Madan Gopal Das
Ex Member
|
... pise z rdeco k prides na ta forum... AKA (also known as) gape forum.
s tem je indirektno povedan, da se trenutno ne poznam (dovolj) dobro in posledica tega je ne dovolj dobro delovanje in posledica tega je ne dovolj prijeten obstoj. v cem smo si vsi eno? da se vsi direktno ali indirektno trudmo odstrant trpljenje in dosezt zadovoljstvo. in ker z mojim trenutnim stanjem nisem zadovoljen tolk kot si zelim mi gape forum prijazno predlaga naj se bolj ali dokoncno samo-spoznam. posledicno bo moje delovanje pravilnejse in moj obstoj bo prijetnejsi. kaj predlaga Sri Krishna v Bhagavad-giti? tad viddhi pranipatena pariprasnena sevaya upadeksyanti te jnanam jnaninas tattva-darsinah (Bhagavad-gita, 4.34)
"Just try to learn the truth by approaching a spiritual master. Inquire from him submissively and render service unto him. The self-realized soul can impart knowledge unto you because he has seen the truth."
poskusaj se samo-spoznati s pomocjo duhovnega ucitelja. pri njem poizveduj s poniznostjo in z iskrenostjo ga sluzi. samo spoznana oseba ti lahko da to znanje (ki ga iscem), ker je sama to videla/spoznala.
kako naj vem kdo je samo-realiziran? tisti, ki je spoznal resnico. kako naj vem kdo je spoznal resnico? pri njem se da opazit dolocene simptome... med drugim da je vedno in kjerkoli pomirjen in zadovoljen. kje in kako naj najdem tako osebo?
...na hi kalyana-krt kascid durgatim tata gacchati (Bhagavad-gita 6.40)
"Anyone who is sincere, my dear friend, walks not the road of misfortune."
iskrenost?
nekak v kombinaciji z mojo iskrenostjo in milostjo Boga, Sri Krishne, sem prisel v kontakt z mojim vecnim duhovnim uciteljem in vecnim dobronamernikom, Om Vishnupad 108 Sri Srimad Bhakti Ballabh Tirtha Goswami Maharajem, ki mi je za mojo dobrobit predlagal naj sledim naukom in navodilom Sri Chaitanya Mahaprabhu-ja. Sri Chaitanya Mahaprabhu (poznan tudi kot Gouranga) se je pojavil v tem svetu leta 1486 v Sri Mayapur-Navadwipu v zahodni Begaliji kot sin Sri Jagannath Mishre in Srimati Sachi devi. Pojavil se je ob polni luni meseca Phalgun (februar-marec) med vsesplosnim glasnim izgovarjanjem svetih imen Boga. Sri Chaitanya Mahaprabhu ni napisal niti ene knjige, ampak je za seboj pustil le 8 verzov, poznanih kot Shikshashtaka. (shiksha = navodilo, ashtaka = 8 delna). v teh zgoscenih navodilih se skriva vse znanje, ki ga potrebujem da se samo-realiziram in s tem lahko postanem zadovoljen toliko kolikor si lahko zelim in se vec. s prosnjo za blagoslov mojega duhovnega ucitelja in Sri Chaitanya Mahaprabhu-ja in s pomocjo gape forum medija se bom skusal za svojo lastno vecno dobrobit spomniti in po svojih zmoznostih slediti navodila, ki mi jih milostno daje Sri Chaitanya Mahaprabhu.
cheto darpana marjanam, bhava maha davagni nirvapanam shreyah kairava chandrika vitaranam, vidya vadhu jivanam anandambudhi vardhanam, pratipadam purnamritasvadanam sarvatma snapanam param vijate sri krishna sankirtanam (Shikshashtaka 1)
Vsa slava, oz. naj me dokoncno premaga, vzame pod svoj vpliv Sri Krishna Sankirtan, ki lahko popolnoma ocisti mojo zavest (cheto darpana marjanam), ki ugasne zgoc gozdni ogenj materialne eksistence (bhava mahadavagni nirvapanam), ki tako kot lunini zarki povzrocijo da se beli lotos ponoci racveti, posije v moje srce s pomirjujocimi zarki cistega navdiha (shreyah kairava chandrika vitaranam), ki razodene popolno znanje o meni (vidya vadhu jivanam), ki nenehno v meni povecuje ocean zadovoljstva (anandambudhi vardhanam), ki mi omogoci, da ga lahko okusam na vsakem koraku/casu (prati padam purnamritasvadanam), in ki me popolnoma okopa v cisti blazenosti (sarvatma snapanam).
sankirtan = san (popolni, kompletni...), kirtan (izgovarjanjanje, petje...)
izgovarjanje svetih imen Boga (Krishna) skupaj z njegovo notranjo potenco/energijo (Shri, Radharani...) brez zalitev je Sri Krishna Sankirtan.
petje o slavah Sri Krishne, njegovega transcedentalnega imena, transcedentalne oblike, transcedentalnih lastnosti in transcedentalnih aktivnosti je Sri Krishna Sankirtan.
skupinsko petje svetih imen v druzbi cistih bhakt (castilcev) je Sri Krishna Sankirtan.
sri krishna kirtanaya namah
sri krishna sankirtana kari gurudever o sri krishna sankirtana vigraha sri gourasundarer jaya hauk.
moj ponizen priklon Sri Krishna Sankirtanu.
naj me duhovni ucitelj, ki izvaja Sri Krishna Sankirtan in Sri Chaitanya Mahaprabhu, ki je poosebljenje Sri Krishna Sankirtana premagata, oz. popolnoma vzameta pod svoji milostni vpliv.
|