Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 13
(Read 87391 times)
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #30 - 12.04.2009 at 21:41:13
 
Devi wrote on 09.04.2009 at 19:30:57:
murileon wrote on 09.04.2009 at 17:33:05:
To igračkanje s sanjami je zame očitno eksistencialno pomembno. Mogoče samo ugibam, kaj pa vem.

mislim, da veš. kako zelo pomembno je zate ukvarjanje s sanjami. vpogled vase. razmislek, razumevanje in delo na sebi.

te sanje (cele v bistvu) bi lahko povezala s tvojim delom na sebi. trgovina je tvoja. igrače so elementi tvoje psihe. vzel si jih zase, sam se boš igral z njimi. s temi igračami bi se sicer lahko še dalje trgovalo, lahko bi se igral nekdo drug, mogoče bolj 'usposobljen' kot ti. mogoče v kakem skupinskem okolju, v smislu terapije al pa kaj. sam tebi se zdi tako okolje zdaj že prenizko. dozorel si do stopnje, ko lahko delaš sam s sabo, prišel si do globljega, zelo osebnega vpogleda vase. to je zdaj drugačen način dela kot do zdaj, vendar lahko z njim sam sebi bolj pomagaš, kot bi to lahko naredila kakršnakoli skupinska terapija.

pač, misel..


Te sanje so povezane s tem, kar si napisala. Svoj čas sem se psihoanalize sanj udeleževal in troletno izobraževanje tudi končal. Sedaj dajem pobudo, da se takratni "sanjalci" včasih dobimo, tudi od tu ta klub in trener kluba. Ima pa ta trener in druge osebe, ki so motorji kluba v sanjah, svoj precej pozitiven energetski naboj zame. V sanjah je precejšen povdarek na družbeni vlogi te "organizacije". Tu vidim neki eksistencialistični smisel.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #31 - 12.04.2009 at 22:07:27
 
Quote:
murileon wrote on 09.04.2009 at 08:05:47:
Ene zelo sveže sanje. Zaenkrat mi še niso jasne.


A te lahko tukaj povprašam, kako gledaš na igranje, danes? Kdaj si se nazadnje igral in s kom? Kako je bilo s tem v otroštvu, kako so na to gledali tvoji bližnji?


Zame nasplošno je tako, da vidim igro skoraj v  vsem in hkrati stvari do neke meje resno jemljem. Tu je ogromna razlika in konflikt med mano in partnerko, ki stvari generalno zelo resno in čustveno doživlja.
V otroštvu sem se večinoma sam igral.
Sedaj se z igračami igram s svojim leto in pol starim otrokom. Ko kupujem igrače, ne vem točno za koga kupujem, zase ali za njega. Trenutno prepogosto zahajam v trgovine z igračami.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #32 - 12.04.2009 at 23:25:58
 
Ene nove sanje:

Začetek novega šolskega leta je. Sem dijak in grem na avtobus. Pride avtobus in na njem vidim svojega leto in pol starega sina, ki je sam prišel iz vrtca z avtobusom. Zgrozim se nad ravnanjem partnerke, ki je od tako malega otroka pričakovala in zahtevala nekaj takega; otrok tega preprosto ni sposoben, zato se lahko zgodi huda nesreča, predvsem pa se lahko otrok neizbežno izgubi. Ogorčeno grem domov in ne v šolo. Še dodatno sem ogorčen, ker sem zaradi njene neumnosti izostal od pouka, celo za dlje časa. Skrbi me, kako bom nadoknadil zamujeno in hkrati prizadet, ker se je mojemu otroku zgodila taka brutalnost. Nato hodim okrog postaje. Pozornost mi pritegne prodajalna z nekimi modificiranimi in zanimivimi akupunkturnimi napravami. Razmišljam, da bi kako kupil, vendar se odločim, da bi bil tak nakup brezveze, saj sem v že malo bolj oddaljeni preteklosti pogosto nabavil kake alternativne medicinske pripomočke, ki so se izkazali za ne dovolj efektne in uporabne.

Na te sanje sta vplivali dve stvari, oziroma jih spodbudili. Ena je bila dobra partnerkina misel on ekskluzivistično-inkluzivističnem vzorcu družinske pripadnosti, ki sem jo dobil v primarni družini. Drugo pa je trenutno dogajanje okrog 88 let stare Ane, na nek način nebiološke babice, dobričine, ki je postala izrazito dementna, predvsem pa osamljena, tudi zato, ker z mojimi starši, ki skrbijo za njo, nikoli ni bila v najbolj dobrih odnosih, kar me zelo boli. Živela je v zelo trdni simbiozi z mojo primarno družino, bila je babičina prijateljica. Neizbežno bo morala v dom za ostarele, kar pa s svojimi  hudo luknjastimi možgani doživlja kot hiralnico. Popolna demenca ji ustvarja v precejšnji meri izmišljene hude strahove, ki jih gradi s pomočjo ostankov luknjastega spomina, zelo prizadete zavestne percepcije. Nezmožna je doživljati pravo realnost in jo meša s starimi še obstoječimi spomini (mojo mamo doživlja kot dve ali celo tri osebe). Grozljivo. Ker jo imam rad in ker sem ji hvaležen za to, kar mi je dala, mi je zdaj prav grozno, ko jo vidim nemočno in prestrašeno, osamljeno zaradi demence, nezmožno doživljati realnost takšno kot je, precej bolj varno, kot jo ona doživlja. V sanjah je moj sin ona, oziroma nek moj otroški, nemočni, nezaščiten aspekt, ki je dobival toplino in varnost v prestrašeni, nesamozavestni, primarni družini, ki je svojo inferiornost kompenzirala z megalomanstvom in pretiranim vrednotenjem fizičnega dela in prepričanjem, da so nekaj več od drugih, bolj delavni in pridni. Reveži pač. Tudi v sanjah je jasno, da partnerka teh mojih inferiornosti ne akceptira in upošteva. V bistvu sem ji hvaležen, da se moram ob njej boriti zase in se šele učim samoobrambe in agresije. Sem pa v svoji primarni družini dobil veliko človeškosti, tolerance do napak, popustljivosti, osnov topline, ki jih moja partnerka ne pozna, zaradi česar čuti nenehno potrebo po superiornosti in kritiko nasplošno katastrofalno slabo prenaša. Na tem področju je uboga in se mi preporedko (zaradi moje napadane inferiornosti) smili. Boleče sanje v bolečih trenutkih, ki govorijo predvsem o moji notranjosti.
Pozitivna plat sanj je verjetno zavrnitev ponudbe alternativnih zdravstvenih pripomočkov, ki sem jih iskal v času adolescence, ko se mi je počutje sesulo zaradi depresije (predvsem smiljenja samemu sebi). Na objektivni ravni je jasno, da Ana sodi v dom za ostarele, ker je postala nevarna zase in potencialno celo za druge (v navalu neke jeze, ki je bila posledica strahu, ki je bil posledica demence, je celo omenjala požig) in bi vsaka druga rešitev, ki bi bila posledica sentimentalnosti in smiljenja, bila verjetno neustrezna. Notranja zgodba govori o tem, da še vedno iščem rešitve, ki jih na srečo tudi opuščam, v nekih neadekvatnih rešitvah. Notranja zgodba govori o tem, da se ne ukvarjam s svojim nezaščitenim, pomoči in pozornosti potrebnim delom, ampak se ukvarjam s šolo. Srednja šola pač ni za skoraj še dojenčka. Kot da nisem čisto pri stvari, čisto v stiku s sabo. Hmmmm.... Tu je verjetno kriv ekskluzivizem, ki sem ga fasal v primarni družini, ki je dajala zaščito in toplino na tak način, da je tujce izključevala. V intimi očitno druge ljudi izključujem in mislim, da moram vse sam. Težko se prepustim in ne zaupam ali pa preveč zaupam in sem preveč intimen. Tu ima partnerka z mano hude težave. V sanjah sem besen na partnerko, ker moje intime ne zaščiti in jo prepušča samo sebi, partnerka pa tega očitno ne zna narediti. Sanje kažejo na to, da moram partnerki pomagati jaz. Ji pa ne zaupam, ker ne zna z mojo intimo in sem zato zelo kritičen in besen. Umik v neke neefektne alternative pa na srečo zavračam. Kaj pa dela tu ta šola? Verjetno simbolizira moj razvoj. Bolj zunanji, socialni se mi zdi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: murileon
Reply #33 - 14.04.2009 at 16:25:18
 
V sanjah se pojaviš  v vlogi srednješolca, ki mu  zato ni treba prevzeti osebne odgovornosti za lastnega sina. V bistvu gre za situacijo, ki bi bolj ustrezala odnosu med bratoma, za katera so odgovorni drugi. Ti drugi so v širšem smilslu ne samo roditelji (oziramo zrel pratner) in širša skupnost  ampak tudi 'višje sile', (ki jih simbolizirajo akupunkturne naprave). V sanjah izpostavljaš občutja besa nad neodgovornostjo drugih, vendar ta občutja po moje niso bistveno sporočilo sanj. Bistvo sanj je sporočilo o samozaupanju, ki ga podpira, ceni  in nagrajuje  ne glede na infantilnost (ali pa prav zaradi nje) tako rodbina kot šrše okolje vključno z 'višjimi  silami'. Prizor me blazno asocira na zaključno sceno in forest gumpa (besedna zvezda gump-gumpec ni naključna), ko infantilno naivni in celo reatardirani gumpec hanks (ki je kljub temu ali prav zaradi tega varuje/podpira vse vesoljno) pospremi na avtobus sina, ki bi bi mu gelede na stopnjo duševnega razvoja lahko bolj brat kot sin...

Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #34 - 14.04.2009 at 21:48:45
 
titud wrote on 14.04.2009 at 16:25:18:
V sanjah se pojaviš  v vlogi srednješolca, ki mu  zato ni treba prevzeti osebne odgovornosti za lastnega sina. V bistvu gre za situacijo, ki bi bolj ustrezala odnosu med bratoma, za katera so odgovorni drugi. Ti drugi so v širšem smilslu ne samo roditelji (oziramo zrel pratner) in širša skupnost  ampak tudi 'višje sile', (ki jih simbolizirajo akupunkturne naprave). V sanjah izpostavljaš občutja besa nad neodgovornostjo drugih, vendar ta občutja po moje niso bistveno sporočilo sanj. Bistvo sanj je sporočilo o samozaupanju, ki ga podpira, ceni  in nagrajuje  ne glede na infantilnost (ali pa prav zaradi nje) tako rodbina kot šrše okolje vključno z 'višjimi  silami'. Prizor me blazno asocira na zaključno sceno in forest gumpa (besedna zvezda gump-gumpec ni naključna), ko infantilno naivni in celo reatardirani gumpec hanks (ki je kljub temu ali prav zaradi tega varuje/podpira vse vesoljno) pospremi na avtobus sina, ki bi bi mu gelede na stopnjo duševnega razvoja lahko bolj brat kot sin...Da bi povezal tvoj komentar z mojim pisanjem, mi očitno manjka nekaj intuicije. Sam sem v življenju sicer prišel do sklepa, da obstaja neki naravni zakon, da če se trudiš po svojih sposobnostih, si vsake toliko, ko dosežeš neko kritično "maso", nagrajen od višjih sil. Ne vidim pa tega v teh sanjeh. Višje sile (akupunkturo) zavržem, v sanjah ne pomislim, da sem tudi sam odgovoren za sinovo ogroženost, trudim se s srednjo šolo, namesto, da bi se ukvarjal s sinom. Res ne vidim, da bi me glede na sanje kdor koli nagrajeval in da bi si to kakorkoli zaslužil. Mi lahko tvoj uvid malo bolj s prstom pokažeš, ker ne vidim Smiley.
Malo me boli dejstvo, da se s sinom ogromno ukvarjam, sanje pa kažejo, kot da sem totalno neodgovoren. V zvezi s tem sem malo prestrašen, ker ne vem, na kaj hudiča me sanje opozarjajo. Edino razlago vidim v tem, da je sin moj inferiorni nezaščiteni aspekt, ki mi ga je na na plano spravilo dogajanje z demento in ugašajočo nemočno Ano.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: murileon
Reply #35 - 15.04.2009 at 11:44:46
 
Sanje ti po moje ne kažejo tega, da si ti neodgovoren. Znotraj svoje sicer omejenih sposobnosti si čisto odgovoren, sanje ti kažejo da si problem delaš iz tega, da so neodgovorni drugi, ker (po tvoje) ne upravičajejo tvojih pričakovanj  in ne pokrivajo manjka tvojih omejenih sposobnosti (si pač srednješolec...). V bistvu ti sporočajo, da univerzalna/totalna osebna odgovornost pri tako kompleksnih zadevah ni mogoča in da jo je potrebno kompenzirat z zaupanjem, ki se vedno povrne, če je seveda izpolnjen prepogoj, da sam storiš vse v skladu s svojimi (sicer vedno omejenimi) sposobnostmi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #36 - 15.04.2009 at 12:00:45
 
titud wrote on 15.04.2009 at 11:44:46:
Sanje ti po moje ne kažejo tega, da si ti neodgovoren. Znotraj svoje sicer omejenih sposobnosti si čisto odgovoren, sanje ti kažejo da si problem delaš iz tega, da so neodgovorni drugi, ker (po tvoje) ne upravičajejo tvojih pričakovanj  in ne pokrivajo manjka tvojih omejenih sposobnosti (si pač srednješolec...). V bistvu ti sporočajo, da univerzalna/totalna osebna odgovornost pri tako kompleksnih zadevah ni mogoča in da jo je potrebno kompenzirat z zaupanjem, ki se vedno povrne, če je seveda izpolnjen prepogoj, da sam storiš vse v skladu s svojimi (sicer vedno omejenimi) sposobnostmi.  


To je prava razlaga. Thnx.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #37 - 24.04.2009 at 07:32:31
 
Ene jutranje fuknjene sanje:

                               Sram in krivda

Sanje me vržejo nazaj v situacijo iz otroštva, ko sem ponoči spal skupaj z babico. Sem pa odrasel. Začnem seksat z babico. Sanje so zelo realistične(fuj!). Hitro mi pride. Nato spim do pol dveh popoldan. Zbudim se v osnovni šoli. Sem v pidžami (samo v otroštvu sem jo nosil) in imam pri sebi ključe šole. Pri stranskih vratih se srečava s hišnikom. Hišnik odpre vrata. Jasno mi je, da hišnik ve, da imam ključe, ampak se ne sekiram. Bos in v pidžami tečem domov. Vidim policaja s fotoaparatom, ki me ustavi in slika. Vem, da nisem naredil nobenega prekrška, vendar mi je nerodno. Sploh, ker mi pove, da bo sliko kazal kolegom policajem, da se bodo smejali. Zdi se mi, da mi je to lažje, kot pa da bi bil česa kriv. Nato pridem v staro rojstno hišo. Hiša je popolnoma obnovljena. Žalosten sem in depresiven, ker mi je vseeno za stanje stare hiše. Nikogar ni doma, le nek otrok je, ki je mogoče na stanovanju zato, ker hodi v šolo. Podoben je partnerkinemu sinu. Očitno sva oba zaspala. Znotraj je hiša kot v starioh časih, nič obnovljena. Srečam osebo, ki je zmes moje mame in partnerke.  Povem, da me je očitno nosila luna, ker sem se zbudil v osnovni šoli in nisem imel pojma, kako sem do tja prišel. Zvem, da me ni nosiola luna, ampak sem samo sanjal. Lažje mi je. Nato nekaj komentiram otroka, ki je zaspal in nekaj omenim, da je len. Oseba mama-partnerka se nekaj razjezi in razburi.

Dogodki in občutki zadnjih dni:

Včeraj sem bil na obisku pri babičini prijateljici Ani. Je na psihiatriji. Čaka, da jo vsaj malo poštelajo in pošljejo v dom, če ne bo prej umrla. V dnevnem prostoru, kjer sem jo obiskal, so bili prisotni tudi ostali bolniki. Sami psihiči Sad. Imel sem zelo nelagoden občutek, ker s sabo še vedno nisem prišel na čisto, če sem notranje sploh stabilen in sem se na nek način preveč poistovetil s tisto sceno. V resnici je za Ano optimalno poskrbljeno.
Oni policaj. Pred dnevi sem dobil en štos-mail, kjer policaji dajo pihati staremu pijančku. Misli, da je flaša in jo nagne. Policaji se režijo kot zmešani. Verjetno so tudi sami snemali in dali posnetek v svet.
Otrok. Podobno kot srednješolec v enih prejšnjih sanjah. Partnerkin otrok gre v srednjo šolo in se mu začenja vstop v svet odraslih.
Rojstna hiša se bo prodala. S tem denarjem bo treba nekaj pametnega narediti. Razmišljam tudi, da bi si plačal šolanje.
Hišnik. Svoj čas sem delal na OŠ javna dela pri hišnikih, ki so bili v hierarhičnem smislu s čistilkami čisto na dnu in se tako tudi obnašali.
Ključi. Kot otrok sem treniral v enem klubu in pogosto imel pri sebi trenerjeve ključe od telovadnice. Enkrat se je zgodilo, da učiteljica ni mogla do ključev, jaz pa sem imel v žepu ključe od trenerja. Za vsak slučaj tega nisem povedal, da ne bi bilo kaj narobe.
Babica. Sramoval sem se babice, ker je bila čisto zmešana. Do kakega 10. leta sem spal z njo v postelji. Sramoval sem se tudi doma, ker je bil zelo drugačen od industrializaciji prilagojenemu okolju. Čeprav, v resnici, je bila domača scena verjetno precej nad povprečjem. Na žalost sem se zmeraj primerjal s tistimi, ki so bili hierarhično nekje zgoraj.
Kot otrok sem nenehno živel z občutki krivde in sramu.
Ko sem se zbudil, sem opazil, da sem doživel izliv. Še nikoli ga nisem v spanju in se mi je zdelo prav glupo. Moj prvi občutek je bil, da je nekaj zelo narobe.
Ko sem po tej sanjski zmedi uredil občutke, sem občutil celo neko olajšanje. Kot da je z mano vse v redu in v redu funkcioniram.
Zanimivo, kako je Ani zavest skoraj čisto nehala funkcionirati. Huda demenca. Sploh nima več stika z realnostjo. Ko razlaga neke zgodbe, kaj se v njeni realnosti dogaja, je zelo podobno sanjskim prizorom. Govori o treh milijonih črncev na hodniku, s katerimi grdo ravnajo, pa o belcih, s katerimi črnci grdo ravnajo, pa da je to zadnja pošiljka, da se poslavljajo (upam, da se ona poslavlja) ,pa o luknji, kjer z otroki grdo ravnajo in otroci čakajo na cepljenje, pa o svoji 20 let mrtvi invalidni sestri, ki je očitno oživela Smiley, za katero pa se je našla postelja in je zato zelo pomirjena.....

Bom rabil nekaj dni, da se mi te sanje vsedejo in da jih bom vedel kam dati.
Prosim pomoč Smiley.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #38 - 11.05.2009 at 13:37:43
 
Sanje, ki sem jih sanjal včeraj popoldne in se nanašajo na zaplet pri interpretiranju Gaviotinih sanj na tem forumu:

Pridem na obisk k očetu. Hodim po njegovi hiši, ki jo predolgo gradi in jo kar naprej nekaj spreminja in modificira. Gre mi na jok in obide me žalost, ker dela bedarije v smislu, da njegovo delo nikomur ne koristi, ter da troši denar, ki bi ga lahko kdo koristno uporabil, za svoje egoistične potrebe. Ugotovim, da je tla in stopnice obložil s kamnom, ki nevarno drsi.
Nato se slika hiše spremeni v podobo iz realnosti in se spremeni v gorsko zavetišče. Prihaja nevaren medved. Ljudje smo opremljeni z nekimi visoko tehnološkimi rečmi. Zavetišče je iz nekega trpežnega pleksi stekla. Medved je na vratih. Začnemo se umikati na podstrešje. K hiši se pripelje neka družina. Od tal do okne na podstrešju mi eden od članov vrže torto, ki jo lovim.
Neka družina se pelje k neki gori na Koroško. Scena je spet nekje v prihodnosti. Cesta makadamska, z luknjami, na cesti ležijo trupla. Sije sonce in je lepo vreme. Vprašam, zakaj gremo na to goro. Dobim odgovor, ker je tam lepo. Tam bo tudi medved.


Sanje potrjujejo očitke, ki sem jih bil deležen. Moje interpretacije na nezavednem nivoju so namenjene meni in niso namenjene kot pomoč tistemu, ki sanja. Celo huje, niti niso namenjene  meni kot celoti, ampak samo določenemu avtonomnemu delu, ki povzroča osamljenost ali pa to dela iz osamljenosti. Očitno ustvarjam nevaren in spolzek teren. Medved je verjetno nevarnost neke agresije. Že dolgo opazujem očetov avtonomni aspekt v sanjah in ga še vedno ne znam integrirati, da bi postal koristen. Se je spremenil. Včasih je bil čisto kujav in se ni hotel pogovarjati. Zdaj se vsaj pogovarja. Posledice asocialnega aspekta so precej neprijetne. Ustvarjanje ni sistematizirano in nima pravega socialno koristnega namena. Energija gre v prazno. Je pa zame to igračkanje tudi oddih, družabni dogodek, ki očitno lahko postane nevaren in nabit z agresijo (medved). Scena je futuristična zato, ker se sanje nasploh v družbi zelo malo uporabljajo in so določene stvari, do katerih prihajam-mo uporabne kot kaki koristni tehnični pripomočki iz prihodnosti. Pot je slaba in posuta s trupli, gremo više, kjer je lepše in bolj nevarno in bo samota še večja. Konflikt, ki sem ga soustvaril ni peljal nikamor, kvečejmu še v večjo osamo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
titud
5
p
*****
Offline

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Posts: 6736
Markomur
Gender: male
Re: murileon
Reply #39 - 11.05.2009 at 14:25:20
 
Obujanje/podoživljanje erotičnih občutij, sramu in krivde v prejšnjih sanjah po moje spada k  notranjem procesu poslavljanja/odvezovanja  od tvoje z otroštvom pogojene infantilnosti, ki ga spodbujajo spremembe v aktualni realnosti (poslavljanaje od babičine prijateljice kot zadnjega živega stika s temi otroškimi občutji). Zanimiva se mi zdi asociacija njene blodne zavesti na  tvojo sanjsko realnostjo, ki ti omogoča lažji prehod v otroško zavest.

V ta proces poslavljanja sodi tudi očetovo (s tvoje otroške/sinovske perspektive) egostično in nefunkcionalno investiranje v hišo v naslednjih sanjah.  Da oče iz  doma očitno dela nekaj presežnega (tempelj/spomenik) se izkaže v nadaljevanju sanj, ko se ta  dom dobesedno spremeni v gorsko zavetišče, ki ti nudi zavetje v neki nedoločeni prihodnosti z nekimi nedoločnimi sredstvi/rekviziti pred nedoločenimi nevarnostmi, ki presegajo stiske in potrebe  tvoje trenutne realne ekstistence. Torta in medved na nek način simbolizirata te presežke, saj tudi v real lajfu nista ravno vskadanja objekta  setisfakcije/grožnje...  


     
Back to top
 
 
IP Logged
 
ja in
2
**
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 63

Re: murileon
Reply #40 - 14.05.2009 at 20:25:35
 
[quote author=murileon link=1237358722/38#38 date=1242041863]Sanje, ki sem jih sanjal včeraj popoldne in se nanašajo na zaplet pri interpretiranju Gaviotinih sanj na tem forumu:

Pridem na obisk k očetu. Hodim po njegovi hiši, ki jo predolgo gradi in jo kar naprej nekaj spreminja in modificira. Gre mi na jok in obide me žalost, ker dela bedarije v smislu, da njegovo delo nikomur ne koristi, ter da troši denar, ki bi ga lahko kdo koristno uporabil, za svoje egoistične potrebe. Ugotovim, da je tla in stopnice obložil s kamnom, ki nevarno drsi.
Nato se slika hiše spremeni v podobo iz realnosti in se spremeni v gorsko zavetišče. Prihaja nevaren medved. Ljudje smo opremljeni z nekimi visoko tehnološkimi rečmi. Zavetišče je iz nekega trpežnega pleksi stekla. Medved je na vratih. Začnemo se umikati na podstrešje. K hiši se pripelje neka družina. Od tal do okne na podstrešju mi eden od članov vrže torto, ki jo lovim.
Neka družina se pelje k neki gori na Koroško. Scena je spet nekje v prihodnosti. Cesta makadamska, z luknjami, na cesti ležijo trupla. Sije sonce in je lepo vreme. Vprašam, zakaj gremo na to goro. Dobim odgovor, ker je tam lepo. Tam bo tudi medved.

Glede na zadnje dogodke, bi naj blo tako nekako, da sta oce in hisa (+ zavetisce) ubisvu opis tvoje glave in tvojih misli… in pol pride uni medo-ajgor in se spremeni realnost, kljub nekim haj-tek recem, kot so intelekt, profesionalizem, terapevtika,… okovi pac, in to terpezni, kot kao pleksi seklo. ‘Medo pa trka na vrata’. Umik na podstresje = postavitev avtoritativne drze. In en iz foruma ti skozi eno spranjo vrze torto – nasvet. Neka družina se pelje k neki gori na Koroško –ka pa vem, mogoc Alojz & co gre(jo) na Peco kralja Matjaza zbudit. No pol, na ‘poti’, so potrzebne 'zrtve'. In tam je sonce - osvoboditev, zaka gres tja, ker te bo tam cakal on, oni medo… tako mal na splosno.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: murileon
Reply #41 - 14.05.2009 at 21:43:17
 
Zgleda mamo sezono medvedov  Smiley

meni izgleda kot da je ves ta stres okoli sanj in vse to sanjanje zadnje čase pa mogoče še tud kej druzga, začelo počasi odpirat neka občutja, ki so se v tebi rojevala, še ko si bil otrok. in zdej počasi prihajajo ven. v nekaterih sanjah prej si imel primere pedofilije, to je nasilje nad otrokom. mogoče si zatiral določene dele sebe. tokrat si prvič v sanjah ti žrtev. mislim, da bi lahko 10-letnemu otroku, ki mora spat pri malo nori babici, rekli tako. imaš tud močen odpor do psihičnih bolnikov. mogoče se tvoj zdrav razum nekje spodej še zmerej bori s strahom, kaj je res tvoje, kaj pa vpliv prizadetih vtisov tvoje babice iz otroštva. v nekaj tvojih sanjah so tud novi začetki drugje, in se spomnim, da sem takrat vprašala, kje je pa preteklost, kje so pa temelji? in si rekel, tisto sem pustil zadej in se postavil na novo. jes pa nisem verjela, da se to sploh da naredit. in tukaj imaš hiša (osebnost), ki je na zunej obnovljena, znotraj pa ne. sam zgleda pa, da so se dela začela..
ves ostali del sanj je samo posledica samega začetka.

v naslednjih sanjah se vidi tvoja težnja po boljšem življenju. ki ti ga predstavlja/omogoča denar. že kot otrok si verjetno videl izhod iz 'sramotne' situacije v tem, da če imaš pa denar, si lahko pa boljši. očetu zameriš da neprestano popravlja hišo, čeprov bi lahko ta denar nekdo koristneje porabil. ampak ta denar je njegov, če ga meče v prazno, je to njegov problem. zakaj si ga torej želiš? kaj mu zares zameriš? da se ne more odločit, kdo je (neprestano preurejanje hiše/osebnosti)? egoizem, vrednost, denar.. tle not se meni zdi cel đumbus.. predvsem se verjetno preveč ukvarja s sabo. tebe pa ne razume in ti ne pomaga.
gorsko zavetišče.. divjina, naravno, zver. medtem ko si v hiši, ki te ne zavaruje, ker je preveč odprta? bežite na podstrešje, v um. v umu se je lažje branit (torta), z nagoni (medvedom) se je težko borit. tehnologija ne koristi. kaj pa tvoja fizična moč? o njej nisi še nikol govoril. se počutiš močnega? enkrat se boš moral srečat z medvedom. ker je zgleda povsod, kjer je lepo.

se opravičujem, zaradi analize. vsak izpostavi tisto, kar se njemu zdi pomembno a ne, zato je itak subjektivna.
če te pa moti, jo pa kar izbriši.
Back to top
« Last Edit: 14.05.2009 at 22:43:39 by Devi »  

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
ajgor
Ex Member
Re: murileon
Reply #42 - 14.05.2009 at 21:53:17
 
Devi wrote on 14.05.2009 at 21:43:17:
Zgleda mamo sezono medvedov  Smiley

Medo je tam, kjer je lepo (Haloze, na Gori..)

Lp,Igor
Back to top
 
 
IP Logged
 
plesnamesecu
Ex Member
Re: murileon
Reply #43 - 15.05.2009 at 11:54:07
 
Quote:
Medo je tam, kjer je lepo (Haloze, na Gori..)


(Haloze, na Gori, na Rožniku  Smiley). Medvedi prihajajo v našo civilizacijo, ker smo jim okrnili njihov življenjski prostor. In poiskati bomo morali nek način sobivanja. Upam, da ne bo prevladal scenarij uničevanja.
Back to top
 
 
IP Logged
 
murileon
YaBB Moderator
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 749
Kamnik
Gender: male
Re: murileon
Reply #44 - 22.05.2009 at 13:52:05
 
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5 ... 13