Quote:Hvala Kali in Devi, ampak gotovo veste, ker sta imele obedve ista razmišljanja, da ni to tako enostavno, saj ni tako, da vstaneš enega jutra in si zaželiš umreti, čustva se kopičijo čez leta, so obdobja, ko jih ni ali pa jih je manj, in so obdobja, ko spet izbruhnejo z vso svojo silovitostjo in imaš še občutek, da "dobiš še za nazaj", za čas ko je bilo boljše.
Tako sem sit življenja, da vsak dan molim da bi lahko že enkrat zaključil vse in zbral tisti kanček poguma in pozabiš na tisti prekleti samoohranjevalski nagon.
Niti nočem več, da bi postalo boljše in poskusil spet, preveč razočaranj je že bilo, sicer še nisem poskusil, ampak nočem se slepit z zdravili in "pogovori".
Ko pomislim nase, kako sem razmišljala takrat (pri 21 ih), vem, da ti ni lahko. Tudi sama sem velikokrat molila, da bi že umrla, ker sama v bistvu si nisem upala tudi kaj konkretnega storiti, da bi storila samomor. Šla sem tudi 2x k bioenergetiku, šla sem tudi do splošne zdravnice, a mi ni predpisala kakih tablet, jih tudi nisem zahtevala. Sem pa vzela sem ter tja kak persen ali deprim. V tem obdobju sem tudi spoznala kdo me še vedno sprejema in so mi tudi pomagali prebroditi to obdobje.
Seveda pa se sprememba ni zgodila čez noč ampak je bilo vse skupaj kar 6 mesecev te ekstremne depresije. Počutila sem se čisto prazno, žalostno, brez smisla pravega... Grozno je bilo.

Ampak potem sem začela iskati smisel v majhnih rečeh, spet sem začela veliko hoditi v naravo...
Prijateljica mi je vrgla tarot in karte so pokazale mojo praznino, a nato je bila karta, na kateri raste prečudovit cvet, tam nekje v skalah, in tako kot je tudi v meni seme, ki vztraja v težkih razmerah in nekako najde priložnost, da vzkali in zraste v čudovito rožo... To mi je odprlo oči, kajti nikoli ni tako hudo, da ne bi mogli spet vzcveteti.
Depresijo sem nakoncu videla kot darilo, imela sem čas, da sem si osmislila življenje. Življenje po tem obdobju je še naprej tako, kot verjetno pri večini...sonce in dež, pa spet sonce...

In Shadow, verjemi mi, da bo vse v redu in da se boš nekoč še nasmehnil vsemu temu...
Koliko let pa imaš, če te smem vprašat? Pridi v petek v pržanjčka, če si iz kje blizu...