre daleč, če smo pa že čist blizu.
res pa zgleda da bomo rabl en vmesnik, med razumom in intuicijo.

intuicijo bi itak morale deklice razlagat, k so bolj intuitivne in to.

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 14.01.2002 at 21:59:37

Kar se tiče fanatizma je zame recimo fanatično če trdiš, da je vse že bilo in da s tem ko so naredili tranzistor in kasneje čip niso naredili nič novega. Za tovrstnega fanatika bi bilo novo le to, če bi nekdo dosegel, da bi jabolka padala v nebo.
;D ;D. Zanimiv primer.
To tvoje razmišljanje je zelo površinsko.Ce razmišljaš na takem nivoju,potem je res,da tranzistorji ne rasejo na drevesih ;D.
Ampak,ce poznaš delovanje tranzistorja in na primer delovanje možganov,boš spoznal ,da obstajajo podobni principi delovanja.
Tudi idejo za avione,smo dobili pri opazovanju ptic.Skratka vse ze nekje obstaja.samo poglobiti se je treba in razumeti fizikalne zakone.Potem pa lahko tudi ti nekaj "ustvariš",kar bo na prvi pogled cudež v resnici pa bo le kopija necesa,kar že obstaja v neki drugi obliki.
Ce bi clovek lahko ustvaril nekaj novega,potem bi v tem vesolju povzrocil kaos.

Quote:
Če si prepričan, da je nezmotljiva, se sploh ne more zmotiti!!
Ali ni vse to znak fanatizma. Zame že.

Vidim,da še vedno ne razumeš kaj je intuicija.
Zakaj se intuicija ne more zmotiti ?
Intuicija ni moja in ne tvoja.Intuicija nic ne predvideva,ampak enostavno JE.Intuicija ne razmišlja,ampak samo JE.
Primer z ljubeznijo :
Sta mož in žena,ki se imata rada.Med njima obstaja energija ali ljubezen.Ljubezen pride oz se pojavi,ko je clovek odprt za ljubezen in ustvari primerne pogoje.
Ali lahko kdaj reces,da se ljubezen ZMOTI ?
Prav tako je z intuicijo.Ce si odprt,boš slišal intuicijo in bo takšna,kakršna pac je.
Zmoti pa se lahko samo clovek.Ali zato,ker ni dobro prisluhnil,ali zato,ker ni hotel prisluhniti.

Quote:
Na svetu je verjetno na tisoče ver oz. sekt in vse so plod intuicije. Po vaše so verjetno vse, ki niso fizično nasilne prave, pa čeprav se med sabo izključujejo.

Vera in intuicija sta dva razlicna pojma.
Vera izhaja iz uma.Vera je kot neka želja ali potreba današnjega cloveka.Vem,da so nekatere religije nasilne,ampak to ni plod intuicije,ampak plod sebičnega egota.Clovek postane nasilen predvsem zaradi strahu.Torej takrat,ko se njegov ego bori za svoj obstoj.To pa nima popolnoma nobene veze z intuicijo.
Ali je lahko ljubezen do nekoga nasilna ?
Treba je lociti med tistim,kar je naša želja in kar ni naša želja.
SE mi pa zdi nesmiselno,da zaradi nasilja kriviš intuicijo.
To je ravno tako,kot,da bi za nasilje med partnerjema,krivil ljubezen.

Quote:
Kaj pa psihično nasilje nad svojimi verniki??

S tem nima nobene veze intuicija,ampak cloveški pohlepni ego.
Oldi,jaz te razumem.Vem,da so nekatere religije,ki se izgovarjajo,da delajo v imenu boga,ali kajjazvemkogaže,vse,kar je povezano z bogom in duhovnostjo spravili na slab glas.Misliš si,da,ce boš verjel v neke duhovne stvari,boš postal suženj in izgubil oblast nad svojim življenjem.
Ampak ta strah,ki je v tebi,je samo posledica tvojega jaza,ki se boji necesa novega,nepoznanega,skratka bojiš se,da ne boš vec to,kar si.
Ampak s tem,ko odpreš oci,ko se odpreš necemu novemu in pogledaš cez zid,ne boš nicesar izgubil,ampak lahko samo dobiš.Odpre se ti nov svet.Svet,ki je veliko lepši,kot ga sedaj vidiš.
In ker mi cutimo v sebi,da obstaja lepši svet,tudi delamo na tem,da bi bila ta realnost lepša.
V meni ni nobenega strahu,da bi me nekdo izkorišceval.Saj samo clovek lahko izkorišca,intuicija ne more.

Quote:
Ma dost bo, itak smo kilometre daleč in se bolj slabo slišimo.

To je še en znak površinskega razmišljanja.Al irazmišljanja z levo polovico možganov.
Ampak v duhovnem smislu smo,kot eno bitje.
Verjetno si že slišal za primer,da je katera mamica cutila,da je z njenim otrokom nekaj narobe,pa ceprav sta bila kilometre narazen.
Torej vse je odvisno od tega,na kakšnem nivoju razmišljaš.
Ostaja vec nivojev resnice ali svetov.
Materialni ali fizicni svet je najnizja stopnja.

Quote:
No, jaz mam nasproten občutek glede tega, da je Oldi deluje car. Saj me noben ni vprašal, pa vseeno je moje mnenje, Oldi, da trdovratno vztrajaš pri svojem - kot bi rekel Mike v starih dobrih časih: slaboumno vztraja pri svojem egu. To se mi ne zdi o.k., ker deluje, kot da hočeš izsilit nekaj, kar je dejansko nemogoče, če se ne boš malce predal in dopustil vsaj en majhen vhod mističnemu.  Z razumom kot takšnim se enostavno ne da dojet - karkoli že želiš razumet!

Lepo povedano in zelo resnicno.

Oldi !
Tudi jaz mislim,da je nekaj v tebi,kar te sili k razumevanju necesa novega.Mogoce se še tega zdaj ne zavedaš,ampak samo slucajno sigurno nisi prišel na te forume.
Zdi se mi,kot ,da "tipaš",ali smo vredni zaupanja ali ne.Ali je dobro,da se spuscaš v neke nove stvari ali ne.
Ljudje nismo le fizicna bitja,ampak veliko vec.Pri tebi je prišel cas,ko bo potrebno narediti nov korak.Vsi smo temu podvrženi.Takšno je pac življenje.
Lahko reces,da to ni res,ampak vse ima nek razlog in ta razlog je v tebi.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 14.01.2002 at 23:00:10

Spljoh ne vem kaj bi lahko še dodal kle glede intuicije... morda eno vprašanje za Oldija in vsem ostalim, ki še niste tega ozavestili... Česa se bojiš...?

Imaš tono literature... imaš radovednost... zakaj ne bi sam tega raziskal in na podlagi svojih dokazov ovrgel ali sprejel tezo o intuiciji... čisto logično, postopno in verodostojno... Ali si upaš? Kaj lahko izgubiš?

Oldi po mojem samo z mislimi brez meditacije na to temo nimaš šans...Zaenkrat maš nezadostno iz intuicije...jest pa mam komi dvojko - zaenkrat... ravno dovolj da ti povem kako priti do dvojke...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Magla on 14.01.2002 at 23:01:25

noben od naju pa ne ve, kako do intuicije sploh pride...samo kako se jo lahko uporablja...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 15.01.2002 at 08:23:37

Možgani in tranzistorji. Daj no, tranzistorji so fizikalno nekaj povsem neprimerljivega z naravo, seveda pa delujejo po zakonih narave. Tisto, kar sem hotel z jabolkom povedati je pa dejstvo, da zate človek le uporablja zakone in zato nikoli ne naredi nič novega. Ergo, novo bi bilo nov gravitacijski zakon, po katerem bi jabolka letela v nebo, hruške in ostalo sadje pa še vedno navzdol. Skratka fundamentalizem težko primerljiv tudi s Talibani; oni imajo za izvor vsaj v, tudi pri nas od nekaterih priznanem, svetem pismu.

Vsi ste se izognili napačne intuicije naše novodobne Marije. Ne mi rečt, da je imela kak poslovno finančni interes. Če bi ga imela, ne bi kar takoj "rojevala" odrešenika, temveč finančno izkoristila svoje baje zdravilne sposobnosti.

Kar se pa tiče meditacije sem pa stvari probal, pa se ni zgodilo nič. Bil sem na dveh tovrstnih tečajih, pri treh skupinah, pa nič. Razlaga je, da ima moj razumni del premočno kontrolo nad izmišlijskim in mi tega ne dovoli.

Sicer pa je po moje itak tko, da če imaš predispozicije da veruješ, boš pač veroval v vse sorte izmišljotine, ki jih tvoj razum še dovoli. Moja meja je zelo visoko in verjamem recimo v neke oblike telepatije, saj so jo Rusi menda izmerili celo med zajkljo in njenimi zajčki.

Dokaz, da mnogi v vsem tem kar obravnavamo pretiravate, so znanstvene raziskave delovanja možgan recimo ob zaljubljanju. Gre za kemijo in vzgibe iz nerazumnega dela možgan, kar z neko nezmotljivo intuicijo nima prav nobene zveze. Zakaj recimo hčerke pijancev najraje poročijo pijanca. Verjetno boste privlekli na dan kako karmo, samo psihologi in ostala kompanija so te mehanizme lepo razložili in ženske, ki so to "skopčale" so se za vedno poslovile od pijancev.

Kar se pa tiče religij pa nisem mislil na tiste ustanovitelje, ki to delajo iz preračunljivosti. Mislim na vernike, ki imajo vsi po vrsti intuitivni občutek, da verujejo v edinega pravega Boga, pa čeprav se med sabo vojskujejo in so vere izključujoče in torej ne more iti za vero v isto stvar. Razen seveda v psihološkem pomenu vere v presežek razumnega, ki pa je v doberšnji meri stvar fantazm.

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 15.01.2002 at 08:43:40

Oldi, jest še vedno trdim, da si ti poseben modelček in sem iskreno vesel, da deliš svoje trenutke z nami. Kot sem ti že povedal, ti bom odgovoril, zaenkrat pa za odgovor tebi potrebujem več časa.

lp MIKE

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 15.01.2002 at 11:03:03

Poseben v toliko, da se kot eden izmed večine, ki ne pripada New age vernikom ukvarjam z vami ;)
Sicer sem marsikaj v tej smeri probal, vendar ko vidiš, da ti v mistični obliki"prodajajo" stvari, ki jih obvladaš na razumski osnovi, in ko preostanek ne moreš sprejeti, sem se umaknil iz tega iskanja. Zame mistika očitno ni; sem pač eden mnogih, s premočno kontrolo izmišljijskega predela podstrešje.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 15.01.2002 at 12:13:31

Tudi jaz sem vesel, da si tukaj med nami, čeravno ne ravno enako misleč. Daj ti meni "dušica draga" nekaj povej. :) Golobi recimo imajo izredno majhne možgane. Imajo pa bržkone visoko stopnjo intuicije, saj v nasprotnem nebi mogli raznašati pošte na daljave za katere mi ljudje potrebujemo ne vem kakšne kompase, zemlejvide, označbe s koridorji in seveda računalnike, brez katerih bi padli za 100 let v preteklost.

Podobno je pri delfinih, le da oni slišijo pisk svoje jate več kilometrov daleč. Dokler se  tej razdalji približajo, pač uporabljajo intuicijo.
In seveda še vrsta drugih živali, ki pred naravnimi ali drugimi nesrečami naravnost podivja.
A vendarle Oldi, lahko uporabiš tudi intuicijo, saj možgani so  najmanj raziskan del telesa in zato te prosim na znanstvene razlage  se ne zanašaj.

Andres


Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 15.01.2002 at 14:43:16

Andres
Nisem ravno bilog, se pa spomnim, da je bila razlaga, da živali slišijo ali čutijo nižje frekvence, ki pridejo po tleh pred pravim potresom.
Kar se tiče ptic jim mislimda pomaga zemeljsko magnetno polje.
Ali hočeš s tem povedati, da imajo tudi živali nezmotljivo intuicijo?? Potem je tudi gon po sesanju sesalskih mladičev intuicija.
Jaz pač mislim, da gre pri vsem tem za ene mehanizme, ki so po nekih razlagah v precejšnji meri celo kemijsko pogojeni, in so skupni živalim in ljudem. Razprostirajo se pa od sesanja, selitve ptic, vožnje s kolesom do vaše intuicije v žlahtnem pomenu (recimo izbira ljubega partnerja).
Zame je presežek tega, ko nekaj začutimo v naprej ali pa recimo telepatija. Samo tisto v naprej je lahko tudi slučaj.

Sedaj pa še ena nova tema.
Kolikokrat se je meni že zgodilo, da mi je od nekod prišlo (temu bi komot rekel intuicija), da se bodo moji dragi na poti (na katero so se takrat enkrat odpravljali) ponesrečili, pa se še nikoli ni nič zgodili. Oziroma enkrat se je, pa jaz niti nisem vedel, da so bili sploh na poti, kaj šele da bi se mi kaj "pointuiciralo".
Se je intuicija pri meni že vsaj 20 krat zmotila??
A če se enkrat ne bo zmotila, ali bi vi temu rekli eto, intuicija je nezmotljiva, ali ti nismo pravili...??
Jaz bi temu rekel slučaj - tudi slepa kura zrno najde.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Valentina on 15.01.2002 at 17:18:36


Z razumom in znanostjo lahko pojasniš samo fizični svet štirih dimenzij. Človekovo telo  ima 5 čutil za zaznavanje fizičnega sveta, ima merila in aparature za merjenje in opisovanje štirih dimenzij fizičnega sveta, z njimi lahko opiše in izmeri vse naravne pojave, vendar le v okviru štirih dimenzij. Ima tudi matematiko, s katero vse pojave izrazi, tudi v štirih dimenzijah.

Ampak matematika je bolj univerzalna, ona velja za poljubno število dimenzij. Torej noben človek ne more biti tako aroganten, in trditi, da obstajajo samo štiri dimenzije, ker jih je on sposoben samo toliko zaznati ali izmeriti.  Ljudje z več čutili (šesti čut, tretje oko, intuicija...ime ni važno), pa so sposobni zaznavati tudi druge dimenzije.

Ti, Oldi, jih kot kaže nisi zmožen, jaz upam, da jih bom kdaj lahko zaznala, nekateri so se tem zmožnostim že približali ali so jim že blizu, redki jih redno okušajo. Po smrti bomo pa tako ali tako vsi zvedeli.Title: Re: INTUICIJA
Post by fog on 15.01.2002 at 20:19:02


Valentinaa wrote on 15.01.2002 at 17:18:36:
Ti, Oldi, jih kot kaže nisi zmožen, jaz upam, da jih bom kdaj lahko zaznala, nekateri so se tem zmožnostim že približali ali so jim že blizu, redki jih redno okušajo. Po smrti bomo pa tako ali tako vsi zvedeli.


;D ;D ;D

Valentina res H VA L A  :-*

Oldi mene matra kaj si od njuejđa že probal...koliko časa si vztrajal in kaj si ugotovil...dej malo že povej...

p.s. sam nisem pripadnik njuejđa...poškušam pa izkoristiti znanje, ki je na voljo...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 16.01.2002 at 00:08:48

Oldi!

Ti praviš, da je bila razlaga, da zivali slišijo, čutijo, nižje frekvence. Ja dobro, samo dokazal pa tega ni nihče, saj bi bil potemtakem vsaj ti na forumu o tem obveščen.

Po moje gre to tako.  Pač preveč imamo znanstvenikov in nihče od njih ne more dokazat kaj intuicija je in kako pride. Posledica tega je, da bi bili vsi še vedno radi na svojih položajih čemur sledi, da pač najdejo novo kost za glodanje, intuicijo pa normalno nalašč pustijo "za naslednje generacije".

Glede živali. Ja normalno. Večjo intuicijo imajo kot mi. Mi se intuicije navadno sploh ne zavedamo, saj najpogosteje menimo, da gre pač  za še eno "misel dneva".

Glede tistega mehanizma, ki so kot predvidevaš kemijsko pogojeni in naj bi ti bili, če začneva od začetka,  izvor intuicije:  Če bi bilo tako bi se potemtakem vsi šibali s kemijskimi spojinami. Temu bi sledilo, da bi se našopali s 50 ml za "uravnoteženo" intuicijo. To pomeni za intuciijo ko se pač še zavedaš, da se ti ne trena ampak, da si to še vedno ti.  100 ml bi dobili za povečano stopnjo intuicije. Mogoče je ta primerljiva s tistim izrazom, "ko sem ga videla sem se vanj zaljubila". Naslednja faza bi bila ko bi dobili dozo kemijske spojine 200 ml,  ki nam bi dala  možnost telepatije. 1000 ml je že povprečna doza telepatije. 5000 ml je povprečna doza telepatije.  10000 ml  Je že povprečno znanje vedeževalke nategovalke na komercialni liniji.  20000 ml je vedeževalsko znanje pač nekoga, ki mu nekateri zaupajo postaviti vprašanje vpogleda v prihodnost. .  50000 ml je lahko že vedeževalka, ki naj se  nebi zmotila, kar pomeni, da je to resnično prava čarovnica.  
Prav si prebral Oldi. Intuicija je tisti pravi začetek  vedeževalskih sposobnosti.


 Posamezniki forumovci se lahko na tem  mestu vpišejo do koliko ML so prišli :). Zase menim, da jih imam še ne celih 200. To pomeni, da tudi intuicija lahko zataji.    


In še nekaj, če te še ni na rit vrglo Oldi. A veš kaj jaz naredim včasih ko grem med vikendom v life. Pridem k ženski in po intuiciji ji rečem če ma ona kakšno sporočilo za mene. Ja kva pa misliš. Nenavadno a??  ;D ;D Drgač ne more bit.

Tako je bilo zadnjič. Sem prišel k ženski ki je imela še dva tipa zraven in sem ji rekel, boli mene, "A maš ti kakšno sporočilo za mene". Potem mi je rekla, da me ne razume, ker je iz Londona. Potem sem ji ponovil vprašanej po angleško, did U hav  mesedž 4 mi? No tko se to začne vidiš, Andres je potem še dva tedna cel cagav na šiht hodu, ker se je zaljubil po intuiciji in na intuitivno vprašanje v borih dveh urah.Andres

Oldio wrote on 15.01.2002 at 14:43:16:
Andres
Nisem ravno bilog, se pa spomnim, da je bila razlaga, da živali slišijo ali čutijo nižje frekvence, ki pridejo po tleh pred pravim potresom.
Kar se tiče ptic jim mislimda pomaga zemeljsko magnetno polje.
Ali hočeš s tem povedati, da imajo tudi živali nezmotljivo intuicijo?? Potem je tudi gon po sesanju sesalskih mladičev intuicija.
Jaz pač mislim, da gre pri vsem tem za ene mehanizme, ki so po nekih razlagah v precejšnji meri celo kemijsko pogojeni, in so skupni živalim in ljudem. Razprostirajo se pa od sesanja, selitve ptic, vožnje s kolesom do vaše intuicije v žlahtnem pomenu (recimo izbira ljubega partnerja).
Zame je presežek tega, ko nekaj začutimo v naprej ali pa recimo telepatija. Samo tisto v naprej je lahko tudi slučaj.

Sedaj pa še ena nova tema.
Kolikokrat se je meni že zgodilo, da mi je od nekod prišlo (temu bi komot rekel intuicija), da se bodo moji dragi na poti (na katero so se takrat enkrat odpravljali) ponesrečili, pa se še nikoli ni nič zgodili. Oziroma enkrat se je, pa jaz niti nisem vedel, da so bili sploh na poti, kaj šele da bi se mi kaj "pointuiciralo".
Se je intuicija pri meni že vsaj 20 krat zmotila??
A če se enkrat ne bo zmotila, ali bi vi temu rekli eto, intuicija je nezmotljiva, ali ti nismo pravili...??
Jaz bi temu rekel slučaj - tudi slepa kura zrno najde.


Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 16.01.2002 at 00:22:43

A veš Oldi sem malo po intuiciji gledal in sem rekel, da bi blo dobro tebe častit.  Ne zato, ker bi vsi po vrstu tu na forumu pokleknili pred znanostjo.  Predvsem zato, ker si v redu dečko in ker svojo drugačnost, (beri prilagojenost k znanosti) trosiš med nas, s tem pa nikakor nisi posilen. Ej Oldi, ti mas pr men en pir notr. Ampak resno mislim.  Upam, da si "ti tudi" iz Kranja, ker sem bom moral potemtakem še enkrat v Lju voziti.


Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 16.01.2002 at 08:04:34

Kar se tiče ljubezni so izmerili katera kemikalija se začne izločati v neokorteksu (mislim, da nisem zgrešil), to je razumskem delu možgan.
Kar se tiče strahu so pa mislim da podganam (polivici od njih) nekaj vbrizgavali in res so se ene bale, druge pa ne.
Sprejmite že dejstvo, da se v naši glavi stalno nekaj kuha in prihaja kup intuicij, ker tisti pretežni del možgan pač ne more pošiljati emailov tako kot mi. Vse prihaja po vaši intuitivni poti, za ene znanstvenike je to kemija, za druge odnosna psihodinamika itd itd.

Kar se pa tiče živali, one nimajo razuma, zato jim preostane le nerazumski del možgan. Pri nas je pa ena mešanica in obstaja mehanizem, ki te stvari uravnava. Pri Ljubezni je narava pač poskrbela, da razum ne bi vse pokvaril, zato ko intuicija zagleda eno ta pravo bejbo pošlje v zgornji predel možgan, kjer je razum, signal, ki povzroči izločanje kemije, ki preprečuje logično - bolje rečeno razumsko reakcijo. Vse to je izmerjeno in ne delat iz tega mistike.
Morda pa smo nekateri sposobno to sprejeti, drugi pa se tega bojite in še vedno verjamete v usojenost in misticizem, tako kot plemenski vrači v ples okrog drevesa.

Kar se pa tiče dimenzij pa jaz preprosto verjamem, da ste nekateri sposobni zaznati poljubno število diomenzij, vendar le če v njih verjamete. Prav vera je tista, ki v nerazumnem delu možgan ustvari en svet n-tih dimenzij in če si dovolj zagret fanatik, se ti bo svet začel kazati v n dimenzijah. Malo sem morda preteral, ker tudi sam verjamem v neko telepatijo in s tem povezane stvari.
Kar se pa tiče matematike, to z našo 3 dimenzionalno realnostjo nima veze, čas je pa itak nekaj drugega kot razdalja. Razen v matematiki seveda.

Title: Re: INTUICIJA
Post by vesna p on 16.01.2002 at 09:03:40

..ja Oldi, ti pa znaš težit ...in kok maš še stvari za razrešit, pa saj jih mam jaz tud ...!    :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 16.01.2002 at 10:30:20

Oldi, rekla bi samo to, da ne podcenjuj živali. Tudi živali imajo razum. Če ne govorijo tvojega jezika in če ne znajo ustvarjati z rokami, še ne pomeni, da razuma nimajo. Postavi se na drugo stran - mogoče kaka vrana ravno sedajle privoščljivo  kraka prijateljici, da je Oldi brez razuma, ker ne zna krakati.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 16.01.2002 at 13:15:12

se mam full za učit ampak morm mal stipkat oldiju ;)


Q
Vsi ste se izognili napačne intuicije naše novodobne Marije.
Q
kaj ima sploh intuicija s tem?

Q
Razlaga je, da ima moj razumni del premočno kontrolo nad izmišlijskim in mi tega ne dovoli.
Q
zadost točna razlaga, ne pustiš, predator ne pusti, ti se mu pa pustiš

Q
verjamem recimo v neke oblike telepatije
Q
vlajda ko je dokazano ti itak drugo ne preostane kot da verjameš, čene postaneš bedak.
najtežje je pa verejt brez 'konkretnih' dokazov, verejt na osnovi doživetja npr, svojega ali nekoga drugega.

Q
Zakaj recimo hčerke pijancev najraje poročijo pijanca
Q
vzorec - ponavadi glih zaradi karme, 'znanstveniki' temu rečejo dednost

Q
Mislim na vernike, ki imajo vsi po vrsti intuitivni občutek, da verujejo v edinega pravega Boga,
Q
tisti bog v katerega veruješ - verjameš, je edini pravi, zate in tako je edino pravilno. to kar verjameš to tko je, četudi je za nekoga drugega to drugače.

Q
Potem je tudi gon po sesanju sesalskih mladičev intuicija.
Q
to bil bil bolj vzorec pomoje

Q
Kolikokrat se je meni že zgodilo, da mi je od nekod prišlo (temu bi komot rekel intuicija), da se bodo moji dragi na poti (na katero so se takrat enkrat odpravljali) ponesrečili, pa se še nikoli ni nič zgodili.
Q
to pač ni intuicija, to je strah, ker pa smo vsi božji otroci, je tvoj strah premalo da bi se jim zgodilo, ker pa si 20 programiral tako in si seveda to potem tudi zavrgel, se je to nabiralo in ko te ni bilo 'zavestno zraven' da bi to prepračil, se je zgodilo. imaš namreč očitno veliko moč, je pa ne znaš nadzorovat, ne znaš podzavestno misliti čistih misli

Q
Poseben v toliko, da se kot eden izmed večine, ki ne pripada New age vernikom ukvarjam z vami  
Sicer sem marsikaj v tej smeri probal, vendar ko vidiš, da ti v mistični obliki"prodajajo" stvari, ki jih obvladaš na razumski osnovi, in ko preostanek ne moreš sprejeti, sem se umaknil iz tega iskanja. Zame mistika očitno ni; sem pač eden mnogih, s premočno kontrolo izmišljijskega predela podstrešje.
Q
no ta mi je pa všeč; ne rabiš mistike, če obvladaš reči na zemlji, dočim, enkrat pride čas ko mistika postane potrebna, poglej si uno Demistifikacijo mistike

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 16.01.2002 at 14:04:17

lej Oldi. Vceraj sem bil nanekem sestanku in potem zvecer sem rekel, da moram napisat eno prosnjo. Ok ampkameni se do sobote tega pisat sploh ne mudi. Toda jaz sem to pac INTUITIVNO naredil. Tudi naprintal sem, kar sicer nebi rabil, ker se ne mudi. Tako vidis Oldi. Prosnjo sem dal na mizo in cez kako uro, ko sem se vedno surfal po Internetu je v racunalniku  pocilo kot petarda.
To je tudi razlog, da ti Andres sedaj pise iz cybercaffeja, prosnjo pa sem seveda oddal.


Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 16.01.2002 at 14:25:17

ana Je pa ja valjda jasno, da imamo mi v primerjavi s ptiči enormno več razuma, pticam pa je na razpolago samo "intuicija". To so ja osnove delovanja možgan.

Andres
In tii si prepričan, da je nekje nekaj, kar ve, da bo jutri v napajalniku tvojega mlinčka razneslo elektrolit in da ti bo ta stvar prišepnila, da to prošnjo narediš in sprintaš takoj.
Kaj pa če tega ne bi naredil, elektrolit bi razneslo, prošnje ne bi napisal, tisto firmo bi pa čez mesec dni vzel hudič. In spet bi dejal poglej nekaj mi je razneslo elektrolit in zato nisem napisal prošnje in me rešili brezvezne službe.

gape Kar se tiče principov zaljubljanja v pijance so stveri dodobra raziskane in ni tu nobene mistike, karme ipd. Da bi bila pa to dednost, ta je pa že mal močna.

Kar se pa tiče naše Marije. Temu občutku, da bo rodila Jezusa jaz rečem intuicija. Neki notranji glas ji je to prišepnil. Kaj pa je to po tvojem. Da kalkulacija ni smo že ugotovili, zmešana tudi ni bila videti, bebava tudi ne - kaj potem.

Title: Re: INTUICIJA
Post by ana on 16.01.2002 at 14:37:21

Q
ana Je pa ja valjda jasno, da imamo mi v primerjavi s ptiči enormno več razuma, pticam pa je na razpolago samo "intuicija". To so ja osnove delovanja možgan.
Q

to praviš zato, ker nisi vrana (če sem že z vranami začela)
če bi bil pa vrana, bi pa govoril o ljudeh brez razuma

Title: Re: INTUICIJA
Post by titud on 16.01.2002 at 14:59:37

Oldi, stara sablja, ti tle eno štango držiš enemu drugemu oldiju, ki se je malo pred tabo tako kot ti na intiucijo na mistificizem spravu. Je ven udaru z eno totalno eno rušilno energijo,  za katero pa se je po enih 30-ih replayih izkazal,  da ne izhaja tolk iz zanikanja misticizma kot iz enega nezaupanja do njega. Ko ga je začel prinavat, ga  je iz strahu pred tem, da bi bil v njegovem objemu zmanipuliram, sam začel z raciom usmerjat. Zato je začel on z njim mainuplirat.  Se  titud že 20. let z enim predsodkom do ljubezni/intuicije/misticizma ukvarja, čeprav je bilo že prvi dan takorekoč 100%  sam pri sebi na jasnem, da je padu v sceno, ki ga presega njegov prosvetljeni racio. Zaradi tistih nekaj promil procenta dvoma ga ves čas eno ljubosumje, zavist in kar je še drugih bolezni duše glodajo, namesto da bi nazemeljsko blaženost stalno uživov.  ::)

A se splača ne zaupat intuciji, oldi, saj te je, priznaj, prav ona tle do 80 replaya pripeljala.  ??? Po mojem si titud že vidu, kaj je en dohtar v sloveniji sposoben  proti intuciji pa misticizmu  napisat http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=1005906771;start=75
a intutivno čutiš/verjameš/veš, da se z raciom ne da vsega o raciu zvedet, razložit. Če resno misliš, da se da,   se  ene nove dohtarske dizertacijoe na univerzi loti, si vztrjen pa načitan kot vidim zadost. Če se ti pa  pa zdi vredno tukaj vernike še naprej na pravo pot spreobračat pa enemu skeptiku dušo pred predajo reševat, imaš pa v seb še eno posalanstvo, ki s prosvetiteljstvom nima nobene zveze. Bolj z enim mesijanstvom, pol smo pa bolj na skupni valovni, kot si tvoj pa moj racio moreta sploh predstavljat...  ;)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 16.01.2002 at 15:05:42

LittleStar
Saj ravn v tem je napaka tega sistema verovanja. Verjameš in dogaja se ti vse mogoče. Tudi zelo škodljive stvari lahko sprejemaš kot nekaj najboljšega.
A res misliš, da vsi mi rabimo te sekte in ta bluzenja in iskanja, ki velikokrat privedejo do osebnega kraha. Po moje bi se z malo več razuma lahko našlo nek osnovni princip vsega tega in dalo narediti biostveno več, hitreje in bolje.

Title: Re: INTUICIJA
Post by Ranljiva on 16.01.2002 at 17:40:01

Kaj meni znanstveni dokaz o intuiciji pomaga?
Kaj mi pomaga, če vem, da je to neko valovanje, žarčenje, peta dimenzija ali pa da so to hlapi žolča, ali da se nahaj v ledvicah, ali da je to preskok znotraj nevronskih mrež?
Za moje delovanje v tem svetu, prav nič!
Vsa znanost (predvidevam, da je zate prava znanost le naravoslovna), izhaja kot odgovor na človekovo reševanje problemov znotraj točno določenega znanega okolja. Nekako tako naj bi se razvijali in dosegli kar smo, preko evolucije. (Smo na to upravičeno ponosni)
Znanost je zame en velik apetit po še in še, ne zaradi napredka, ne zaradi praktičnosti, ampak zaradi užitka, nekega presežka.
Einsteinu je pri raziskovanju veliko pomagala intuicija, ali bi mu manj če bi vedel KAJ TO JE?
Lahko bo nekoč intuicija definirana popolnoma drugače, pač stvar definicij. Te ki zaenkrat obstajajo so zaenkrat še kar uporabne.
Meni pa v konkretnem okolju pomaga me usmeri. Ne mešati tole:
intuicijo z razumom. Mi tega ne zamenjujemo. Intuicije ne moremo enačiti niti z dobrim niti z zlom.
Intuicija tudi ni želja, poželenje ali karsibodi. Intuicijo zelo dobro razume doktrina zen-budizem. Intuicija je zelo človeška zadeva, nezvedljiva na nagon, instinkt. Neko znanje, spoznavanje, vedenje, logika (stvar razuma) te vodi do neke točke, ko spregovori intuicija. Vendar nima zveze s tem. Je neposredno spoznanje. Intuicija tudi ni neka mistika, ne rabimo se zatekati k Angelom, da bi si razložili kaj je to. Je pot resnice - v danem trenutku! Vodi mene in moje spoznanje, kaj pa se zgodi s tem spoznanjem, ko ga objavim je druga zgodba. Logika dobičkonosnosti in koristnosti je tudi ena izmed človeških lastnosti, ta logika pa vodi v nadomestke, odtujevanje, osamo, ...
Če je tvoja skeptičnost zelo močna, potem pač tvoja pot ni intuicija. Ne razumi narobe, pot skeptičnosti zelo spoštujem. Marsikatera zabloda je rešena na ta način. Človek mora ohraniti skeptičnost, dvom - saj nam tudi ta omogoča preživetje. Skeptičnost  v  vse in vsakogar je bolj problematična. Tudi v skeptičnosti mora biti prisotna intuicija zato da ima mero. Lahko imamo opozicijo: Skeptičnost - Slepa vera.  To isto pa ne moremo trditi za: skeptičnost - intuicija. Intuicija ni slepa vera, tudi zgolj vera ni. Če bi bila eno ali drugo te besede niti v slovarju nebi našli.
Imamo posredno spoznanje ,  nasproti neposrednemu spoznanju.
Posredno spoznanje:
- je dokaz za družbo, obče verificiranje. Če malo bolj pomislimo, je tudi to sporno. Tudi v matematičnih znanostih ni nespremenjlivih resnic. V kolikor ne preverjaš njihovih dokazov si tudi ti malik, slepi vernik znanosti.
Neposredno spoznanje:
- je dokaz zame in to je zame, ki sem v svetu dovolj. Če drugi temu mojemu spoznanju slepo verjamejo je to njihva stvar. Če pa pridejo sami do istega, podobnega spoznanja pa je to že druga stvar.

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 16.01.2002 at 18:48:07

Q
gape Kar se tiče principov zaljubljanja v pijance so stveri dodobra raziskane in ni tu nobene mistike, karme ipd. Da bi bila pa to dednost, ta je pa že mal močna
Q
povej raziskavo

Q
Kar se pa tiče naše Marije.
Q
o tej mariji sm samo slišu (z dveh različnih koncev), najprej je bla carica, ki bo rodila jezusa, pol je bla pa že bolana in si ni znala sama pomagat. tko da ... povej nam več o njej ... je pa tko ... da če en razumnik (oldi) o njej ve več kot pa mi inuicijarji ... sam sklepej kaj je z njo in njeno intuicijo ... nočem pa nikogar nič obtoževat, ampak tko pač je.
lahko pa da je blo res pol se je pa hierarhija premisnla in ji odvzela jezusa, tko pač je če se hvališ, še preden si naredu.

kje si pa zdej sekto najdu oldi ???

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 16.01.2002 at 20:51:00


Oldio wrote on 16.01.2002 at 14:25:17:
Andres
In tii si prepričan, da je nekje nekaj, kar ve, da bo jutri v napajalniku tvojega mlinčka razneslo elektrolit in da ti bo ta stvar prišepnila, da to prošnjo narediš in sprintaš takoj.
Kaj pa če tega ne bi naredil, elektrolit bi razneslo, prošnje ne bi napisal, tisto firmo bi pa čez mesec dni vzel hudič. In spet bi dejal poglej nekaj mi je razneslo elektrolit in zato nisem napisal prošnje in me rešili brezvezne službe.


Oldi!

Jaz nisem nič prepričan v elektrolite. Zgodilo se je pač, da je moral po enem letu računalnik na servis. Vendar kot ves to pot govorimo o intuiciji, a sem jaz vseeno naprintal prošnjo še preden je računalnik crnil.

Če bi jaz mislil o brezveznih službah bi ob večernem času pice razvažal, kot pa da čepim tule na  forumu.  Sicer pa, jaz enostavno brezposeln ne morem biti. A veš zakaj ne? Uporabljam intuicijo Oldi.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 16.01.2002 at 21:53:11


Quote:
pticam pa je na razpolago samo "intuicija". To so ja osnove delovanja možgan.

Torej,po tvoje je intuicija le neka osnova.Naš razum pa je nekaj vec.Torej zate je razum neke vrste cloveška inteligenca in bi naj bil nadrejen.
Ce pa je clovek intuitiven,pa po tvoje pade le na neko nižjo živalsko raven.
Zato je v tebi ta odpor do vsega,kar je intuitivnega.Saj se bojiš,da ,ce ne bo vladal razum,bo prišlo do anarhije.

Razumem.Clovek pac misli,da je on sam središce vesolja in ce tega sveta ne bo s svojim umom kontroliral,bo vse propadlo.
A verjameš tudi v to,da smo ljudje s svojim umom ustvarili ta svet ??
Mislim,da ne.
Clovek teži k temu,da bi postal,kot nek bog.Vedno vec stvari želimo kontrolirati in jih imeti pod nadzorstvom.
S svojim umom,želimo ustvariti nek svoj svet,ki bo temeljil na naših predstavah in naših zakonov.
A ni to zanimivo.Vsa druga živa bitja so tako usklajena,da nobena ne more prevladati.Nobena žival ne  more uniciti tega sveta.
Kaj pa clovek ?
V nekaj minutah smo sposobni uniciti vso življenje na zemlji.In to s pomocjo svojega  razuma.
Torej ta naš razum je nekako locen od neke višje inteligence oz. intuicije.
Vem,da ni vprašanje ali intuicija je,ali je ni,ampak je vprašanje v kolikšni meri intuiciji zaupati.
Ce clovek izgubi kontrolo nad svojim življenjem ali postane nasilen,to ne pomeni,da je pod vplivom intuicije. ;D.
Ampak ,da je njegov razum postal zmeden,zaradi nekih nelogicnih izjav.Ravno tako racunalnik,ki deluje po principih logike ,ne bo sposoben obdelovati nelogicnih stvari.Enostavno bo zablokiral.
In tudi v tebi je strah nekih nelogicnih in nerazložljivih stvari,saj se bojiš,da bo tvoj um postal zmeden.
Ampak s tem,ko zaupaš le v znanstvene dokaze,si v življenju za marsikaj prikrajšan.Svoje življenje si prodal znanstvenikom.
Zakaj neke duhovne stvari povezuješ le z slabimi primeri ?
A misliš,da nas bo znanost pripeljala do tega,da bomo živeli,kot v raju ?
Jaz tega ne verjamem.Že zdaj si clovek s svojim nadzorovanjem nalaga ogromno odgovornosti.Ljudje smo vedno bolj pod stresom.Vedno vec je samomorov,drog.... ZAKAJ ??
A je to zaradi intuicije ali našega razuma ?
Le zakaj se živali ne drogirajo ,ce praviš,da jih vodi intuicija ?

Treba je zaupati v življenje,v višjo inteligenco saj šele tako postaneš gospodar svojega življenja.
:)

Quote:
Tudi zelo škodljive stvari lahko sprejemaš kot nekaj najboljšega.

Tudi škodljive stvari je treba sprejemati,saj se na njih ucimo.
[quoteA res misliš, da vsi mi rabimo te sekte in ta bluzenja in iskanja, ki velikokrat privedejo do osebnega kraha][/quote]
Vse,kar obstaja na tem svetu,tudi potrebujemo.
Noro pa se mi zdi,ce nekaj zavracamo in se nocemo uciti.

Quote:
Po moje bi se z malo več razuma lahko našlo nek osnovni princip vsega tega in dalo narediti biostveno več, hitreje in bolje.

Torej je problem le,da imamo premalo razuma ?
In kaj naj naredimo,da ga bomo imeli vec ?

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 16.01.2002 at 22:48:56

Oldi,

pozdravljen. Meni se te dni mal megla valja po glavi. Sem šel tele poste od začetka brat, pa lahko rečem samo tole:

Besedo intuicija sem zvleku iz slovarja ven, več ne morem povedat. Zaenkrat ne. Če bom dobu kak intuitivni preblisk, se ziher javim. Mi je iskreno žal, toda tudi umetniki imajo tihe dneve, tedne, mesece...

Želim pa, da ne glede na karkoli, celo prideš na naše srečanje.

Z ljubeznijo

MIKE

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 17.01.2002 at 09:03:23


Robi wrote on 16.01.2002 at 21:53:11:
Ce clovek izgubi kontrolo nad svojim življenjem ali postane nasilen,to ne pomeni,da je pod vplivom intuicije. ;D.
Ampak ,da je njegov razum postal zmeden,zaradi nekih nelogicnih izjav.

Ko se človeku odtrga kot temu žargonsko rečemo, deluje po živalskih pravilih. Nerazumski del možgan izove "poplavo" v razumskem delu in iz nas govori samo tisti del, iz katerega prihaja tudi intuicija. Kot sem pa že ugotovil, intuicije nikakor ne znate tako definirati oz. opisati, da bi jo lahko jaz ločil od ostalega dogajanja v tem delu možgan. Zato je zame to (zaenkrat) vse skupaj ena in ista stvar.

Če prav razumem vašo intuicijo, bi jo definiral nekako takole.
1. Je nelogični nenadni preblisk, kar pomeni, da ni produkt razmišljanjain.
2. Ima vedno prav.
3. Če nima prav, ni intuicija.
3. Tudi če zaradi intuiocije nasankamo je to dobro za nas, saj so taki karmični načrti.

To je pa še huje kot tista:
Osnovni pravili šefovanja:
1. Šef ima vedno prav.
2. Če šef nima prav glej prvo točko.  ;)


gape Zaljubljanje v pijance:
Stvar ni tako enostavna, osnovna ideja je pa: V dolgih letih trpljenja in truda, da bi hčerka s svojim ravnanjem odvrnila očeta od pitja, bi hotela neuspelo početje nadaljevati na možu in s tem sama sebi dokazati, da to zmore. Obstaja sicer še nekaj drugih variacij na isto temo. Bistvo pa je, da ko vse skupaj ozavesti in spozna, kake traparije se gre, bo naslednji poizkus partnerstva sigurno nealkoholik.
Verjetno boste njeno življensko pot razlagali s karmo, vendar ali se ne bi dalo taisto žensko o tem izobraziti že pri 18 letih, ne pa da ima za sabo 3 propadle zakone s pijanci in 3 nove pijančke - otroke.
In da preidemo na našo intuicijo. Ko naša deklica zagleda nekega pijančka ji od nekod pride intuitivni preblisk; ta je pa moja ljubezen, na kateri bom lahko dokazovala....Seveda se ta vzgib ne izraža tako direktno.
Če bi jo izobrazili, bi iz nje prišla intuicija: bejž od tega pijančka; a ni dosti, da ti je že oče fental mladost.

Tako pa še vedno vlada prepričanje, da je izbira partnerja neka nerazložljiva mistika imenovana kemija.

PS: Kje in kdaj imate sestanke??

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 17.01.2002 at 09:30:23

Poglej na Topic,

Dogodki, zabava, razno

tam use piše ;)

Title: Re: INTUICIJA
Post by titud on 17.01.2002 at 10:37:27


MIKE wrote on 16.01.2002 at 22:48:56:
Oldi,

pozdravljen. Meni se te dni mal megla valja po glavi. . Mi je iskreno žal, toda tudi umetniki imajo tihe dneve, tedne, mesece...

Z ljubeznijo

MIKEMike, sem te že pogrešu, ne mi tega delat :(! Če nisi v formi za kašno intelektualno nadmudrivanje, poči gor kakšno odštekano zadevo  8). Tista o tišini  :-X, ki je furala v levo, je bila fenomenalna.  Kakšen parodoks, ki  vrže zadevo iz konteksta, je včasih boljš kot pol slovarja al pa dohtarska dizertacija.  To je tud Osho delal, saj veš.
Pa upam, da te nisem s tem še dodatno obremenu.

Oldi, to bi tud teb koristlo, verjem. Znotraj pardigme, ki jo tle razvijaš, ti nobeden od nas ne bo znal rešit problema intuicije. Znoraj tistega, kar smatraš za našo parigmo, pa ti ne boš priznal rešitve (a se ti zdi kaj zanano, A.?). Ker ti pa tvoj  moj pa naš racio DUŠO dušijo. Ker  zgolj s potrditvijo pravilnosti tvojega racia tud če se to zgodi 1000 replayu,  tvoja DUŠA ne bo prišla do odrešitve  :-/...

Ampak štos OSS-a je   tud v tem, da v njem iščeš, ne da najdeš. Da si daš krila,  eno domišljijo, v kateri ima DUŠA neskončno  prostora,  da sama najde tisto, kar rabi (a se vama to zdi kaj znano, zvezdica pa majk?). Zato dejmo tle gor tud še kakšno lepo zgodbico ali pa štos... Ranljiva, ti znaš to tako lepo povedat ::), vsa čast...

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 17.01.2002 at 13:27:00


Quote:
gape Zaljubljanje v pijance:
Stvar ni tako enostavna, osnovna ideja je pa: V dolgih letih trpljenja in truda, da bi hčerka s svojim ravnanjem odvrnila očeta od pitja, bi hotela neuspelo početje nadaljevati na možu in s tem sama sebi dokazati, da to zmore. Obstaja sicer še nekaj drugih variacij na isto temo. Bistvo pa je, da ko vse skupaj ozavesti in spozna, kake traparije se gre, bo naslednji poizkus partnerstva sigurno nealkoholik.
Verjetno boste njeno življensko pot razlagali s karmo, vendar ali se ne bi dalo taisto žensko o tem izobraziti že pri 18 letih, ne pa da ima za sabo 3 propadle zakone s pijanci in 3 nove pijančke - otroke.
In da preidemo na našo intuicijo. Ko naša deklica zagleda nekega pijančka ji od nekod pride intuitivni preblisk; ta je pa moja ljubezen, na kateri bom lahko dokazovala....Seveda se ta vzgib ne izraža tako direktno.
Če bi jo izobrazili, bi iz nje prišla intuicija: bejž od tega pijančka; a ni dosti, da ti je že oče fental mladost.

Tako pa še vedno vlada prepričanje, da je izbira partnerja neka nerazložljiva mistika imenovana kemija.Oldi!

Nekatere ženske dobijo samo pijance in to ni njihova nesreča, temveč njihova intuitivnost. Zakaj torej takšna ženska ne more dobiti nekadilca in nealkoholika. Saj ga lahko ampak to ni tip za njo. Preveč "profesorski" izgleda.
In ko te ženske zagledajo pijančka to ni le njihov intuitivnio preblisk, kot si napisal. Med drugim je to tudi usmiljenje do osebe, ki pač pije, kot mi je rekla ena od njih. Takšne ženske so sicer dobre, ampak izključno za mene mora biti še prfoksa po poklicu. (beri teks nižje)

Druge ženske dobijo samo take ki jih "batinajo". To ti je isto kot v zgornjem primeru. Intuicija pač.

Mislim, da sem nekoč že napisal, da jaz zmeraj dobim prfokse, profesorice, vzgojiteljice ali kakšno žensko, ki dela kakšen biznis. Ampak veš Oldi takšnih ne iščem, intuicija pač.
Oldio wrote on 17.01.2002 at 09:03:23:
Tako pa še vedno vlada prepričanje, da je izbira partnerja neka nerazložljiva mistika imenovana kemija.Joj Oldi tebi bi dal gor belo haljo in bi nam iskal kemične spojine za vse živo. Sicer pa o miligramih sem pisal že zadnjič.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 17.01.2002 at 14:22:58

Titud: sej nisem mislu na splošno, gre za to da sem si reku, ej bom pa zdej jest temu Oldiju še enkrat analitčno, detajlno, z vsem enciklopedičnim znanjem odgovoru.

In sem začel brati poste od začetka, prvih nekaj, eno stran in pol, in kaj sem vidu, da je vse povedano.

Če so avtorji slovarjev rekli, da je INTUICIJA to in to, jim verjamem. Ziher bi povedali kaj drugega. In kje je catch, tle pri intuiciji, ravno to je intuicija, da takoj ko pridem tlele gor vidim, da je še kar v pogonu, in intuitivno vem, da je :)


Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 17.01.2002 at 21:45:48


Quote:
Ko se človeku odtrga kot temu žargonsko rečemo, deluje po živalskih pravilih. Nerazumski del možgan izove "poplavo" v razumskem delu in iz nas govori samo tisti del, iz katerega prihaja tudi intuicija.


Ali to pomeni,da so živali odtrgane ? ;D.


Quote:
To je pa še huje kot tista:  
Osnovni pravili šefovanja:
1. Šef ima vedno prav.
2. Če šef nima prav glej prvo točko.  


Ampak ti trdiš isto za razum.Da je razum,šef.

Kar ti želim povedati,je to ,da vsaj malo odpreš svoj um tudi za neke nerazumljive stvari.
Zdi se mi,da si po eni strani želiš v življenju nekaj misticnosti,po drugi strani pa se s pretiravanjem izogneš necemu novemu.
Clovek ne more biti 100 % intuitiven.Ce se odpreš nekim novim stvarem,še ne pomeni,da boš izgubil kontrolo nad svojim življenjem.


Quote:
Kot sem pa že ugotovil, intuicije nikakor ne znate tako definirati oz. opisati, da bi jo lahko jaz ločil od ostalega dogajanja v tem delu možgan.

Torej intuiciji ne zaupaš,ker je ni mogoce definirati.
Želiš živeti le po nekih ustaljenih in znanstveno dokazanih normah.Torej želiš v življenju imeti cimvec gotovosti.To je razumljivo,zato imamo ljudje toliko raznih obicajev in navad.Bojimo pa se vsega,kar je novo in nerazložljivo.
Vendar je takšno življenje zelo "mlacno"
Intuicija je,kot neka nova dimenzija.Tvoj strah in negativno razmišljanje,pa je samo dokaz,da se ne cutiš dovolj mocnega,ali pa ne zaupaš sebi,da bi se lahko podal pred nove izzive.

[quote][In kje je catch, tle pri intuiciji, ravno to je intuicija, da takoj ko pridem tlele gor vidim, da je še kar v pogonu, in intuitivno vem, da je  
/quote]
Intuicija sigurno je,ce ne se ne bi o njej spraševali.
Je pa zanimivo to,da o njej razmišljamo vedno bolj zavestno.
Za nekoga je intuicija nek "bav bav",za drugega pa nepogrešljiva sopotnica.
Zato pa je treba cimvec stvari ozavestiti,ne pa pred njimi bežati. :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 18.01.2002 at 07:46:40

Andres
Dobro si zalisal: "Usmiljenje do pijanca, ki jo spominja na očeta", ki ga je imela na en sprevržen način rada in se je pač naučila te sprevržene oblike ljubezni, ki se ji reče usmiljenje.
Seveda to ni ljubezen, pa čeprav boste mnogi rekli, da gre za najvišjo obliko nesebične ljubezni.
Gre za defektnost v nerazumskem delu možgan in ko oseba to ozavesti in razumsko spozna svoje trapasto početje, se začne spreminjati in sčasoma lahko zares ljubi.
Trdim, da bi se dalo s psihoterapijo pomagati vsem tem hčerkam pijančkov in bi s tem ogromno naredili. Bilo bi manj pijancev in manj družin ki so hujše kot konc. lagerji.
Tako pa bluzimo o kemiji, intuiciji, karmi, družini kot največji vrednoti, vrabci na strehi se nam pa režijo.

comp

Quote:
Tvoj strah in negativno razmišljanje,pa je samo dokaz,da se ne cutiš dovolj mocnega,ali pa ne zaupaš sebi,da bi se lahko podal pred nove izzive.


Kaj pa če je ravno obratno: Jaz sem sposoben živeti brez Boga in brez mistike, da je tu nekje neka absolutna intuicija, ki me čuva oziroma da je vse naprej določeno in podobne pravljice. Zavedam se namreč, da gre za nek mehanizem (mislim na nerazumski del možgan), ki ga soustvarjam sam in mi ga soustvarjajo vsi okrog mene. Živeti s tem je pa gotovo teže in prav zrelost mi daje moč, da s tem živim in kljub temu ne tako stresno kot mnogi.

Title: Re: INTUICIJA
Post by titud on 18.01.2002 at 10:27:04


Oldio wrote on 18.01.2002 at 07:46:40:
Kaj pa če je ravno obratno: Jaz sem sposoben živeti brez Boga in brez mistike, da je tu nekje neka absolutna intuicija, ki me čuva oziroma da je vse naprej določeno in podobne pravljice. Zavedam se namreč, da gre za nek mehanizem (mislim na nerazumski del možgan), ki ga soustvarjam sam in mi ga soustvarjajo vsi okrog mene. Živeti s tem je pa gotovo teže in prav zrelost mi daje moč, da s tem živim in kljub temu ne tako stresno kot mnogi.


Oldi, zdaj vidim, da so te strahovi pred enmu orenh stresom sem gor med inuitivce pa mistike pripeljal.  Tko kot so mene, ha. Boljš pozno kot nikoli ;)!

Tvoj razum  ti prav zaradi potrebe po varnosti sam narekuje: pojd pa poglej, kaj mislijo, kaj delajo tisti, ki so na intuciji pa mistiki. A jim ravno tako al pa še boljše znese kot men?  

Si se šel gor preričat, če je to lahko res. In si prišel, jih izzval, si ozavestu vsaj to, kar sam veš. In si ozavestu po mojem  to, da lahko normalno živijo pa s tabo čist normalno komunicirajo tud taki, ki  si ne dopustijo, da bi  razum samega sebe pa njih upravljal - da  intuciji  enostavno zaupajo, da upravlja razum.  In da so kljub temu ali pa prav zato razumni, ker ti razumno dopevdujejo, da je vztrarjati izključno na razumu nerazmno.

No, se te je nekaj prijelo, si postavil en konstrukt, da je intuicija nad razumom in mu prišepetava, naj jo razum ignorira. Napredek, ni kaj, ampak me to to zelo asociira na eno sicer obrnjeno sceno, ko se v življenju razumsko in zavestno totalno zaplezaš, pa  zato zvrneš vso krivdo na razum, ga sesuješ do podna in se prikonektaš direktno na intuicijo pa mistiko. Žal tam nekje tud ostaneš, te tukaj ni.

Ampak takih je malo, zato vseh inuitivcev s takim čudaštvom  ni pametno enačit. Pa še to: po enmu orenh stresu se ti lahko zgodi, da se takšemu čudštvu lahko bolj približaš, kot si moreš mislit. Se tega po mojem zavedaš, si se zato  za rezervo šel sem gor prepričat, če se z intucijo pa mistiko  da ravno tako razumno pa nestresno živet.

Glej, se po mojem da, še bolj, če  se ne mučiš z njima upravljavt in če se jima totalno ne prepustiš, da bi one upravljale s tabo (zdaj ugotavljam, da sta obe ženskega spola - folk, a to kaj pomen ???).

Saj smo vendar razumni ljudje, a ne?      

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 18.01.2002 at 11:06:16Quote:
Andres
Dobro si zalisal: "Usmiljenje do pijanca, ki jo spominja na očeta", ki ga je imela na en sprevržen način rada in se je pač naučila te sprevržene oblike ljubezni, ki se ji reče usmiljenje.  
Seveda to ni ljubezen, pa čeprav boste mnogi rekli, da gre za najvišjo obliko nesebične ljubezni.
Gre za defektnost v nerazumskem delu možgan in ko oseba to ozavesti in razumsko spozna svoje trapasto početje, se začne spreminjati in sčasoma lahko zares ljubi.
Trdim, da bi se dalo s psihoterapijo pomagati vsem tem hčerkam pijančkov in bi s tem ogromno naredili. Bilo bi manj pijancev in manj družin ki so hujše kot konc. lagerji.
Tako pa bluzimo o kemiji, intuiciji, karmi, družini kot največji vrednoti, vrabci na strehi se nam pa režijo.Ja normalno Oldi. Usmiljenje do pijanca, podoba očeta, vse to imaš prav, ampak a si že slišal tisti stavek.  " Tako grozno ga ljubim, samo če nebi pil.  Kadar pije je pa nemogoč in takrat bežim"
Ampak reci ti meni kako je mogoče da toliko žensk najde med toliko moškimi ravno podobo očeta pijanca? Intuicija ima nedvomno vlogo tu vmes.  Kot nealkoholik se ob teh stavkih počutim kot peace of sheet. ;D ;D, saj je bil moj bivsi tast oboje pretepač in pijanec, moja bivša žena pa je pred menoj imela isto katergorijo moških.
Ravno tako sva si enakega mnenja, da se da s psihoterapijo narediti ogromno za korist posameznika in družbe nasploh.
Kaj pa če bi vse te žene pijancev in "batinašev" rajši vprašale intuicijo.  " Ej tale tip je pa dober, samo očitno je pije. O ne, zgodovina moje matere se ne sme ponoviti še pri meni. Moram biti vztrajna zato pač iščem naprej"

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 18.01.2002 at 11:21:22

titud
Ja res groza; da bi ti dve babnici z nami razumniki upravljali ;D
Kar se tiče vprašanja, kdo s kom upravlj, je pa tako, da razum lahko dela na onem drugem v nas in te stvari v nas se spreminjajo. To vsi verjetno prav dobro veste. In ravno to je po moje bistveno. Če delaš na usmerjanju te svoje DUŠE (mistike intuicije ...) pahko hitreje prideš do skladnosti in manjšega stresa.
Prepuščanje intuiciji je sicer na prvi pogled sproščujoče, samo zakaj poznam kar nekaj ljudi, ki so bili ful New age friki in vse obvladali, kar naenkrat so se pa osebnostno sesulu. Ali ni to znak nekega nasilja nad DUŠO. Z nekimi za lase privlečenimi, na prvi pogled simpatičnimi, pristopi se nekaj časa da varati realnost v nas.
Velikokrat mi je ob spremljanju reakcij ljudi na kakem new age šnel kurzu prišla na misel tale prispodoba. Kup dreka v sebi pokrivajo z rumenim pregrinjalom poslikanim s čudovitimi rožicami. Nekaj časa to deluje, potem pa tisti problemi izpod pregrinjala explodirajo in cel sistem se zruši.
Pa koliko teh ljudi, ki pravijo da ful tega obvladajo, je živčno zelo labilnih. Slednje je pa dokaz bojev v njih samih. Z drugimi besedami;DUŠI njihovo početje ni všeč, ona bi rada, da se nekaj res spremeni, ne pa le rožnata rjuha čes ves ta drek.

Title: Re: INTUICIJA
Post by titud on 18.01.2002 at 13:47:56


Oldio wrote on 18.01.2002 at 11:21:22:
titud
Ja res groza; da bi ti dve babnici z nami razumniki upravljali ;D
Kar se tiče vprašanja, kdo s kom upravlj, je pa tako, da razum lahko dela na onem drugem v nas in te stvari v nas se spreminjajo. To vsi verjetno prav dobro veste. In ravno to je po moje bistveno. Če delaš na usmerjanju te svoje DUŠE (mistike intuicije ...) pahko hitreje prideš do skladnosti in manjšega stresa.


Se počutim, kot bi slepec  8) slepca  8) po eni ozki brvi vodil, a si dajva kljub temu pomagat. Bom probov najprej mal več prostora okrog sebe naredit, da se ne bova ves čas butala.

Najprej postaviva  na svoje  mesto DUŠO ::), ki jo kot racionalista presenetljivo oba na nek način priznavava. DUŠO je po eni bolj starinski varianti, ki je spet vse bolj aktualna,  možno čutit in razumet kot vez med umom in telesom, med duhovnostjo in svetom. Če umrem, se njena vez svetom prekine, z duhovnostjo pa ne nujno. Empirično tega kot racionalista ne moreva preverit, zato ne moreva nič določenega trdit: ne ja, ne ne. Zato take sholastične razprave pustiva ob strani ;).

Zdaj pa naprej: če je DUŠA umeščena v središče tvojega pa mojega življenja, imava oba najprej eno odgovornost da je po nemarnem ne zapaseva. Oba veva kašen je svet brez duše: brez dušen  v enem lepem ljudskem pomenu besede pač. Imava do DUŠE zato eno odgovornost, kot vsako drugo lastnino:  jo je treba varovat, jo hranit a ji hkrati pustit dost prostora za rast in razvoj, da se bo lahko v eni obliki pač realizirala na svetu.  To skrb, to nego, to rast duše imenujva duhovnost, način njene realizacije v svetu pa razum. Saj kako naj se duša realizira v materilanem svetu če ne s pomočjo njegovih lastnih zakonov, ki jih verno vzorči razum. Oba si morava hkrati  priznat, da je  svet  v seb prazaprav  kaos, ki ga razum pač ni zmožen procesirat, ker on hoče pa mora en vrstni red pa algoritem procesiranjanja imet. To, da je svet na subatomski ravni kaotičen,  so tud fiziki ugotovili, ker na eni kvantni ravni ima materija svojo logiko, se obnaša čudaško, da ne rečem mistično. Se pravzaprav zabriše vez med materijo in energijo, je možno, da  zavest  tako iz nič ustvarja realnost.

Tam nekje je najina  duša doma, v enem za razum totalnem kaosu, a se pučuti ko bog, si pusti varovat in strečt, pa tudi svoje zahtevat. Kako naj za boga naj ji razum v vsem ugodi, kako naj jo tako opedena, da bo srečna pa zdovoljna, da ji  enkrat ne bo vsega zadost pa sem kam preselila ali  ga nagnala, ker ji premalo nudi. Saj  racio ve, da jo ne more opedenat, saj se mu duša tud pusti ne, tud če se še tako trud. Hierahija je  jasna: razum je zato tle, da dela tko, kot je ona sprocesirala, če ne takoj začne jamrat pa grozit, da jo omejuje/nadzoruje skratka tako ogroža, da bo kar šla. Je duša ženski pricip (jin?),  razum je samo en  njen konverter v nadzemljsko fizko, ki ma svoje zakone (jan?)...

Kaj hočeš, oldi, ženske pač... >:(.  Lahko pa da je tud kaj ženske v teb, odkrij jo, pa te bo ona vodila tja, kamor razum nima dostopa. Se ti vsaj ne bo treba na enga drugega slepca naslanjat :).

A ni to ena lepa pa poučana zgodbica. Kot da sem jo že nekje napisal, kaj napsial, doživel... :-/

Title: Re: INTUICIJA
Post by comp on 18.01.2002 at 19:04:49


Quote:
Prepuščanje intuiciji je sicer na prvi pogled sproščujoče, samo zakaj poznam kar nekaj ljudi, ki so bili ful New age friki in vse obvladali, kar naenkrat so se pa osebnostno sesulu.

Pretiravanje nikoli ni dobro.
Povej mi,kdo je bil tisti,ki je hotel biti full new age frik ? :)
Ali je za to odgovoren razumski del ali intuicija ??
Ne vem,zakaj mešaš intuicijo s clovekovo željo.
Ali je za to,ce se ljudje pobijajo v imenu boga,kriv bog ??
Ali so zato krive droge,ce se clovek drogira ??

Quote:
Ali ni to znak nekega nasilja nad DUŠO

Seveda je in ravno razum je tisti,ki je nasilen.

Quote:
Slednje je pa dokaz bojev v njih samih. Z drugimi besedami;DUŠI njihovo početje ni všeč, ona bi rada, da se nekaj res spremeni, ne pa le rožnata rjuha čes ves ta drek.

Tako je.Treba se je zazreti vase.Prisluhniti svoji duši in intuiciji. :).
Naš um je najbolj omejen.S tem,ko verjamemo le v "razumske" stvari,pa se še bolj omejimo.

Quote:
Jaz sem sposoben živeti brez Boga in brez mistike, da je tu nekje neka absolutna intuicija, ki me čuva oziroma da je vse naprej določeno in podobne pravljice.

Kdo pa je tebe ustvaril ? Cloveški um ? ;D.
Le kaj te je pripeljalo do tega,da zavracaš vse,cesar z razumom nisi sposoben dojeti ?
Slabe izkušnje ? tvoje,druge ?
Kolikor razumem,si nekako želel v svoje življenje vnesti nekaj novega in misticnega,ker pa nisi bil zadovoljen,pa tudi zdaj nas želiš pred tem obvarovati.
Lepo od tebe.
Tako si prišel do zakljucka ,da ti ne rabiš boga in intuicije.Mogoce je to tudi res.Saj še ni cas za to.

Quote:
Živeti s tem je pa gotovo teže in prav zrelost mi daje moč, da s tem živim in kljub temu ne tako stresno kot mnogi.

Le zakaj imam že od vsega zacetka obcutek,da je v tebi veliko strahu.Le zakaj ta želja po moci ?
Sicer se niti ne gre za intuicijo,ampak s tem,ko clovek zavraca nek nerazumni del,zavraca del sebe.
Torej noce sprejeti necesa,kar je v njem.
Živeti le neko "razumsko" življenje je res težko,zato tudi rabiš veliko moci.Vprašanje pa je,kako dolgo boš sposoben dobivati toliko moci.
Prej ali slej boš doživel neko izkušnjo,ki te bo "prisilila",da boš moral sprejeti stvari,ki jih sedaj zavracaš.

Quote:
Tako pa bluzimo o kemiji, intuiciji, karmi, družini kot največji vrednoti, vrabci na strehi se nam pa režijo.

Ja. In zakaj se nam režijo ? Ker so razumni ali intuitivni? ;D ;D

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 19.01.2002 at 12:59:58

Q
1. Je nelogični nenadni preblisk, kar pomeni, da ni produkt razmišljanja.
2. Ima vedno prav.  
3. Če nima prav, ni intuicija.
3. Tudi če zaradi intuiocije nasankamo je to dobro za nas, saj so taki karmični načrti.
Q
prvi dve točki sta res
tudi tretja in tretja, ampak, intuicija je imela prav da ti je to rekla, ker je to pravilno da nardiš, tebi se trenutno al pa čez en časa zdi da si ga 'nafuku' ker si verjel intuiciji, ampak kar te ne ubije te naredi močnejšega, to valjda veš. in ravno zato je bila tisto prava izbira, čeprov si nasanku in intuicija je imela prav. predator te skušaprepričat da ni imela ker si ga pač nasanku, ampak zdej veš neki novga, zdej si močnejši.
mogoče bom v temo brcnu ampak
intuicija ti je rekla glej ga glej kakšen čudaški forum, dejmo ga mal pogledat, mogoče pa kej zanimivega najdemo.
in je imela prav.
razum (predator) ti je pa reku: ah dej no dej, poglej kakšni čudaki, govorijo o stvareh ki se jih ne da dokazat, torej se v bistvu lažejo.
pa ti je inticija rekla: pa dejmo se mal pomnet z njimi mogoče pa kej novga zvemo.
in si se. in je imela prav.
pa je reku predator spet: ma pizda jim materna oni skoz gonjo svojo, jest svojo, gremo stran od kle.
pa veš zakaj ti je to reku???
ker točno ve da ko boš začel razumevat te reči o katerih pišemo in jih zdej ne razumeš niti pod razno, niti jim nočeš verjet niti pod razno, da ko boš to začel verjet, ko boš delček po delčku začel tudi razumevat, ko se ti bo zazdelo logično to vse skupi, ko boš dobil dovolj znanja da ga boš začel sestavljat v logično celoto, takrat za predatorja-razum-ego začne nastopati smrt.
takrat bo začel tisti del tebe za katerega misliš da si to ti začel umirat. in takart se bo šele začel boj, kaj boj, mesarsko klanje, med njim in tabo (višjim jazom).gape Zaljubljanje v pijance:
nujno si moraš prebrat resnice življenja, da se bomo lažje pogovarjali.
izvlečki so klele:
www.gape.org/gapes/prispevki/resniceg_izvl.htm

celo knjigo pa tud njadeš na gape.org
www.gape.org/gapes/prispevki/resniceg.htm

pa si vsaj o vzorcih preber
:gape Zaljubljanje v pijance

Q
In da preidemo na našo intuicijo. Ko naša deklica zagleda nekega pijančka ji od nekod pride intuitivni preblisk; ta je pa moja ljubezen, na kateri bom lahko dokazovala
Q
no, no, no
to ni intuicija, to je vzorec, po katerem ona deluje, to je podzavest, to je predator, tud teb gre tale andres


Q
Tista o tišini  , ki je furala v levo, je bila fenomenalna.
Q
to je bla intuicija, račt da boš furu tišino, tik pred tem ko gape začne selit in spreminjat forum, to je to.

Q
Jaz sem sposoben živeti brez Boga
Q
nihče ni tega sposoben, NE IŠČI DOKAZA ZA TO, KER BO PRIŠEL!

q
zdaj ugotavljam, da sta obe ženskega spola - folk, a to kaj pomen
q
itak pomeni, sej pravimo da so ženske bolj intuitivne od moških in to.
v mistiko se pa spuščajo zato ker jim moški premalo ljubezni omogočamo.

Q
poznam kar nekaj ljudi, ki so bili ful New age friki in vse obvladali, kar naenkrat so se pa osebnostno sesulu.
Q
ker so pretiravali, ker niso hodili po srednji poti, ker so se odlepili od matere zemlje.

nadaljujemo klele:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=1011566235;start=0

Title: Re: INTUICIJA
Post by Kali on 08.04.2002 at 00:53:56

Zame je intuicija, ko med vožnjo pomislim na policaje, zmanjšam na predpisano hitrost in jih vidim po 300 metrih;ko pomislim na nekoga in me ta kmalu pokliče ali se kje srečava...

Intuicija je ko nagonsko počnem stvari, čeprav takrat ne vem zakaj, in se nato izkaže, da sem imela vedno prav.

Intuicija je, ko nekoga vidim va sanjah in takoj, ko se prebudim me ta pokliče ali me čaka njegovo pismo v kaselcu.

Intuicija je, ko začutim stvari, ki se jih ne da v tistem trenutku razlužiti z intelektom.

Intuicija je, ko štopam in si rečem, da se bo ustavil tretji avto, ki gre mimo in se to zgodi.

Naj mi kdo dokaže, da intuicije ni!

Pa dovolj za danes! :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Susi13 on 08.04.2002 at 13:11:30

Hvala vsem, ki ste delili svoje mnenje tule gor, ker ste mi polepšali dan! Cmoka!  :-* :-* :-*

Če ne bi bila v službi, bi se smejala. Pa ne zaradi tega, ker bi vas imela za tako ali drugače prismojene, odtrgane, neumne ali ... Uživala sem, ko sem prebirala poste - kaj je zares pomembno kdo ima prav, če pa itak vemo, da imamo vsi...? ;)

Ne upam si spustiti se v diskusijo oz. razlago, kaj intuicija je, ker si moram prej razčistiti še kak drug pojem.

Zavedam se, da obstaja, da je in uživam v slehernem koraku, ki ga naredim. Kajti vem, da grem v meni željeno smer. In vodi me... (uganeš? ;))... INTUICIJA! Bravo! Hahahahaha... (Ta smeh je bil pa namenjen meni...)

Cel vikend sem se veselila službe, ker sem računala, da bom lahko prebrala mailčke (sestrici so namreč izklopili internet in doma ni bilo možno), včeraj sem pa dobila obcutek, da se mi ne bo izšlo po pričakovanjih. Da se jim bo sesul server in... No, v glavnem: še vedno čakam, da bom lahko prebrala mailčke! Hecno? Naključje? Kakor komu!

Jaz zase vem, da v naključja ne verjamem več. Vse poteka v harmoniji in to je tako blazno lepo! Vsak dani trenutek mi nekaj podari.

Aja, mogoče še tole: če bi prišla do mailov, ne bi pisala tegale. Pa še tole: ko sem se začela "ukvarjati" sama s seboj, nisem iskala neke tehnike zunaj sebe, temveč sem poslušala sebe. Intuicijo... In moram priznati, da se mi je ta poskus izšel perfektno! Prišla sem do željenega trenutka - 2 največji želji ali bolje rečeno sanje so se mi uresničile. Srečna sem v danem trenutku. Počutim se kot človek, kot celota.

Do tu ne bi prišla, če bi konstantno iskala neke razumske razlage.

Oldi (da te še jaz malo izpostavim ;)), saj te ne nameravam prepričevati. Nimam pravice. Toda... Včasih sem tudi jaz hrepenela po tem, da bi lahko dokazala stvari. Logično. Razumsko. Sedaj pa si ne vzamem več časa za to. Enostavno uživam v tem, da sem! Še veliko stvari me čaka v Življenju in ne nameravam izpustiti priložnosti za novo izkustvo. Tako čutim v danem trenutku.

Pa še enkrat in ponovno: nikogar ne prepričujem. Verjamem (vem?), da bomo enkrat vsi skupaj prišli do istega zaključka. Kdaj... je pa v danem trenutku nepomembno, kajne? ;)

Za konec pa še tole: človečki dragi, rada vas imam, četudi imam včasih težave z razumevanjem...;) :)  :-* :-* :-*

Suzana ::)

***Verjamem, da v sanjah lahko letim. Verjamem, da v domišljiji krila dobim. Dokler si ne dovolim, da bi vedela, da je resničnost iluzija, bo iluzija resničnost...***


PS: Napisala sem zgolj in samo tisto, kar so prsti želeli napisati. ;)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Susi13 on 08.04.2002 at 14:13:11

Joj, ne morem nehati... ;) Danes me kar razganja, srce mi razbija kot noro in na sploh... Mi je čudovit dan in tale topic je kot naročen zame! :)

Upam samo, da se me ne bo kdo spravil vprašati, kaj mi je danes. Mogoče si bom pa uspela razširiti obzorje s temle postom...? To bi bilo pa res full fajn!

Hotela sem samo nekaj povedati o temi "oče pijanec in njegova hči" ali pa ravno obratno...
V glavnem: tudi moj oče je bil in bo alkoholik. Temu pač tako je. Zdi pa se mi poglavitno (kot pri vsaki stvari...), da se tega ZAVEŠ. Zagledati in sprejeti svoje starše take, kakršni v danem trenutku so. Šele potem lahko presežeš ta vzorec ali kakorkoli že želimo to imenovati. Dokler pa ne razčistiš s svojim odnosom do dotične osebe - v tem primeru do očeta, si na mrtvi točki. Čutiš željo, želiš pomagati, vendar... se je ne zavedaš.
Dokler se ne vprašaš, dokler ti nekaj ali nekdo (torej: oseba ali situacija) ne pomaga pri tem, da sprevidiš, da obstaja tudi drugačnost, stojiš. Ker poznaš samo to...

V glavnem: dokler ni vprašanja, ni odgovora. Res je pa tudi, da mora biti vprašanje pravilno zastavljeno... ;)

Evo, pa še mailčke grem lahko prebirat zdaj! Kakšno srečno bitje sem jaz danes... Tralalalalala... Hahahaha...

Cmokci!  :-* :-* :-*

Suzana ::)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Oldi on 09.05.2002 at 10:26:35

Kali
Meni se pogosto dogajajo podobne stvari, samo skorajda vedno gre za "mimohod", kot temu jaz pravim. Bistveno več je torej napačnih prebliskov, samo jaz sem pozoren na napačne, ti pa na prave in rezultat je da jaz ne verjamem, ti pa verjameš.
Meni zgrešeni dokazujejo mojo resnico, tebi pa zadetki tvojo. Bodi enkrat osredotočena na "mimohode" in naredi mesečno statistiko.
Pri meni je zadetkov le par procentov, kar je slučaj.


Title: Re: INTUICIJA
Post by Kali on 09.05.2002 at 10:59:08

Oldi,
vse je povezano s tem s katere perspektive gledaš v življenju na stvari. Sama sem se odločila, da bom gledala s pozitivne in ničesar več ne prepuščam slučajem, ker naklučij v življenju ni. :)
Meni se tako ravno kontra od tebe dogaja in je vedno manj falitkov. ;)

Title: Re: INTUICIJA
Post by MIKE on 09.05.2002 at 11:57:19

A pa vesta, da imasta oba prav.

;D

Title: Re: INTUICIJA
Post by Kali on 09.05.2002 at 12:45:06

Vsak zase sigurno. :)

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 30.05.2002 at 23:25:50

Dobro. Tu smo se dolgo raztegovali o intuiciji in sedaj je prisel cas na mene, da vam postavim vprasanje.

Tako je bilo. 25 let sem si zelel imeti Canon fotoaparat. Ne kaksrenkoli Canon najbolj bi bil zadovoljen s Canon A1, a ga izdelujejo samo se za posebne namene, kot posebna narocila. Ta teden sem se zapicil  v trgovino in po toliko letih naredil korak in si kupil Canona.

Razlogov je vec, predvsem pa sem sel iz stalisca, da sem v zadnjih  mesecih vlozil veliko v sina, hcerko ostale, ki so mi pri srcu, zato je pac prisla vrsta na mene.

Na koncu, torej vceraj, dan pred nakupom sem vprasal intuicijo kaj naj naredim, ker zelja je res velika potreba pa tudi. Odgovor je bil:  Kaj pa se cakas...

In kaj vas sprasujem? Je to intuicija, potreba ali egoizem.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by BRUS-LI on 31.05.2002 at 12:37:58

Ja če si ga kupu u Leclercu je to nepatriotski nastop.....če pa ga nisi kupu u Nemčiji je to zgrešena in potratna investicija......a patriot spet ne bi izpadel......Foto tivoli.......tam je kraj dobrih nakupov.

Ti-voli

U Tokiu sem vidu zlo pocen poskusne serije kamer, fotoaparatov, k jih testirajo znajprej na svojem trgu........ostalo pa itak dražje kt pr nas.....pa že mi smo najdražji......

Torej Intuicija ali razum

plp

brus-li

Title: Re: INTUICIJA
Post by Harry1 on 31.05.2002 at 23:58:59

Mislim, da ga je kupil na Islandiji. :)

Andres, po mojem je to bila želja, ki je prešla v potrebo. In nikakor ni bila intuicija.
LP Harry

Title: Re: INTUICIJA
Post by Boo Ruth on 01.06.2002 at 00:04:55


Andres wrote on 30.05.2002 at 23:25:50:
Dobro. Tu smo se dolgo raztegovali o intuiciji in sedaj je prisel cas na mene, da vam postavim vprasanje.

Tako je bilo. 25 let sem si zelel imeti Canon fotoaparat. Ne kaksrenkoli Canon najbolj bi bil zadovoljen s Canon A1, a ga izdelujejo samo se za posebne namene, kot posebna narocila. Ta teden sem se zapicil  v trgovino in po toliko letih naredil korak in si kupil Canona.

Razlogov je vec, predvsem pa sem sel iz stalisca, da sem v zadnjih  mesecih vlozil veliko v sina, hcerko ostale, ki so mi pri srcu, zato je pac prisla vrsta na mene.

Na koncu, torej vceraj, dan pred nakupom sem vprasal intuicijo kaj naj naredim, ker zelja je res velika potreba pa tudi. Odgovor je bil:  Kaj pa se cakas...

In kaj vas sprasujem? Je to intuicija, potreba ali egoizem.

AndresJa, če bi vsi intuicijo uporabljali kot izgovor, bi sedaj doma že namakal moje telo v hidromasažni kadi, obenem bi surfal po internetu in klepetal po telefonu v Islandijo z Andresom.
A ne vem zakaj mi ta kombinacija ne uspe.

LP
Borut

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 01.06.2002 at 01:11:06

Zelja je bila to vsekakor, vendar sem se ji zelo dolgo odpovedoval.  Namrec, v ponedeljek sem dobil kot neke vrste manijo, za novim foto aparatom in se je to vleklo vse do danes.
In seveda Brusli, oziroma Brusko.  V Lecreck  sem stopil le enkrat in mislim, da takrat nisem kupil nic.  Foto tivoli?? A tam se vedno slike razvijajo?  No, tudi pri njih nisem kupil. Ah no Brusko dam ti naslov. http://www.hanspetersen.is. Glede patriotizma pa vzami to kakor zelis.  

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 01.06.2002 at 01:14:59


Quote:
Ja, če bi vsi intuicijo uporabljali kot izgovor, bi sedaj doma že namakal moje telo v hidromasažni kadi, obenem bi surfal po internetu in klepetal po telefonu v Islandijo z Andresom.  
A ne vem zakaj mi ta kombinacija ne uspe.


Mogoce pa res milslis, da je vsakic ko ti v glavo pade intuicija ta le izgovor. In potem stojis na mrtvi tocki. Potrebno se bo naucit, kdaj je ta izgovor in kdaj resnicna intuicija.

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by Harry1 on 01.06.2002 at 01:20:26

Andres, zdaj pa aparat v roke in naredi dobre fotke. Pa pošlji kakšno dobro fotko iz Islandije.  ;)

LP Harry

Title: Re: INTUICIJA
Post by Andres on 01.06.2002 at 01:22:38

Grem komaj julija na dopust, sem pa bil zadnjic na krajsem izletu, vendar s starim aparatom.
NO caki, ti bom kaj poskeniral. Ampak ne zdaj. drugic

Andres

Title: Re: INTUICIJA
Post by gape on 01.06.2002 at 09:45:04

pomoje se intuicije nč ne sprašuje ... greš pa kupš ... ona ti pove ... tvoj višji jaz ti pove

čim sprašuješ se pogovarjaš z razumom

kar pa se patriotizma pri nakupih tiče ... sm glih učeri zvedu eno zanimivo reč ... ste vedeli ... da gorenje televizij sploh ne dela ampak jih za njih delajo turki?

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.