Sem ze veckrat mislil povedat, pa bom zdaj izkoristil priloznost, ker je tocno ta tema.
V to nisem preprican, enostavno ker nisem tako dalec, da bi lahko to samopotrdil, zna pa bit ta zadeva vzrok mnogih nesporazumov.
Zdaj moram prvo dolociti primerne besede, pa naj bo razsvetljenje eno, pa samospoznanje drugo in to si predstavljam takole:
- Razsvetljenje, je stanje ko si v dimenziji vecno- zdaj, saj vzorci so v bistvu v preteklosti- prihodnosti, psiholoski cas. Enostavno povedano se vec ne poistovecas z vzorci. Zato mislim da ni pogoj razumevanje vesoljne zakonitosti, ampak postane UM orodje in nisi vec suzenj lastnega uma.
- Samospoznanje, pa razumem kot staneje ko razumes enotno vesoljnon naravno zakonitost.
Tu dopuscam moznost, da ko si samospoznan si tudi razsvetljen, obratno pa ni receno, saj se v razsvetljenju le resis psiholoskega casa, vzorcev in nikakor ne vidim da s tem dobis vedenje naravne zakonitosti.
Pa se to.
Razsvetljeni ne izgubi uma.
Um je orodje in ti z njim delujes, ko pa se poistovetis z nekim umskim vzorcem (ustvarjas identiteto iz vzorca- ego), postane to egovski um ali ego, pades v psiholoski cas ter nisi ves svoboden. Ne zivis v dimenziji vecno zdaj ampak v umskih projekcijah- preteklost/prihodnost, kot so strah, zelje, upanje, sekiranje, itd...
Mnogi ljudje, ki so prisli do takoimenovanega razsvetljenja, recimo kaksni jogiji, so vsi porocali da do tega trenutka pravzaprav niso niti ziveli saj so bili vsmerjeni- skoncentrirani vsepovsod samo v realnost- vecno zdaj ne, da so ziveli v namisljenemu svetu.
Upam da ne bo kaksnih izpadov, ker to ni moja izkusnja, na to sem pomislil in ce bi se te zadeve razcistilo, bi bilo tu veliko manj nesporazumov.
Pa ne se obesat na besede, ker razsvetljenje in samospoznanje sta v svojem pomenu enaka... Sicer pa tisti ki me razume bo ze vedel kaj mislim in se bo usmeril v to ne v neke besedne, pomenske igrice

Kaj poveste na to?

L.p.