Alojz in Sandib wrote on 12.04.2010 at 12:44:44:To se vesoljno ciklično samodogaja-neodvisno od nas.Mi imamo vse v sebi tudi brezčasnost.Vse se bo v nas samih razkrilo.To pa pomeni vedenje razumevanje-kako vesolje večno-sedaj samodeluje-kdo smo- kam lahko gremo in kaj naj bo naše glavno življenjsko poslanstvo.Mi danes tega
nočemo sprejeti (čas je pravi)ker imamo družbeni sistem,ki je prežet z milijardo osebnih interesov moči,znanja,kapitala.
Sistem sprejemamo brez želje spremeniti sebe in sistem.Zabetonirani smo v tej temi-svetloba je nad nami v nas pa tema egoizma.Čas je že-samo mi se upiramo novemu zavestno!!Dokler je zadeva kot teorija se še da debatirati,ko jo je treba udejaniti vse zamre-ljudje se bojimo izpostaviti,ker raje živimo v ego ugodju-samo da preživimo čimbolj mirno in udobno.
Jaz tule čepim kot,da sem zvezan za ta forum.Rezultati???Dejanja???Vse je v ego besedi nič v dejanjih!! Bravo, Alojz!
Rezultat pridiganja je večji ego in nič v dejanjih! Morda pa dopustimo možnost, da smo se vsaj nekaj naučili, tudi drug o drugem. Se strinjam, da smo trenutno kot človeštvo zabetoniran v stare vzorce reševanja problemov, čas bo da se razpihne to nezavedanje, ta začaran krog delovanja, ki vodi le v "slepo ulico" - še več problemov in pomanjkanja.
Toda to nima veze z resničnim samospoznanjem lastne duše. To je tako kot bi mlekar skušal čisto mleko vliti v umazano posodo. Za vstop v nevidno, v Svetlobo se mora človek pripraviti in še prej ovrečti lastno mentalno kramo, razne odvisnosti in spucat svojo "hišo"- telo. Za prihod veličastenega gosta se vedno uredi in počisti, kajne?
Žal le redki to razumejo, raje tam 3, 4 ure gledajo TV ali kaj podobnega, namesto da bi se posvetili lastnemu sebstvu - duši. Telo in um lepo, temeljito hranimo z hrano in raznoraznimi misli, infromacijo. Toda s čim pa hranimo dušo? Zame in za mnoge je to poslušanje Besede in v tem se tudi da uživati. To je zaznavajoče in nekaj občutljivega. Saj je že duša na veke lačna in njo tudi moramo nahraniti. Ali če primerjam da smo skupaj kot avto z voznikom. Avto predstavlja telo, upravljalni sistem pa je um in duša je kot voznik. Trudimo se le okrog samega avta, na voznika, dušo pa ne poskrbimo. Saj že cele veke duša je izrabljena in nima moči videti duhovne razsežnosti, nima odprtega tretjega očesa. Zato ima običajno človek bolj zastrto svoje svetlobno telo in premočan mentalni ovoj, tu ni nobene vrzeli za izhod. Smo se obdali z močno stražo in hudimi psi (želje!), tak da duša ima komajdakdaj možnost priti ven na Sonce, naš lasten Izvor moči, od Duha pa je pičel, nezadosten. Tako kot je rekel en svetnik, Hafis - jejmo in pijmo, duše, saj smo res lačni.
Nebeško kraljestvo!? Aha, saj to ni nekje tu in tam, vstop v Nebeško kraljestvo je v nas samih, zato je treba iti le v vase. Tako dopustimo, da se kot duša okrepimo in da potem vstopa tudi v druga področja Stvarstva, lahko tudi onkraj tega vesolja. Najlažje in najcenejše potovanje, to možnost so imeli lljudje že davno, zdaj pa ... le samo Bog v enem ali še akem človeku ima to možnost. Vse drugo je obtičalo na zemlji. Nismo vredni niti angelov, tako kot živimo.