Kar se tiče fanatizma je zame recimo fanatično če trdiš, da je vse že bilo in da s tem ko so naredili tranzistor in kasneje čip niso naredili nič novega. Za tovrstnega fanatika bi bilo novo le to, če bi nekdo dosegel, da bi jabolka padala v nebo.

. Zanimiv primer.
To tvoje razmišljanje je zelo površinsko.Ce razmišljaš na takem nivoju,potem je res,da tranzistorji ne rasejo na drevesih

.
Ampak,ce poznaš delovanje tranzistorja in na primer delovanje možganov,boš spoznal ,da obstajajo podobni principi delovanja.
Tudi idejo za avione,smo dobili pri opazovanju ptic.Skratka vse ze nekje obstaja.samo poglobiti se je treba in razumeti fizikalne zakone.Potem pa lahko tudi ti nekaj "ustvariš",kar bo na prvi pogled cudež v resnici pa bo le kopija necesa,kar že obstaja v neki drugi obliki.
Ce bi clovek lahko ustvaril nekaj novega,potem bi v tem vesolju povzrocil kaos.
Quote:Če si prepričan, da je nezmotljiva, se sploh ne more zmotiti!!
Ali ni vse to znak fanatizma. Zame že.
Vidim,da še vedno ne razumeš kaj je intuicija.
Zakaj se intuicija ne more zmotiti ?
Intuicija ni moja in ne tvoja.Intuicija nic ne predvideva,ampak enostavno JE.Intuicija ne razmišlja,ampak samo JE.
Primer z ljubeznijo :
Sta mož in žena,ki se imata rada.Med njima obstaja energija ali ljubezen.Ljubezen pride oz se pojavi,ko je clovek odprt za ljubezen in ustvari primerne pogoje.
Ali lahko kdaj reces,da se ljubezen ZMOTI ?
Prav tako je z intuicijo.Ce si odprt,boš slišal intuicijo in bo takšna,kakršna pac je.
Zmoti pa se lahko samo clovek.Ali zato,ker ni dobro prisluhnil,ali zato,ker ni hotel prisluhniti.
Quote:Na svetu je verjetno na tisoče ver oz. sekt in vse so plod intuicije. Po vaše so verjetno vse, ki niso fizično nasilne prave, pa čeprav se med sabo izključujejo.
Vera in intuicija sta dva razlicna pojma.
Vera izhaja iz uma.Vera je kot neka želja ali potreba današnjega cloveka.Vem,da so nekatere religije nasilne,ampak to ni plod intuicije,ampak plod sebičnega egota.Clovek postane nasilen predvsem zaradi strahu.Torej takrat,ko se njegov ego bori za svoj obstoj.To pa nima popolnoma nobene veze z intuicijo.
Ali je lahko ljubezen do nekoga nasilna ?
Treba je lociti med tistim,kar je naša želja in kar ni naša želja.
SE mi pa zdi nesmiselno,da zaradi nasilja kriviš intuicijo.
To je ravno tako,kot,da bi za nasilje med partnerjema,krivil ljubezen.
Quote:Kaj pa psihično nasilje nad svojimi verniki??
S tem nima nobene veze intuicija,ampak cloveški pohlepni ego.
Oldi,jaz te razumem.Vem,da so nekatere religije,ki se izgovarjajo,da delajo v imenu boga,ali kajjazvemkogaže,vse,kar je povezano z bogom in duhovnostjo spravili na slab glas.Misliš si,da,ce boš verjel v neke duhovne stvari,boš postal suženj in izgubil oblast nad svojim življenjem.
Ampak ta strah,ki je v tebi,je samo posledica tvojega jaza,ki se boji necesa novega,nepoznanega,skratka bojiš se,da ne boš vec to,kar si.
Ampak s tem,ko odpreš oci,ko se odpreš necemu novemu in pogledaš cez zid,ne boš nicesar izgubil,ampak lahko samo dobiš.Odpre se ti nov svet.Svet,ki je veliko lepši,kot ga sedaj vidiš.
In ker mi cutimo v sebi,da obstaja lepši svet,tudi delamo na tem,da bi bila ta realnost lepša.
V meni ni nobenega strahu,da bi me nekdo izkorišceval.Saj samo clovek lahko izkorišca,intuicija ne more.
Quote:Ma dost bo, itak smo kilometre daleč in se bolj slabo slišimo.
To je še en znak površinskega razmišljanja.Al irazmišljanja z levo polovico možganov.
Ampak v duhovnem smislu smo,kot eno bitje.
Verjetno si že slišal za primer,da je katera mamica cutila,da je z njenim otrokom nekaj narobe,pa ceprav sta bila kilometre narazen.
Torej vse je odvisno od tega,na kakšnem nivoju razmišljaš.
Ostaja vec nivojev resnice ali svetov.
Materialni ali fizicni svet je najnizja stopnja.
Quote:No, jaz mam nasproten občutek glede tega, da je Oldi deluje car. Saj me noben ni vprašal, pa vseeno je moje mnenje, Oldi, da trdovratno vztrajaš pri svojem - kot bi rekel Mike v starih dobrih časih: slaboumno vztraja pri svojem egu. To se mi ne zdi o.k., ker deluje, kot da hočeš izsilit nekaj, kar je dejansko nemogoče, če se ne boš malce predal in dopustil vsaj en majhen vhod mističnemu. Z razumom kot takšnim se enostavno ne da dojet - karkoli že želiš razumet!
Lepo povedano in zelo resnicno.
Oldi !
Tudi jaz mislim,da je nekaj v tebi,kar te sili k razumevanju necesa novega.Mogoce se še tega zdaj ne zavedaš,ampak samo slucajno sigurno nisi prišel na te forume.
Zdi se mi,kot ,da "tipaš",ali smo vredni zaupanja ali ne.Ali je dobro,da se spuscaš v neke nove stvari ali ne.
Ljudje nismo le fizicna bitja,ampak veliko vec.Pri tebi je prišel cas,ko bo potrebno narediti nov korak.Vsi smo temu podvrženi.Takšno je pac življenje.
Lahko reces,da to ni res,ampak vse ima nek razlog in ta razlog je v tebi.