kreten40
Ex Member
|
hmnja ...., sicer se pri teh najbolj "razvpitih" replikacijah praviloma res izkaže, da so ćorak. Ampak ne gre pozabit dejstva, da gre za replikacije enega (recimo) uspelega izuma, ki ga izumitelj drži zase ali zaradi osebne koristi ali ker mu je tako bilo ukazano. Praviš, da bi bilo fino izumit kaj koristnega; pa saj to je to, gizmoti so že izumljeni. Treba jih je samo "reizumiti". Tako kot jaz vidim stvari je na svetu kar nekaj takih izumčkov, ki bi jim bilo vredno posvetiti pozornost že zato, ker vemo/verjamemo (vsaj nekateri) da zadeva deluje. Moj kratki seznam (takole na hitro in iz glave): -Bedinijeva replikacija Teslovega stikala (elektronska verzija, živa jeba za uglasit; mašinca je delala par dni nepretrgoma na neki raztavi/kongresu na očeh množice ljudi) - Smithova replikacija Teslove tuljave v njeni osnovni funkciji (osnovna funkcija te tuljave NI metanje metrskih isker) - Floyd-ov VTA (kondicioniranje trajnega magneta na način, da začne njegovo magnetno polje nihati v željeni frekvenci - kaj to pomeni najbrž ni potrebno razlagat) - Mark-ov TPU (s to igračo se je zabavala skupinica kerlcev na forumu oveunity par let in prepričan sem, da so zadevo ponovili. tega sicer ne povejo javno, se pa da razbrati iz njihovih komentarjev. eden od članov "notranjega" kroga je tudi nek hrvat ...) -Greyev motor , skupaj z virom energije ki ga napaja (menda je vpleten tudi nizkoaktiven radioaktivni material ki služi kot vir vzburjanja ...) - Meyer - jeva tehnika proizvodnje vodika - Puharićeva tehnika proizvodnje vodika (možakar je pogruntal resonanačno frekvenco vode in način kako jo vzdrževati v spremenljivih pogojih ...) - Boyce-ova tehnika proizvodnja vodika (možakar je še živ, čeprav ne najbolj kooperativen, kar niti ni zelo čudno; je pa na netu več kot dovolj informacij za replikacijo - od načrtov same hidrolizne enote, do podrobnega pogonskega načrta tiskanega vezja(z namenoma vgrajeno napako, ki jo en pošten električar zlahka najde...)) - obstaja tudi tehnika kemične hidrolize, pri kateri se reagenti obnavljajo, troši se samo voda. zadeva je potrjena in menda v procesu komercializacije (aha?!), sem pa pozabil ime izumitelja. deluje na knof, se pravi se jo da kontrolirati brez težav. - Joe - va celica, ki izgleda kot da je hidolizator pa v bistvu ni in je cela jeba to zadevo prirpaviti do tega da dela, se jo pa da ... (glihkar jo spet študiram, na razpolago so nove informacije in izkušnje, menda je tega fizmota ponovilo najmanj petnajst ljudi in se tudi vozijo okrog s pomočjo te zadevice) in potem še pušelček (hidro)mehanskih naporavic: - Clem-ova mašinca (uporablja olje za pogon črpalke/motorja - zgodbica je izredno zanimiva, prebereš jo lahko v poglavju 8 une knjigice z začetka te teme) - Papp - ov motor (za pogon uporablaj mešanico žlahtnih plinov v zaprtem krogu; enkrat letno je menda potrebno dofilat zadevo in to je to. enei zadnje cajte ugibajo, da je šlo pravzaprav za uporabo vode v zaprtem krogu - za eksplozijo vodne pare ne za elektolizo) - variacija na temo Clemovega motorja, za katero imam diagram/shemo - daleč od načrta, bi pa bilo zanimivo sprobat zadevo itd itd
Da ne bo nesporazuma, vse zgoraj omenjene mašince (razen zadnje) so praktično potrjene, demonstrirane pred množicami ljudi in pred strokovnjaki. Iskreno verjamem, da niso nateg. Kako jih ponovit pa je druga zgodba.
Glede tistega Smithovega dokumenta za katerega ti tečnarim da ga preberi; a mogoče veš za kakšno pametno literatur o radijski teoriji? Kako se računajo valovne dolžine, frekvence, njihzov vpliv na tokove in napetosti in podobno .... To sicer pokriva Smith, ampak kot rečeno, v njegovi enačbi za računanje dolžine žice, da je usklajena z valovno dolžino je očitna napaka, pa bi jaz to rad videl še od koga. Ker kajti, ta trenutek me Smithov gizmo najbolj žgečka. Poencial je ogromen ...
uuuuuuuuuu ... mater, pozabil sem na igračo s katero bi se pa njabrž tudi ti z veseljem poigral: Rotoverter - gre za dva identična elektromotorja, od kateregih enega prevežeš da špila vlogo generatorja, drugi pa je ostane v vlogi pogonskega motorja. na oba navesiš banke kondenzatorjev, da ju popolnoma frekvenčno uskladiš s porabnikom. ko so vsi trije (pogon, generator in porabnik) popolnoma usklajeni lahko zapreš zanko - to pomeni, da generator proizvede dovolj elektrike za lastni pogon in za porabnika. jeba je, če se poraba spremeni; potem je treba ponovno uskladit zadevo z novo banko kondenzatorjev. čtiva na to temo kolikor hočeš Vglavnem takole na uč bi rekel da je tole prava poslastica za dobrega električarja. Jaz sem kajpada izven konkurence ...
|