Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 34 35 36 37 38 ... 90
(Read 330546 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Sanje
Reply #525 - 31.08.2008 at 20:33:13

S svojim sočnim izražanjem poveš zelo veliko o sebi, zelo malo pa o meni.
Mene s tem zagotovo ne boš niti malo prizadel, me pa zelo zabavaš, saj se tako razkrivaš bolj, kot si lahko misliš.

Kako pa naj računam z elementarno telesno maso Elohimov, če ne poznam njihove telesne teže. A jo morda poznaš ti? Si že katerega zvagal?

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #526 - 31.08.2008 at 20:46:05

Vidiš, Bardo, tole je napisala misel. Iz spomina si preklical kaj niso lepe besede, misel jih je primerjala s življenskimi izkušnjami, ustvarila je idejo za stavek in sledilo je pisanje, ki je akcija. To je psihološki čas. To je misel. Upam, da sedaj malo bolje veš o čem govorim-to je čas. Ali kot pravi Alojz večno-sedaj. Oba govoriva o isti stvari.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #527 - 31.08.2008 at 20:49:18

Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 20:26:56:
Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 20:21:39:
Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 20:03:56:
Neandertalec ima 8oo ml prostornino možgan. Homo sapiena (ti) 1200-16oo,homo dei -Elohim 1600-2ooo kdo je sedaj verodostojen prvi-drugi tretji v enem 28000 letnem civilizacijskem ciklu.

Iz tega bi sledilo, da je najbolj verodostojen Slon, ki ima pa kar 3.800 cm3   Grin

Alojz, tale tvoja Elohimska teorija bi lahko bila celo skladna s teorijo evolucije.
Tako, kot so imeli človekovi predniki manjše možgane in se je sodobni človek z večjimi možgani razvil šele kasneje, bi lahko bil tudi človek prednik takoimenovanih Elohimov, ki šele prihajajo na biološko sceno.

Če so pa Elohimi že kje tukaj, bi pa z veseljem rad kakšnega spoznal?
Dokler ga ne vidim, pač ne morem verjeti, da že obstajajo.

Slon si edino ti Bardo,ki ne zna izračunati elementarne telesne mase s težo možganov.Slon bi moral imeti 12000 ml možganov minimalno,da bi bil miselno enakovreden človeku ti  slon Bardojski zahojeni-butel,ki misli,da je genij in človeka,ki je večno-sedanje čudo stvarstva in kralj življenja primerja z slonom. Noj butast..

Temu se pa reče, adijo pamet.

Pa lep pozdrav in nimam več kaj dodati.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #528 - 31.08.2008 at 20:55:41

Quote:
Iz spomina si preklical kaj niso lepe besede, misel jih je primerjala s življenskimi izkušnjami, ustvarila je idejo za stavek in sledilo je pisanje, ki je akcija...

Kje sem pa omenjal ali gre za lepe ali nelepe besede?

Omenil sem sočne besede, ki s kontekstom nimajo nobene veze in dejansko  razumnemu sogovorniku ne more biti jasno, kaj tu delajo, ker ničesar v zvezi s tematiko o kateri je govora, ne pojasnujejo.

So skok iz ene teme v neko povsem drugo temo, imenovano "samoizpovedovanje"

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #529 - 31.08.2008 at 21:00:09

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 20:33:13:
Mene s tem zagotovo ne boš niti malo prizadel, me pa zelo zabavaš, saj se tako razkrivaš bolj, kot si lahko misliš.

Kako pa naj računam z elementarno telesno maso Elohimov, če ne poznam njihove telesne teže. A jo morda poznaš ti? Si že katerega zvagal?

Elohim pomeni samospoznani človek EL-eliona .Kaj pa sedaj to pomeni? To pomeni večno iste vesoljne samobitnosti,ki je večno sedaj vse in je hkrati samozadostna,samoohranitvena in samodelujoča nikoli začeta nikoli končana vseobsežna vesoljna
konstanta. Elohim je samo samospoznani človek,ki ima možgansko prostornino od 1600-200o ml na vrhu posamičnega 28ooo letnega civilizacijskega cikla. Je sedaj kaj bolj jasno-Človeštvo fizično raste povprečna višina pred 7o leti je bila 17o cm danes 18o cm, ustrezno temu se veča tudi prostornina lobanje,kjer se nahajajo možgani.. Razumem butle samo ti Bardo nisi ravno butast-me pa jeziš in se ti opravičujem za žalitve. Ni običajno,da bi se opravičeval,ti si to zaslužiš,ker si v vseh pogledih verodostojen sogovornik.

Lp Alojz Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #530 - 31.08.2008 at 21:06:46

No to je že bolj smiselno in v kontekstu teme.

Če človekova višina z razvojem raste in če mu raste tudi prostornina možganov, zaenkrat ne vidim nobenega neskladja s teorijo evolucije, ki trdi natanko isto, namreč da človekovi predniki niso imeli že od nekdaj tako velikih možganov ampak so se taki šele razvili.

Kaj potem v teoriji evolucije ne drži, če trdš isto kot ona, hkrati pa trdiš, da je v zmoti?

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #531 - 31.08.2008 at 21:09:18

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 21:06:46:

Če človekova višina z razvojem raste in če mu raste tudi prostornina možganov, zaenkrat ne vidim nobenega neskladja s teorijo evolucije, ki trdi natanko isto, namreč da človekovi predniki niso imeli že od nekdaj tako velikih možganov ampak so se taki šele razvili.

Kaj potem v teoriji evolucije ne drži, če trdš isto kot ona, hkrati pa trdiš, da je v zmoti?

No tole je pa dobro povedano in se strinjam z tabo Bardo.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #532 - 31.08.2008 at 21:24:18

Bardo

Evolucija znotraj 28ooo letnega cikla.Vse je v ciklih.Letni časi-Zemlje,Osončja,Galaksije-Zemlja znotraj nje. Paradoks življenja je,da je življenje iz življenja ne iz elementarne samobitnosti. Elementarna samobitnost (atomi) se vežejo na morforno EM življenjsko matrico.Matrica življenja je večna, atomi ne-telo umre matrica se veže na drugo telo-elementarna reprodukcija življenja-moški-ženska itd..Življenje ne more nastati iz atomov elementov- matrica življenja vsake vrste je večno sedaj ista. Elohimi so tisti,ki ciklično selijo matrice življenja po elementarni pojavnosti(planetih-osončjih-galaksijah. Človek je kralj, nosilec in varuh vesoljnega življenja. Od tu izvira moja užaljenost tvoje pripombe o slonih. Preveč smo vredni zase in za vesoljno življenje,da bi se enačili s tistim za kar skrbimo. Je sedaj zadeva kaj bolj jasna?

Lp Alojz Wink

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #533 - 31.08.2008 at 21:25:52

M.L. wrote on 31.08.2008 at 21:09:18:

Pa lep pozdrav.

Ti Mali lulček se pa tko z vsem strinjaš,ker v nobeni stvari nimaš svojega stališča.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #534 - 31.08.2008 at 21:30:50

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 20:55:41:
Quote:
Iz spomina si preklical kaj niso lepe besede, misel jih je primerjala s življenskimi izkušnjami, ustvarila je idejo za stavek in sledilo je pisanje, ki je akcija...

Omenil sem sočne besede, ki s kontekstom nimajo nobene veze in dejansko  razumnemu sogovorniku ne more biti jasno, kaj tu delajo, ker ničesar v zvezi s tematiko o kateri je govora, ne pojasnujejo.

Dobro pa sočne. Saj je vseeno. Nočeš ali pa ne zmoreš razumeti konteksta.Sicer ne vem kakšne so to sočne, tu smo bolj zakotni pa ta izraz uporabljamo za sadeže. Kako pa ti npr. rečeš potem dobri, godni češplji. Enako kot Alojzevim besedam?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #535 - 31.08.2008 at 21:33:32

Quote:
Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 20:55:41:
Quote:

Dobro pa sočne. Saj je vseeno. Nočeš ali pa ne zmoreš razumeti konteksta.Sicer ne vem kakšne so to sočne, tu smo bolj zakotni pa ta izraz uporabljamo za sadeže. Kako pa ti npr. rečeš potem dobri, godni češplji. Enako kot Alojzevim besedam?

Lp,Igor

Se vam pa res vidi, da ste bolj zakotni.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #536 - 31.08.2008 at 21:37:01

Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 21:25:52:
M.L. wrote on 31.08.2008 at 21:09:18:

Pa lep pozdrav.

Ti Mali lulček se pa tko z vsem strinjaš,ker v nobeni stvari nimaš svojega stališča.

Lojzek, kaj se zdaj ven vlečeš, lepo priznaj, da te je Bardo na tablo pribil in zdaj izgledaš kot papirnat možiček, ki z potegom vrvi razširi noge in dvigne roke.

No pa malo več ponižnosti in lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #537 - 31.08.2008 at 21:37:56

Igor, si že slišal za sočni humor.
To ne pomeni niti da gre za slab, niti, da gre za dober humor, pač pa za tak humor, ki skuša pritegniti pozornost. Ali pa jo odtegniti od druge, osnovne teme ...

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #538 - 31.08.2008 at 21:44:29

Bardo_Thodol wrote on 31.08.2008 at 21:37:56:
Igor, si že slišal za sočni humor.
To ne pomeni niti da gre za slab, niti, da gre za dober humor, pač pa za tak humor, ki skuša pritegniti pozornost. Ali pa jo odtegniti od druge, osnovne teme ...

Dobro to je tvoja razlaga, ki nima z mojo nič. Sam pričakujem, da ko napišejo sočni humor, da je le ta zrel. To pomeni izdelan, dovršen, smešen. Lahko bi napisali tudi zrel humor. Lepše se pa sliši sočni tako kot sočna češplja.
Je pa res, da so neki kvazi intelektualci hoteli dodati to tudi svojim bebastim besedam, da bi izpadli bolj zrelo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #539 - 31.08.2008 at 21:47:19

Ja, morda bi bilo bolje reči slikoviti izrazi, ker prikličejo nenavadne slike,  asociacije, ki sicer s temo nimajo veze.

Vsekakor zanimiva tema, o kateri bi bilo vredno odpreti posebni topic ...

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 34 35 36 37 38 ... 90