kulske sanje

men se ne zdijo butaste al pa otročje. kvečjemu so zreducirane na nekej primarnega, kar smo zaeli dojemat že kot otroci. razliko med heroji in bed guyi. in sploh ni poanta v avanturah, ki se jih heroji grejo, čeprov so nekako zmer tiste ki pritegnejo največ pozornosti. če pomisliš, so heroji vanje največkrat potegnjeni in dostkrat ne preveč voljni. vanje se podajo, ker se morajo, ker se 'jim zgodijo' in ker je v njihovi naravi, da morajo nekej naredit, ker ne morejo, da ne bi. bed guyi grejo ponavad za materialnim gainom, heroje drži gor zgolj neka morala. nikol niso plačani za to, kar naredijo, z drugim kot globokim notranjim zadovoljstvom, mirom, zavedanjem, da so naredili to kar je blo treba, to kar je blo prav. to kar so čutli, da je za naredit. bad guyi delajo stvari za slavo, za denar, da ego. heroji ne delajo nikol za slavo in slava, ki pride po dejanju je sekundarna. dejanje samo, ki so ga naredli, je blo samo sebi namen. heroji delajo tud za druge ja, sam ne za hvala lepa drugih, ampak za lastni notranji mir, za lasten dober občutek in lastno notranjo integriteto. ker je njena ohranitev pomembnejša od vseh zunanjih nagrad. ker vse ostalo sicer pride, ampak pride zaradi nje.
heroj po moje ne bi razmišljal o tem, kolk je uspešen v primerjavi z drugimi in kolk uspešnega partnerja ima nekdanja ljubezen. razmišljal bi, kolk uspešen je v lastnih očeh in če je res naredil vse, kar najboljše zmore, da bi bil najboljši kot je lahko in kot sam verjame, da bi moral bit. heroji premagujejo sebe. in heroji smo dokler nas ego ne ujame, spremeni v bad guya in nam začne šepetat, da moramo delat stvari zase, da bomo visoko v drugih očeh, namesto delat stvari kot take, da bomo visoko v lastnih.
sam heroji imajo tud nianse. akcijski heroji, si mislim, počnejo stvari zarad užitka, zarad tega, ker so v nečem tolk dobri in ker uživajo v izzivu, ker je užitek si včasih dokazat, kolk zelo dober si v nečem, kar obvadaš. sam tud ta občutek je vezan na sebe, ne na druge. rečt si: i'm the queen/king of the universe in to zares vedet, je vedno boljše, kot če ti to kdo drug reče. ker drugi nikol ne more vedet, kolk 100% si v nekem trenutku v neki stvari in kakšen užitek in kolikšna nagrada je lahko tako zavedanje. kolk si takrat priznaš lastno vrednost.
res dobre sanje, globoke imho. po moje sem mal usekala mim, sam tole se mi je zdelo povedat..