El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Quote:El Pesnik wrote on 11.05.2010 at 13:13:17:Quote:El Pesnik wrote on 11.05.2010 at 11:17:25:No vidiš, da gre, saj razumeš. Hec. Igor, ne vse takoj tako resno.
Alojz ima pač en duhovno-materialni problem, po katerem je še vse preveč navezan na to kar vidi. In zaradi tega ne more spoznati, da tudi to kar je videno v bistvu nima take vrednosti, kot ji jo sam pripisuje. In potem zamučka zavest v neko vesoljno dimenzijo po kateri to kar je videno postane osrednji predmet njegove teorije. A tudi to se manifestira kot zakodirana možnost tega kar je. Bo že, pustimo mu naj bevska, če mu tako paše. Zavest se ti ustvarja v zavednem in nezavednem. Pač nimaš ustvarjalne zavesti, zato si se tako pripopal na to platno. In še obseden si z Alojzem in njegovo zavestjo, ker meniš, da je tvoja zavest plavala nad tvojim telesom in ga gledala. Sedaj se ti to sesuva, pa se držiš tega kot pijanec plota. Razum ni ustvarjalen in tega ne boš rešil z razumom v katerega ti vedno skače spomin in je z njim omejen na neko izkušnjo. Izkušnja je ta breme, ki ti onemogoča ustvarjalnost. Lp,Igor A s' ti lahko mal manj puščoben?  Prvo kot prvo se v ničemer ne opiram na svojo izkušnjo enkrat pred ne vem koliko leti. Če kaj vem sedaj je samo to, da je tudi že takrat zavest samo bila priča tisti izkušnji, torej se je tista izkušnja zgodila v polju zavesti. In telo je prav tako izkušnja, ki se dogaja v polju zavesti. Mi sedaj vsi izkušamo telo, telo je izkušnja, ne pa da se izkušnje dogodijo prek telesa, to hočem povedati. A lahko kdo tu razume, da je že telo samo po sebi izkušnja, ki jo ima zavest, ne pa da se izkušnje zgodijo telesu in prek telesa, in potem mi rečemo: "Imeli smo izkušnjo"? Puščoben si sam s temi izkušanjem. Meni npr. je bil včeraj puščoben Borat in prav tako Janša s svojimi izkušnjami.Izkušaš in izkušaš, si filaš spomin s temi izkušnjami in kaj? Postaneš platno polno izkušenj. Za koga? Za Tita in domovino? Malo razmisli o tem izkušanju, predvsem odnosih, ki jih imaš. To je potem ta pozornost, ta psihološki čas. Tvoj odnos do platna, iluzij do kamna npr. In pa seveda imaš odvisno zavest. Dokler imaš želje, namero, itd je tvoja zavest odvisna. Pravzaprav je odvisna tudi od materije, tvojega telesa, dokler hočeš živeti. Postavljaš si cilje in k njim zavest stremi. Lp,Igor Bo treba mal bolje brat tuje poste in se nehat tolk identificirat z lastno omejenostjo, jeli Igor? Spet si se neki nalepil na izkušnjo, pa o tem sploh nisem govoril. A si ti sposoben razumeti stavek: telo je že samo po sebi nekaj kar je izkušano s strani nečesa drugega, kar ni telo? Z drugimi besedami: zavest izkuša telo in svet. Ne pa da smo mi telo rojeno v svetu, da bi se zavedalo sveta.
|