Ok, te so pa še sveže izpred nekaj minut.
Tako sem v svoji sobi, zvečer, s prižgano lučjo. Kar naenkrat opazim, da je postala tema. Grem pogledat stikalo, ugasnem, prižgem in izgleda, kot da je crknila žarnica. Torej grem v kuhinjo in tam prižgem stikalo za luč, a glej ga zlomka, tudi tam ne sveti! Čeprav je tam pri mizi sedel oče, ki mi je zatrjeval, da luč normalno sveti. To mi je bilo potem še bolj čudno. Videl pa sem lahko vse luči od zunaj, tudi tiste iz ulice, ki so svetile skozi okno in dajale toliko svetlobe, da sem še nekaj videl. Grem na drug konec kuhinje, kjer naj bi imeli neonsko žarnico (čeprav je v ralnosti v tem kotu hladilnik). Prižgem tisto žarnico in glej ga zlomka, vidim svetlobo povsem normalno, žarnica sveti, vendar tiste svetlobe glavne žarnice še vedno ne vidim. Pri tem se začnem spraševati, ali sem postal slep za eno vrsto svetlobe in vidim le še tisto, katero oddaja neonska, ki je seveda "hladnejša" (v smislu temperature svetlobe, ne toplote). Spraševal sem se, če bom lahko videl še vso osvetljenost na ulicah, ko bom ponoči vozil avto.
V istem času tega dogajanja sem tudi nosil novo kupljeno jakno, sveža iz trgovine. Ko posežem v žepe, v enem od njih najdem predmete, ki bi jih lahko le nekdo shranil notri, če bi nosil to jakno že prej. Kar je bilo spet več kot čudno.
No, ko takole dalje sedim ob neonki, katere svetlobo edino sem še lahko videl, in razmišljam kako se bom moral prilagoditi novim razmeram in po stanovanju verjetno namestit same neonke, kar naenkrat opazim, da je postala kuhinja svetlejša. Pogledam in opazim, da spet normalno vidim svetlobo glavne žarnice. Grem do stikala zaradi samega firbca, ugasnem, prižgem, stvar normalno dela. Še enkrat ugasnem... in opazim nekaj še bolj čudnega. Ena polovica, ali bolje rečeno četrtina, kuhinje je ostala normalno svetla, kot bi del žarnice še vedno svetil, a stikalo je bilo izklopljeno. Znova prižgem, sveti 100%, ugasnem, a tisti del še vedno ostane osvetljen. Oče, ki je še vedno tam sedel, se je seveda tej zgodbi sedaj začel glasno smejati in mi očitno ni nič več verjel, kar ni čudno, saj sem še sam sebi komaj verjel kar sem videl...
...in potem se zbudim.
Pa naj še kdo reče, da sanje predstavljajo smisel.