Devi wrote on 04.01.2013 at 23:24:01:v trenutku, ko se človek oklene določenega nauka, se mi zdi, da izgubi dostop do resnice vseh ostalih.
jes poznam vere, strinjam se pa z moralo večinoma. probala sem meditirat na 7 čaker, pa je delalo, ko sem meditirala na 6 čaker, je tud delalo. vidla sem se znotrej in zunej telesa. bla sem telo in zavest. reiki mi dela, vizualizacije delajo, še fizične simboli delajo. doživela sem duhove, angele, entitete, bogove, sebe iz prihodnosti, regresijo. men vse, česar se lotim, dela. pa čeprav se določene stvari med sabo izključujejo. gre mi mind over body in body over mind in dostkrat sem vidla dobro v najslabših stvareh, slabo pa tam, kjer bi po vsej logiki moglo bit samo najboljše.
mogoče materija rabi zavest al pa zavest materijo. zakaj bi bil človek produkt vsega stvarstva? človek je verjetno zgolj najbolj kompleksna oblika življenja na zemlji. in jes ne vidim nikjer nobenega raja, kjer bi lahko živele duše, ki se 'rešijo' materialnosti. tud informacije o čistem duhovnem življenju so tolk skope in različne, da smo verjetno še zelo daleč od čistega duhovnega življenja. kar pomeni, da 100% ni tako, kot si ga v tem trenutku zamišljamo al pa bi imeli čiste komunikacije. če drugi ne, vsaj tisti, ki so na pravi poti.
tk da, lej, dopuščam čist vse. po moje se vsi motimo. sam je pa zanimivo o tem se spraševat
Ja, prav imaš, vendar mora človek vsak nauk presojati z zdravim razumom in ljubeznijo v srcu. Kot praviš, prisegaš na moralo in tako je tudi prav. Če je nauk moralen, razumen in ljubeč do vsakega enakovredno, potem naj resnico tega nauka prevzame tisti, ki takšnega išče. Tisti, ki pa išče nemoralen, nerazumen in sovražno nastrojen nauk do vsakega, potem naj ta človek prevzame takšen nauk. Opisal sem popolna nasprotja v naukih, vmes jih je pa še veliko, malo tako in malo tako, ali več tako in manj tako in obratno. Večinoma si ljudje izberejo za resnico takšen nauk kakršno imajo svojo notranjost, torej koliko so duhovno napredni in vsak po svoji najvišji notranji razvitosti vidi in spozna svojo resnico, ki jo zagovarja.
Bolj ko človek duhovno in notranje napreduje, bolj spoznava in povsod mu začne prevladovati ljubezen. Tako začne s svojim razumom presojati moralne vrednote in s svojo srčno ljubeznijo iskati sorodno ljubezen, ki napolnjuje nauk. Če najde takšen nauk, ga bo gotovo privzel za svojega, kot svojo resnico. In tako naprej človek z večanjem obzorja razuma in vedno več ljubezni napolnjenega srca, nekoč pride do čistega nauka, ki pa je le edina prava Resnica.
V materialnem svetu materija rabi zavest in zavest rabi materijo, kakor predvidevaš, ker drugače pač ne more biti, zraven pa še morata pridobiti neomajno voljo. To so trije nivoji stanj, ki ne gredo eden brez drugega.
Človek je ravno zaradi zmožnosti uporabe svobodne volje in svobodnega razmišljanja produkt vsega stvarstva. Nobeno živo bitje na zemlji in vesolju nima možnosti popolne svobodne volje in razmišljanja. Človek je zadnji člen v verigi vsega stvarstva, ki zaradi zmožnosti uporabe svoje svobodne volje lahko sklene in premosti veliko brezno med materialnem in duhovnem. Je zadnji člen sklenjene verige, ki vodi iz duhovnega sveta v materialni svet in nazaj v duhovnega.
Lepo je da dopuščaš vse poti in s tem tudi vsakemu svojo. To je nedvomno že tudi odraz notranje naprednosti človeka. Vsekakor se je zanimivo o tem spraševat in to je že neke vrste razumna radovednost, ki marsikaj presoja. Človek, ki se zanima z razumno radovednostjo in če še to zanimanje napolni z ljubeznijo kolikor je pač premore, potem hitro pride do nove resnice, tako z lahkoto in razumno opusti prejšnjo resnico, ki se je po spoznanju nove resnice izkazala za ničevo, seveda če se fanatično ne oklepa ene sprejete resnice/nauka. No, ravno to sem imel v mislih, ko sem na začetku posta dejal, da se ne smemo nekega nauka tako oklenit, da potem nočemo drugega ne videti ne slišati.
Kako je z različnimi nauki in njihovimi resnicami, pa lepo pokaže tale prispodoba od drevesnega popka, brstiča, cvetu do plodu. Ko nabreknjen popek preide v brstič je zdaj resnica brstič in resnica popka je ničeva. Iz brstiča se razvije cvet, kje je zdaj resnica brstiča? Po oploditvi cvet odpade in preide v oblikovanje poldu iz katerega nastane slasten sadež, samo fanatik bo zagovarjal in poveličeval resnico cvetu, ko drugi že okušajo sladkost sadeža.
Enako je s človeškim duhovnim razvojem in sprejemanjem različnih naukov. Vsi dozdajšnji nauki človeka postanejo ničevi v trenutku, ko človek po poti razuma, morale in ljubezni stopi na naslednjo stopnico svojega duhovnega razvoja. Zdaj ima pred očmi novo resnico in jo bo imel tako dolgo, dokler se ne bo v nadaljnjem duhovnem razvoju povspel na naslednjo stopnjo.
Zaradi semena, ki nosi v sebi bit neuničljivega življenja in je zmožno razmnoževanja življenja v neskončnost je pri drevesu plod edina prava resnica vseh prejšnjih resnic, ki so se kazale v različnih stopnjah razvoja, od popka do plodu. Tako je tudi pri človeku z resnicami različnih naukov, a le ena je prava Resnica vseh prejšnjih dojetih resnic, katera vodi v neuničljivo večno življenje, kjer ni prostora za smrt.
Pa lep pozdrav.