murileon
YaBB Moderator

I Love YaBB 2!
Kamnik
Pred parimi tedni sem imel ene precej močne sanje:
S partnerko sva prišla na obisk k njenim sorodnikom(v realnosti je vse drugače, sanje so bile skoraj čista domišljijska podoba) nekam v belo krajino med avtohtone srbe. Dogajanje je bilo nekje na vasi. Sedela sva v dnevni sobi njenih staršev ali starih staršev (ni bilo jasnega občutka ali gre za stare starše ali starše), njen oče je bil v dnevni sobi ob kupu nekih drv ali nekaj podobnega in je bolj spominjal na mojega očeta, nič ni govoril in očitno je bilo, da skoraj nič ne govori, veliko dela in veliko pije. Bolj kot sem gledal dnevno sobo, bolj se mi je zdela podobna dnevni sobi mojih domačih iz mojega otroštva. To sem tudi pokomentiral. Njena mama-babica me je močno objela in z jokom pokazala, kako je srečna, da "sem jo vzel". Eden od njenih bratov-bratrancev omeni, da bi lahko povedala, kdo je priča najine zveze (nisva poročena) in bi nama lahko tako vsak dal nekaj preko njega, ker direktno kao ne gre. Ker ni bilo poroke in ker nisva poročena, tako nisva dobila nobenih vrednih daril. Nato smo na nekem hodniku in pripravlja se žurka. Slišim zelo umetelno glasbo, obrnem se in vidim glasbilo podobno klavirju, le da je neke domače izdelave. Eden od bratov-bratrancev se naslanja na to glasbilo, vendar je očitno tak mojster, da še samo z naslanjanjnem izvabi lepo melodijo, vse je kot neka priprava za večerno žurko. Nato se žurka začne. Dajo mi v roke eno veliko flašo šnopsa in en velik flaškon vina, ki ga moram natakati. Malo sem nespreten in polijem malo vina. Eden od bratov-bratrancev je rekel, da mi zameri, ker nisem podpisal (se poročil), vendar je kao vseeno ok. Nimam najboljšega občutka, kako bi se vživel v žurko, vem, da ga ti vsi ogromno spijejo, jaz ga pa ne nesem najbolje. Se pa vseeno počutim dovolj izkušenega, da bom to žurko zvozil. Vidi se, da je tu polno enega življenja, pijejo ga, se zabavajo, živijo na polno in se ne šparajo (vsi zgledajo malo zdelani od alkohola), vendar je njihovo življenje zaostalo, brati-bratranci so samski, živijo stran od drugih ljudi, oddaljeni od naselja. Zgodi se neka naravna nesreča, kot vihar z dežjem. Okrog hodi policaj in popisuje škodo. Eden od bratov-bratrancev reče, da naj prijavim izpadlo plombo. Vem, da bi to bila goljufija, ker nima veze z nesrečo, ampak jih poslušam in policaju prijavim izpad plombe kot škodo, ki naj bi bila povrnjena. Policaj se strinja, da je to za prijaviti, kar me malo začudi in hkrati dobim občutek, da je za preživetje kaka mala goljufija v tem svetu nekaj normalnega in je v skladu z njihovim polnim načinom življenja. Od zunaj gledam njihovo hišo, ki jo je postavil njihov, mojemu očetu podoben, oče. Hiša je zelo stara, podobna brunarici, vendar izredno masivna, velika in kompaktna in jasno je, da lahko dobro služi še kaki generaciji. Poleg je nova zidana črna gradnja, podobno kot se dogaja na podeželju v hribih, kjer so črne gradnje pogoste.
Sanje so bile izredno močne in so opozarjale na to, da se ne znam dobro predati in prepustiti življenju, odnosom ipd. Zgodile so se isto noč, ko je zbolela moja mama in sem intenzivnost teh sanj povezoval z njeno boleznijo. Kot neka sinhroniciteta. Alkohol v sanjah doživljam kot simbol življenja, življensko energijo.
|