Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 5
(Read 16220 times)
Madan Gopal Das
Ex Member
Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nauk
13.04.2004 at 12:41:30
 
prekopirano iz topika Treba je sebe realizirat!!! na "Splosno, aktualno..."
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=108185...

(treba je sebe realizirat!!!) ... pise z rdeco k prides na ta forum... AKA (also known as) gape forum.

s tem je indirektno povedan, da se trenutno ne poznam (dovolj) dobro in posledica tega je ne dovolj dobro delovanje in posledica tega je ne dovolj prijeten obstoj. v cem smo si vsi eno? da se vsi direktno ali indirektno trudmo odstrant trpljenje in dosezt zadovoljstvo. in ker z mojim trenutnim stanjem nisem zadovoljen tolk kot si zelim mi gape forum prijazno predlaga naj se bolj ali dokoncno samo-spoznam. posledicno bo moje delovanje pravilnejse in moj obstoj bo prijetnejsi. kaj predlaga Sri Krishna v Bhagavad-giti?

tad viddhi pranipatena
pariprasnena sevaya
upadeksyanti te jnanam
jnaninas tattva-darsinah
(Bhagavad-gita, 4.34)

"Just try to learn the truth by approaching a spiritual master. Inquire from him submissively and render service unto him. The self-realized soul can impart knowledge unto you because he has seen the truth."

poskusaj se samo-spoznati s pomocjo duhovnega ucitelja. pri njem poizveduj s poniznostjo in z iskrenostjo ga sluzi. samo spoznana oseba ti lahko da to znanje (ki ga iscem), ker je sama to videla/spoznala.

kako naj vem kdo je samo-realiziran? tisti, ki je spoznal resnico. kako naj vem kdo je spoznal resnico? pri njem se da opazit dolocene simptome... med drugim da je vedno in kjerkoli pomirjen in zadovoljen. kje in kako naj najdem tako osebo?

...na hi kalyana-krt kascid
durgatim tata gacchati
(Bhagavad-gita 6.40)

"Anyone who is sincere, my dear friend, walks not the road of misfortune."

iskrenost?

nekak v kombinaciji z mojo iskrenostjo in milostjo Boga, Sri Krishne, sem prisel v kontakt z mojim vecnim duhovnim uciteljem in vecnim dobronamernikom, Om Vishnupad 108 Sri Srimad Bhakti Ballabh Tirtha Goswami Maharajem, ki mi je za mojo dobrobit predlagal naj sledim naukom in navodilom Sri Chaitanya Mahaprabhu-ja. Sri Chaitanya Mahaprabhu (poznan tudi kot Gouranga) se je pojavil v tem svetu leta 1486 v Sri Mayapur-Navadwipu v zahodni Begaliji kot sin Sri Jagannath Mishre in Srimati Sachi devi. Pojavil se je ob polni luni meseca Phalgun (februar-marec) med vsesplosnim glasnim izgovarjanjem svetih imen Boga. Sri Chaitanya Mahaprabhu ni napisal niti ene knjige, ampak je za seboj pustil le 8 verzov, poznanih kot Shikshashtaka. (shiksha = navodilo, ashtaka = 8 delna). v teh zgoscenih navodilih se skriva vse znanje, ki ga potrebujem da se samo-realiziram in s tem lahko postanem zadovoljen toliko kolikor si lahko zelim in se vec. s prosnjo za blagoslov mojega duhovnega ucitelja in Sri Chaitanya Mahaprabhu-ja in s pomocjo gape forum medija se bom skusal za svojo lastno vecno dobrobit spomniti in po svojih zmoznostih slediti navodila, ki mi jih milostno daje Sri Chaitanya Mahaprabhu.

cheto darpana marjanam, bhava maha davagni nirvapanam
shreyah kairava chandrika vitaranam, vidya vadhu jivanam
anandambudhi vardhanam, pratipadam purnamritasvadanam
sarvatma snapanam
param vijate sri krishna sankirtanam
(Shikshashtaka 1)

Vsa slava, oz. naj me dokoncno premaga, vzame pod svoj vpliv Sri Krishna Sankirtan, ki lahko popolnoma ocisti mojo zavest (cheto darpana marjanam), ki ugasne zgoc gozdni ogenj materialne eksistence (bhava mahadavagni nirvapanam), ki tako kot lunini zarki povzrocijo da se beli lotos ponoci racveti, posije v moje srce s pomirjujocimi zarki najvecje dobrobiti (shreyah kairava chandrika vitaranam), ki razodene popolno znanje o meni (vidya vadhu jivanam), ki nenehno v meni povecuje ocean zadovoljstva (anandambudhi vardhanam), ki mi omogoci, da ga lahko okusam na vsakem koraku/casu (prati padam purnamritasvadanam), in ki me popolnoma okopa v cisti blazenosti (sarvatma snapanam).

sankirtan = san (popolni, kompletni...), kirtan (izgovarjanjanje, petje...)

izgovarjanje svetih imen Boga (Krishna) skupaj z njegovo notranjo potenco/energijo (Shri, Radharani...) brez zalitev je Sri Krishna Sankirtan.

petje o slavah Sri Krishne, njegovega transcedentalnega imena, transcedentalne oblike, transcedentalnih lastnosti in transcedentalnih aktivnosti je Sri Krishna Sankirtan.

skupinsko petje svetih imen v druzbi cistih bhakt (castilcev) je Sri Krishna Sankirtan.

sri krishna kirtanaya namah

sri krishna sankirtana kari gurudever o sri krishna sankirtana vigraha sri gourasundarer jaya hauk.


moj ponizen priklon Sri Krishna Sankirtanu.

naj me duhovni ucitelj, ki izvaja Sri Krishna Sankirtan in Sri Chaitanya Mahaprabhu, ki je poosebljenje Sri Krishna Sankirtana premagata, oz. popolnoma vzameta pod svoji milostni vpliv.    

Back to top
« Last Edit: 19.05.2004 at 10:49:48 by Madan Gopal Das »  
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #1 - 14.04.2004 at 10:32:46
 
cheto darpana marjanam... Sri Krishna sankirtan ocisti zavest.

ko se individualna dusa, delcek ene izmed potenc Boga (oz. njegov naravni in vecni sluga), Sri Krishne po svoji svobodni volji odloci bit nenaklonjena Njegovemu sluzenju, jo "za ljubeco kazen" prekrije Bozja iluzorna energija, "maya", ki je prav tako potenca Sri Krishne. individualna dusa, po naravi spiritualna, se zacne zmotno-poistovecat z materijo v obliki grobega (voda, zrak, ...) in subtilnega materialnega telesa (um, inteligenca, identiteta/ego). ob tem stalno trpi trojne nadloge, adhidavika (nadloge povzrocene s strani polbogov in se kazejo kot naravne katastrofe, potresi, poplave, itd.), adhibhoutika (nadloge povrzocene s strani drugih zivih bitij) in adhyatmika (nadloge iz lastnega telesa, npr. bolezni in nadloge lastnega uma).

krishna bhuli sei jiv anadir bahirmukho, atoeb maya tare deyo samsar dukho (chaitanya charitamrita)

kaj zdej narest, ko sm pozabu na moj naravni odnos z Bogom? moram se ga spomnit (smaran).

kirtan prabhave, smarana hoibe (Prabhupad Srila Bhakti Siddhanta Saraswati Thakur)

pod vplivom kirtana (izgovarjanja) je smaran (spominjanje) mogoc.

Chaitanya Mahaprabhu je rekel... "param vijayate sri krishna sankirtanam". vsa zmaga Sri Krishna sankirtanu. ce pod vodstvom cistega bhakte (castilca), katerega edina zelja v srcu je zadovoljstvo Sri Krishne izvajam Sri Krishna Sankirtan bo prvi efekt "ociscenje zavesti". vsa moja zmotna-poistovecanja, povezana z grobim (moski, zenska, lep, grd, indijc, slovenc, american...) in subtilnim (jezen, vesel, zalosten, miren, vznemirjen...) materialnim telesom bojo postopoma odsla tja od koder so prisla. spoznal bom, da sem cista spiritualna zavest (brahman) ... takrat bo zgoc ogenj materialne eksistence (trpljenje) ugasnil "maha davagni nirvapanam". dosegel bom neomejen mir. od tu naprej pa bom spet s pomocjo cistega bhakte "sreyah kairava chandrika vitaranam" zacel razvijati moj naravni odnos z Bogom in realiziral svoje spiritualno telo, ki je primerno za sluzenje Sri Krishni "vidya vadhu jivanam". delovanje v skladu z mojo vecno spiritualno naravo bo omogoclo "anandambudhi vardhanam", nenehno povecevanje trascedentalne, ciste blazenosti in mi omogoclo da izkusam to zadovoljstvo vedno in povsod "pratipadam purnamrita asvadanam" in v koncni fazi vkljuclo vso mojo bit "sarvatma snapan" v cisto vdano sluzenje mojemu vecnemu gospodarju in popolnem objektu vecne ljubezni, Sri Krishni.

Hari bol.  
Back to top
« Last Edit: 10.01.2005 at 10:13:05 by Madan Gopal Das »  
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #2 - 25.04.2004 at 14:17:09
 
Hi Madan Gopal Das Smiley

To pot sem samo kratko pokukala tuki na forum
tu je dost tiho.... hm...   itak moram iti
Pred tem če hočeš morda poveš nekaj v kratkem nekaj o tem kaj Gospod Krišna uči o pomembnosti ene inkarnacije?
Koliko je pomembno za dušo/duh če človek malo (ali nikaj) zavestno naredi za svoj duhovni razvoj v enoj Zemaljskoj inkarnaciji
Smiley
Back to top
 

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #3 - 26.04.2004 at 10:34:10
 
indigo wrote on 25.04.2004 at 14:17:09:
Pred tem če hočeš morda poveš nekaj v kratkem nekaj o tem kaj Gospod Krišna uči o pomembnosti ene inkarnacije?

beseda inkarnacija se uporablja za raznorazne namene. beseda inkarnacija kot jo jaz poznam je, ko se individualna dusa, atma inkarnira/vstopi v materialno telo.

individualna dusa, ki je spiritualna/vecna po naravi ima svobodno voljo misljenja/delovanja. ce je nenaklonjena svojemu izvoru (Naddusi, Bogu, Sri Krishni) jo prekrije iluzija in takrat se zacne zmotno poistovecat z minljivim grobim in subtilnim materialnim telesom.

raznorazne zelje po materialnem uzivanju (vseh vrst) so shranjene v subtilnem materialnem telesu, ki ga individualna dusa dobi "za kazen" ko je nenaklonjena Bogu, Sri Krishni. v skladu s subtilnim telesom dobi tudi primerno grobo telo skozi katerega si izpolnjuje te zelje. ko grobem telesu po prejsnih aktivnostih (karmi) potece "rok trajanja" dobi novega, v skladu z zeljami in rezultati karme/aktivnosti tega zivljenja. tako individualna dusa (vecna po naravi) stalno menja groba materialna telesa (umira, rojeva) v skladu z zeljami in rezultati karme in ob tem stalno trpi. temu pa se rece reinkarnacija.

da pa se ta krog reinkarnacije in s tem trpljenje tudi presekat/ustavit. Sri Krishna govori v Bhagavad-giti, da ko se individualna dusa osvobodi vseh materialnih zelja lahko v tistem stanju dobi cisto vdanost do Sri Krishne, torej vecno aktivnost v odnosu z Njim in le to ga lahko dokoncno izpolni.  

Quote:
Koliko je pomembno za dušo/duh če človek malo (ali nikaj) zavestno naredi za svoj duhovni razvoj v enoj Zemaljskoj inkarnaciji

individualna dusa se lahko inkarnira v 8 400 000 razlicnih oblik zivljenja, od negibljivih bitij (drevesa, gore, minerali itd.) do ostalih rastlin, zivali, ptic in tudi cloveka. to clovesko telo je zelo redko in tudi dragoceno. dragoceno zato, ker le v cloveski obliki je razum dovolj prisoten, da z njim lahko diskriminira kaj je vecno kaj je minljivo, kaj je dobro kaj ni dobro itd. ce clovek deluje le po nagonih (cutnem uzivanju) je na stopnji zivali in se bo najbrz spet v naslednjem zivljenju rodil kot zival ali se kaj nizje razvitega. zato Sri Krishna v Giti predlaga naj uporabljamo moznost, ki nam je dana od Boga v tej cloveski obliki za samo-spoznanje, in

nehabhikrama-naso 'sti
pratyavayo na vidyate
svalpam apy asya dharmasya
trayate mahato bhayat
(Bhagavad-gita, 2.40)

SYNONYMS

na--there is not; iha--in this world; abhikrama--endeavoring; nasah--loss; asti--there is; pratyavayah--diminution; na--never; vidyate--there is; svalpam--little; api--although; asya--of this; dharmasya--of this occupation; trayate--releases; mahatah--of very great; bhayat--danger.

TRANSLATION

"In this endeavor there is no loss or diminution, and a little advancement on this path can protect one from the most dangerous type of fear.

ze zelo malo napredka na tej (vecni) poti je zelo vredno.

Hari bol.
Back to top
« Last Edit: 26.04.2004 at 11:37:24 by Madan Gopal Das »  
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #4 - 26.04.2004 at 13:33:37
 
Madan Gopal Das Smiley, pred dost leti sem brala Bhagavad-Gito in mi je ostalo v lepem spominu
tedaj sem bila tudi očarana ker mi je v nekim stvarim otprlo oči (reinkarnacija)
nekaj tu ima, res
ma veš kaj, napisal si tu:
ce clovek deluje le po nagonih (cutnem uzivanju) je na stopnji zivali in se bo najbrz spet v naslednjem zivljenju rodil kot zival ali se kaj nizje razvitega  
ko to berem to men ne spodbuja preveč željo za razvojem Undecided
ker, hm .... nekdo more reči:
kaj se imam brigati...
vsaka oblika življenja je ok če se dobro počutiš,  če izpolniš življenje...

primer- slabo se obnašam in v naslednjoj reinkarnaciji bom postala ....?... mačka ?
če se dobro spomnem Gita uči da tudi živali imajo dušo
ampak ona nima pri sebi nikaj spiritualne zavesti/ duha (??)

Rudolf Steiner poveda da ker njina duša ni zavestna
da duševno vodstvo pri živalim je celotno pri Višjim Bitjim

Ja, bi rekla da žival ni odgovoren za to kaj naredi
ali je mačka more kaj slabega ali dobrega narediti...
kako bo vplivala in se tak razvijala naprej ali nazaj?
če ne more z lastno svobodno voljo in inteligenco narediti pogrešek ni ne more biti odgovoren!
Še več če povedamo o mineralih....

Odgovor more biti da so živali ločeni,
nekaj so drugega kot človek
žival se tudi evolucijski v nekem smero razvija pak na to še sam veliko ne vpliva
Višja Bitja ravnajo z živali čez nagon, instinkt

človek bo verjamem spet človek pak bo zelo težko živel  Undecided Cry
če si pal v globoki jarek se tam težko živi
še je težje oditi ven...
 Smiley
Back to top
 

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #5 - 26.04.2004 at 14:16:45
 
indigo wrote on 26.04.2004 at 13:33:37:
ma veš kaj, napisal si tu:
ce clovek deluje le po nagonih (cutnem uzivanju) je na stopnji zivali in se bo najbrz spet v naslednjem zivljenju rodil kot zival ali se kaj nizje razvitega  
ko to berem to men ne spodbuja preveč željo za razvojem Undecided

dejanski razvoj zame pomeni kontroliranje cutil in uma da jih odvrnes od nenehnega poskusanja iskanja srece v minljivih materialnih objektih cutil. ce jim dopustis (nagonom) te peljejo v tvojo pogubo.

ce nekdo ne kontrolira svojih cutil in uma na pravilen nacin, je to neki podobnega kot ce ima nekdo tako rad svoj avto, da mu pusti da ga pelje v napacno smer, v pogubo. v Giti lepo pise o tem. mogoce bi blo pa dobr, da bi jo se enkrat prebrala.

Quote:
ker, hm .... nekdo more reči:
kaj se imam brigati...
vsaka oblika življenja je ok če se dobro počutiš,  če izpolniš življenje...

dokler je individualna dusa (spiritualna po naravi) pogojena z materijo nikol ne more bit zadovoljna, izpolnjena. lahko le bolj ali manj trpi. zato se mormo trudit da odstranmo vzrok nase pogojenosti, da lahko zazivimo svobodno, brezskrbno in zadovoljno zivljenje.

Quote:
primer- slabo se obnašam in v naslednjoj reinkarnaciji bom postala ....?... mačka ?

ja, ce bos izvajala dolocene aktivnosti v tem zivljenju je ciz mozno, da se v naslednjem rodis kot macka ali kaj drugega (in to ni nekaj prijetnega). zato je tolk bolj pomembno, da v tej cloveski inkarnaciji izkoristimo potencial oz. moznost, ki nam je dana od Boga, da se samo-realiziramo in prekinemo krog ponavljajocih se rojstev in smrti in s tem povezanega trpljenja in dosezemo osvoboditev... tj. cisto in vecno vdano sluzenje Bogu, Sri Krishni.

Quote:
če se dobro spomnem Gita uči da tudi živali imajo dušo
ampak ona nima pri sebi nikaj spiritualne zavesti/ duha (??)

Gita uci, da so vsa ziva bitja (gibljiva in negibljiva) spiritualna v svoji izvorni naravi, torej vse so individualne duse. ko so prekrite z iluzijo se zmotno-poistovecajo z materijo v raznoraznih oblikah/telesih in ob tem trpijo. pri negibljivih pogojenih zivih bitjih (gore, minerali, rastline...) je njihova zavest, oz. samo-zavedanje zelo zelo prekrita. v zivalih malo manj... najmanj pa v cloveski obliki. zato ne smemo zamudit te priloznosti za samo-spoznanje, ki nam je dana tu in zdaj.

Quote:
Rudolf Steiner poveda da ker njina duša ni zavestna
da duševno vodstvo pri živalim je celotno pri Višjim Bitjim

zivali delujejo ene 99,9% po nagonih materialnega telesa, ki ga regulira materialna narava. so skor popolnoma pod njenim vplivom, nimajo kej dost svobodne volje niti pravilne diskriminacije (glede vecne in minljive dobrobiti). clovek ima moc diskriminacije, ampak ce je ne uporablja za svojo vecno dobrobit ni kej dost boljsi od zivali.

Quote:
Ja, bi rekla da žival ni odgovoren za to kaj naredi
ali je mačka more kaj slabega ali dobrega narediti...
kako bo vplivala in se tak razvijala naprej ali nazaj?

je odgovorna, toliko kolikor se zaveda. res da je to zelo zelo malo, ampak vseeno je. sicer pa, kdo je kriv individualni dusi z zivalskim telesom, da trenutno zanje tisto kar je prej sejala? npr. ce ubijas v tem zivljenju zivali, medtem ko imas dovolj moznosti za drgacno prehrano je zlo velka moznost, da se sam kasneje rodis kot zival in te ubijajo znova in znova. tud to ni kej prevec prijetno.

Quote:
če ne more z lastno svobodno voljo in inteligenco narediti pogrešek ni ne more biti odgovoren!

toliko kolikor jo ima, toliko je odgovoren. nihce od zivih bitij ni cisto neodgovoren/nezavesten... ker pol mu ne bi mogli rect zivo bitje, katerga osnovna lastnost je zavest (misljenje, cutenje, zeljenje) in svobodna volja.

Quote:
Še več če povedamo o mineralih....

tudi minerali imajo zavest... res pa je da je zelo zelo prekrita.

Quote:
Odgovor more biti da so živali ločeni,
nekaj so drugega kot človek
žival se tudi evolucijski v nekem smero razvija pak na to še sam veliko ne vpliva

veliko ne more vplivat, malo pa lahko. ampak ne glede na to, mi smo zdej v cloveskem telesu in se mormo ukvarjat bolj s tem kaj mormo mi delat za naso vecno dobrobit. in s tem ko delamo za naso vecno dobrobit s tem avtomatsko delamo za vecno dobrobit tudi vseh ostalih, tudi zivali, rastlin...

Quote:
Višja Bitja ravnajo z živali čez nagon, instinkt

nagon je recimo zeja. ko si zejen moras nujno pit. in ko si pil moras nujno it na WC. ko si v materialni eksistenci moras stalno skrbet za potrebe tega telesa in uma... nimas tko recen skor nbene svobode. to je v bistvu ljubeca "kazen" za tiste, ki nepravilno uporabljajo svojo svobodno voljo.

Quote:
človek bo verjamem spet človek pak bo zelo težko živel  Undecided Cry
če si pal v globoki jarek se tam težko živi
še je težje oditi ven...

individualna dusa/zavest se je ujela v spletko/mrezo materije zarad svoje nepravilno uporabljene svobodne volje. ce je iskrena se lahko odresi posledic svoje izvorne napake in zazivi svobodno in popolnoma srecno zivljenje v vecnem odnosu z Bogom, Sri Krishno. to se da dosezt v cloveskem telesu. zato ne smemo izgubljat casa in se mormo podat na pot samo-zavedanja, samo-spoznanja. v najvecjo pomoc pri tem so nam sveti spisi Vede (npr. Bhagavad-gita, Srimad Bhagavatam), besede samo-realiziranih svetnikov, druzenje z njimi in nasa lastna iskrenost.

Hari bol.
Back to top
 
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #6 - 26.04.2004 at 20:39:12
 
Smiley
Če ni nekaj prijetnega živeti kot žival- kakšen je tedaj bil start kreacije - ali je začetak da Božansko ima idejo da ustvarja bitja z karmom ki od prvega časa imejo trpljenje
Zakaj bi Bog ustvarjal dervesa ki trpijo, na gori ki trpi, / ker nosi ta lepa, deviška dervesa/, in minerale ki trpijo ker so del te gore ???

ne razumem tudi kako se to 'razvija' mineral z svojo majhno, majhno zavestjo? Kaj more odločati, kaj zmotiti se ?
Ne ravna sam zavestno dovolj, kdo pa ravna,  kdo odluča zanj? Kdo pa tedaj ima krivdo za 'napake'?

In kdaj mu v ovi reinkarnaciji/inkarnaciji bo konec njegovem 'zemaljskem življenju'
- koja mu bo naslednja reinkarnacija ?

Zopet mineral seveda Wink
Smiley
Back to top
« Last Edit: 26.04.2004 at 22:38:03 by indigo »  

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #7 - 26.04.2004 at 22:22:10
 
Nekaj še...
Seveda vem da boš odgovoril da Bog ne ustvarja bitja z karmo, ni treba to vprašati Roll Eyes
ko si že pisal- v samem začetku kreirana duša ni imela karmo ampak če je vendar potem bila nenaklonjena svojemu izvoru-Bogu, Krišni, Alahu ... jo prekrije maya v koji mora delati/trpiti svojo karmo
To se mi sploh ne zdi neumno, ampak zelo logično Smiley

Vprašanje je ali je Gospod Sri Krišna ustvarjal osebe/duše v veliki številki v eden čas, ali to dela počasi, tudi danes, - tedaj nekdo more danes biti v prvi reinkarnaciji /inkarnaciji

Če ni problem poveš nekaj tudi o zgledu Zemlje v samem začetku
koliko razumem prej je Gospod kreiral dušo potem materijo ?

ali prema Giti vrede kaj nalazi znanstvenika o evoluciji in ustvarjanjo vesolja,
kaj je bil prej- materijalni človek na Zemlji, ali žival, ali rastlina, ali gora, ali mineral...
thanks Smiley
Back to top
 

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #8 - 27.04.2004 at 06:54:48
 
Analiza mog posta Undecided :

ko sem pisala o dervesim in gori sem v mislih imela sliko z lepim deviškim gozdem in sem čutila ljubezen do narave Smiley

ko sem pak vprašala o koncu življenja minerala in naslednjoj reinkarnaciji sem bila vlečena v občutek ki ni bil ponižen ...ni bil ljubezniv Embarrassed

če smo ta moment v stiko z demonskim nismo z Božanskim ...
sorry
Back to top
 

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #9 - 27.04.2004 at 09:45:00
 
Smiley
Veš že o 'bitki za moč'?
2 človeka spojijo svoja energetska telesa da bi v nadaljevanju
krali energijo 'dramom nadzora' (J. Redfield-Celestinska prerokba)
večji del ljudje nima dovolj energije (ali ljubezni) da bi jo lahko dlje časa dajala ko je v stiko
z človekom ki jo jema ker mu manjka
Človek se počuti manj šibke če nadzire drugega, zarad tega dela dramo nadzora,
pogosto večkrat to naredi v enem danu, večji del pa še podzavesno!
zarad tega je treba vedno spraševati sebe ker poleg nami zavestnih drama so to tu še bolj nezavestne

Zapored po nasiljo: zastraševalec, zasliševalec, zadržanost (skrivnostnost) in 'ubogi jaz'  
Seveda mogoče je to delati in na daljavo - telefon, internet, pismo
daljava ne pretrga občutke, pak največ niso istočasno, hitrost se zmanjša

Žal moram iti, sorry če sem krala energijo Roll Eyes  
naj mir bo z vami
lep pozdrav M.G.D.
Back to top
 

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
indigo
4
****
Offline

Brez ljubezni resnica
je le senca Resnice
Posts: 456
 SouthCroatia
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #10 - 27.04.2004 at 14:14:29
 
Moram še enkrat pisati  Undecided
Se pa opravičujem ker sem naredila pogrešek,
po poslednjem postu sem se pogovarjala z mojo 'dobro vilo'.  mi je razložila
da koliko ona ve tudi Steiner poveda o človeku v stiku z mineralem
Vpogled  poveda, če dobro razumemo, da mineral ni res 'živ', in ni samostalna oseba
ampak je kot eden umrtvičen del zelo visogega bitja (bitje v enotnosti z Božanskim virom)
in je v službi človeka ker dela materijalno bazo v Zemaljkem življenju.
Umrtvičen del kot bi to v človeka bilo lasje.
Če smo mnenja da je svobodna volja jedro v obstoju vseh mogoče je vedno, v svakem časo,
negativen smer, ločenje od Boga tudi pri višjim bitjim
čeprav ne vem kaj bi se tedaj zgoditi moglo z mineralim na zemlji ??? Shocked

Kakšen je pa stik človeka in minerala?

Vpogled uči da zelo negativen smer,
proti Božanskega vira, v dolgem časo mogoče zelo vpliva na dušo, toliko da je mineral more UJETI.
Človek ni postal mineral pak je ujet v njem.
Zavest , želje, duša človeka obstajajo, človek ni zgubil kaj mu pripada kot človeku, celotna zavest
ki si jo je priskrbel ostaje
in prav zarad tega neskončno trpi ker je neskončno omejen

Ja, zdi se da moramo res spoštovati stare Vede, Vede so globoko v davnini dajale znanje katerega
velik del je, zdi se mi, vreden tudi danes
pak Kristus je rekel da novo vino gre v novi sod, in staro v stari
in naj ne stavljamo novo vino v stari sod ker ga bo razceplo
Staro vino mogoče je zelo, zelo dobro, čeprav tudi pokvarjeno more bit,
važen je otprti oči, veti kje kaj gre in tudi raziskovati vse kaj moremo
LP, na svidenje Kiss
Back to top
 

Resnica, resnica, Resnica, resnica... bolje resnica kot nič.&&Res Zavest ali pripomočki ??
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #11 - 28.04.2004 at 09:19:35
 
indigo wrote on 26.04.2004 at 20:39:12:
Ce ni nekaj prijetnega živeti kot žival- kakšen je tedaj bil start kreacije - ali je začetak da Božansko ima idejo da ustvarja bitja z karmom ki od prvega časa imejo trpljenje
Zakaj bi Bog ustvarjal dervesa ki trpijo, na gori ki trpi, / ker nosi ta lepa, deviška dervesa/, in minerale ki trpijo ker so del te gore ???

Bog je iz Ljubezni ustvaril ziva bitja. za ljubezen je potrebna svobodna volja, ker ljubezen je vedno prostovoljna, ne prisilna. in zato tudi imajo ziva bitja svobodno voljo da se odlocajo. kjer je svobodna volja mora biti tudi vec moznosti izbire. ziva bitja se lahko odlocajo da so ljubece naklonjena ali nenaklonjena Bogu, njihovem izvoru. za tista ziva bitja, ki so Bogu nenaklonjena je Bog ponudil ta materialni svet, kjer si lahko izpolnjujejo svoje raznorazne sebicne zelje. ta materialni svet je v bistvu tudi neke vrste ljubeca kazen. ljubeca pomeni da te nekdo kaznuje za tvoje dobro ne iz sovrastva, tako kot vcasih mama okrega svojega otroka za njegovo dobro. ker ta nenaklonjenost ni naravna stvar za individualne duse one stalno vede ali nevede trpijo tuki notr. in iz ljubezni se Bog vcasih pojavi v tem svetu ali pa poslje svoje intimne spremljevalce in svete spise, da bi jih povabil k sebi, kjer so lahko svobodni in izpolnjeni.

tisti, ki trpijo v pogojenosti (kateremkoli materialnem telesu skupaj s sebicnimi zeljami) so si v bistvu sami krivi, ker napacno izrabljajo svojo svobodno voljo. ampak dokler insistirajo pri tem jih Bog ljubece kaznuje. ko se obrnejo spet k Njemu (prostovoljno) jih ljubece sprejme.

Hari bol.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #12 - 28.04.2004 at 09:31:46
 
indigo wrote on 26.04.2004 at 22:22:10:
Vprašanje je ali je Gospod Sri Krišna ustvarjal osebe/duše v veliki številki v eden čas, ali to dela počasi, tudi danes, - tedaj nekdo more danes biti v prvi reinkarnaciji /inkarnaciji

Bog je neomejen in delckov njegove mejne potence (ziva bitja) je tudi neomejeno. stalno se ustvarjajo, zato ne mors dolocit kdo je bil prej in kdo kasnej. seveda pa se inkarnacija, torej pogojenost zivega bitja nekoc zacne. ampak tud tega ne mors casovno dolocit, zato sveti spisi uporabljajo izraz anadi. cas brez zacetka. to pomeni, da ga z materialnimi cutili niti z materalnim umom ne mors dolocit.

Quote:
Če ni problem poveš nekaj tudi o zgledu Zemlje v samem začetku
koliko razumem prej je Gospod kreiral dušo potem materijo ?

glede tega ti priporocam, da si preberes Srimad Bhagavatam, ker tukile podrobn opis ne bo mogoc. lohk pa ti povem, da materialn svet nima zacetka in nima casovnega konca, ampak se materialna kreacija dogaja ciklicno. od bolj ciste do vedno manj ciste atmosfere in pol spet od zacetka in tko naprej. ziva bitja (dusa) je delcek Bozje mejne potence, materija (elementi+energija) pa del Bozje eksterne potence. oba obstajata ze od skos (vecno, tako kot Bog sam) in sta ena od druge odvisni za casa materialne pogojenosti individualnih dus. obe skupi pa sta odvisni od Boga. o tem si lahko preberes v 7 poglavju Bhagavad-gite in bolj podrobno v 13tem.

Quote:
ali prema Giti vrede kaj nalazi znanstvenika o evoluciji in ustvarjanjo vesolja,
kaj je bil prej- materijalni človek na Zemlji, ali žival, ali rastlina, ali gora, ali mineral...
thanks Smiley

znanstveniki tega sveta uporabljajo za pridobivanje znanja svoje omejene instrumente in posledicno so tudi zakljucki, ki jih dobijo omejeni in v koncni fazi neizpolnjujoci. jaz jim ne zaupam absolutno tako kot Vedam in svetnikom, izvoru popolnega znanja, je pa res da do neke mere imajo tudi prav kar govorijo.

na Zemlji je "prvo" kreirano bitje Brahma. o tem bl podrobno v Srimad Bhagavatamu.

Hari bol.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Madan Gopal Das
Ex Member
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #13 - 28.04.2004 at 09:38:40
 
indigo wrote on 27.04.2004 at 14:14:29:
Moram še enkrat pisati  Undecided
Se pa opravičujem ker sem naredila pogrešek,
po poslednjem postu sem se pogovarjala z mojo 'dobro vilo'.  mi je razložila
da koliko ona ve tudi Steiner poveda o človeku v stiku z mineralem
Vpogled  poveda, če dobro razumemo, da mineral ni res 'živ', in ni samostalna oseba
ampak je kot eden umrtvičen del zelo visogega bitja (bitje v enotnosti z Božanskim virom)
in je v službi človeka ker dela materijalno bazo v Zemaljkem življenju.
Umrtvičen del kot bi to v človeka bilo lasje.
Če smo mnenja da je svobodna volja jedro v obstoju vseh mogoče je vedno, v svakem časo,
negativen smer, ločenje od Boga tudi pri višjim bitjim
čeprav ne vem kaj bi se tedaj zgoditi moglo z mineralim na zemlji ??? Shocked

Kakšen je pa stik človeka in minerala?

Vpogled uči da zelo negativen smer,
proti Božanskega vira, v dolgem časo mogoče zelo vpliva na dušo, toliko da je mineral more UJETI.
Človek ni postal mineral pak je ujet v njem.
Zavest , želje, duša človeka obstajajo, človek ni zgubil kaj mu pripada kot človeku, celotna zavest
ki si jo je priskrbel ostaje
in prav zarad tega neskončno trpi ker je neskončno omejen

lej, ce ti zaupas svoji "dobri vili" pol je najboljs, da ta vprasanja vprasas njo, ce ti jih bo znala odgovorit.

Quote:
Ja, zdi se da moramo res spoštovati stare Vede, Vede so globoko v davnini dajale znanje katerega
velik del je, zdi se mi, vreden tudi danes
pak Kristus je rekel da novo vino gre v novi sod, in staro v stari
in naj ne stavljamo novo vino v stari sod ker ga bo razceplo
Staro vino mogoče je zelo, zelo dobro, čeprav tudi pokvarjeno more bit,
važen je otprti oči, veti kje kaj gre in tudi raziskovati vse kaj moremo

Vede niso "stare". Vede prihajajo iz "onkraj" materialnega casovnega in prostorskega podrocja. izhajajo iz vecnosti, od Boga. so Njegov govor. res pa je, da so bile "nekoc" zapisane. njihov smisel (bhagavad-bhakti) je uporaben/koristen kjerkoli in kadarkoli. res pa je, da mors razlocit kaj je v Vedah relativno znanje (ki se dotika kulture, sociologije, astrologije, psihologije...), in se tice zivljenja znotraj materije in kaj je absolutno znanje, ki se tice znanja o transcendentu.

Hari bol.
Back to top
 
 
IP Logged
 
indigo2
Guest
Re: Sri Krishna Chaitanya Mahaprabhu in njegov nau
Reply #14 - 30.04.2004 at 17:07:17
 
hvala na odgovorima

s opravicujem ker sem malce uporabila tvojo topiko in tu pisala o drugi teoriji  (Steinerjevoj) Roll Eyes
morda bom otprla nov threid, morda ne

drugače res je da verjamem moji 'vili', mi je nekakšen avtoritet
verjamem in tebi Smiley pak je res da nju bolj poznam Roll Eyes
LP
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5