Dreammer!
Imam čas le za eno pismo, zato vsaj prisluhni, ker ne bom odstopen za "debato" vsaj par tednov. Razumi, da drugi člani foruma nimajo s tem nič - glede onega drugega foruma: objave.com. Tak, da je debata tukaj nesmiselna in nikamor ne vodi - šele danes sem opazil to temo.
Sam sem tisti forum pred kratkim odkril in sem videl svašta glede duhovnosti, od česar se mi kar zavrti in sem tisto pisanje par dni opazoval. Opazil sem tudi žolčno razpravo v temi Serbi = Slovani, ki pa je enostavno prešla v tekmovalnost kdo je kaj in licemersko žaljenje med tabo in urednico. Oprosti, moram rečti jasno, da si povsem jasno prekršil njihova forumska pravila in ti je urednica Vesna dala drugi, zadnji opomin. Seveda nisi s foruma "skinjen", si le v "statusu" suspenza.

Tak je pač njihov "svet" in njihova pravila jasna - brez nacionalistično, šovinističnih izpadov. Seveda je razlika v nacionalističnih izražanjih, če ta druge ne blati in ponižuje in če poskuša strpno gradit dialog - žal pa en samcat slovenec ne more tam nič spremenit, tud dva ne

. Branje teh tvojih izpadov je zame, kot Slovenca, bilo res ponižujoče, tega v naši mentaliteti sploh ni. Seveda ni bilo fer, ko so te že prej, v začetku tega meseca, celo malo naokrog prinesli, ko si bil nezadovoljen z razpravami in si jim rekel: čao, adios in pol se čez nekaj ur vrneš in jim spet skušaš dopovedati. Če si jim napovedal, da boš prekinil, potem se v tisto godljo ne bi zapletel. Po drugi strani pa kar tako jih ne boš spremenil.
Dobro, sedaj pa se ti oproščam, da sem napisal tisto sporočilo pod nickom Yotis. Da, to sem bi jaz, ... nisem predvideval, da ga bodo gor "izobesili", ampak te pozvali na drugačno debato, stran od nacionalizma. Pol pa tudi sam nisem imel časa za pisanje, ker je tvoja izključitev iz foruma "visela v zraku".

Žal pa se je tako zgodilo, ker so hotli še en "dokaz" proti tebi. Tako, da ne rabiš hladit svoje jeze nad drugimi, lahko jo na meni in vendar ti ne bom mogel odgovoriti z besedami tukaj. S tem sem ti res vzel tam še možnost za kakšni zagovor, še za kakšen post, ... preden te bi definitivno vrgli ven. Če pa hočeš res vrnit v tisto forumsko gnezdo, pa bo to res težko. Kakor hočeš, sam si krojiš usodo. Žal sem le tvojim debaterskem strastem mal zmešal štrene. Če je bilo to korektno ali ne, pa naj drugi presodijo.
Moje kratko mnenje o naconalnosti: to bo počasi zgodovina in resnično upam, da se k temu samoomejevanju kot človeka na okvire roda, naroda ne bomo posebej vračali in pogrevali v smislu, da iz tega nastanejo nadaljni spori. Na nobenem ne piše na čelu, da je srb, slovenec, hrvat, rus, ... in vsi ljudje smo si v biti, v duši enaki. Delitve so zablode uma in zaradi fizične ločenosti.
Lep pozdrav!