El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Da se ne bi delali preveč papeške, lepo prosim ...
A samo zato, ker Alojz butne ven neko teorijo, ki se kukr tolk sklada z vašim pogledom na življenje, to že samo po sebi pomeni, da ima Alojz prav al kaj?
Če vi hočete verjeti, da je človek zavesten zato, ker mu to omogoča telo (ki je po meni materija in zaradi tega nesposobna zavedanja), potem lahko vi to slepo verjamete in se zadevate na tovrstne "materialne droge", samo noben med vami ni sposoben videti, da materija nikoli ampak res nikoli ni sposobna ustvariti občutka zavedanja. Tega nikakor ne morete pogruntati.
Alojz govori o tem, da ima vesolje več izrazov kao zavesti, pač floro, živali in človeka. On sploh ni sposoben dojeti, da je človeško telo v bistvu isto kot kamen, in se ne more zavedati. Človeško telo in kamen imata isto sposobnost zavedanja - torej en velik ogromen nič. S to razliko, da se v človeku ne zaveda telo, oz. telo ne producira zavesti, ampak je v ozadju najprej zavest, ki se zaveda, da telo obstaja pred njenimi očmi. In ta zavest bo obstajala še naprej tudi, ko bo recimo to telo umrlo - takrat bo ta zavest v ozadju videla, da je telo pred njenimi očmi razpadlo. In tako naprej.
Tako da ne vem zakaj se Alojz vsakič ko skritiziram njegovo teorijo tako razhudi in me začne obkladati z raznimi nalepkami, prej me pa čist nekritično hvali, kot bi si hotel nabirati svoje privržence in jih potem slavi po božje. Res, čist popeni, ko nekdo drugače predstavi svoje videnje, po mojem zato, ker se boji za verodostojnost svoje filozofije, ki ne more preživeti, če se nekdo z njim ne strinja, ker potem nima več univerzalne aplikacije h kateri stremi ta ... da ne rečem kaj. Prometejski Polkovnik, morda.
Lp
|