Recimo da bom poizkušal odgovort vsem trem. (Čeprav dvomim da mi bo čist uspelo

)
Ne bi sploh rad ganje povezoval s klasičnim pojmovanjem kot ga pozna duhovnost ali pa ezoterika. Ker se mi zdi izkušnja vredna veliko več kot gore duhovnih resnic. Sam nek jezik je pač treba uporabit.
Razpisal sem se pač o svetnikih k je men to dost pomagalo. Pa ne mislim tukaj na kake zlo pobožne reči, ker sem to zaznaval bolj kot nekakšno prisotnost svetega in zelo čistega in spoštljivega... pa tud čist scooliranega in zabavnega.
Sigurno pa se strinjam da ganja ni odrešilna formula za človekov razvoj. Men je recimo pomagala da sem počistil s kopico nezavednih strahov, ki so me cel lajf držali ujetega. Pač to sem počistu (verjetno tud sploh še zdaleč ne vse), ampak sigurno bom moral v lajfu še kaj druzga narest da bom našel tisto d'best izpolnitev in srečo. Izziv velja!
Ne strinjam pa se, da je ganja od neke točke naprej brez vrednosti. Men se Ganja zdi en super pomočnik, k ti pomaga do mal globjih uvidov ne glede na kateri stopnički si. Sploh pa v sedanjem zahodnem svetu k je človek vsak dan bombardiran z gorami banalnosti in ujet v ritual 8 urnega delavnika. Tukej se mi zdi Ganja ena super zadeva k te potegne za par ur ven iz tega Đumbusa. Pa ne da bi stem hotu pobegnt od real lajfa... ravno obratno to ti da še večji polet za real lajf - vsaj meni.
Poznam tud zgodbe k ljudje pravijo, da jih na ganji ful "odnese". Samo men se to ne dogaja... k me ravno zadeva ful prizemlji.
Kar pa se tiče plusov in minusov... Odkar sem ugotovil kako hendlat paranojo na ganji ne poznam prav veliko minusov, tko da je tole moje pisanje žal malo reklama. Bi pa mogoče res ful zlo opozoru, da ganja sigurno zahteva določeno odgovornost in zrelost, tako da otroc dont try this at home, k je lohk zlo hudo in vam bo žal, počakte še dokler ne pride ta pravi moment, če sploh pride, k to mogoče res ni za vsacga!!!
Kar se pa tiče tečnosti Edi si natresu tolk smajlijev da je vse skupaj izpadlo ravno obratno.

Aha še to kar se tiče gležnja... Najprej ne bi povezoval zadetosti in pijanosti. Potem bi zlo razmislil o vrsti zadetosti, ki ti poveča treznost, če bi to sploh še poimenoval zadetost. Pri povečani treznosti pa je možnost za zvin gležnja precej majhen. (Mal morm bit pa tud jest tečn 8))
Aha še to kar se tiče tega da svetniki ne priporočajo teh substanc. Hmm... mislim da bi bila potrebna ena temeljita znanstvena raziskava teh substanc in natančna klasifikacija. K te rastline so uporabljale vse stare civilizacije in so ble del njihove kulture, edino naša moderna civilizacija se tega otepa in noče raziskat tega področja in če se tu najde kaj koristnega zakaj ne bi to vključili v našo kulturo... naj se točno ve za kaj je kaka stvar. Ene substance (ta nehalucinogene) res zasvajajo in tiste ne jemat če vam je kaj do samih sebe. Ampak tud indijski svetnik oz. bog Šiva se je menda po tisočletni meditaciji, mislim ko je odprl oči je pred njim rastla Ganja in jo je menda tud priporočal nižjim kastam za lažji stik z bogom.
tolk