Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 90
(Read 330667 times)
a_hero
1
*

I Love YaBB 2!
X
Re: Sanje
Reply #105 - 25.07.2008 at 10:05:44

murileon wrote on 24.07.2008 at 08:09:33:
Ok, ene moje sanje:

Sem prodajalec v trgovini. Ženska pride k drugemu prodajalcu in mu reklamira kupljeno stvar. Prodajalec jo usmeri, češ da bo z mano rešila reklamacijo. Bojim se je, ker ji reklamiranega ne morem takoj zamenjati, ampak moram prej pregledati, če gre za upravičeno reklamacijo. Bojim se njene čustvene reakcije, njenega strahu, da ji reklamacije ne bom upošteval. Suvereno ji pojasnim situacijo. Reče mi, da moramo prodajalci stranke odjebati in se nad tem navduši. Presenečen sem nad njeno reakcijo in ji korektno razložim, da tako pa spet ne gre, da mora biti reklamacija pošteno in korektno izvedena.

prv mi je na misel pršlo , da so povezane z tem forumom. Smiley

" Reče mi, da moramo prodajalci stranke odjebati in se nad tem navduši."
ja tole je zanimiv.,njena reakcija nad tem da si ji pojasnu,njeno prepričanje neko.
Sicer ti pomoje  veš zaka se gre. Wink

Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #106 - 25.07.2008 at 10:14:51

a_hero wrote on 25.07.2008 at 10:05:44:
Ok, ene moje sanje:

Sem prodajalec v trgovini. Ženska pride k drugemu prodajalcu in mu reklamira kupljeno stvar. Prodajalec jo usmeri, češ da bo z mano rešila reklamacijo. Bojim se je, ker ji reklamiranega ne morem takoj zamenjati, ampak moram prej pregledati, če gre za upravičeno reklamacijo. Bojim se njene čustvene reakcije, njenega strahu, da ji reklamacije ne bom upošteval. Suvereno ji pojasnim situacijo. Reče mi, da moramo prodajalci stranke odjebati in se nad tem navduši. Presenečen sem nad njeno reakcijo in ji korektno razložim, da tako pa spet ne gre, da mora biti reklamacija pošteno in korektno izvedena.

prv mi je na misel pršlo , da so povezane z tem forumom. Smiley

" Reče mi, da moramo prodajalci stranke odjebati in se nad tem navduši."
ja tole je zanimiv.,njena reakcija nad tem da si ji pojasnu,njeno prepričanje neko.
Sicer ti pomoje  veš zaka se gre. Wink

S temi sanjami je prišlo do neke evolucije v moji psihološki strukturi. Vzorec, ki ga sanje kažejo, se odraža v različnih situcijah, predvsem pri komunikaciji. Sigurno tudi pri komunikaciji na tem forumu. Da pa je do tega prišlo, pa so verjetno najbolj zaslužni krahi in pritiski v partnerskem odnosu, kjer se mi zadnja leta največ dogaja. Vse osebe v sanjah predstavljajo neke moje psihične aspekte. Ženska predstavlja moj ženski del, ki se prehitro prestraši in iz strahu napada, drugi prodajalec moj naivni del, ki stvari preveč na lahko in z nevednostjo jemlje (bil je en sodelavec iz ene od prejšnjih služb), trgovina neki moj psihološki prostor, kjer sem pod pritiskom emocionalno kritičnih ali navdušenih slepih potrošnikov (spet neki moji aspekti), reklamacija dogodek kritike,.... Moje ravnanje pa kaže na dozorevanje ega, ki take situacije zna sedaj bolj blago, bolj stvarno, bolj pomirjeno, bolj suvereno reševati in s tem daje boljšo možnost razumnemu reševanju konfliktov. Skozi življenje in izkušnje se kalimo Smiley.

Še od koga kaka ideja ?

Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #107 - 25.07.2008 at 10:30:37

Zanimiva tema. Tudi sama ugotavljam, da v različnih sanjah lahko razbereš ponavljajoče se iste vzorce. Kar ti lahko odpre nove uvide.

Ni pa moja izkušnja niti prepričanje, da nujno vse osebe v sanjah predstavljajo aspekte samega sebe. Včasih to drži, velikokrat pa drugi dejansko so drugi in nam sanje pomagajo razbrati vlogo, ki jo ti drugi igrajo v našem življenju.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #108 - 25.07.2008 at 10:46:30

murileon wrote on 25.07.2008 at 10:14:51:
Še od koga kaka ideja ?

Jaz ti lahko razložim sanje, samo povej če imaš željo  Questioning

Ker jaz podam razlago ne idejo   Smiley

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

a_hero
1
*

I Love YaBB 2!
X
Reply #109 - 25.07.2008 at 10:59:53

Tole so pa moje sanje.
Gre se da sm zdj bral dve knjigi -starši,nestarši ter od Gostečnika - Srečal sem svojo družino tk da je tud dost gradiva z otroštva.

Doma sm delu , neki v zvezi z pokrivanjem strehe.Pogovarjam se z bratrancem,njegova mama je skos tiho sam je pa zraven prsotna.Pomagam mu neki pa povem , da pokrivanje ne gre tk hitr kot se mnogi hvaljo.

Zdj pa ta glavn del:

Sm na nekem gradu al cerkvi , ki leži visoko(nek vrh).Sam sm v cerkvi grem v zgornje nadstropje.Iščem neki , župnik ,pater je spod , pusti torbe na miz.Mene zanima ka je not sam si ne upam pogledat.Župnik se vzun pogovarja .Pol grem po stopnicah ,ko ga slišim se hitreje spustim z strahom , da si nebi mislu ,  ka sm gor delu.

Neki sm vzun.Pol sm v gradu(srednjeveško zgleda) grem po stopnicah srečam staro mamo(mamina stran) ter njeno sestro , rečem , da sm sam , da ata neki doma dela.
Grem v eno sobo ,neke vrste štala. Not pridejo  konji pa jezdeci ,grem vn , vrata jim pridržim , v drugi sobi so bele koze , ko oni pridejo tja se ena prevrne.En je glavni. Vidm kak en moški zabija žreblje , en mu pa ukazuje ko je zram.kot kak italijan zgleda(ta ko dela)

Bežim pred moškim , mami naročim naj gre po eni poti .srečam može na konjih .menda? z mečem udriham po njih. Jih skušam z sedla vržit.Oni pa po men ?
Mami rečem nj gre drugo pot.
Moški nama sledi , one ko majo konje se jih otresem

Pol vidm kao netopirja z krili vlkimi (velik ) ,jz pa sm vzad .Se hit v dolino spusti ,spod razšir krila ,ko se zaustavla se prav vid ogenji vroče(krila) , ustav se spod. Undecided

Kak namig al pa vprašanje? Smiley

Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #110 - 25.07.2008 at 11:02:32

Quote:
Zanimiva tema. Tudi sama ugotavljam, da v različnih sanjah lahko razbereš ponavljajoče se iste vzorce. Kar ti lahko odpre nove uvide.

Ni pa moja izkušnja niti prepričanje, da nujno vse osebe v sanjah predstavljajo aspekte samega sebe. Včasih to drži, velikokrat pa drugi dejansko so drugi in nam sanje pomagajo razbrati vlogo, ki jo ti drugi igrajo v našem življenju.

Definitivno to tako tudi je. Sanjalec sam to najbolje ve. Zato se po navadi njega vpraša, kaj misli, ali sanje kažejo konkretno osebo ali gre za kak aspekt. V mojem primeru gre definitivno za dva aspekta. Sicer pa, tudi če gre za aspekt, pomeni, da je nezavedno ulovilo neke lastnosti sanjane osebe, za katere zavestno mogoče niti ne vemo. Sanje je treba malo nositi v sebi.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #111 - 25.07.2008 at 11:03:12

Quote:
Še od koga kaka ideja ?

Lep pozdrav   Smiley

Vrednost sanj je v možnosti uvida, zato je boljše, če se človek sam prikoplje do spoznanj, kot če mu jih nekdo drug razlaga.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #112 - 25.07.2008 at 11:04:22

Quote:
Še od koga kaka ideja ?

Lep pozdrav   Smiley

Nahatee, lahko, če želiš. Kakšno idejo bom mogoče potegnil iz tvoje razlage Wink.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #113 - 25.07.2008 at 11:17:35

murileon wrote on 25.07.2008 at 11:02:32:

Definitivno to tako tudi je. Sanjalec sam to najbolje ve. Zato se po navadi njega vpraša, kaj misli, ali sanje kažejo konkretno osebo ali gre za kak aspekt. V mojem primeru gre definitivno za dva aspekta. Sicer pa, tudi če gre za aspekt, pomeni, da je nezavedno ulovilo neke lastnosti sanjane osebe, za katere zavestno mogoče niti ne vemo. Sanje je treba malo nositi v sebi.

Se strinjam. Mene v zvezi s tem zanima, kako deluje nezavedno. Kaj natančno je tisto, kar nam pošilja uvide, ki jih v budnem stanju ne vidimo? Saj vem, da je bilo veliko napisanega o kolektivnem nezavednem, ampak način, kako deluje, se mi zdi še vedno nejasen.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #114 - 25.07.2008 at 11:23:24

a_hero wrote on 25.07.2008 at 10:59:53:
Tole so pa moje sanje.
Gre se da sm zdj bral dve knjigi -starši,nestarši ter od Gostečnika - Srečal sem svojo družino tk da je tud dost gradiva z otroštva.

Doma sm delu , neki v zvezi z pokrivanjem strehe.Pogovarjam se z bratrancem,njegova mama je skos tiho sam je pa zraven prsotna.Pomagam mu neki pa povem , da pokrivanje ne gre tk hitr kot se mnogi hvaljo.

Zdj pa ta glavn del:

Sm na nekem gradu al cerkvi , ki leži visoko(nek vrh).Sam sm v cerkvi grem v zgornje nadstropje.Iščem neki , župnik ,pater je spod , pusti torbe na miz.Mene zanima ka je not sam si ne upam pogledat.Župnik se vzun pogovarja .Pol grem po stopnicah ,ko ga slišim se hitreje spustim z strahom , da si nebi mislu ,  ka sm gor delu.

Neki sm vzun.Pol sm v gradu(srednjeveško zgleda) grem po stopnicah srečam staro mamo(mamina stran) ter njeno sestro , rečem , da sm sam , da ata neki doma dela.
Grem v eno sobo ,neke vrste štala. Not pridejo  konji pa jezdeci ,grem vn , vrata jim pridržim , v drugi sobi so bele koze , ko oni pridejo tja se ena prevrne.En je glavni. Vidm kak en moški zabija žreblje , en mu pa ukazuje ko je zram.kot kak italijan zgleda(ta ko dela)

Bežim pred moškim , mami naročim naj gre po eni poti .srečam može na konjih .menda? z mečem udriham po njih. Jih skušam z sedla vržit.Oni pa po men ?

Pol vidm kao netopirja z krili vlkimi (velik ) ,jz pa sm vzad .Se hit v dolino spusti ,spod razšir krila ,ko se zaustavla se prav vid ogenji vroče(krila) , ustav se spod. Undecided

Nisi predstavil občutkov, ki se ti pojavljajo v zvezi s temi sanjami. Ti so ponavadi ključ do odgovorov. Isti motivi v sanjah lahko predstavljajo popolnoma nasprotne stvari. Vse je odvisno od tvojega odnosa do tega, kar si doživel v sanjah. To pa veš samo ti  Smiley.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #115 - 25.07.2008 at 11:23:28

Tole so pa moje sanje.

Zdj pa ta glavn del:

Vav, to pa so sanje. Malo obširne, ampak še vedno ne preveč. Po moje bi bilo najboljše, da poveš, kaj si sam nagruntal o teh sanjah. Kako bi dal naslov tem sanjam?
Da ne rinemo v vsako podrobnost za začetek, bi te vprašal, kaj je zate srednji vek? Župnik, strahospoštovana avtoriteta? Sploh pa ta netopir ? Povej, kako vidiš netopirje ? Oni vidijo v temi Smiley...kar drugi ne zmorejo Smiley. A ognjena krila ima ali kako? Mama je v sanjah precej prisotna, kakšen je odnos med vama? Pa konji in koze v štali, kaj so zate te živali ? Aja, pa streha, kaj je zate streha v psihološkem smislu ?
Mogoče en namig, ki ga zavrži ali sprejmi, o tem boš sam presodil: srednji vek je čas fevdalizma, tlačanov in njihovih vladarjev, pa župniki so takrat tudi bili hude avtoritete. Zdi se mi, da sanje govorijo o tvojem dilanju z netolerantnimi avtoritativnimi avtoritetami. Je pa v župniku tudi nekaj duhovnega, kar človek ne more kar takoj zavreči, ker o bogu pač nič ne vemo. A si kljub temu zasluži tako strahospoštovanje? Je pa tu zraven mama, nekako ob strani. Mame so po navadi tiste, ki rade svoje otroke emocionalno privežejo nase. In ko otrok ali kasneje odrasel človek naredi nekaj mimo mamine volje, se čuti krivega. Posledično se potem ne razvija, kot bi se moral in problemi so tu; eni se hvalijo, kako hitro prekrijejo streho Smiley. Po moje si ti precej globlji od teh hvalisavcev, pa zato bolj kvalitetno prekriješ in to celo sam narediš in potem veš, kaj si naredil. Pač namigi, sam preceni,....
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #116 - 25.07.2008 at 11:36:54

Quote:
murileon wrote on 25.07.2008 at 11:02:32:

Se strinjam. Mene v zvezi s tem zanima, kako deluje nezavedno. Kaj natančno je tisto, kar nam pošilja uvide, ki jih v budnem stanju ne vidimo? Saj vem, da je bilo veliko napisanega o kolektivnem nezavednem, ampak način, kako deluje, se mi zdi še vedno nejasen.

Kolikor jaz vem, je to sicer del celotne psihe, ki pa ima svojo percepcijo, zaznavanje. V nezavednem se dogaja kup nezavednih procesov. Nezavedno ni nujno samo kolektivno, lahko je tudi individualno in familijarno. Nima svoje zavesti. Ne zna lagati. Govori skozi sanje in simptome, po moje tudi skozi telo. Če pogledaš v kakšnem stanju je od nekoga telo, že tudi nekaj veš o njem...
Aja, pa ko se v nezavednem nekaj premakne, so to konkretni premiki.
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #117 - 25.07.2008 at 11:39:40

Quote:
Tole so pa moje sanje.

Zdj pa ta glavn del:

Nisi predstavil občutkov, ki se ti pojavljajo v zvezi s temi sanjami. Ti so ponavadi ključ do odgovorov. Isti motivi v sanjah lahko predstavljajo popolnoma nasprotne stvari. Vse je odvisno od tvojega odnosa do tega, kar si doživel v sanjah. To pa veš samo ti  Smiley.

Seveda, občutki so zelo pomembni. Zdi pa se mi, da a_hero zelo dobro pozna občutke in so mu samoumevni, pa jih mogoče zato ni omenjal. Mogoče se pa motim, bo že on povedal Smiley.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #118 - 25.07.2008 at 11:44:24

Ok, ene moje sanje:

V sanjah se pojavi ženska s problemom in pristopi k drugemu prodajalcu, ti pa opazuješ iz ozadja, kot bi se hotel situaciji izogniti, preložiti, naj gre ta stvar mimo mene.  

Zakaj si to podzavestno želiš, ker  predvidevaš da ženski ne moreš ustreči v njenih željah.

Ko jo sodelavec napoti k tebi se bojiš, kako bo čustveno odreagirala, ker misliš da poznaš njene želje a tvoj strah je neupravičen, ker ženska odreagira ravno nasprotno, a v drugo skrajnost.

Presenečen si in strah izgine ter nastopaš spet brez strahu, ter želiš ženski ugoditi.

Sanje ti kažejo, da reakcija drugih ni vedno taka, kot si si jo zamislil.

Ta tvoj odnos v sanjah kaže, da se preveč vežeš na to kako bo nekdo drug odreagiral na to kaj mu boš ti povedal.  

Glede na to, da v sanjah nastopa ženska, kaže na to da je to še posebno povezano v odnosu z ženskami.   Smiley
Back to top

IP Logged

murileon
5

I Love YaBB 2!
Kamnik
Reply #119 - 25.07.2008 at 11:50:26

Quote:
Ok, ene moje sanje:

V sanjah se pojavi ženska s problemom in pristopi k drugemu prodajalcu, ti pa opazuješ iz ozadja, kot bi se hotel situaciji izogniti, preložiti, naj gre ta stvar mimo mene.  

Zakaj si to podzavestno želiš, ker  predvidevaš da ženski ne moreš ustreči v njenih željah.

Ko jo sodelavec napoti k tebi se bojiš, kako bo čustveno odreagirala, ker misliš da poznaš njene želje a tvoj strah je neupravičen, ker ženska odreagira ravno nasprotno, a v drugo skrajnost.

Presenečen si in strah izgine ter nastopaš spet brez strahu, ter želiš ženski ugoditi.

Sanje ti kažejo, da reakcija drugih ni vedno taka, kot si si jo zamislil.

Ta tvoj odnos v sanjah kaže, da se preveč vežeš na to kako bo nekdo drug odreagiral na to kaj mu boš ti povedal.  

Glede na to, da v sanjah nastopa ženska, kaže na to da je to še posebno povezano v odnosu z ženskami.   Smiley

Ja, nekaj dobrih namigov sem dobil iz tvoje razlage. Mogoče si nekatere občutke bolje in lepše ubesedila kot jaz in so mi zato novi. Sanje mogoče nisem dovolj natančno napisal. Mogoče nisi razbrala moje kasnejše razlage, kjer sem napisal, da moj suvereni odziv žensko pomiri in da sanje kažejo na zdravi razvoj ega, kar tudi čutim. Definitivno pa še obstajajo neke težave pri meni, ki si jih sama omenjala, zaradi katerih nelagodje in notranji konflikti še obstajajo. Sicer pa, to je naša usoda, iz tega rastemo Smiley.
Sanje je potrebno razlagati s pomočjo vprašanj, tako se izogneš napaki pri razlagi, ki je lahko posledica slabo povedanih sanj, tvojih projekcij, tvojih predstav, tvojih izkušenj,..., ljudje nismo enaki, smo si samo podobni.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 90