Jst
Guest
|
Hi,
Om said: V debato sem se vključil le zato,ker sem opazil,da topik dobiva oblike vraževerja
Jest se kar strinjam s Om. Namrec, ce si clovek deli zivljenski prostor s vrano se ne pomeni, da vsakic, ko si krizata poti, vrana dejansko hoce cloveku nekaj povedati. Pac je v njeni naravi, da rada vtika svoj "nos" povsod.
Mislim, da stvar ni tako preprosta. Npr. za macke je splosno znano, da imajo sposobnost spremljati svojega "gospodarja" v podrocje astralnega plana. Verjetno je tako tudi s vrano in ostalimi zivalmi. In ce to drzi, vrana zagotovo sledi izlivu energije, ki je sicer tipicna zanjo iz astralnega plana v Fizicni plan oz. makrokosmos. Katera je ta energija lahko pogledamo v kaksen slovar simbolov, kjer je simbolika vrane zagotovo dobro opisana.
In ce potegnes korespondenco med makrokosmosom, kot nasim okoljem, in mikrokosmosom, kot nasim telesom in vsemi ravnmi, ki ga sestavljajo, lahko ugotovis dejansko, kaj bi ti tisti trenutek vrana "zelela povedati".
Ampak, da to ni zgolj neko vrazeverje, je zagotovo potrebno, da dobis iniciacijo v energije, ki jih vrana simbolicno predstavlja. To pa je ze druga pesem. To zagotovo zahteva veliko znanja, pa tudi sposobnost potovanja v AP, ki ga po mojem mnenju vrana se ima. V AP namrec dobimo iniciacijo v specificne sile, ki se nato izlivajo v Fizicni plan. In ker je vrana na Fizicnem planu korespondentna tem silam na AP, jim na Fizicnem planu tudi sledi. In ker imamo sposobnost potovanja na AP in s tem sposobnost "branja" gibanja sil, ki jih vrana predstavlja na Fizicnem planu si tako dejansko znamo razlagati kaj nam govori.
Mislim, da je tudi Carlos Castaneda govoril v tej smeri.
To zagotovo ni vec podrocje vrazeverja in ugibanja, temvec tisto splosno znano severno amerisko razlaganje dogodkov z duhovno vrednostjo po zunanjih znamenjih. To pa je ze nekaj popolnoma drugega.
Torej, to je po moje bistvo in ne zgolj povecana pozornost na gibanje vran v svojem zivljenskem okolju. Ali pa neki nezanesljivi obcutki simpaticnosti do vran ali pa ko se ti kar nekaj zdi itd., itd., itd. Take stvari so pogosto precej varljive, pa zato zahtevajo veliko mero previdnosti pri sklepanju in delanju zakljuckov.
Vsekakor pa ne smemo zanemariti prirojene resnicne intuicije, ki jo nekateri ljudje morda imajo, pa si znajo kljub temu, da nimajo za sabo iniciacije opisane zgoraj, gibanje vran dokaj natacno razlagati. Samo takih ljudi je vsaj po mojem mnenju malo.
Lp
|