murileon
YaBB Moderator

I Love YaBB 2!
Kamnik
Ene današnje zanimive sanje:
Od zgoraj, z zgornjega nadstropja stanovanja s partnerko gledava spodnje nadstropje. Spodnje nadstropje je en velik prostor, kjer so štiri delovna mesta. V tem stanovanju deluje firma, deloma računalniška, deloma so arhitekti. Vsako delovno mesto ima velik A0 skener in tehnološko zastarel računalniški hardware in software. Oprema je tehnološko že zastarela, vendar so njena osnovna sredstva svojčas bila toliko tehnološko napredna, da firma še vedno z lahkoto funkcionira in prinaša silne dobičke. Partnerki navdušeno kažem velikost prostorov, vendar se njej ne zdijo ravno tako veliki in impozantni. Kažem ji svoje novo delovno mesto, oziroma prostore, kjer naj bi v bodoče delal. Stanovanje je v stavbi, ki se nahaja na enem trgu velikega starega italjanskega mesta. Deloma pa tudi spominja na en trg v Mariboru. Lastnika podjetja sta en razvpiti slovenski umetnik-podjetnik in njegova žena. Pripeljem se s svojim avtom v novo službo in sem v zadregi, kje pustiti avto. Pustim ga ob cesti. Nato brezveze vprašam novega šefa, če je avto v napoto. Podredim se njegovi nečimrnosti in ga poskušam prestaviti. Vozim malo naokoli, ampak se mi zdi, da bi vseposod bil v napoto. Partnerka mi svetuje, da posekam eno drevo, katerega veje zasedajo prostor za nekaj parkirišč ob cesti. Ideja se mi zdi super. Že ves čas sanj imam občutek samozavesti, ki mi daje možnost in pravico biti zaposlen v tem podjetju in sprejemati samostojne odločitve. Podrem drevo in ga zavlečem k slivi, ki jo je oče podrl zaradi njene starosti in delne preperelosti pri stari družinski hiši. Zavlečem jo deloma zato, da bi vsaj za kratek čas zakril svoje dejanje. Drevesi s svojimi vejami zasedeta cesto, zato poskrbim, da te veje odstranim in sprostim cesto. Grem v klet k šefu in vpraša me, kje sem parkiral avto. Povem, da sem posekal drevo. Šokiran je in pokaže mi, da sem s tem zelo skrhal odnos. Vendar je moja pravica do te službe in moja samozavest premočna za šefa, ne more se mi zoperstaviti in uveljaviti svojo nečimrnost in voljo. Pošlje me v vrhnje nadstropje, kjer me čaka njegova žena, seksualno privlačna štiridesetletnica. Ko pridem k njej, me povabi v spalnico, se vleže na posteljo, sleče hlačke in hoče z mano seksati. Spregovoriva par stavkov in razkrije se ji, da sem podrl drevo. Šokirana je in na enak način kot šef, mi tudi ona da vedeti, da sem s tem skrhal odnos z njo. S šefico sediva na trgu blizu hiše na pijači. Zraven je moja partnerka. Šefici sem odveč in moja bližina ji je neprijetna. Reče, da mi mora za današnji dan plačati in iz denarnice vzame ves denar, cca 700 evrov. Z občutkom, da mi pripadajo, jih vzamem. Partnerka mi reče, naj ji dam njen delež. Uspem kontrolirati svojo pretirano darežljivost in namesto, da bi ji dal večino denarja, ji denar razprostrem v obliki pahljače in ji rečem, naj vzame, kolikor misli, da ji pripada. Razsodno vzame 200 evrov, zaradi česar sem zelo zadovoljen. Spomnim se, da mi je o šefici in tem podjetju pripovedovala sodelavka v sedanji službi, ki jo cenim kot razsodno in prizemljeno žensko. Spomnim se, da si je bila s to šefico zelo blizu in zelo se čudim temu, saj šefica deluje precej sprijeno v vseh pogledih.
Moja razlaga sanj:
Firma in šefa predstavljata nek moj ustvarjalno fantazijski svet, ki mi jemlje veliko energije. Firma in oba šefa sta namreč zelo bogata. Očitno je prišlo na podlagi močnega dogajanja med mano in partnerko v realnem svetu do globinsko psiholoških sprememb v tem smislu, da mora ta nenasiten svet dati energijo mojemu realnemu življenju in mojemu jazu. Zato dolžnost šefov, da me vzameta v službo in mi data okolje, v katerem se lahko razvijam. Kaže pa se tudi neka razklanost med mojimi sposobnostmi in izkušnjami, ki sem jih pridobil skozi življenje in med tem od denarja-energije-pozornosti in dobrega življenja odvisnim-razvajenim notranjim fantazijsko-ustvarjalnim svetom. Tu zraven je partneka, v izrazito razsodnem in dobronamernem stanju, ki simbolizira realno življenje in stvarnost. Firma ima zastarela osnovna sredstva, kar kaže na potrebo po vlaganju, obnovi in spremembi, hkrati se pa da iz tega tudi veliko črpati za realno in stvarno življenje. Lastnika firme sta zaenkrat zelo močna dejavnika, ki kot umetnika-podjetnika-hedonista zasedata prevelik enetgetski del. V sanjah so prisotni hedonizem, ustvarjalnost, realne potrebe, ampak ni sledu o religioznem. Religiozno se mogoče pojavlja kot predanost šefov umetnosti, ustvarjalnosti in seksualnosti. Zelo izrazito v sanjah prisostvuje partnerka, ki na objektivnem nivoju predstavlja normalizacijo odnosa med nama, na simboličnem nivoju pa dodaja element predanosti realnim potrebam, stvarnosti in razsodnosti, ki šefoma in firmi manjka. Celotna sanjska slika kaže na visok energetski potencial, ki bi se mi ga splačalo izkoristiti.
|