Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 13
(Read 56126 times)
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #75 - 03.11.2003 at 21:29:26
 
Smiley  Stojchi! Smiley  

Kaj naj rečem na to tvoje zadnje pisanje? Hm, tudi jaz imam tebe rad. Vsekakor si poln svetlih idej, blagodejnih misli, in to me razveseljuje. Iskreno iščeš. Si pa opazil, da sem poleg humorista tudi resnicoljuben človek. Pač povem, kar mislim, da je res. Saj se lahko tudi motim, in gotovo se bolj pogosto, kot to sodim sam, pa vendar... Dobronameren človek je lahko prijeten kljub svoji zmotljivosti.

Praviš, da sem vaš človek. I, seveda sem. 100% sodim v to okolje, sicer se ga nebi tako trmasto držal. In ker zdaj tudi ti navijaš za predlagani direktorij, ima pozitivna usmeritev na tem forumu zanesljivo večino.

Bravo naši! Kar smo vsi sodelavci tega foruma!


Hvala ti za podporo, kot seveda tudi vsem ostalim. Upam celo, da sem s svojimi očitno resnimi argumenti še koga prepričal v potrebo, da se ta moja skromna ideja uresniči v dobro obiskovalcev tega foruma. In v izdatno pomoč pri iskanju prave resnice in bolj obilnega znanja.
Back to top
« Last Edit: 03.11.2003 at 23:14:51 by Samson »  

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Las_Casas
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 3

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #76 - 03.11.2003 at 21:45:16
 
No, kot vidim, se ideja o samostojnem direktoriju za krščanstvo le nekako prebija skozi glave ljudi, ki sodelujejo na tem forumu. Četudi so nekateri koraki res zelo sramežljivi, pa notranja iskanja posameznikov govorijo, da se nekako s tem predlogom dotikamo nekaterih zelo globokih iskanj posameznikov.

Kljub dejstvu, da se v SLO pojavlja toliko raznih iskalcev, ki navadno iščejo le prazno slavo, obenem pa ne morejo prekvasiti kulture v kateri živijo, pa dejstva o tem, da slovenci hrepenimo po krščanskem Bogu brez dvoma zelo jasno obstajajo. Ko sem se te dni sprehajal po grobovih sem opazil, da konec koncev velika večina slovencev umrje s križem na roki. To pa je že znamenje duhovnosti, ob kateri se je potrebno z vso resnostjo in globino zamisliti.

Bodi dovolj,
Bartolome

Back to top
 
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #77 - 03.11.2003 at 22:00:48
 
Aha, Bartolome! Smiley

Si torej nekje v bližini. Priznam, da sem tega sila vesel. Po mojem je tvojega posebnega duhovnega pogleda zelo vesel tudi naš Stojchi. Da o gape-u in Harryju ne govorim. Prepričan sem, da bo tudi kreden nanovo razmislil marsikateri zapisani stavek. Upam vsaj. Pokopališča so mesta totalne iskrenosti, hvala Bogu.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Jst
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #78 - 03.11.2003 at 22:48:01
 
Hi,

Ja, sej krscanstvo je res OK. Tud jest sem eden izmed tistih, ki mu skusamo slediti. Sam, tisto kar boli pa je, ko na pokopaliscu temu t.i. mestu iskrenosti vidis tak napis:

JEZUS KRISTUS USTANOVITELJ VESOLJNE IN EDINO PRAVE KATOLISKE CERKVE.
(pokopalisce Zale)

Tak stavek cloveka boli. Kaze namrec veliko nerazumevanje izvornega znanja krscanstva, ne samo katolistva. Pa tudi veliko nestrpnost in nesposobnost sprejemanja drugace mislecih (morda se motim).

Osnovna stvar, ki bi jo katoliki morali sprejeti je, da se nic ne rodi iz nic in da ima vsaka stvar svoje poreklo.

In ravno to poreklo nam danes pomaga odkrivati resnicno znanje za katerega se vsaj vecini zdi, da ga v krscanstvu ni vec, pa si potem uteho iscejo na vzhodu, new age in ostalih alternativah.
Dokaz tega pa je navsezadnje tudi tale forum.


Lp
Jst
Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #79 - 03.11.2003 at 22:51:59
 
Samson wrote on 03.11.2003 at 20:13:59:
Spoštovani DylanDog!

No, pa naj ti pokažem s prstom. Krščanstvo potrebuje "nekaj posebnega" zato, ker je na tem forumu edino in samo krščanstvo večni kamen spotike, in prav nič od tistega, kar naštevaš ti tukaj ali kateri drugi kje drugje. Kraščanstva se preprosto bojite, zato ga nekateri do nezavesti sovražijo, širijo o njem ogabne neresnice. Te ljudi treba poučiti zato, da ne bo več nepotrebnega strahu in pa zato, ker bodo šele tedaj tako neobrmenjeni lahko črpali tudi iz neizmerne zakladnice znanj, ki so zbrana v krščanstvu. Nenazadnje: Šele z razumevanjem krščanstva, svojih osebnih korenin, bodo sposobni prav razumevati tudi druga spoštovanja vredna verstva in miselnosti. Celo šamanizem se skozi krščanstvo zna pokazati v bolj veličastni luči. (pa še kakšen izraz bomo našli za to, ki je bližji duhu slovenskega jezika, če se seveda potrudimo...)


Tako. Jaz vas berem in vam sledim, Samson mi je že od vsega začetka v redu in vse to, a ga ne morem v celoti podpreti, ker cekrev kot je nekoč pred kakim letom napisal, ima svoje grehe iz preteklosti. Vse ostalo naj bi bila natolcevanja, je še dodal.
Natolcevanj je res veliko, zamolčanega Samson še več. Kaj čemo zdaj. V drugo vero normalno ne grem, obenem pa tudi priznam, da sem le krščen in da Bibilje še nisem uspel prebrati.
Vendar je predvsem v zadnjem desetletju nastala svetovna poplava Islamizma mnogi so našli prvotne verske korenine in tisti link v novostih na forum http://mustangbijeli.proboards18.com/index.cgi#general Bjelimustang pač daje nekakšno sliko delnega islamizma v Sloveniji.  Linki na strani povedo dovolj kot tudi razvrščenost direktorijev kjer stoji recimo Islamizem pred krščanstvom, v slovenskem jeziku, torej tam kjer je uradno verstvo krščanstvo.  Temu sledi, da bi se osebno nekako oprl na Samsonova ramena in bi ga podprl ob želji da bi odprli krščanski direktorij.  Obenem bi si upal trditi, da bo to direktorij kjer se bodo največ kregali. Kaj čmo zdaj?


AndresBack to top
 
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #80 - 03.11.2003 at 23:08:29
 
a_hero wrote on 03.11.2003 at 22:48:01:
Sam, tisto kar boli pa je, ko na pokopaliscu temu t.i. mestu iskrenosti vidis tak napis:

JEZUS KRISTUS USTANOVITELJ VESOLJNE IN EDINO PRAVE KATOLISKE CERKVE.
(pokopalisce Zale)

Spoštovani Jst! Smiley

Takšen stavek tudi mene zaboli. Tudi ko sem ga zdaj prebral, nisem ostal ravnodušen. Se strinjam, ni prav, da se tako piše. Razumel ali ne, ob tem stavku je najina bolečina skupna.

Če bi vsi razumeli izraz katoliški v pomenu, kot to razumem jaz in še mnogi, izraz nebi bil sporen, sporen je samo zaradi različnega razumevanja izraza. Katoliški pomeni namreč vseobsegajoči, in ne zgolj rimokatoliški. Razumel?

Seveda pa se ne bova zaradi tega cmerila. Pljunit v roke, pa uvajat spremembe. Čaka nas mnogo dela. Začeti pa moramo seveda pri sebi... Da namreč nebi ponavljali kaj takega, kar bi utegnilo bližnjega ob nas močno motiti, ali celo brez potrebe raniti.
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Samson
5
*****
Offline

RKC je zakon!!!
Posts: 627

Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #81 - 03.11.2003 at 23:14:19
 
Dragi Andres!

Hvala za podporo. To cenim. Imava pač delno različne poglede, pa vendar je najino medsebojno spoštovanje veliko. Res je, v Cerkvi marsikaj ni bilo včasih v redu, toda to velja prav za sleherno človeško skupnost, pa pokaži katero koli. Večja je ta skupnost, več nepravilnosti bo v njej. Zato to ni razlog, da bi bili proti Cerkvi, kajti iz istega razloga bi morali biti proti sleherni človeški skupnosti. Končno tudi proti takšnemu ali drugačnemu forumu, saj se vendar na njih ljudje tudi kregajo.

Hm, hehe, Andres, verjetno imaš prav. V tistem novem direktoriju se bodo verjetno nekateri krepko kregali. Bodo pa prav tam tudi nastajali novi plamenčki resnice, ki jih je ta forum vendarle vreden. Prepričan sem tudi, da zadeva le ne bo tako zelo huda, saj smo si vse bližje in se vse bolj medsebojno razumemo. Poglej, kako lepo se že pogovarjava npr. kreden in jaz...
Back to top
 

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #82 - 03.11.2003 at 23:29:16
 
Samson wrote on 03.11.2003 at 19:43:43:
Hvala, gape!

Vsekakor bi bilo potrebno razjasniti mnogo stvari. Npr. tisti dolgi (v dveh delih) Kredenov v mnogo čem že skoraj brezumni pamflet o krščanstvu bi potreboval temeljite obdelave. So tam zadeve, ki so resnične do neke mere, prevladujejo pa zelo pomembne ogabne laži, ki so očitna laž in natolcevanje že za slehernega še tako nerazgledanega slučajnega bralca (npr. komanda škofov nunam, da se spolno udejstvujejo, zahteva, da izvajajo abortuse, ko da nuna v taki zadevi ne more reči svoj osebni NE...) To je totalna laž, ki je lahko celo Kredena sram, da jo tako prostodušno zapiše, da ne govorim o Stojchiju, ki si je s svojim ploskanjem vsem tistim popačenim in privoščljivim natolcevanjem zelo zmanjšal svoje pozicije v razsodnih očeh. Preprosto ne morem več verjeti v iskreno "duhovnost" človeka, ki zmore hvaliti takšno zaničljivo pisanje o čemer koli ali komer koli. In to bi naj bil neki jaki moderator. Oprostite, nebi želel ploskati v takšni družbi, če razumete, kaj hočem reči. Stojchi, čeprav se hvališ, da si se našel že pred leti, bi ti znal vsaj jaz kaj hitro pojasniti, če bi seveda bil dojemljiv za vso resnico, kako nič se nisi še našel in kako v resnici tavaš v svoji 'mojstrski' zablodi nič kaj mojstrsko. Prav rad bi osebno srečal enega od vaši velikih mojstrov, da vidim, kakšno to čudo od razsvetljenja je to, da nekdo že za življenja prebiva v nebesih, obenem pa lahko spontano ploska očitni popačenosti. To je kontradikcija sama v sebi. To se ne imenuje duhovnost, Stojchi, vsekakor ne pozitivna. Seveda pa obstaja še drugi pol "duhovnosti", ki je pa običajno ne imenujemo s tem pojmom... Verjamem, da si predvsem v stanju znatne zaslepljenosti, sicer bi premogel vsaj malo kritičnosti tudi do krščanstva. Takšna nekritičnost je očitno znamenje, da ti še nisi našel pravega "mojstra".
Mislim, da se Kreden sklicuje na vire v der Spigelu. Torej je prebral v časopisu. In če je samo navedel, kaj je prebral, ga jaz ne bi etiketiral z lažnjivcem. Lahko pa je zaveden, kot smo lahko vsi zavedeni. Lahko si zaveden tudi ti, Samson. Kaj pa če je vse res?

Kaj pa če resnica ni taka, kot jo poznaš ti? ???

Samson wrote on 03.11.2003 at 20:13:59:
Spoštovani DylanDog!

No, pa naj ti pokažem s prstom. Krščanstvo potrebuje "nekaj posebnega" zato, ker je na tem forumu edino in samo krščanstvo večni kamen spotike, in prav nič od tistega, kar naštevaš ti tukaj ali kateri drugi kje drugje. Kraščanstva se preprosto bojite, zato ga nekateri do nezavesti sovražijo, širijo o njem ogabne neresnice. Te ljudi treba poučiti zato, da ne bo več nepotrebnega strahu in pa zato, ker bodo šele tedaj tako neobrmenjeni lahko črpali tudi iz neizmerne zakladnice znanj, ki so zbrana v krščanstvu. Nenazadnje: Šele z razumevanjem krščanstva, svojih osebnih korenin, bodo sposobni prav razumevati tudi druga spoštovanja vredna verstva in miselnosti. Celo šamanizem se skozi krščanstvo zna pokazati v bolj veličastni luči. (pa še kakšen izraz bomo našli za to, ki je bližji duhu slovenskega jezika, če se seveda potrudimo...)


Ja, tole mi deluje dokaj tehtna in dobra utemeljitev.

Andres wrote on 03.11.2003 at 22:51:59:
Tako. Jaz vas berem in vam sledim, Samson mi je že od vsega začetka v redu in vse to, a ga ne morem v celoti podpreti, ker cekrev kot je nekoč pred kakim letom napisal, ima svoje grehe iz preteklosti. Vse ostalo naj bi bila natolcevanja, je še dodal.
Natolcevanj je res veliko, zamolčanega Samson še več. Kaj čemo zdaj. V drugo vero normalno ne grem, obenem pa tudi priznam, da sem le krščen in da Bibilje še nisem uspel prebrati.
Vendar je predvsem v zadnjem desetletju nastala svetovna poplava Islamizma mnogi so našli prvotne verske korenine in tisti link v novostih na forum http://mustangbijeli.proboards18.com/index.cgi#general Bjelimustang pač daje nekakšno sliko delnega islamizma v Sloveniji.  Linki na strani povedo dovolj kot tudi razvrščenost direktorijev kjer stoji recimo Islamizem pred krščanstvom, v slovenskem jeziku, torej tam kjer je uradno verstvo krščanstvo.  Temu sledi, da bi se osebno nekako oprl na Samsonova ramena in bi ga podprl ob želji da bi odprli krščanski direktorij.  Obenem bi si upal trditi, da bo to direktorij kjer se bodo največ kregali. Kaj čmo zdaj?


Andres


Mogoče pa se ne bi kregali. In marda bi Samson pojasnil marsikaj, kar je še nedorečenega. Veliko smo že polemizirali in vedno je Samson potem za nekaj časa bil odsoten. In še vedno me zanima resnica o Vatikanu med 2. vojno. Mogoče jo pa bom kdaj izvedel. ???

Predvsem pa kakorkoli že, bodimo strpni in se ne obkladajmo z žaljivimi izrazi. Pa čeprav ne mislimo tako, kot misli oni "drugi". Vsak ima pač svoje mnenje in stališče do cerkve in tudi do ostalih zadev.

LP Iga
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #83 - 03.11.2003 at 23:42:18
 
Samson wrote on 03.11.2003 at 20:13:59:
Krščanstvo potrebuje "nekaj posebnega" zato, ker je na tem forumu edino in samo krščanstvo večni kamen spotike, in prav nič od tistega, kar naštevaš ti tukaj ali kateri drugi kje drugje.

Krščanstvo niti ni "nek poseben" kamen spotike, vsaj nič večji, kot so bili nekateri drugi. Spomnim se, da je bil svoj čas kamen spotike Stojčijev Prem Rawat, pa tudi z aryanom smo se že prerekali... Se mi zdi, da se take stvari začnejo, ko se ravnovesje malo preveč nagne in začne ena resnica preveč udarjat po resnicah drugih. To pa se (po moje) zgodi, ko se začne govorit nekaj v tem smislu:
Quote:
Nenazadnje: Šele z razumevanjem krščanstva, svojih osebnih korenin, bodo sposobni prav razumevati tudi druga spoštovanja vredna verstva in miselnosti.

Če bi rekel družbenih korenin, bi mogoče še razumela. Moje osebne korenine pa niso krščanske (vsaj ne v tem življenju), zato me tako posploševanje in pokroviteljstvo, ki udarja na čustva neke skupne kao pripadnosti na podlagi izvora, moti.
Samo, se mi zdi pa zanimivo, da me lahko povezovanje s kakšnokoli obliko institucionalnega krščanstvom, tako zelo užali. Pa sem res nestrpna Roll Eyes

Obenem pa se mi ne zdi preveč verjetno, da bi odpiranje nove sobe to kaj popravilo. Nestrpnost se (po moje) lažje zdravi z ljubeznijo in tolerantnim zgledom, kot z zahtevami po spoštovanju in posebnih pravicah.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #84 - 04.11.2003 at 00:33:05
 
Dragi in spoštovani Gospod Samson.

Prebral sem tvoje pisanje, zadnje izmed mnogih in moram povdariti, da se ne strinjam s tem kar pišeš.
Pišeš namreč pod čustvenim nabojem in postavljaš mojo pisanje na laž.
Kdo sedaj laže v tem primeru ?
Namreč jaz sem trdno prepričan in verjamem v to, da bi ti vse naredil, da bi povzdignil to izgubljeno vero ki se imenuje krščanska do nebes, mogoče ti bo uspelo, mogoče ne, ampak vedi, braniš se in čutiš se močno prizadetega zaradi tega ker veš, da jaz govorim resnico in te to tako močno boli, da bi naredil vse, da bi me diskvalificiral, pa tudi zato me ni briga, lažeš tako ali tako sam sebi s tem, ko govoriš in poskušaš moje pisanje pokazati kot lažno.
Dragi Spoštovani Gospod Samson, tako mi deluješ kot tale mož ;

Adolf Hitler:

Nacionalsocializem ni niti proticerkven niti nereligiozen, prav nasprotno, stoji na tleh pravega krščanstva.

Dragi Samson, ob prebiranju tvojega svetlega pisma napisanega v mraku tvojega uma, kateri je tako zamračen v tvojem bistvu, da ne poznaš ali nočeš poznati vsa grozodejstva katere je storila ta tvoja tako opevana vera.

Tudi to je laž, seveda, vse je laž kar nekdo napiše o katolicizmu, vendar ne tebi na ljubi način ; Rimski cesarji so diktirali katoliški nazor.

Vsem tistim, ki se z zločinskimi odnosi te cerkve in z zlorabo imena Jezus, Kristus nočejo solidarizirati, ostane edina možnost, da izstopijo.

Vse je laž, kar ni napisano po tvojem okusu in mišljenju, ki pa je zavedeno do skrajnosti, tudi tole je laž ; “So kot brezumne živali, ki so že po naravi rojene zato, da jih lovijo in pobijajo ... Sramotni madeži so ...”
(2 Pt 2, 12, o drugače mislečih)

Doba razsvetljenstva in Francoska revolucija sta cerkvi vzeli iz rok orodje za fizično mučenje, toda ideologija, ki je v cerkveni zgodovini vodila do groznih zločinov, je ostala do danes nedotaknjena. Deloma se nahaja v sami Bibliji.

Tvoja vera in tvoja cerkev je delala tole ; s sovraštvom do drugače mislečih, z množičnim pobijanjem žensk, otrok in starcev, z genocidom, mučenjem in najgrozovitejšimi metodami ubijanja in še vedno počne, samo na bolj prefinjen način.

Tudi tole je moja velika laž, seveda, ta odgovor s tvoje strani je že znan, vse je laž kar ni po moje ; Hkrati cerkvene institucije od svojih vernikov terjajo, da božje pravo bolj cenijo kot državne zakone.
RKC je ena sama velika laž.

Če imata mož ali žena v sebi vedežnega duha, morata umreti s kamenjanjem; njuna krvna krivda naj se zgrne nadnju. (3. Mojzes 20, 27)

Tukaj so vnaprej programirali kasnejše sežige čarovnic. Podobno naj se godi tistemu, ki “govori bogokletno v Gospodovem imenu ” - neke vrste generalno pooblastilo za smrtne obsodbe, položene neposredno Bogu na ustnice:

Pelji preklinjevalca ven iz tabora in vsi, ki so ga slišali, naj mu polože svoje roke na glavo in vsa občina naj ga kamenja ...” (3. Mojzes 24, 14)

Upsa, spet ena velika laž iz moje strani.

Polni so vsakršnih krivičnosti, hudobnosti, lakomnosti, zlobe ... Vedo, da tisti, ki delajo taka dela zaslužijo smrt ... (Rimlj 1, 29 sl.)

V kasnejši svetovni misiji katoliške cerkve v Latinski Ameriki so portugalski in španski misionarji ta program udejanili, kar je, po ocenah strokovnjakov, Indijance stalo 10-20 milijonov življenj.

V 1. pismu Tesaloničanom Pavel podpihuje odklanjanje drugovercev, pa tudi antisemitizem Nove zaveze tako, da piše:

Ti so Gospoda Jezusa in preroke umorili in nas pregnali in Bogu niso všeč in vsem ljudem so nasprotni ... Toda jeza je priša nad njih in je prekipela že do vrha. (1. Tes 2. 14 sl.)

To je postala duhovna podlaga za Luthrove pozive, da naj zažgejo sinagoge in judovske šole ... “ v čast Gospodu in kristjanstvu, da Bog vidi, da smo kristjani.

Le kaj si Bog misli o tebi in tebi enako mislečimi ?

Podpiraš kriminalno, morilsko združbo, ki je v vsej svoji zgodovini naredila največ gorja in za sabo puščala in še pušča žrtve.

S krvjo prepojim svoje puščice, in moj meč naj žre meso, s krvjo ranjenih in ujetih, iz glav prepirljivih sovražnikov.” (5. Mojzes 32, 42) seveda, sem pozabil, jaz to raztulmačim v svoji glavi popolnoma drugače kot ti, o Veliki Um.

Ko se približaš mestu, da bi se boril, mu najprej ponudi mir! Če ti miroljubno odgovori in ti odpre, ti bodi vse ljudstvo, ki se najde v njem, podvrženo davku in tlaki. Če pa noče s teboj skleniti mir, ampak hoče s teboj voditi boj, ga oblegaj! In če ti ga Gospod, tvoj Bog, dá v roké, pobij vse moške v njem z ostrim mečem! Le žene in otroke, živino in vse, kar je v mestu, ves plen v njem, zapleni zase in lahko uživaš plen svojih sovražnikov, ki ti ga je dál Gospod, tvoj Bog!” (5. Mojzes 20, 10-14)  Ja, ja, edini sem, ki mislim drugače od vas, Krščancev.

Katoliški nauk ; Nekrščanski otroci v pekel!
Vse je laž dragi Samson, vse. Ti že veš.

Jezus iz Nazareta ni imel ničesar opraviti z razkošnimi oblačili. Tudi vzvišeni nazivi so Mu bili tuji. Prav tako dobro kot mi veste, da je Jezus izrecno dejal:

Ne pustite, da vas imenujejo rabi, kajti eden je vaš učitelj, vi pa ste bratje.

In nikogar na zemlji ne imenujte za vašega očeta, kajti eden je vaš Oče, ta je v nebesih. In samo On je svet.

Si mar pozabil to dragi Samson ?

Ja dragi Gospod samson, tudi vse moje navedbe v vseh prejšnjih postih držijo, ker če ne držijo, potem ali lažejo ugledni časopisi, ki to objavljajo ali pač lažem jaz in si izmišljujem.
Mislim pa da bo vse prej kot tole dvoje vzdržala tista taprva, ki sem jo nekje zgoraj zapisal, točno veš, vendar si ne moreš in ne smeš priznati, da je vse to res, da se je vse to dogajalo in da se še vse to dogaja in se še bo dogajalo, kajti, dokler boste v katoliški veri takšni ljudje kot si ti dragi Gospod Samson, tako dolgo bo ta vera vpisana v črn seznam verstev.
Tudi, če ti vsi na temu forumu verjamejo, JAZ TI NE in ti NIKOLI NE BOM.
Kajti tvoja vera je naredila preveč zla, da bi si zaslužila svoj direktorij na temu forumu.

Dragi presvetli Gospod Samson, kdo zdej laže, to me najmanj skrbi, bolj skrbi me to, ker tvoja vera sama čaka ugoden trenutek, da spet začne z svojim srednjeveškim mučenjem in pokaže svojo pravo duhovno krščansko stran obraza, to me pa resnično skrbi.

Dragi Samson, premisli o zlodelih tvoje vere, premisli o miljoni in miljonih mrtvih zaradi in na račun tvoje vere, premisli o vseh posiljenih ženskah in otrocih kateri so trpeli in še trpijo duševne posledice zaradi tvoje vere, pomisli o umorjenih še nerojenih otrokih katere so ženske morale umoriti z abortusom zaradi nenasitnih spolno prepotrebnih duhovnikih, premisli pa predvsem o sebi in svojem verovanju v tej tvoji predobri, prelepi veri in predvsem, zgražaj se in sramuj se.

Vedi pa dragi Gospod Samson, pred Gospodom, katerega ste vi izkoristili in do onemoglosti prevarali, kateremu ste zaprli vrata, katerega ste izničili in kateri vas je ustvaril, pred njim smo vsi enaki.

Takole dragi Samson, preveč si zaveden, ne ceniš ne sebe, ne ljudi okoli sebe, ne ničesar, ti ceniš samo nekaj, zate je samo nekaj, RKC.

Blagor ubogim katoličanom na bolanem umu, kajti njihovo ni Božje kraljestvo, tako nekako je napisal moj prijatelj Mustangbijeli in se popolnoma strinjam z njim.
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13591
The Land of YaBB
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #85 - 04.11.2003 at 00:47:56
 
titanic wrote on 03.11.2003 at 18:32:47:
Jaz osebno mislim, da je zame, ker tu živim, krščanstvo tisto pravo, ampak ne v smislu institucije ampak bolj tisto, kar je Jezus sam učil.

tega nihče ne oporeka
men je najbolj ostal v glavi ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe ... glih kle pa je en tak mejhen keč nastal ... nihče nas ni naučil kako ljubiti samega sebe.
nebi se spušču v globino razprave al je to res al ni, jest tko opažam ... in opažam še neki ... obstajata 2 skrajnosti ... ljubiti drugega - ljubiti sebe
delati za druge - delati zase
...
ene nas hefta v eno skrajnost (in niti pod razno ne obvladamo druge) ... ljubimo druge in sebe ne, druge hefta pač v drugo skrajnost - ljubijo sebe in druge sovražijo, saj jim točno ti odžirajo neki kar je njihovega ... ego ... obstajajo kle veljda nianse in srednja pot ...  

jest verjamem da je krščanska pot prava za zahod, kot pravi titanic ... ampak ta krščanska pot ni več tist kar naj bi bla ... vsaj po moje ne ... se trudi, se prilagaja, se spreminja konec koncev ... spremeni se pak ne ...
institucija se spreminja počasneje od vseh ljudi v njej ...


viš samson ... ti se obesiš na une tarestanajbljsmešne obtožbe od kredna recimo ... njih vsakdo spregleda, zavestno, sej lahko da so res, ampak po moje ne ... je pa model velik reči napisu, za katere marsikdo verjame da so resnične, da so se dejansko dogajale drugače, kot pa je uradna resnica.
se reče ... preskoč te, ne ukvarji se s temi, ukvarji se s tistimi ki držijo ... za katere tudi sam veš da držijo ...
na te namreč čakamo odgovore ... ne na nune ki jih prisilijo v sex ...
če bi to blo res, bi zihr v magu to prebral ... al pa kje Grin

samson
recimo
stojchi
administratorji
resimo aleš
A.
Moderator
administratorji
recimo gape
gape
Admin

moderator si lahko privošči marsikaj, tko kot nadškof ... je pač človek ... moderator stojči ni ... sploh pa ne v tem direktoriju ... čist tehnično ...in ... je jeba ... kjer se pogled na isto stvar tako drastično razlikuje, tam je jeba.
večino jeb smo zgruntal ... krščanska jeba še čaka ...


tole:
*neke načrtne zlobe, ki deluje iz nezavednega ozadja*
to pr men ne drži vode ... pr men je al načrtna zloba = teorija zarote, ali pač nevednost (nezavedno) = ego.
da so ljudje slabi, tega preprosto ne verjamem, verjamem da obstajajo izjeme, ki potrjujejo pravilo.

ostali pak niso zavestno slabi, ampak preprosto nevedni in iz tega nekolikanj slabi, ker življenje jih uči, vzrok in posledica ... in postajajo vedno manj slabi ... in pol vedo ... in pol jih jebe k se obremenjujejo s tem da so pa vseeno kdaj pa kdaj slabi ...
it never ends
ni slabih in ni dobrih ... samo smo ... zavestni ali malo manj zavestni ... in to nima zveze z veroizpovedjo ... lahko ti men tumbaš da je med krščani največji procent zavestnih ljudi ... visoko zavestnih ljudi ... lahko ... in rezultat je?


2000 let širjenja zavesti ... rezultat?


kjer smo a?


men se zdi da mal zaostajamo ...


lahko pa da se motim seveda ...


*patološki strah pred krščanstvom, ki je v mnogih nezaveden*
to je zanimivo ... sm glih zadnjič gruntu, nekomu ki je bil sežgan na grmadi recimo, krščanstvo skor zihr ni kulj, en šaman recimo, kle so jim rekl čarovnice - yin znanje - obvladovanje materije s pomočjo višjih nivojev ...
in recimo en (bivši) inkvizitor mu zihr ni primeren sogovornik, se mata pa precej za naučit en od druzga, razumet zakaj sta tko postopala takrat ko sta ... velik ljudi (inkarniranih) ma še tiste čustvene blokade od takrat za popucat med sabo ...


zadnjega krednovega izvajanja ne zmorem prebrat, verjamem pa, ne, VEM pa da, kjer je dim, je tudi ogenj in dima je mnogo ... mnjoooogoooooooo


skratka ...


najboljš da se začne delat spisek
kateri očitki držijo in kateri ne držijo ...
in pol ... pol pa men zanima kako je s torinskim prtom, knjga je objavljena, resnica je v javnosti, resnica pa se razlikuje od resnice cerkve, kolkr vem.
me zanima ... se modeli v knjigi lažejo?

jebeno ...


počas boš mogu glasove preštet ... in napejstat uporabnike, za in proti ... da se ve in da se vsak lahko prtoži, da on pa že ni tko mislu ... in pol bomo vidl ... po demokratski

Grin
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #86 - 04.11.2003 at 01:22:30
 
Quote:
viš samson ... ti se obesiš na une tarestanajbljsmešne obtožbe od kredna recimo ... njih vsakdo spregleda, zavestno, sej lahko da so res, ampak po moje ne ... je pa model velik reči napisu, za katere marsikdo verjame da so resnične, da so se dejansko dogajale drugače, kot pa je uradna resnica.
se reče ... preskoč te, ne ukvarji se s temi, ukvarji se s tistimi ki držijo ... za katere tudi sam veš da držijo ...
na te namreč čakamo odgovore ... ne na nune ki jih prisilijo v sex ...  
če bi to blo res, bi zihr v magu to prebral ... al pa kje  


Mislim gape, tukaj moraš sedaj nekaj razložiti, kaj so tebi - tarestanajboljsmešne obtožbe od mene  ???

Je mar to tebo smešno kar je počela in še počne katoliška vera ?
Je mar tebi smešno, ko duhovniki posiljujejo otroke, nemočne, prestrašene otroke, je mar to tebi smešno ???
Je mar tebi smešno, ko morajo nune delati splav, ko so jih prepotrebni duhovniki pojahali, sigurno se niso dale prostovoljno posilit, je mar to smešno ???

Ne vem gape, če kaj poznaš psihologijo posameznika in množice, ampak, sigurno ne spregleda nihče ničesar tako obremenilnega !!!

In če še danes ne verjamete temu kaj so počeli katoliški duhovniki in kaj še počnejo, potem res, ste bogi na svojem umu, ali pa tako zavedeni, da nočete slišati ničesar kar je slabega naredila RKC v vsej svoji zgodovini obstoja in kaj še slabega danes dela.

Gape, misliš da je Mag svetovn časopis, potem si le en ubogi slovenček kateremu se niti ne sanja kaj je okoli njega na razdalji 10. ih metrov.

Bolje da vzameš v roke časopise kateri imajo jajca pisati o zlodelih krščanstva in se informiraš, šele nato podaj svojo kritiko.

In sem srečen, da je vse več tega slabega storjenega iz strani RKC v svetu v javnosti, seveda smo pa slovenci tako ali tako znani po tazadnjosti, zato, svetovno litelaturo v roke in izvedeli boste še marsikaj več kot pa samo to kako je janezek scal za plotom.

Res je zadnji trenutek, da se začnejo ljudje spraševati o smiselnosti še obstoja tako pokvarjene vere kot je ta krščansko morilska, posiljevalska in temačna vera.

Pa še nekaj, da ne bo pomote, jaz verjamem v besede Jezusa iz Nazareta, ne verjamem pa v nobeno besedo katero izreče ta mumija od pape in njegovi hinavski diktatorji.

Lepe sanje vam želi krščanin Kreden.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #87 - 04.11.2003 at 01:29:26
 
Quote:
Obenem pa se mi ne zdi preveč verjetno, da bi odpiranje nove sobe to kaj popravilo. Nestrpnost se (po moje) lažje zdravi z ljubeznijo in tolerantnim zgledom, kot z zahtevami po spoštovanju in posebnih pravicah.


Devi, samo ti ne o ljubezni in tolerantnosti, saj si znana provokatorka, ista si kot te mumije iz RKC-ja, kakor ti kaj ali kdo ne paše uprizoriš napad nanj in potem seveda tisto hinavsko kao neko; se opravičujem, če se motim.
In, motiš se.

To je pokvarjenost, ti bi bila dober župnik, če bi nosila jajca.

Lep pozdravček krščanski dušici Deviki.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Kreden.
Guest
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #88 - 04.11.2003 at 01:37:57
 
Quote:
Vendar je predvsem v zadnjem desetletju nastala svetovna poplava Islamizma mnogi so našli prvotne verske korenine in tisti link v novostih na forum http://mustangbijeli.proboards18.com/index.cgi#general Bjelimustang pač daje nekakšno sliko delnega islamizma v Sloveniji.


Pozdravljen Andres.

Tebe še tukajle gori resnično najbolj spoštujem, med enimi, so še seveda nekateri drugi.

Ko si že omenil forum Mustangbijeli na katerem sodelujem in sem neki glavni moderator gor, pa sej nimam pojma kaj on dela, pač, pišem pa le svobodno kar se mi tisti trenutek zazdi in te le moram popraviti v nekaterih stvareh.
Mustangbijeli ni bosanc in temo islam si ni on izmislil ampak se mu jo predlagal jaz, kakor tudi krščanstvo, seveda z poudarkom da se da nekam čist na poden kjer naj bi se pluvalo po tej bedi nad bedami, seveda me ni poslušal in jo je dal med verstva.

Tolko v vednost.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Lance
Ex Member
Re: KRŠČANSTVO - NUJNO potreben forum!
Reply #89 - 04.11.2003 at 07:26:36
 
Zanimiva debata!  Smiley

A., to si res lepo napisal.

Strinjam se s Kredenom, da je Cerkev kot institucija v zgodovini storila mnogo krivic, od svojih začetkov do danes. In večini se ob besedi Cerkev porodijo negativno-odklonilne misli, hierarhična zasnova, spletke in škandali...

Vendar, kolikor razumem, naj bi se pogovarjali bolj o bistvu krščanstva - Jezusovem nauku in zgledu. In to absolutno podpiram.

Sam sem prejel zakramente krsta, spovedi, obhajila in birme, vendar zadnje čase zelo težko zaidem v cerkev k maši. Ker mi ni za poslušati naveličanih duhovnikov, ki brez žara v srcu rutinsko spravijo obred maše pod streho. Enake fraze pri pridigi, naučeni stavki, občutenje, da besede ne prihajajo iz lastnega življenja in izkušenj. Takšne maše me samo razkurijo.

Vem pa, da obstaja mnogo dobrih in lepih stvari, ki sem jih lahko izkusil: duhovne vaje v tišini, večkratni duhovni tedni v Asissiju v Italiji (kraju, kjer je Frančišek začel reformo korumpirane Cerkve in živeti po Jezusovem zgledu), delavnice molitve in življenja....

Spoznal sem tudi čudovite duhovnike, ki so mi bili pravi učitelji, ki so delali tisto, kar so govorili, ki so posredovali Jezusovo sporočilo. Ni jih mnogo pa vendar so.

Eno leto sem hodil na teološko-pastoralno šolo in sem tam užival ob razlagah stare in nove zaveze. Nato pa je prišel en učitlej ali profesor, ki mi je z diktatorsko čudnim psihološkim pristopom ta študij za hobi povsem oddaljil.

Na moje presenečenje sem prejšni teden v eni verski reviji zasledil tečaje meditacije! Kar si skoraj nisem znal predstavljati, saj leti kritika iz Cerkvenih krogov na vse ''novodobne'' novotarije, ki ne izhajajo iz njihovih krogov. To pomeni, da se vseeno nekaj dogaja, čeprav se jedro le zeeeeloooo počasi spreminja.

Treba je prebrati zrno od plevela.

Sem za to, da razpravljamo o krščanskem nauku, Jezusovem življenju in da si nekatere stvari v zvezi s tem razjasnim. Nisem pa proti obsojanju obsodbe vrednih svtari, ki so se in se dogajajo.

Samo kot je načelo jin-janga: v vsaki dobri stvari je nekaj slabega in nasprotno.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 13