ajgor
Ex Member
|
Quote:Quote:Quote:Saj to hočem povedati, da ženska funkcionira znotraj sistema, ki ga kritizira. Ampak tudi ta sistem, ki tudi njej omogoča funkcioniranje, službovanje, politično udejstvovanje, itd. podpirajo uradniki, med drugim.  Nekatere stvari so dobre, druge slabe. Ni pa njen problem najbolj pereč med vsemi drugimi problemi, in tudi ni res, da se ljudje ne zavedajo določenih absurdov sistema. Ogromno ljudi si prizadeva za izboljšave - če ne, bi bil sistem še veliko slabši, kot je. Hočeš reči, da naj bo hvaležna in tiho. Zakaj? Ima pravice, enake kot ti in drugi ljudje. Biti hvaležen, da lahko živiš, nekemu sistemu, državi ali drugemu človeku je popolna neumnost. Ima želje in potrebo po izrazu le teh in naj jih. Država in ves uradniški aparat z uradniki je zato, da nam pomaga je servis vsem prebivalcem in ne nek odtujen organizem, ki vsako opombo vzame kot napad. Pa čeprav je človek opravilno manj sposoben od povprečja. Mogoče vse to izhaja iz pri nas uveljavljene besede invalid, ki smo jo povzeli iz angleščine in pomeni neveljaven. Imamo še vedno to bebavo besedo, ki naj bi označevala človeka. Tudi to je ena od bebavosti uradnikov. Angleži so jo že zdavnaj zamenjali z disabled people, kar je primernejše. Mi človeka uradno ožigosamo kot neveljavnega in imamo v sloveniji zato okrog 200 000 neveljavnih ljudi. Že to je diskriminacija, ko te imajo zaradi kakšne telesne hibe kar za neveljavnega. Lp,Igor To je pa čisto tvoja interpretacija, kot običajno nimaš interesa razumeti povedanega. Ravno tvoj pristop kaže, kako igraš na karto delitve med dobrimi in zli, med žrtvami in rablji. Če ne tulim z volkovi v tej provokaciji, sem že slaba in nekomu odrekam neke pravice, če ne udriham po celotni uradniški srenji (med drugim - tudi stranke se ne da ustanoviti brez uradniškega dela), sem že sama izenačena s temi brezdušnimi uradniki, itd. Nikomur ne odrekam nobenih pravic, jemljem si pa pravico do svojega mnenja. Če je človek manj opravilno sposoben od povprečja (v kakršnemkoli smislu), je že vnaprej bolj ranljiv za zlorabe. Na kateremkoli področju, uradništvo je le en majhen delček tega sistema. Govoriš o tem, da bi država morala ščititi in pomagati državljanom. Ja, o tem sem jaz že govorila na tem forumu, pa še marsikdo drug tudi. In ste se ti in tebi podobni delali norca. Tako, da si ljudje tvoje vrste svoje zlagano sočutje zaradi mene, oprosti, lahko nekam vtaknete. Sem kar razumel kar si povedala. Mogoče tudi zato manjši izliv jeze. Je pa res, da mi že preseda preseda to, da skoraj nikdar ne morem pri uradnikih (javnih) nič urediti, da se navidezno ne razjezim. To mi gre že počasi na živce, da se moram delati jeznega in potem zadeve stečejo. Tako je vsaj tukaj v Trbovljama. No, tudi, ko sem živel v Lj. sem uporabil včasih to bedno taktiko in je delovala. Spremenil sem sleng v trši, povedal po trboveljsko in je delovalo. Film Marko skače je pa dober  Lp,Igor
|