Hej Zvezdica
kako je s spontano regresijo, ne vem, ker kaj takega nisem nikoli doživela pa tudi noben, ki ga osebno poznam ne...
sem pa imela nehipnotične regresije, vodene z regresoterapevtom pa tudi "home-made". razlika je v tem, da regresoterapevt uporablja neko napravo, ki se ji reče e-meter in s pomočjo te naprave menda zaznava, če se človek zares nahaja v prejšnjem življenju al pa samo v domišljiji, s pomočjo te naprave (v vsaki roki moraš držat en tulec priklopljen na napravo) pa menda tudi razelektruje čustvene napetosti in travme, na katere lahko človek v regresiji naleti in naj bi bila ta naprava pravzaprav nekakšna zaščita pred tem, da se kaj, česar se zaveš, ne prenese v sedanjost, pač pa na hitro očisti. Nisem pa prepričana v 100% delovanje tega e-metra, ker meni se je to vseeno zgodilo, zaradi tega, ker se je mudilo ali ker nekaj ni blo prav narejeno, pravzaprav se sama ne vem...se je pa zgodilo.
meni se zdi, da je pri regresijah najbolj pommebno, da je v postopku, s katerim te nekdo pelje nazaj vgrajenih dovolj zaščit, ki varujejo psiho pred tem, da se preveč ujame v preteklost. Če misliš delat to sama doma z nekom, ne pozabi na take stvari, ki jih je dobro ponovit čimvečkrat, posebej zadnji stavek:
"Občutek sproščenosti je lep in prijeten, to je naravno in zdravo stanje. Vsakič, ko si zaželite vrnitev v stanje sproščenosti, samo globoko vdihnite in izdihnite ter ob izdihu ponavljajte trikrat besedo SPROSTI SE in popolnoma se boste sprostili.
Vi imate popolno kontrolo na vsaki duhovni ravni.
Sproščeni ste vendar miselno budni in zavestni.
Če si zaželite končati seanso samo odprite oči.
Če bi vas kdo poklical zaradi kakšnega nujnega slučaja ali nevarnosti, boste takoj budni, zavestni in popolnoma orientirani v sedanjem času in kraju.
Lahko bi končal to seanso s štetjem od 1 do 5 ali tako, da se vam trikrat dotaknem ramena. Na število 5 ali takrat, ko občutite, da se moja roka tretjič dotika vašega ramena, se bodo vaše oči odprle in boste budni in sveži.
Iz izkušnje regresije boste prinesli s sabo vse kar vam bo na kakršenkoli način koristilo. Za sabo boste pustili vse kar bi vam na kakršenkoli način lahko škodilo."
Če delaš z regresoterapevtom, je odgovornost tudi njegova, ker je voditelj procesa...je pa v prvi vrsti vsak sam odgovoren za sebe in za svoje početje, zato je dobro vnaprej dobro premislit pa se odločit, kolko odgovornosti smo pripravjeni sprejeti za vse, kar se morebiti lahko zgodi.