Devi
5 p

ravno prav
Dolenjska
Mislim, da psihoterapija, ki jo poskušaš iz tolmačenja sanj naredit, vsem ne paše. Meni prav gotovo ne. Po eni strani zato ker (kar sem že rekla), ljudje tukej smo individualisti, mislim da vsi resno delamo na sebi, sami pri sebi in za sebe. Predpostavljam, da je treba nekomu pomagat oz potrebuje mojo pomoč al pa spodbudo takrat, ko zanjo reče. Če ne reče, smatram, da jo je imel dovolj. Sanj ne jemljem na lahko, ker so za vsemi sanjami neki mehanizmi, ki so jih povzročili. In četud so zunanje razlage kratke, al pa nejasne al pa se razlaganje za mene prehitro zaključi, to ne pomeni, da se sanje niso razložile. Da jest ne vem, kako in zakaj, me ne moti, ljudje rabijo prostor. Sporočanje je prostovoljno.
V tvojih sanjah recimo se je eni ženski odpeljalo in je naredla škandal. To je tvoj pogled na dogajanje v zadnjih dneh. Odpeljalo se je i guess meni. In sem tebi naredla štalo. Pa še obtožila sem te seciranja. Neupravičeno, imaš občutek. Ker ne razumeš, kaj si naredil narobe. Itak si hotel samo dobro. Obenem tukej nekejkrat povoziš moje doživljanje. Vse si prenesel na sebe, nisi pa razumel, da imam tud jaz svojo osebno zgodovino, da je drugačna od tvoje in se sproža ob drugačnih stvareh. Dejansko bi se tole lahko zaključilo že na koncu 'Haloz', ko je titud opazil, da mi ne paše več, al pa ko ti je plesnamesecu naravnost rekla. Ni nujno, da je to, kar se tebi zdi prav, pomembnejše od tega, kar se drugim zdi prav. En ok sem šel predaleč, pa brez zamere, na koncu mojega topika, bi ti prihranil razlago kako si sam še bolj prizadet. Ker zdej si res. In to da maš težko zgodovino, jes že vem. Ampak nekako jes priznavam tvojo, ti občutljivosti drugih pa ne (evo mal poučevanja za vaški razvoj). Kar te bo (si mislim) zlo razjezilo.
Men so ble moje sanje zadnjič zelo zgovorne. Nisem rabila zelo dost razlage. Zdej, ker te zanimajo mehanizmi in če nimaš nič proti, ti jih lahko razložim tukej. Sploh ker delno sovpradajo s tem, kako sem sama doživela zadnjo situacijo. Tip, ki sem ga označila kot shit od človeka je nek moški, za katerim je ena dolga zgodba, v kateri je dost zlorab. Od žene do otrok do na koncu neke ženske moje starosti (ki je tud že umrla). Ljudje, ki zlorabljajo, vedno najdejo nekoga, ki rabi zlorabo. al pa se v njej znajde, ker enostavno ne ozavesti mehanizmov, po katerih zlorabe potekajo. Recimo, v eni zlorabi je lahko zlo dost glasnih pohvalnih besed in prikritih puščic, ki grejo v živo. (In na podoben način sej jes doživela tvoje poste zadnjič.) Pomembno pri tem je, da volja nekoga povozi voljo nekoga drugega, tak je cilj (Ti same sebe ne poznaš in jest ti bom povedal, kaj je dobro zate.). V moji preteklosti je blo precej zlorab moje volje in jes imam še zmerom probleme jih ozavestit. Problem je, da jim ne pripisujem dovolj pomembnosti, oz so stvari tolk subtilne da sploh ne vem, kje bi postavla mejo. In potem so zraven še misli. Kao, sej se gre samo za mene. On bolj trpi. Tega si res želi. Verjetno ima boljši razlog in moje potrebe niso tolk zlo pomembna. Na tak način grejo stvari. Postarani otrok iz mojih sanj je moja energija, ki se deformira, ko poskušam prit v stik z nekom, ki vrši zlorabo nad mano. Namesto, da bi ozavestila dogajanje, neprijetnih občutkov ne prepoznam takoj, zato prilagodim svojo energijo, zrušim svojo integriteto al pa če hočeš, kompromitiram sebe v korist nekoga drugega. ker.. ne vem zakaj. Ni tolk zlo pomembno in lahko grem prek tega, verjamem, da se bo sčasoma naučil al pa odnehal al pa se niti ne zavedam, da to počnem.
V tem trenutku se zavedam, da se poskušam približat tebi, četud s tvoje strani ni blo opazit nobenga zavedanja, da je mela moja reakcija nek smisel. Reakcije imajo vedno smisel in nek razlog. In običajno se ljudem ne odpelje zato, da bi tebi naredli probleme. To delam z namenom, da ti pomagam nekej razumet. Naslednjič upam, da te bom znala ustavit takoj, ko boš šel, ker bi rad doživel nekej bolj živega in bolj dinamičnega, prek tega, kar mi paše. Enako pričakujem seveda od tebe.
|