Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 
(Read 32415 times)
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #15 - 01.04.2002 at 10:11:19
 
se popolnoma strinjam s tabo. A biti to, kar si, je najtežje v življenju.
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
herby
5
*****
Offline


Posts: 503
SLO - NM
Gender: male
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #16 - 01.04.2002 at 20:59:20
 
...ampak ko si enkrat pustiš biti to kar si je življenje lažje
Back to top
 

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #17 - 02.04.2002 at 22:16:55
 
Kot da je to lahko, Herby Smiley

Drugace pa, regresija: Da, ce si to zelis. Absolutno Da. Ker drugace nimas prave podobe o njej in vedno znova razmisljas, da je nekje se nekaj, kar bi moral razumeti od prej, da bi si razlozil zdaj in podobno.
Sama sem s prve verjetno napacno vodene regresije privlekla kar dobro travmo, ki je nikakor ne uspem resit. Ce mi je bilo to potrebno ne vem, verjetno ze in enkrat jo bom ze resila, drugace je ne bi ozavestila. Druga regresija je bila zanimiva in poucna, pa nic posebnega. Po njej me je zaenkrat minilo veselje do raziskovanja, ker sem na lastni kozi spoznala, da preteklost ne odgovarja na vprasanja in ne resuje tezav. In ce je to vse, kar rabis, da se lotis tega zivljenja, pa je ze v redu, da gres to naredit, kolikorkrat ti je pac potrebno. Eni pac rabimo vecje doze Grin
Dobro je tudi, da gres k pravemu cloveku.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #18 - 14.04.2002 at 16:03:00
 
Pred časom sem s prijatejico govoril o nehipnotični regresiji in pa nadalje o uvidu v pretekla življenja raznih medijev. Ok, sam prej podpiram nehipnotično regresijo kot uvid medija, saj tu je veliko možnosti zlorabe, medtem, ko v nehipnotični regresiji preteklo življenje vidi vsak za sebe.
No, ta prijateljica je pristala v nekem življenju osamljene kmečke vdove v Franciji.  Vse ok, opis države ipd, toda ime vasi in bližnjega mesta ni mogla dobro razbrati.   Kasneje sem jo vprašal kakšen videz ima ta kmetica.   Ob odgovoru sem bil začuden.  "Isti kot je tista glinena skulptura na omari v kuhinji"
Po regresiji sem šel v kuhinjo po omenjo skulpturo. In res, bila je to podoba kmetice.  
Pri vsej stvari  je menim še najbolj zanimivo dejstvo, da je skulptura lasten proizvod prijateljice, ki je nastal pred štirimi leti.  Več kot to. Skulptura ženske je tudi njena edina in prva človeška podoba, saj se z glino ne ubada vsak dan.   Povedala mi je, da ji je bila ta ženska vedno nekako pri srcu in zato jo je postavila daleč od dosega otroških rok.  
Skratka, verjamem, da je iz njene podzavesti prišla  njena podoba iz leta 1804.

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #19 - 15.04.2002 at 23:32:52
 

Da ali ne? Če začutiš, da bi šel, se ni treba bat ničesar. Če so se dogajale stvari, o katerih ti ne smeš izvedeti, ali ne bi bile dobre, da bi jih izvedel, jih ne boš izvedel. Tvoji in še kakšni vodniki tega ne bodo dovolili. Če pa nimaš želje, je pa tud OK, saj ti tako pravi tvoja intuicija.

Tko da, kar čutiš, to naredi. Tako si jaz to predstavljam.
Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #20 - 10.06.2002 at 11:02:10
 
Quote:
Mandala, Stele&Co d.n.o.
Ljudimila C.Stele, Prušnikova 11, 1210 Ljubljana-Šentvid
01/512-36-41

http://www.gape.org/ljudmila

Cena regresije s predpogovorom in kasnejšo analizo (cca 3 ure) je 10.000 SIT. Vsaka nadaljna ura pa še 5.000 SIT.


tele telefon ne deluje več
emaila pa itak nikoli ni uporabljala (se mi zdi)
a kdo ve kako stopiti v kontakt z njo (brez da grem do nje domov)
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Valentinaa
5
*****
Offline

V iskanju svojega ORIGINALA.

Posts: 1101

Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #21 - 10.06.2002 at 16:35:55
 

Z Ezofesta: 031/583-995

Back to top
 

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.
 
IP Logged
 
DolpHiN
3
***
Offline

A wet kiss to you 2 :)

Posts: 112
Slovenija, maribor
Gender: male
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #22 - 01.08.2002 at 22:57:17
 
REGRESIJA DA ALI NE ?

to vprašanje se mi že dalj časa podi po glavi...
po eni strani mora biti skrajno zanimivo spoznati svoje prejšnje življenje... spoznati svoje takratne napake, način življenja, način obnašanja... morda bi potem v tem življenju lahko marsikaj spremenil, popravil, izboljšal ?

vprašanje je le eno... ali sem pripravljen sprejeti resnico, obstaja možnost da bom podoživel nekaj česar mogoče ne bi smel podoživeti ? podoživel kaj groznega kar bi teoretično lahko zagrešil ? vprašanje je ali bom imel dovolj energije da me to ne bo omejevalo v tem življenju...
dovolj energije da oprostim samemu sebi ?

lp
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #23 - 02.08.2002 at 08:22:29
 
osho pravi takole:

Ljudje prihajajo in me sprašujejo, zanimajo jih njihova prejšnja življenja. D, imeli so prejšnja življenja, ampak to je nepomembno. Zakaj ta preiskava? Kaj boste napravili s preteklostjo? Nič ne morete narediti sedaj. Preteklost je preteklost in se ne more spremeniti. Ne moerte je spremeniti, ne morete je ujeti. Razlog je ta, da vam narava, v svoji modrosti, ne dopušča, da se spomnite prejšnjih življenj. Sicer bi zanesljivo ponoreli.
Morda ste zaljubljeni v dekle. Če bi nenadoma postali zavestni, da je to dekle bila vaša mama v prejšnjem življenju, bi imeli občutek krivde in se ne bi mogli ljubiti z njo. Če se ne bosteljubili z njo, boste kljub temu imeli občutek krivde, zato ker ste zaljubljeni vanjo.
Zato vam pravim, da narava v svoji modrosti nikoli ne dopušča, da se spominjamo prejšnjih življenj - vse dokler ne dosežemo nivoja, na katerem se nam nekaj takšnega dopusti; ko postanete toliko meditativni, da vas nič ne more zmotiti. Tedaj se odpirajo vrata in vsa pretekla življenja so pred vami.
A to je automatski mehanizem. Včasih mehanizem ne deluje. V nekaterih primerih se otroci rodijo s spominom. Toda njihova življenja so uničena.
Privedli so mi neko dekle pred nekaj leti. Spominjala se je svojih preteklih življenj. Takrat je imela samo 13 let, ampak če ste pogledali v oči, bi videli, da je stara 70 let - zato ker se je spominjala 70 let, dve pretekli življenji.
Njeno telo je bilo staro 13 let, a um je bil star 70 let. Ni se mogla igrati z drugimi otroki. Kako naj se 70 let stara ženska igra z drugimi otroki?
Govorila je in se obnašala kot stara ženska. In bila je obremenjena. Težave vseh teh let so bile v njenem umu.
Tako jasno se je spominjala, da so lahko našli njene dve zadnje družine. Ena je bila v Asamu, druga v Madhja Pradešu. In ko je prišla v stik s svojima prejšnjima družinama, je nastal problem: kje naj živi sedaj?
Rekel sem staršem: pustite dekle tri tedne z mano. Potrudil se bom in ji pomagal, da pozabi, ker bo sicer njeno življenje perverzija. Ona se ne more zaljubiti v nikogar - tako je stara! Vaša starost je povezana s spomini. Če je spomin razširjen na 70 let, potem izgledate kot da vam je 70 let.
Izgledala je tako uničeno, njen obraz, njene poteze, vse izmučeno. Izgledala je tako stara v svojem središču - nemirna, nespokojna. Vse je zgledalo napačno.
Toda starši so še kar uživali, ker so k njim prihajali ljudje, časopisi so pisali o tem. Uživali so v vsem. Niso hoteli poslušati pa sem jim rekel: dekle bo znorelo.
Nikoli več je niso pripeljali k meni. Po sedmih letih so prišli sami - dekle je znorelo. Rekli so: »Naredite sedaj kaj«. Rekel sem:«Sedaj se ne da nič več storiti. Sedaj ji lahko pomaga edinole smrt.«
Ne skušajte si zapomniti, ker vam bo težko nositi breme spomina. Celo v tem enem življenju delate takšno zmedo - mnogo zapomnjenih življenj, enostavno bi znoreli. Ne mislite na to. To je popolnoma nepomembno.
To, kar delate je važno: bodite tukaj in zdaj; in delajte na sebi. Če lahko delate skozi odnos z drugim - čudovito. Če ne morete delati skozi odnos, delajte v samoti. To sta dve poti.

http://home.amis.net/barsekb/html/zm_skrivnost_medcloveskih_odnosov.htm
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
tejka
2
**
Offline

Danes je najlepši dan.

Posts: 88
Novo mesto
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #24 - 20.09.2002 at 12:59:33
 
Takole bi vsem povedala. Če začutiš da greš pač greš, ko si prepričan. Jaz sem se s to idejo poigravala pred 5 leti. Pa pozabila nanjo. Potem pa sem v svojem razvoju začutila da rabim to in sem šla. K Judmili, ki jo že tukaj navajate. Prvič sem šla v nekaj življenj in nisem kaj dosti odnesla, ker sem želela nekaj drugega. A dobiš toliko, kolikor zi je namenjeno. Potem sem šla še 2x in še bom šla, samo da prepucam, kar sem zvedela. Bistvo je to, da razločiš vzroke, ki te omejujejo v tem življenju. Ko jih ozavestiš, se lažje spopadeš z ovirami in veš kje so njihovi razlogi. Zato, če ne pričakuješ nič, ne dobiš nič. Namera mora biti močna. Če ne nič drugega, se blokade odstranijo. No, jaz sem uagovornik ZA, če čutiš.
Back to top
 
 
IP Logged
 
vilma
5
*****
Offline

MIR IN HARMONIJA V VSAKEM
SRCU
Posts: 702
Celje, Slovenija
Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #25 - 27.11.2002 at 20:20:23
 
Pravijo, da je dobro iti v regresijo takrat, ko imaš recimo ves čas strah v sebi... Recimo; pred vodo, pred višino in podobno. Veliko stvari se lahko na tak način razume. Regresija, je sama po sebi pogled v prejšnja življenja. Terapevt, ki nam pomaga, mora biti ustrezno usposobljen, saj se lahko prikliče negativnost ali določena sškoda, ki je lahko povzročena, če to ni pravilno izvedeno.
Sama bi šla v regresijo, vendar se še ne morem odločiti, čeprav imamo v Zrečah izkušenega regresista.[color=Pink][/color]
Back to top
 
 
IP Logged
 
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #26 - 09.12.2002 at 11:34:33
 
Saj ne vem, ali naj to napišem pod regresijo ali sanjami. Ker imela sem regresiske sanje. Bila sem v Parizu in čist uplena sem bila, srečna. Hodila sem po široki ulici obkrožena z starimi hišami in hotela sem priti do kraljeve palače(ne bom se sramotila, s tem, da ime poiskusim napisati) Bila sem srečna da sem v Parizu, čeprav sem bila to sedanja jaz. Čez glavo mi je šlo, da se bom morala malo potruditi, da se bom francosko spomnila, pa da so mi odsekali glavo. Ampak ljubila sem Pariz, na "Elefejev"  stolp še pomislila nisem. le do gradu sem hotela priti. A mi ni uspelo.

Pač, odstrl se mi je dleček moje zgodovine. In srečna sem zato.
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
vilma
5
*****
Offline

MIR IN HARMONIJA V VSAKEM
SRCU
Posts: 702
Celje, Slovenija
Gender: female
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #27 - 09.12.2002 at 11:40:50
 
Bravo, Veronika!
Se pravi, da iti v regresijo le ni tako čudaško, ali neprijetno.
Lepo, da imaš prijeten spomnin.
Pozdravček, Vilma
Back to top
 
 
IP Logged
 
neliks
Guest
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #28 - 22.12.2002 at 00:56:17
 
 Glasujem za regresije in čistilne akcije, prav imaš S. V regresijah se dobi tudi navodila, kako probleme reševati.

 Pa lep pozdrav prijatelji, slučajno sem se znašel tu, ko sem iskal izvor Pozitivk, ki jih dobivam. Me pa bolj zanimajo življenjske izkušnje kot duhovnost, zato sem bolj prisoten na med.over.net z drugim nickom.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: V regresijo - da ali ne?
Reply #29 - 22.12.2002 at 10:27:43
 
Neliks, saj so življenske izkušnje tudi tukaj dobrodošle. Pa pridi še kaj. Dobrodošel.

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4