Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 14
(Read 107033 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Re: kača, kači, kačji ugriz in podobno
Reply #75 - 01.02.2010 at 22:11:12

ne vem, jes še zmerej vidim rešitev v kači. strup je tud protistup. poglej, kaj te sestra uči. vse nianse manipulacije boš naštudirala na njej. probej razumet mehanizme, ker ko jih boš prepoznavala, te več ne bodo čustveno vpletli v igro. brez čustvenega odziva pa ni več manipulacije. boga je pač. sam to ni tvoj problem. in ne more ga nardit za tvojega, dokler tega ne dovoliš. ti pa preveč dovoliš.
kača se levi. to kar je bla, zdrsne z nje in spodej je druga ona. bolj se trudiš nekej uredit, bolj se lepi nate. otresi se in nej pade dol. boli te patka. mučenec si, samo dokler ti je za nekej mar in moraš nekaj doseč al pa dokazat. živi svoje življenje. skoncentrirej se nase.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #76 - 01.02.2010 at 22:25:24

a8n8j8a8 wrote on 01.02.2010 at 17:36:47:
In še Nahatee:Glede sobe bom še enkrat napisala: imava ločeni sobi, ampak sta zelo blizu, in skoraj vse se sliši skozi stene (ko ima izpade). In pa: kako se ji ne pustit?

Po mojem mnenju po tem kar sem prebrala si karakterno  redu oseba in dobra po srcu, vendar to ne pomeni da lahko nekdo, v tem primeru sestra skače po njem.

Kako se ji ne pustit ?

Bodi bolj stroga in ne popuščaj sestri za vsako stvar.
Samo če bo korektno prosila za korektno stvar primer pomoč pri nalogi, kar pomeni pomoč, ne da nalogo delaš namesto nje, ji pomagaj vendar čas kdaj delati nalogo naj prilagodi tebi. V nasprotnem primeru lahko skače po trepalnicah zaradi tebe in starši z njo če želijo.

Za začetek opusti jutranje zbujanje povej njej in staršem, da je dovolj stara, da se zbuja sama in od tega ne odstopi kljub možni burji in nevihti ter v ognju v strehi.  
Ker sestra je navajena da vedno doseže svoje, če ne drugače pa z vikom in krikom in potem se ji vsi podredite za ljubi mir, kar je kompromis, ki jih ona izkorišča.

Ne popusti in mogoče dosežeš malo bolj spoštljiv odnos, ko bo videla da se ne daš, tako se bo malo zamislila, ker do sedaj je navajena, da vedno popustiš.

Lep pozdrav  Smiley

Back to top

IP Logged

a8n8j8a8
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #77 - 02.02.2010 at 00:08:42

Pozdravljeni!

Alojz: Hvala za spodbudne misli in nasvete  Sad  Bom poskusila kaj narediti v tej smeri-če bo šlo.

Robi: Nekako sem se bala, da mi bo nekdo napisal takšno razlago sanj, čeprav sem vedela, da čisto logično izhaja iz njih. Mislim, da je sedaj v takšnem pogledu resnica še strašnejša kot sanje (čeprav si niti slučajno nisem predstavljala, da je to sploh mogoče.)
Vem, da bi mogla vztrajati, kot si zapisal, ampak verjameš, ali ne: ves ta prepir in vztrajanje, mi je vzel že toliko energije, da sem včasih popolnoma izmučena. In kljub temu, da se zavedam, da krivda ni moja, SE PODZAVESTNO SEKIRAM , DA SEM MORDA PA VSEENO VSEGA SAMA KRIVA. Nekako se ne znam prepričat, da je ta krivda, ki me razjeda le navidezna, in da je celo namenjena temu, da mi dela slabo vest.
Iti na svoje pa bo žal izvedljivo  komaj, ko bom imela kakšno službo in dovolj denarja, da  si bom to lahko privoščila.

Devi: Zelo rada bi upoštevala tvoj nasvet, in živela svoje življenje, ampak kako to dejansko narediti?

Nahatee: Ali sem stroga, ali prijazna, ali žalostna, ali vesela-moje sestre ne ovira skoraj nobena stvar, pri njenih napadih name.
Glede nalog pa tudi: kot sem nekje menda že napisala:če pa je to nemogoče. Sama več ne zmorem vsega tega upiranja, ki se na koncu vedno izkaže za brez-pomensko. Tudi, ko sem se zatrdno odločila, da ji ne bom pomagala (to sem storila še letos, januarja), je pa potem to izgledalo tako: okoli druge ure zjutraj, ko sem že zdavnaj spala, je začela jezno hodit v mojo sobo, se dret, da ima za sestro »fukjeno svijo« (moj bog: še napisat mi je bilo težko to, kaj šele, da izgovorim), ki ji ne more nič pomagat, in podobne žaljivke, ki jih raje ne bom niti pisala, ker sem žalostna že ob misli na njih. Tako je nato glasno hodila v mojo sobo in mi pravila žaljivke še vsaj kakšno uro. Seveda ob tem nisem mogla spat, ampak sem se vseeno pretvarjala, da spim, da bi ji pokazala, da mi ni potrebno pomagat. In kaj sem s tem dosegla: zjutraj je takoj očetu »poročala«, kakšna sem, in spet sem bila glavni krivec za nedokončanje njene  seminarske (PRI TEM MORAM POVEDAT ŠE, DA SEM JI PRED TEM POMAGALA ŽE VSAJ PRI POLOVICI SEMINARSKE-DALJE PAČ NISEM HOTELA, KER SEM JI REKLA, DA MORA ZAČET TAKE STVARI DELAT SAMA).Posledica je bila, da sem ji naslednji dan pač pomagala napisat še velik del naloge. Rekla sem ji, naj zapiše sama vsaj zaključek. Misliš, da ga je? Ponovilo se je dogajanje prejšnje noči. Naslednji dan sem napisala še zaključek, saj sem imela tudi sama izpit, na katerega sem se morala pripravit.
Torej: kako se ne popustit? Kaj narediti v takšnem primeru? Ko je oddala seminarsko, pa je bila kakšen dan ali mogoče dva spet celi »angelček«. Po tem, pa je imela za naredit že spet nove stvari, in njeno obnašanje se je nadaljevalo.

Joj-joj: Že samo ob podoživljanju teh dogodkov, ki jih pišem, me kar mrazi  Sad
..ker  je navajena, da ji ne popustim. Kako pa ne popustiti?

Lepo spite, in lahko noč  Lips Sealed
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #78 - 02.02.2010 at 00:36:32

a8n8j8a8 wrote on 02.02.2010 at 00:08:42:
Nahatee: Ali sem stroga, ali prijazna, ali žalostna, ali vesela-moje sestre ne ovira skoraj nobena stvar, pri njenih napadih name.
Glede nalog pa tudi: kot sem nekje menda že napisala:če pa je to nemogoče. Sama več ne zmorem vsega tega upiranja, ki se na koncu vedno izkaže za brez-pomensko. Tudi, ko sem se zatrdno odločila, da ji ne bom pomagala (to sem storila še letos, januarja), je pa potem to izgledalo tako: okoli druge ure zjutraj, ko sem že zdavnaj spala, je začela jezno hodit v mojo sobo, se dret, da ima za sestro »fukjeno svijo« (moj bog: še napisat mi je bilo težko to, kaj šele, da izgovorim), ki ji ne more nič pomagat, in podobne žaljivke, ki jih raje ne bom niti pisala, ker sem žalostna že ob misli na njih. Tako je nato glasno hodila v mojo sobo in mi pravila žaljivke še vsaj kakšno uro. Seveda ob tem nisem mogla spat, ampak sem se vseeno pretvarjala, da spim, da bi ji pokazala, da mi ni potrebno pomagat. In kaj sem s tem dosegla: zjutraj je takoj očetu »poročala«, kakšna sem, in spet sem bila glavni krivec za nedokončanje njene  seminarske (PRI TEM MORAM POVEDAT ŠE, DA SEM JI PRED TEM POMAGALA ŽE VSAJ PRI POLOVICI SEMINARSKE-DALJE PAČ NISEM HOTELA, KER SEM JI REKLA, DA MORA ZAČET TAKE STVARI DELAT SAMA).Posledica je bila, da sem ji naslednji dan pač pomagala napisat še velik del naloge. Rekla sem ji, naj zapiše sama vsaj zaključek. Misliš, da ga je? Ponovilo se je dogajanje prejšnje noči. Naslednji dan sem napisala še zaključek, saj sem imela tudi sama izpit, na katerega sem se morala pripravit.
Torej: kako se ne popustit? Kaj narediti v takšnem primeru? Ko je oddala seminarsko, pa je bila kakšen dan ali mogoče dva spet celi »angelček«. Po tem, pa je imela za naredit že spet nove stvari, in njeno obnašanje se je nadaljevalo.

Joj-joj: Že samo ob podoživljanju teh dogodkov, ki jih pišem, me kar mrazi  Sad
..ker  je navajena, da ji ne popustim. Kako pa ne popustiti?

Lepo spite, in lahko noč  Lips Sealed

Anja razumem, da ti je težko in težko prenašaš vse skupaj, sestra se do tebe obnaša popolnoma nespoštljivo, a dokler ji vsi skupaj ( tudi starši )  popuščate ne bo bolje. Postavi se zase ( neodvisno od staršev, če bodo s tabo ali ne ) , ne popusti na začetku bo norenja s strani sestre veliko to vedi, a ne popusti vseeno, ne daj ji želenega oziroma zahtevanega.  

Lepo spi, lahko noč  Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #79 - 02.02.2010 at 09:21:03

Quote:
Robi: Nekako sem se bala, da mi bo nekdo napisal takšno razlago sanj, čeprav sem vedela, da čisto logično izhaja iz njih. Mislim, da je sedaj v takšnem pogledu resnica še strašnejša kot sanje (čeprav si niti slučajno nisem predstavljala, da je to sploh mogoče.)
Vem, da bi mogla vztrajati, kot si zapisal, ampak verjameš, ali ne: ves ta prepir in vztrajanje, mi je vzel že toliko energije, da sem včasih popolnoma izmučena. In kljub temu, da se zavedam, da krivda ni moja, SE PODZAVESTNO SEKIRAM , DA SEM MORDA PA VSEENO VSEGA SAMA KRIVA. Nekako se ne znam prepričat, da je ta krivda, ki me razjeda le navidezna, in da je celo namenjena temu, da mi dela slabo vest.

Anja
Ravno ta sekirancija je tisti občutek krivde o katerem sem govoril in kateri te blokira, da bi se lahko uprla.
Starši so te programirali, da prevzameš odgovornost za svojo sestro. Ker pa sestra ni zadovoljna in nikoli ne bo, tudi ti ne moreš biti, saj zgleda, kot da nisi dobro opravila naloge.
Stvar je namreč v tem, da ti, kot sestra ne moreš  nadomestiti starševske ljubezni. Sestrino zaničevanje in zgražanje, pa perfekcionizem izražajo ravno to, da ni zadovoljna s sabo. Saj ni bila deležna spoštovanja in ljubezni, s katerim bi se naučila tudi druge spoštovati. Je en takšen nedorasel otrok. Seveda to ni tvoja krivda, da se tega ni naučila, saj to ni tvoja naloga.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #80 - 02.02.2010 at 09:39:12

Quote:
ne vem, jes še zmerej vidim rešitev v kači. strup je tud protistup. poglej, kaj te sestra uči. vse nianse manipulacije boš naštudirala na njej. probej razumet mehanizme, ker ko jih boš prepoznavala, te več ne bodo čustveno vpletli v igro. brez čustvenega odziva pa ni več manipulacije. boga je pač. sam to ni tvoj problem. in ne more ga nardit za tvojega, dokler tega ne dovoliš. ti pa preveč dovoliš.
kača se levi. to kar je bla, zdrsne z nje in spodej je druga ona. bolj se trudiš nekej uredit, bolj se lepi nate. otresi se in nej pade dol. boli te patka. mučenec si, samo dokler ti je za nekej mar in moraš nekaj doseč al pa dokazat. živi svoje življenje. skoncentrirej se nase.

Verjamem, da bi to že storila, če bi lahko.
Če ne bi bila programirana, da je dolžna skrbeti za sestro, potem bi bila svobodna.
Tu je zdaj pomembno kdo je. Če se skoncentrira nase, potem vidi le to, kar je..torej to dolžnost in ujetost. Sedaj bi morala zavestno vplivati na svoja dejanja, da ne bi zapadla v ta začaran krog. Spremeniti svoja dejanja in način odzivanja na sestrino obnašanje. Vsaka akcija sproži določeno reakcijo in reakcija spet akcijo...In če v določenem trenutku spremenim svojo akcijo ali reakcijo, se bo spremenil sam krog delovanja. Na primer, če se nekdo jezi name in če se potem še sam začnem jeziti, je potem to katastrofa..Če pa se na to odozvem na primer s smehom, bo druga oseba zmedena in ne bo dosegla tega, kar si želi.
Verjamem, da bo sčasoma razumela in z razumevanjem bodo prišle spremembe.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #81 - 02.02.2010 at 12:40:33

heehehe
sm se spomnu odlične variante
za začetek, če ti je zasikat usem njim predvsem pa sestri pretežko, si kup uno zadevo k jo majo navijači ... taka troblja k ma knatico s stisnjenim zrakom zravn ... in ko greš od doma al pa se ti zazdi da leniština bi pa že počas lahko vstala in kej popedenala, stisneš tisto piskalico

loool

če hočeš pretiravat in ji zatežit nekoliko, odpreš prej vrata od njena sobe

looooool

ko te napade ji pokažeš sredinec ...
lahko tud filozofiraš če se ti da, poslušaš je pač ne ... lalalalalalalalala poješ pa gre ... počas

in seveda obvladi si ključ in zaklen vrata od svoje sobe in nč povedat, da se že taprvič nabija na vrata ko debil ...

ko bo šteknla se boste seveda mogl ukvarjat z njo
ker pa nikol niste se navadl mej postavljat ampak ste jo razvadl k brata, bo treba nekje mejo postavt ... da se navadi ...
seveda namen meje je učenje in kasnejše podiranje te meje - jasno ...

če drugač ne bo šlo, pridem na obisk
hahaha
full rad učim mladino lepega obnašanja ...

gre pa se tuki za učenje za komplet familijo
na žalost

cel sistem je tko naštiman da smo mučenci po svoji lastni izbiri ... da trplenje mora bit - pa ne rabi ...
nč ti ni namenjeno - use si sama tko izbrala - temu se reče učenje ... kar se janezek nauči - to janezek zna

temu kar so starši z mulo počel se reče permisivna vzgoja - po domače pa razvajenost ... pa ne smeš nč zamert - to use je blo u bistvu zate - da se naučiš ... verjetno res postavt zase ...
itaq mi ta koncept sploh ni jasn, kako te lahko mlajša sestra maltretira ... moral bi bit obratno zarad njenih napak moraš njo maltretirat ti, če že karkoli ...

hehehe
programirana iz knjig - neki novga
Tongue

ja
je možno zbudit se u sanjah in jih sanjat zavestno
če hočeš ti zrihtam učitelja ...
še več, tja se lahko skor sto posto preseliš za neki časa, sam poštimi si obveznosti ... torej če prej ne - poleti ... takrat itaq ni blema za karkoli ...

si se navadla nameravat?
brez tega ne bo šlo

napiš kašno namero pls
to pomaga full

vidš anja
prowzaprov tud ti živiš svoje sanje
ampak se ti je iz morečega rl zadeva preselila u sanje

hočmo pa rl tak, da se zdrži, in pol sanjat kaj hočmo žvet u rl ... in pol deluješ pravilno, ker provzaprow nedeluješ ...
za začetek proti sestri nedeluj - nedelovanje - wuwei al kako smo že rekl ... taoistične igre ...

seveda si sama kriva,sej si sama izbrala da se boš tko ukrivila, torej lahko tud sama izbereš da se zravnaš ... z mejhnimi dejanji in mislimi ...
mi sli nehi mislt ampak jih opazuj
in prepoznaj njene misli
in probi prepoznat ostale misli ... čigave so
sploh tatečne ...

one so tvoje natanko tolk kot smo vsi eno
Wink

se prawi
začni uveljavljat svojo voljo
upoštevi naše nasvete
pejd prespat kam drugam - če nimaš kam - reč pa bomo zrihtal
povej svoje najprej staršem
pol pa še sestri
če težko govoriš te zadeve - si sprinti tole čudo in jim čiti
al pa si naj sami
banda lena

najblj pomembno pa je
ne se upirat sranju ki ti ga zlivajo na glavo
bod hvaležna zanjga
sej te bo nauču kdo sploh si
torej ne se upirat
ne negirat
POČNI TO KAR HOČEŠ, TO KAR TE VESELI
nameravi - namera pomaga, ker namere z nikalnico ni
se prawi ne moreš nameravat da ti sestra ne najeda več
lahko pa da ti da mir, pa je to spet jebeno ker je odvisno od nje in njene namere
zatorej - nameravi MIR
zase!

in seveda
dokler se ne navadi obnašat nima vstopa v tvojo sobo
niti njen glas nima vstopa
če boš zadost trdna in ji ne boš pomagala ala ništa, bo verjetno padla letnik, kar pa ni noben problem
jest sm jih padu malo morje pa sm čist ok izpadu na konc

zase se postav
in starše na to prprav
ni druge

probi štekat tko
sanjala si kar si sanjala
da ti je dvignl piskr
in si se postavla zase - si pošerala s(r)anje (sanje za začetek, ki pa se je razrilo kot čisto sranje u rl - tko kot vedno je btw)
to so oni takoj začutl
in zato so se usi pojavl u tvojih sanjah

nameravi da jim u sanjah poveš kar jim gre za začetek npr

kaj si pa dons kej sanjala?

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #82 - 02.02.2010 at 13:36:33

O, Anja, so že drugi precej povedali. Meni se edino zdi, da tvoja sestra ni toliko razvajena, kot da je imela že na samem začetku hude težave, ta neverjetna tekmovalnost in zagnanost kaže na neko stisko in pomanjkanje samozavesti. Se mi zdi tudi z njene strani en klic na pomoč, ki pa ga izvaja na zate najbolj razdiralen način. Čudno je, da so tako neverjetno veliko uči, pa še ti ji moraš zraven pomagati. Tukaj je nekaj hudo narobe. Starša bi morala že zdavnaj ukrepati, ne pa pustiti, da se ti z njo ukvarjaš. To ni tvoja dolžnost. Seveda se počutiš kriva, ker ne moreš zadovoljiti njihovih potreb, ampak tega ne bi mogel nihče na tvojem mestu. Sestra se znaša nad tabo, ker se nad drugimi ne more. In drugi to dopuščajo. Kaj pa je v ozadju vsega tega (po moje ni učenje kot tako), bi pa tvoji bližnji vedeli - če si ne bi zatiskali oči.

Meni se ne zdi, da rešitve ni - ravno obratno. Ti se bližaš diplomi, ustvarila si boš svoje življenje, prej ali slej. Enkrat se bo ta naveza s sestro pretrgala - seveda, če ne boš bližnjim dovolila, da te še priklepajo nase. Tudi zdaj obstajajo razne variante, da greš na svoje (nekaj študentskega dela, sobivanje z drugimi študenti, ali dokončanje študija ob delu), samo ti veš, če imaš dovolj energije in časa zanje.

V vsakem primeru se da narediti marsikaj. Sploh se zdi meni pomembno razumeti vajine odnose s starši oz. starša kot taka - zakaj se ne trudita z vama.

V vsakem primeru pa se zdi meni čisto nesmiselno trditi, da si ti sama kriva za nastalo situacijo. Ker je to res čisti nesmisel. Tvoje krivde ni, je pa odgovornost, da se boriš zase. Kar tudi počneš. Krivda in odgovornost nista ena in ista stvar.

Back to top

IP Logged

a8n8j8a8
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #83 - 02.02.2010 at 15:48:00

Nahatee:   SmileyLahko poskusim, čeprav sem skoraj prepričana, da ne bo uspeha

Robi: Bom poskusila v tem programu naredit KONEC brez POVRATNE ZANKE  Smiley  Kot sem enkrat že napisala: popolnoma  vseeno je, kakšna bo moja reakcija na njeno obnašanje. Njena reakcija na mojo »akcijo« je vedno ista.   Smiley Preverjeno. Že zdavnaj mi je zmanjkalo idej in možnosti, da bi odkrila takšno, na katero bi lahko bila imuna.

Gape: :I Tvoja ideja glede bujenja se mi zdi mapo pretirana (zelo pretirana  Smiley). Poleg tega je, kot sem že omenila, to le ena izmed mnogih stvari, ki jih počne na tak način.
Glede petja pa Cheesy : včasih sem si začela kakšno melodijo momljat- uhhhh-takrat še je bila jezna. Nisem še povedala, da filme gledam in glasbo poslušam vse na slušalke (ker se sicer ne more zbrat)-še glasba je prepovedana (poleg hoje po moji sobi, poleg pogovora na razdalji njenega sluha,…), kaj šele petje.  Včasih sem si mislila: pa kaj te njo briga če imam glasbo- pa sem si jo dala nekje na srednjo vrednost (tako, da normalnega človeka ne bi smelo motit), pa sem ji rekla, da bom v svoji sobi imela glasbo tako, da jo bom lahko prosto poslušala, in naj se niti ne začne jezit. In veš, kaj je naredila: prav nič nepričakovanega: kakšnih 20 minut me je pustila, pol pa pridrvela v mojo sobo, zaloputnila z vrati, in se začela dret name, da jo živcira mojo glasba,da jo posledično živciram tudi jaz, in da ne morem v takem okolju nič delat,….potem je poklicala očeta v službo, ali pa še bolje: počakala nanj, da je prišel domov: preden ji je lahko rekel zdravo, je začela popenjevat, da zdaj (npr. 3 ure) ni mogla nič naredit, ker sem jo jaz tak demotivirala z glasbo, ki sem jo takrat imela –kao- preglasno. Od začetka še je bil oče na moji strani, kasneje, ko pa je bilo njeno dretje vedno hujše, je mi pač rekel, da bi bilo spet vse ok, naj potemtakem malo stišam glasbo. Stišam na kaj? Na neslišno? Cheesy  (((Pozabla sem omenit, da tudi mama v kuhinji ne sme imeti radia preveč na glas, ker moti mojo sestro-obrazložitev: sama imam sobo direktno nad kuhinjo, in glasbe ne slišim v svojo sobo, ampak sestra, ki tega niti slučajno ne bi mogla čut, pa čuje).
Učit celo familijo? Mislim, da smo že vsi podrejeni, in da je sedaj malo prepozno za takšne ukrepe.
Mučenci po lastni izbiri? Morda je že tako, ampak še vedno mislim, da se postavljat po robu, nečemu, kar se ne premakne niti za mm v pravo smer, je brezupen primer, ki zato ostaja vedno na isti liniji.

Ali hočeš reči gape, da mi je bila ta vloga že od nekdaj namenjena?
Glede učitelja pa: to se sliši nekam skrajno in vsekakor zelo čudno…. Ali pa se mi le dozdeva?  Cheesy
nč ti ni namenjeno - use si sama tko izbrala - temu se reče učenje ... kar se janezek nauči - to janezek zna
.Tvoj povzetek je torej, če te prav razumem: za vse sem kriva sama, in v kar sem se pahnila, naj se zdaj še sama ven rešim? Ja, ja Cheesy Z lahkoto- z mezincem leve roke  Smiley  To kar zdaj deset let (še malo več) nisem naredila, pa zdaj  bom?

Pri preostanku tvojega sestavka o nameravanju in nenameravanju in nameravanju mira in pri padcu faxa sem se kar pošteno nasmejala    Grin , tako, da ga je bilo kar zabavno brat  Grin    , čeprav  je moj izsledek sedeč: Kako vplivat na sanje, in celo v sanjah nekomu povedat, to kar razmišljam v realnosti?

Gape: Imam še eno vprašanje zate: Pa brez zamere: Od kod si? Namreč pri branju enih delov tvojega posta, sem skoraj potrebovala slovar, da sem razumela, kaj mi želiš povedat Cheesy

Današnje sanje pa: Spet se spomnim dvoje sanj:
1. sanje: Začele so se presenetljivo lepo. Res sem se v njih počutila prav »domače«. Namreč sanjala sem , da smo šli na ogled nekega muzeja, ki je bil znotraj kraške jame. Na ta ogled so šli še poleg mene 3 znanci (2 moška in pa punca, stara nekje okoli 15, 16 let), ki jih v resničnosti ne poznam (oz. jih nisem prepoznala kot resnične osebe), ampak v sanjah so vseeno nekako spadali zraven, in sem se z njimi počutila popolnoma sproščeno. Skratka…. S temi tremi ljudmi smo hodili po tem muzeju, ki je bil, kot sem že prej omenila narejen v jami. Celoten del jame, v katerem je bil muzej, je bil le en dolg rov, katerega stene so bile iz kapnikov, ampak so bile te stene vseeno zelo gladke. Med ogledom jame smo se zelo zabavali, si ogledovali razstavljene predmete, se pogovarjali o nečem, ampak pogovor o tistem je bil zelo prijeten, saj se spomnim, da sem imela nadvse prijeten občutek. Naslednja stvar, ki se je spomnim, pa je bila: jama se je proti koncu razcepila na več  rovov. Spomnim se še, kako sem čez nekaj steklenega videla svoje znance, nato sem videla le še enega izmed njih, in naenkrat sem se sama  znašla v razvejanem sistemu rovov. Vsi so si bili zelo podobni, nisem vedela, od kod sem prišla, in kam naj grem, da bom prišla ven. Navdajati me je začela groza, saj je bilo notri v jami zelo neprijetno vzdušje, bilo je že tudi precej temno. Kar nekaj časa sem blodila po teh rovih, in nikjer ni bilo videti izhoda. Nakar v daljavi zagledam svetlobo, ki je zelo spominjala na dnevno svetlobo. Tekla sem proti svetlobi, saj sem v rovih popolnoma izgubila občutek za čas, in strah me je bilo, da se bo zvečerilo, in da bom ostala ujeta v jami, ter da sploh ne bom našla izhoda. Zatorej: tekla sem proti svetlobi, in ko sem prišla do nje, so bile čez rov narejene debele rešetke. Te rešetke so bile v centru mesta, saj sem lahko v daljavi  (namreč te rešetke so bile nameščene kakšnih 10 metrov v rov) videla mestne hiše, in redke ljudi, ki so hodili mimo. Te rešetke so bile nekaj metrov nižje (mišljeno nadmorske višine), kot preostanek rova, od koder sem prišla in kot mesto. Preiskala sem torej rešetke, da bi videla, ali so kje nameščena vrata, ampak rešetke so bile brez vsega. Tudi pri sebi nisem imela ničesar, s  čimer bi si lahko pomagala na prostost. Vsa panična sem hotela na vsak način priti ven: nazaj v jamo si nisem upala, saj sem vedela, kako zavozlan sistem rovov je tam. Zatorej sem se oklepala edine možnosti za izhod, ki sem jo imela. Rešetke so bile tudi prepogosto skupaj, da bi se kakorkoli poskusila izmuznit ven. Nakar sem začela na ves glas klicati na pomoč. Dolgo časa me ni nihče slišal, nakar je končno prišel nek otrok. Hotela sem mu dopovedat, da mora iti po pomoč, ampak on se je hotel pogovarjat z menoj, se mi je smehljal in podobno. Skratka: ni šel po pomoči, ampak je le stal tam. Med pogovorom sem občutila nekaj mokrega na svojih nogah: iz rova je od nekod pritekala voda. Sedaj sem bila že nadvse panična, otroka sem rotila, naj gre po nekoga (kogarkoli-le da me rešijo), ampak on me je še vedno gledal, se smehljal in stal pri miru. Gladina vode se je vedno bolj dvigala, in tudi otrok, ki me je gledal je stal že dosti više, da mu voda ni segala niti do prstov na nogah (kot sem že prej omenila, je bil ta predel z rešetkami dosti niže).Voda mi je medtem prišla že do ust (in bila sem zagotovo že kak meter nad tlemi ter se oprijemala rešetk, vedno pa sem še klicala na pomoč), zato sem morala glavo nekoliko nagniti.  Nato naenkrat več nisem videla otroka, ampak tistega znanca, ki sem ga prej v jami videla nazadnje. Bil je ves zadihan in prepoten in je tekel k jami (izgledalo je, kot da me je iskal), nivo vode pa je bil vedno višji in višji. Zadnja stvar, ki se je spomnim je, kako mi je voda segala že tako visoko, da sem lahko imela odprto le še eno oko. Zadnji pogled je videl mojega znanca, kako ves obupan stoji na drugi strani rešetk, in išče pri meni oprostitev, ker me ni prej našel in mi pomagal.

2. sanje: Sanjala sem, kako sem z nekom (občutek je bil prijeten, tako, da očitno, da sem ga poznala, čeprav ga v realnosti ne poznam) gledam televizijo, natančneje poročila. Naenkrat so program prekinili z izredno novico: V Nemčiji (nekje na severu) se je zgodila nesreča: Porušil se je zeloooooooooooo doooooooooolg most (pod njim je bila voda) in veliko ljudi je umrlo, ko so zgrmeli v vodo. O številkah sploh niso želeli govoriti. Povedali pa so, da med žrtvami zagotovo ni Slovencev, da pa so v tamkajšnjo bolnišnico odpeljali hudo ranjeno slovenko. Nato so povedali ime in priimek moje sestrične (v realnosti imam to sestrično, in se z njo tudi zares dobro razumem-lahko bi rekla, da celo  bolje, kot s sestro). Mislim, dasem postala v tistem trenutku zelo vročična. Takoj so me odpeljali, do hiše, kjer živijo njeni starši in njena, ter moja babica. Seveda so tam za strašno novico že izvedeli. Babica se kregala na teto, zakaj presneto so jo pustili na izlet. Teta pa ji je odgovorila prav tako, kot bi ji v realnosti: če pa so vsi šli. V tistem trenutku sem slišala, kako se moja mama pogovarja z nekom po telefonu (bil je moj bratranec v drugem kolenu, ki je rekel, da je ravnokar v Nemčiji in da je zelo blizu dogodku, ter, da se že vozi proti bolnišnici, da bo preveril, kako je z njo, ter, da nas bo takoj poklical, ko kaj izve.) Po tem pogovoru sem bila popolnoma osupla. Od tega trenutka dalje nisem nič več sanjala o njem, ali o sestrični-tudi ne vem, ali je preživela, ali ne…. Nič ne vem. Naslednja stvar, ki pa je bila, pa je: Naenkrat sem bila na kraju nesreče v vlogi novinarke (ne vem, ali sem bila tam telesno, ali ne, sem pa zagotovo vse skupaj videla skozi svoje oči). Nato sem se razgledovala po kraju. Mislim, da je bil most zgrajen nad morje. Bil je enormno velik. Še vedno sem videla dele mostu (predvsem oba konca), kako so veliki kosi betona padali v morje. Okoli mene je bilo ogromno ljudi, veliko je bilo vpitja in vsi so bili kar precej panični. Kljub grozi, ki je prevevala kraj, pa je tam sijalo sonce. Nebo je bilo brez vsakega oblačka (kot, da bi se narava naslajala nad grozo ljudi). Nato je k meni prišel nek moški (kot, da bi bil moj sodelavec), in rekel, da greva čez nekaj minut opravit na morje intervju. Pri sebi sem si mislila, ja kaj pa bova na morju, saj ni tam nikogar, ampak sem se motila. Tam, kjer je prej stal most, je bila dolga veriga ljudi, ki so stali v čolnih, in pri tem naredili strjeno vrsto čolnov, na katerih so stali. Nato, me je ta moj-»kvazi sodelavec« vozil s čolnom, ob čolnih teh ljudi. Ne vem, ali sem jih kaj spraševala, ampak se dokaj jasno spomnim, da so me le srepo gledali, brez, da bi kaj govorili. In to je bil konec sanj (vsaj tistih, ki se jih dobro spomnim).  Smiley

Lep dan še naprej  Smiley
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #84 - 02.02.2010 at 16:09:03

a8n8j8a8 wrote on 02.02.2010 at 15:48:00:
Nahatee:   SmileyLahko poskusim, čeprav sem skoraj prepričana, da ne bo uspeha

Seveda bo uspeh , tudi sama se boš počutila bolje boš videla, samo ne popuščaj ne sestri ne staršem. ( tudi staršem ne popuščaj, če se bodo šli posrednike in hoteli da ji ugodiš v njenih zahtevah )  

Njeno norenje pa sploh ne jemlji resno in povej njej, ko se bo drla in  tožarla in tudi  staršem, če bodo pritiskali nate in na tvojo odločitev, da to njeno dretje nate nima več vpliva da lahko vpije kolikor hoče, ampak pri tebi ne bo dosegla NIČ.  Exclaim

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #85 - 02.02.2010 at 16:40:13

a8n8j8a8 wrote on 02.02.2010 at 00:08:42:
Devi: Zelo rada bi upoštevala tvoj nasvet, in živela svoje življenje, ampak kako to dejansko narediti?

z mal strupene resnice se deleč pride.

-Tole je izkoriščanje/totalna drama/hudobno.
-Zanima me, če ti bo kdaj ratalo tud kej dobrega o meni povedat. (pred prijatelji)
-To zmoreš sama, sej si že velika punca. Al boš celo življenje odvisna od drugih/visela na drugih?
-Nehej bit histerična/otročja/nezrela/met izpade, ker imam zadost dela sama s sabo in se mi ne paše s tabo ukvarjat..
-Dej mi mir. Stran od mene. Reče se prosim in hvala. Adijo.
..

ne vem, jes nsem mela nkol sestre. sam znam bit nesramna, če se kdo spravi name. poanta je sicer v direktnosti in resnici in pravem tonu, ne sam nesramnosti. ker resnica ponavad vsaj prvi trenutek razoroži. sej pol vsak najde izgovor zanjo, sam ne smeš pol past na finto, da jo začneš dokazovat al pa zagovarjat. ni je treba. Pol se sam še vrata zapre, neha pogovarjat in neha igrat igre.

po drugi strani moraš vedet, da boš sčasoma vse nazaj dobila, ker se zmer vse vrne, na tak al pa drugačen način. sam to ti bo pomagalo da boš sama postala boljša in bolj dosledna. in stvari, ki se jih ne bojiš pri sebi popravljat, se ti jih tud pri drugih ni treba. pač na nož in brez opravičevanja. (prej boš mogla pri sebi sprejet sicer, da si lahko ti tud bitch, sam to ni nujno slaba stvar.)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #86 - 02.02.2010 at 17:04:01

Anja

Tole pa je težko povedat:: Oćiščevačlni samoproces se je začel dogajati v tebi. Ni več kač? So predori kraških jam (iskanje) s svetlobo na koncu-dobra družba!
Pogled znanca,da mu oprostiš! Ne oproščaj drugim-oprosti sebi- moč imaš ti sama in ti jo nosiš v sebi. A si vedela,da živim v bližini postojnske jame?hec Grin

Drugi del dolg most-prepiri,trpljenje-spori s sestro se rušijo v morje voda-samoočiščevanje.Nesreča sestrične! Podzavrestno se sprašuješ,kaj bodo rekli ostali,če se upreš? Plovba s čolnom in znancem! To si želiš!!
Mislim,da so ti vsi tule veliko pomagali,kar pomeni ni jim vseeno kaj se dogaja s sočlovekom. Tako,da sem jim še jaz hvaležen zate.

Na kratko še enkrat nisem strokovnjak za sanje- samo razmišljam!.
Jaz imam te sanje za velik napredek. Takole bi ti večina tule potrjevala!!!!! Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Cry

Sedaj sledi resnica !!!!  Shocked Shocked  Vse tule si prepričala- meni nisi!!!  Wink

RESNICA O ANJI  Shocked

Tri pasti sem ti nastavil zelo nedolžno-na vse tri si se ujela!!!!

NAJVEČJI Manipulator v vaši družini si ti  Grin in to profesionalni!!!!! RESNICA!!!!!
Pozabljaš,da je nad vsakim manipulatorjem še en mojster. In tega se ne da izigrati Grin Grin Grin Grin

Jokaš nad čim! Ne moreš imeti vse? Hvala bogu-nevarna si!

Midva sva opravila !!! Pozdravlja te mojster ---ne fičfirič objokan,ki jih ti tule zavajaš.

Iščeš uteho opravičilo za svoje manipoulacije kača-kači-kačji ugriz za pravo kačo Grin Grin Cry Kiss
Back to top
« Last Edit: 02.02.2010 at 18:36:02 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #87 - 02.02.2010 at 21:06:29

Quote:
Že zdavnaj mi je zmanjkalo idej in možnosti, da bi odkrila takšno, na katero bi lahko bila imuna.

Anja,
veš da nevrotičnega človeka nič bolj ne sesuje, kot ravno tvoja ravnodušnost in nasmeh. Torej, da vsaj na zunaj kažeš, da se te ne dotakne.
V takih primerih se vsa nevrotična energija vrne nazaj na izvor.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #88 - 02.02.2010 at 22:05:22

Alojz in Sandib wrote on 02.02.2010 at 17:04:01:
Sedaj sledi resnica !!!!  Shocked Shocked  Vse tule si prepričala- meni nisi!!!  Wink

RESNICA O ANJI  Shocked

Tri pasti sem ti nastavil zelo nedolžno-na vse tri si se ujela!!!!

NAJVEČJI Manipulator v vaši družini si ti  Grin in to profesionalni!!!!! RESNICA!!!!!
Pozabljaš,da je nad vsakim manipulatorjem še en mojster. In tega se ne da izigrati Grin Grin Grin Grin

Jokaš nad čim! Ne moreš imeti vse? Hvala bogu-nevarna si!

Midva sva opravila !!! Pozdravlja te mojster ---ne fičfirič objokan,ki jih ti tule zavajaš.

Iščeš uteho opravičilo za svoje manipoulacije kača-kači-kačji ugriz za pravo kačo Grin Grin Cry Kiss

Manipulacijskega obnašanja se otroci ponavadi naučijo od staršev v času vzgoje.  Čisto možno je da so vsi v družini manipulatorji tudi Anja ni vzeta ven. Mene predvsem zanima ali bo temu naredila res konec in če je to res njena želja, ker će ne bo to naredila in še vedno samo pisala o krivicah, ki se ji dogajajo, se tale tvoj post zgoraj potrdi.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #89 - 02.02.2010 at 22:09:27

Alojz in Sandib wrote on 02.02.2010 at 17:04:01:

to je družinska drama in človek zraste v njej in v svoji vlogi, je edina, ki jo pozna. ne gre se kdo je bolj kriv in kdo je slabši. važno je ozavestit igro.

in z direktnim šusom tukej ne boš dosti dosegel.
vsi smo mi manipulanti, a ne Alojz? Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 14