Alojz in Sandib
|
Dante wrote on 10.04.2010 at 22:49:58:Robi wrote on 10.04.2010 at 20:51:12: Quote:4 tako bom tudi jaz izbral zanje muke in spravil nadnje grozo. Saj sem klical, pa ni nihče odgovoril, govoril sem, pa niso poslušali. Delali so, kar je hudo v mojih očeh, in izbirali, kar mi ni po volji. Kruto..resnično..vendar tipično človeško. Te misli so izraz nekoga, ki hrepeni po oblasti in podrejanju množice....To seveda ni božja želja.....Človek ni rojen, da bi bil suženj, ampak, da živi v harmoniji z življenjem. Imaš prav, toda kateri Bog je to! Ta, ki ga imenujejo Gospod, Gospodar in te spomni na to ko umrješ kot človek. Takrat to dobi smisel. Bog ima v tem svetu dva obraza - eden je ta, ki ima palico in korenček v roki, drugi pa nesebični, ljubeči dajalec življenjske moči - vsak dan. Eden skrbi za red in zakonitost, drugi pa nas vse živi. Izaija je bil le prerok Gospoda, Jezus Kristus in drugi resnični Učitelji pa prebujevalci in hkrati veleposlanci Gospoda. Alojz, nič narobe ni s tvojim postom, le na cerkev me ni treba spominjati, z njo to nima veze. Človek naj bo sam sebi duhovnik. Učitelj ni telo ampak tisti, ki je rojen od zgoraj, v Duhu in vodi. Ali veš kaj to pomeni? Smisel marsičesa v Bibliji kljub mnogim prepisom ni zabrisan, če imaš izkušnjo. Takole je v Janezevem evangeliju: Kdor prihaja od zgoraj, je nad vsemi (v postavi!), kdor pa je iz zemlje, pa je zemeljski.Resnično, resnično ti povem, kdor se ne rodi od zgoraj, ne more videti nebeškega kraljestva.
....
če se kdo ne rodi iz vode in Duha, ne more priti v božje kraljestvo. Kar je rojeno iz mesa, je meso, kar je rojeno iz Duha, pa je duh.
... Veter veje, koder hočeš, njegovo šumenje slišiš, pa ne veš od kod prihajain kam gre. Tako je z vsakim, ki je rojen iz Duha.Povzel sem citate, ki jih prepoznam pri sebi in so del izkušnje. Če ne verjamete, potem žal niste prebujeni in to ni vaša izkušnja. Zato ne krivite mene, ampak premislite komu služite. Ali duši ali pa umu, ki vas skupaj s telesom vlečeta stran? Dovolj bo, kajne? Dante,če se imaš ti za vesoljno samospoznanega-potem mi povej od kje si??? Napaka-ti še ne znaš brati svetih spisov-žal-se boš naučil-Ne obsojaj-prvo pravilo vsi smo bratje v Bogu.Če se tega zavedaš že ne počneš bedarij s svojim EGOM in UMOM!!!!! Ti Janezevega evangelija sploh ne razumeš!!!!! Od zgoraj prihaja čisti Božji vesoljni elementarni duh,ki človeka iz mesa in krvi rodi v vseoljno(nebeško)samospoznano obličje-neodvisno od človeka (Jezusa)samega.Od zgoraj prihajajo božji ljudje-Elohimi-,ki jih vodi NADangel MIhael-vodja nebeških Emanuelovih varuhov življenje,ki je na Zemlji brezmadežno-rojen.Jezus je rojen od zgoraj-po duhu em sili in mi vsi smo Jezus in vsi bomo pobožjem duhu rojeni in vstali.Jezus sam je povedal ne malikujte nikogar!!!! Če se kdo ne rodi iz vode(voda je akumulirana vrednost zemeljskega telesa)tvoja akumulirana vrednost je DUŠA(voda) na njo deluje sveti duh da se ti lahko vesoljno razsvetljiš-Dante bereš že,samo ne veš kaj bereš. Duh(božja em sila) deluje nate na vse kot veter,ne vidiš ga,a te prebuja-ciklično in nevidno neodvisno od tvoje ego volje. No si ti že rojen od božjega (vesoljnega)duha???Iskreno se vprašaj!!!???Dante bo treba iti bolj globoko v sebe in z manj sodbami!!!Ne razumeš zadev preveč se ceniš in druge premalo!!
|