Znakovi
U snu sem videla neke 'znakiće', elementiće, mala slova... nešto od toga je valjda bilo, neznam tačno šta.., izgleda je bilo u bojama in vrlo dobro vidno.
Dokler sem opazovala te 'znakove' sam ugotovila da sanjam...
pa mi je prišla želja- da vidim, raziskujem šta se točno to dogaja.. ker sem v sanjam in sem ugotovila 'ovo je san', prav zdaj je priložnost

Nastavljam dalje opazovati tu nekakšnu površinu s znakovima, površina je mislim stala vglavnem okomito prema tlu ( kao što npr. šolska ploča stoji), i rečem si:
če je tako, grem opazovati detalje koje vidim ispred sebe. In opazovala sam jih celo 'raširenih očes', pozorno, pazeć kaj se bo zgodilo.
Mogoče 4-6 sek se ni nič spremenilo, pa se obrnem videti šta še tuki ima od sanjskega okolja.. Neki prostor je bil, vidila sem vizuelno prostor u dubinu (3-dimenzionalno) in nekaj je bilo u njem, ne vem kaj je bilo, morda kot nekakšen namještaj ali pak nekaj povsem drugo..
Bilo je boja in svetlobe, ni bilo temno.
ni bilo videti ljudi ki bi me v tem primeru, morda, potakli da poskusim komunicirat. Bila sem pozorna največ na to kako bo , na kakšen način in koliko hitro, bo vse izginilo (vedela sem da se to pre ali kasneje zgodi).
največ 'pozornosti' sam stavljala na to da opazim koliko bo trebalo da vse izgine, i KAKO bo šlo to 'izginjanje'..!
Pak nisem želela nekaj posebno za to narediti, ni mi se dalo specialno truditi da održim sanjsko okolje.. čeprav sem želela da se 'spontano' održi, vsaj toliko da bi mogla malo raziskovat...
(Htela sem nastaviti moja raziskovanja prekidanja sna koje nastupi najčešće kada človek s zavestjo sodeluje, tj.zavestno in jako koncentrirano opazuje sanjsko okolje..)
Dakle nisem se trudila da sproščeno opazujem, ali hitro prelazim očima po okolju, pak sem koncentrirano 'zurila' u slike okoli mene. Hotela sem dobro opazovat spremembe katere bodo nastupile, v sanjam vem da jaka koncentriranost izaziva da slike hitro izginu.
Ogledala sam se okolo, obrnila (neznam ustvari točno u kojem trenutku sna sam se to bila ogledala... pri početku, sredini, ili na kraju..)- htjela sam zapaziti što se nalazi oko mene ali nisam nastojala i detaljno zapamtiti što je tu, najviše me zanimalo kako će se opči izgled te okoline mijenjati.
Ne odmah, ali hitro, za 3-4 sekunde bi rekla, sve se je jednostavno prilično naglo 'zatamnilo' , boje su posivjele, svjetlo se jako umanjilo, mozda i nestalo, i svi su oblici, elementi sanjskog okolja su utonuli u ravnomjerno sivilo. Ravnomjerno sivilo je jedino šta je ostalo pred mojim 'očima'.
Tu je kraj mojih 'svjesnih sjećanja'. Znam samo da se nisam tada probudila, nastavila sam spavati. Ne vem da li sam opet sanjala i što se događalo dalje..
Treba reći da su te, možda 3-4 sek, za tu situaciju i istraživačku namjeru bile meni zadovoljavajuće, dovoljno vrijeme.. nije mi izgledalo prekratko.
Zašto mi ni to vreme bilo prekratko- možda prav zato ker je moja dusa tada bila u dovoljnoj mjeri koncentrirana, pozorna na zadatak što si ga je postavila.