Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 671 672 673 674 675 ... 764
(Read 1108390 times)
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10080 - 25.08.2011 at 15:41:38
 
Simbolizem GRALA- kaj iščemo?

Keltski mit kralja Arturja in vitezov okrogle mize,kjer se Parzvl odpravi iskati gral. To pozna večina!!
V vseh tradicijah se namiguje na nekaj kar je bilo izgubljen,ali skrito v določenem obdobju(koncu 28000 letnega civilizacijskega vala) resnica!!
Gral ponazarja somo Hindujcev,ali Haoma Perzijcev-Napitek nesmrtnosti( tule se malo pretirava nič hudega smisel je ohranjen) Pravijo,da je gral sveta vaza,ki vsebuje Kristusovo kri,kr je tudi napitek nesmrtnosti (pa še kako- moja opomba) saj jih je več samo opaziti jihje težko.
Gral aj bi bila kupa,ki je služila večerji in v katero naj bi Jožef iz Aramiteje zbral kri in vodo,ki je tekla iz rane v KLristusovem boku. Rano je odprlo kopje centurina Longina,kar pomeni kopje-os. Kelti so povezli kopje z vazo in podobno povezavo najdemo povsod po svetu.
Tole je enigma: Pravijo,da je bil Gral dodeljen Adamu v zemeljskem raju?? toda v trenutku padca,ga je izgubil.In resnično ga ob izgonu iz Edna ni mogel ponesti s seboj,če razumemo dejstvo,da je bil človek (Zemljan) odstranjen iz svojega izvornega središča,se je tisti trenutek znašelčlovek zaprt v časovni sveri.Skratka človek ni več mogel doseči točke,od koder vse stvari motrimo v njihovem VEČNEM ASPEKTU: TOLE JE MILJONKRAT RES:VSE VEŽEMO NA SVOJ CIKLIČNI OBSTOJ: Z drugimi besedmi izgubili smo podedovani (dušo)občutek večnosti.Vrnjen prebujen občutek večnosti predstavlja komajprvo stopnjo inicijacije,ki je predpogoj za resnično osvojitev  'nadčloveških stanj'. Teh stanj današnji človek ni sposoben preseči,ker jih tudi ne more zaradi vesoljnih duhovnih  vplivov nanj.Zemeljski raj predstavlja središče sveta t je tempalj Agarthe.Sedaj pa razumi če lahko? Jaz razumem!
Izguba Grala pomeni za Zemljane izgubo tradicije (vedenje)v vsepomebnosti besede,ki jo vsebuje. Tradicija je izgubljena samo za sekundarna središča na Zemlji,ker so izgubila stik z vrhovnim središčem Agartho. Ta vedno ohrani zakladnico (teološke)tradicije celovito neglede na spremembe v zunanjem svetu,ker se ga te ne morejo dotakniti.Zato lahko rečemo,da je trdicija izgubljena za celotno človeštvo in je ohranjena samo v prvobitnem središču Agharti.

Tako torej lahko Gral hkrati predstavlja dve tesno povezani zadevi:''' tisti,ki v celoti poseduje prvobitno tradicijo''''in je prišel do stopnje dejanskega spoznanja,ki ga tako posedovanje v bistvu impliciraje zato prevzaprav integriran v polnost prvobitnega stanja. Prvobitno stanje-prvobitna tradicija.
Še eden simbolizem se veže na Gral-zelo zelo pojmljiv za misleče!!!
Ta vidik si zasluži posebno pozornost!!!To je Monsalvat-gora odrešitve!!!Vrh ki se dviga iz morja v nekem odaljenem predelu za njim vzhaja Sonce.to sta hkrati Sveta goraotok in Tečajna gora.To je dežela nesmrtnosti,ki je nravno poistovetena z zemeljskim Paradižm.Ha ha. Vam je kaj kapnilo.Grb malo poglejte!! Grin Grin Grin
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10081 - 25.08.2011 at 16:13:09
 
Melkizedek-MelkiTsedek
Tukaj bomo uporabili besede svetega Pavla; ?O tem bi nam bilo veliko govorit,pa je težkorazlagati,ker ste postali leni za poslušanje!!!

Besedilo iz Biblije: Salemski kralj Melkizedek pa je prinesel vina in kruha,bil j namreč duhovnik boga najvišjega (El-eliona) In Melkizedek je izrekel blagoslov; Blagoslovljen bodi Abram (po tem srečanju se preimenuje v Abrahama)od Boga Najvišjega,ki je ustvaril nebo in Zemljo! Slavljen bodi Bog Najvišji ,ki ti je v roke izročil tvoje sovražnike!! Tedaj mu je Abram dal desetino od vsega.
Melki-Tsedek je kralj in svečenik ob enem .Je kralj pravice in Salema-miru to sta hkrati temeljna atributa ravno Kralja sveta. Melki-Tsedekovo pokrivalo je Agartha vrhovno duhovno središče sveta.Jeruzale(jerusalem) je zgolj kopija vrhovnega središča.Kralj ( Salamon) (
Shlomoh) izvira iz besede salem in pomeni miroljubni.
No po srečanju Abrama in Melkizedeka Abram sam kasneje invocira in poistoveti z Jehovo.Evhristično darovanje kruha in vina izhaja po Meki-Tsedegovem redu.
H sedaj bo pa rompompom!
Ta človek,ki živi,ki je Melki -Tsedeg ,je Manu kateri dejanjsko obstaja ?in perpetuo? (hebrjsko ( le-olam), t.j. celotno trajanje  njegovega cikla (Manvantara)ali svta,ki mu šeposebekj vlada.Zato je tudi brez rodovnika,kajti njegov izvor'' ni človeški''??,ker je on sam prototip človeka. Resnično je podobemn Božjemu sinu,kajti preko Zakona,ki ga formulira je na tem svetu izraz in podoba božanske besede. Tole je pa res hudo za razumeti.
Melki-Tsedeg je aspket treh kraljev v eni osebi,ki so jo nekateri ločevali po njeni funkciji!!!!! Jezus je isto vse troje v enem.
Adoni-Tsedeg-gospod pravice, Kohen -Tsedeg -gospod in svečenik prvice,ki ju poenoti Melki-Tsedek v sebi kot Kralj pravice. Melki -Tsedeku ustreza beseda-Malkut-zbiralnik v katerem se zbirajo vode ''reke emanacije'',ki jo Melki-Tsedeg obilno razširja v svet. Ganges ima podobno vlogo. Ganges je eden izmed aspektov Šakti ki jo Mgoče analogna Šekino.
LUZ-bivališče nesmrtnosti!!!Nadaljujem???
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10082 - 25.08.2011 at 17:45:40
 
Luz bivališče nesmrtnosti.

To ime je bilo izvorno podeljeno mestu,kjer je Jakob sanjal sanje zaradi kterih je ta kraj imenoval Beith-Elt,j.hiša Božja.
Rečeno je,da Angel Smrti ne more prodreti na to mesto in  je tudi brez moči. Smešno je, če ne ironično da je to mesto tudi v človeškem telesu.V našem korenu hrbtenjče je trična kost,kjer se DNK ohrani,če ste pokopani v ilo tudi do tritisoč let.!!!!! To je samonamig,da bi razumeli pojem:Mrtvi bodo vstajali,ki pa ima zopet še dodatno razlago v življenjski reanimaciji(podvajanje življenjskih ciklov individuma. Ta praksa se nikoli ne izvaja na Zemlji,da me kdo česa ne obtoži.
Videti je,d beseda Luz,izvira iz korena ,ki označuje vse tisto,kar je skrito,pokrito ,zavito,tiho,skrivnostno.Cavo Coelum -koilon-votlo jama-cealare-skriti, po drugi plati Varuna izhaja iz korena var,pokriti,ki je tudi pomen korena cal,na katerega se nnaša latinska celare, tu je še kupbesednih špekulacij  caed-prerezati,ločiti,rzdružiti-skriti. Vse to ima globok pomen,ki običajnemu bralcu ne pomeni popolnoma nič oz mu ne povenič. Lahko zdevo peljemo v nedogled in se ustavimo recimo pri : To kar je skrito čutom,nadčutno kraljestvo in v obdobjih skrivanja,ali zatemnitve tradicije,ki e nha manifestirati navzven in je odkrito tedaj ko nebeški svet ponovno postane zemeljski svet. Za tole razumet moraš vedeti vse!
Luz se imenuje tudi sinje mesto in ta safirna barva odseva na enem Merujevem obrazu ki gleda na Džambu dvipo.Džambu- dvipa ni samo Indija,ampakpredstavlja celoto zemeljskega sveta,kije postavljen na jugu Meruja.SEdem dvip ali otoki kot celine,kipridejov določenem ciklu spet na površje. Dvipe tvorijolotos čigar središče je Meru. Tole je še težje za razumeti,če nimate komplementarne slike in vpogleda z znanjem je tole res nemogoče dojeti.Pa kljub temu naj bo tu. Luz lahko po logiki (trtice) enačimo z pečko ki je znotrj nedotakljiva     in to ponazarja pojem Agarhte-nedotakljivega središča. Tu se govori še o izušenih kosteh,ki bodo s pomčjo nebeške rose oživele.(kar je milijonkrat res) in tu se dobro uležejo besede svetega Pavla:Seje se v minljivosti,vstaja v neminljivosti.
V sanskrtu beseda akšara pomeni nerazdružljivo in potemtakem neminljivo,ali neuničljivo.Tu se veže na besedo OM za katero s ve da vsebuje bistvo treh ved.??? Tule jaz lahko razložim tole- pa še ne bom.
Pri trtični kosti se da zadeve da razložiti s Kundalini silo?,ki je oblika Šakti pojmovane kot bivajoče znotraj človeškega bitja.Sežig onemogoča po smrti -kakršno koli kasnjšo akcijo v umrlemu.Da ne razlagam vse postane izvorno elementarno-prah!!
Zakaj je sveto tradicijo tako težkorazumeti zato,ker ječlovek v ciklu zatemnitve izgubil (tretje oko)ki daje občutek za večnost.nigmatično vendar popolnma resnično!!
To pomeni,da je med t.i. Kali-jugo vrhovno središče Agarthe skrito človeškemu očesu (duši),duhu in telesu!!!  Roll Eyes
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10083 - 25.08.2011 at 17:49:50
 
Alojz in Sandib wrote on 24.08.2011 at 16:36:32:
Tale moj ubogi Prometej je že čisto zarjevel. Odločil sem se da danes vzamem v roke knjigo Reneja Guoenona Kralj sveta-ki j je prevedel  moj prijatelj Peter Amalietti.

Nekje bom začel poljudno:

Spomnimo se Manuja ,egipčnskega Mina,ali Menesa,keltskega Menw in grškega Minosa. To ime se  ne nanaša na zgodovinske ali bolj ali manj legendarne osebnosti,temveč označuje princip vesoljne inteligence,katera odseva čisto duhovno luč' in formulira Zakon (Dharma),prilagojen razmeram našega sveta  in naše ciklične eksistence ter je ob enem ARHETIP ČLOVEKA,če ga definiramo kot misleče bitje (v sanskrtu manava).

Moramo pa tudi poudariti,da se tak princip manifestira iz določenega duhovnega središča,katerega je na zemeljskem svetu vzpotavila določena organizacija,zadolžena za ohranitev celovite zakladnice svete (teološke) tradicije. Ta tradicija je 'ne človeškega' izvora(apaurušeja) in z njeno pomočjo se prvobitna vednost predaja skozi dobe tistim,ki so jo zmožni sprejeti.
Kot vodja take organizacije na nek način predstavlja samega Manuja,ki bo legitimno nosil naziv Kralja sveta in njegove atribute. Glede na stopnjoznanja,potrebnega za izvrševanjte funkcijese dejanjsko poistoveti s principom čigr človeški izraz j in pred katerim izgine njegovalastnaindividualnost. to velja tudi za Agarthoseveda,če je središče prejelo dediščino starodavne in (večne)  ''sončne dinastije.

Pontifex  Maximus graditelj mostov med nebeškim in zemljskim-
Tu gre za dvojni izraz svečeniški in kraljevski. Pontifex je resnično 'par exellence' vodja iniciatične hierarhije.

Pntifex je simbolično tisti,ki izpolnjuje funkcijoposredovalca,ker izpostavlja komuniacijo med tem in višjimi svetovi.V tem smisluje mavrica,'nebesni most' naravni simbol pontifikta in vse tradicijemu pripisujejopovsem uglašen pomen.
Iniciati Agharte pa so ativarna tj, ''onstran vsakih kast''

Toliko zaenkrat ,bom videl,če bo volja nadaljujem! Cool


TISTI KI BODO TOLE RAZUMELI SE BODO LAHKO Z MENOJ POGOVARJALI KOT SE SAMI S SEBOJ!!!!!
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10084 - 25.08.2011 at 18:04:00
 
Saint Yves trdi ,da danes ni na svetu vrhovnega središča Agharte ,ker naj bi se z Westfalkim mirom p tridestletni vojni izgubil vsak stik človeštva z izvornim središčem Agarthe.
Takrat naj bi pravi Rožnokrižrji zapustili Evropo in se umaknili v Azijo. S tem v zvezi vas bomo spomnili,da je bilo rožnokrižarskih adeptov 12 enako kot  12 članov notranjega kroga Agharte. To se ujema s predstvo ,da so po celem svetu pojavljajo duhvna središča,ki so zgolj kopije vrhovnega sam Agharte. Izvorno ime Agharte je Pardeša-vrhovna krajina ali srce sveta. Gora odrešitva je istovetna z vrhovno krajino.Karantanci so imeli zbor 12 pod lipo-gora je Triglav-Trumižjat-Troglav.To pomeni Slovenci imamo popolnoma uskljene zadeve s sveto tradicijo,če upoštevamo,da je Kralj Matjaž v resnici opis Melki-Tsedeka!!!
Kasneja bomo pisalio OMPHALOS-u in betilih.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10085 - 25.08.2011 at 19:38:00
 
GRška beseda omphalos pomeni dobesedno popek,vendar tudi na splošno označuje vse,kar je središče.,še posebej pa pesto pri kolesu. Slično ima v sanskrtu  beseda nahbi take različne pomene pri keltih i Germanih se pojavlja beseda nab,ali nav.V galščini nav ali naf. Tako izražena ideja je torej tista o središčnem Počelu,Bogu (ničelna točka). Pmen pesta je še posebej velik,ker je kolo povsod simbol sveta,kisvoje izmenično kroženje izvaja okoli nepremične točke,simbolki g lahkopribližamo simbolu svastike. Svastika ni figura temveč samo delovanje Počela na svet!
Na splošno je najbolj znan Omphalos Delfskega templja,ki je bil dejansko duhovno središče antične Grčije (izrabljeno) po svečenikih isto kar danes počne RKC. V dDelfih se je letno zbral zbor Anficijev,ki so ga predstavljali predstavniki vseh helenskih ljudstev. Med drugim je bila to res edina vez med temi ljustvi,vez katere moč je bila ravno v njenem tradicionalnem običaju.
Navadno OMhalos predstavlja Sveti kamen,ki se imenuje betil. Potm pridemo do BEiTH-EL in nato do hiše kruha BEit-lehem.
Pri Keltih poznamo MEnhirje (kamne)v bližini katerih so se izrekali oraklji recimi Delfi kr pomeni,da so jih vse tradicije in narodi imeli za prebivališče Božanstva,ki je bilo v njih.  Tako so na Kitajskem v središču vsakega kraljestva ,ali feudalne države dvigoval griček četverokotne oblike(Gize?)narejen iz Zemlje'petih predelov.Štirje obrazi so sovpadali s štirimi pglavitnimi strani neba in vrh s samim središčem(življenje pet) To iso zadevo najdemo na Irskem-Irska je bila nekoč razdeljena na pet kraljestev od katerih je eno nosilo ime Mide to je antična keltska beseda medion-sredina. V Ushnagu je ''''deležni kamen'''(ailna-meeran). Tam so se vsakega 1 maja sešli v občni zbor popolnoma podoben Druidov(medio-lanm) ali medio-nemeton )Galije v deželi Karnutov?? A niso imeli Karantanci isto zadevo???? Popolnomain še bolj dorečeno!!!
Štiri srani neba (v bistvu gre tu za cikle) istovetimo s štirimi Maharadžami,ali veliki kralji (apokaliptični jezdeci 4)peti gospod je v sredini in predstavlja Akašo-kvintesenco9prvobitnost iz katere izhaja vse. Podobno tradicijo srečamo tudi v Srednji Ameriki -tu je nekaj ravno danes pisala Eva o indijancih Hopijih-srednja Amerika-Arizona.?
OPomba-Pravi človek ,ker je v središču ne sodeluje več pri gibanju stvari,temveč ga s svojo prisotnostjo usmerja ,kajti v njemu odseva sama Dejavnost Neba!! Tole jih bo zopet malo dojelo.Bo že kako! Wink
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10086 - 25.08.2011 at 20:20:49
 
Imena in simbolične predstavitve duhovnih središč!

Glede 'vrhovne krajine' Obstaja ime Pardeša :to ime je Tula iz katere so Grki izvedliThule verjetno identična 'otokom štirih gospodov.To ime so podelili zelo različnim področjem najdemo ga od Srednje Amerike do Rusije. Možno j da je bilo vsakood teh središč v neki bolj ali manj oddaljeni dobi (28000)ciklu sedež duhove oblasti,kar je bilo verjetno emanacija prvobitne Tule. Mehiška Tula ima poreklo v Toltekih,Pravijo,da so Tolteki prišli iz Aztlana-dežele sredi vod. Mogoče celo ime Azteki,ki imajo svojo sfingo enakovredno Egipčanski izhaja iz be sede Aztlan. To pomeni,da je ime ATLANTIDa ime Tule so prinesli iz svoje domovine,ko je celina Otok izginil.v cikličnem zadnjem  vesoljnem potopu.Potrebno je ločiti Atlantidsko Tulo od hipoborejske Tule.Ta sledna predstavlja vrhovno in prvo in prvo središče za celotno sedanjoManvantaro!!!To pomeni vsa kasnejša vrhovna središča v 28000 letnih ciklih so zgolj senkundarna središča kot so sekundarni cikli.Beseda Tula v sanskrtu pomeni tehnico po kitajski tradivciji je bila tehnica izvorno Veliki medved(voz) To pomeni,da je izvorna Tula tečajna krajina-Tula je imenovana tudi kot (beli otok) čisto-duhovno avtoriteto. V Indiji je beli otok Šveta -dvipa-kako slovansko! To je prebivališče blaženih in Dežela Živih.

Da biprišli do Gore Odrešitve,k Svetišču miru. moramo prečkati morje strasti.  Zelo pravilno povedano.to ni odvisno zgolj od nas samih.
Za današnji konec: Pripravljeni moramo biti na velikanski dogodek Božanske vrste,kateremu se bližamo s pospešeno hitrostjo,ki opazovlce preseneča. Strašni oraklji oznanjajo,da so časi že napočili.!!
Jutri bom še kaj sfilozofiral! Wink
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10087 - 25.08.2011 at 20:42:07
 
A že koga mika,da bi ustanovil  tempelj vrhovnega duhovnega središča Agharte v Sloveniji-? Ali pa kakšen red Yahia Mendayyeh-Janezovih učencev? Da se slučajano komu ne frcla  v glavi kaj v tej smeri!! Vedite vloga Pontifeksa se ne da kupiti- niti naučiti!! Govorim v dobro takšnih  vročih glav! Cheesy
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10088 - 25.08.2011 at 20:53:00
 
Alojz in Sandib wrote on 25.08.2011 at 20:42:07:
A že koga mika,da bi ustanovil  tempelj vrhovnega duhovnega središča Agharte v Sloveniji-? Ali pa kakšen red Yahia Mendayyeh-Janezovih učencev? Da se slučajano komu ne frcla  v glavi kaj v tej smeri!! Vedite vloga Pontifeksa se ne da kupiti- niti naučiti!! Govorim v dobro takšnih  vročih glav! Cheesy


Mislim resno !
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Eva
5
p
*****
Offline


Posts: 2679
Kranj
Gender: female
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10089 - 25.08.2011 at 21:24:34
 
Alojz in Sandib wrote on 25.08.2011 at 20:53:00:
Alojz in Sandib wrote on 25.08.2011 at 20:42:07:
A že koga mika,da bi ustanovil  tempelj vrhovnega duhovnega središča Agharte v Sloveniji-? Ali pa kakšen red Yahia Mendayyeh-Janezovih učencev? Da se slučajano komu ne frcla  v glavi kaj v tej smeri!! Vedite vloga Pontifeksa se ne da kupiti- niti naučiti!! Govorim v dobro takšnih  vročih glav! Cheesy


Mislim resno !


pa sej je soparno vreme.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10090 - 25.08.2011 at 21:35:58
 
Eva wrote on 25.08.2011 at 21:24:34:
Alojz in Sandib wrote on 25.08.2011 at 20:53:00:
Alojz in Sandib wrote on 25.08.2011 at 20:42:07:
A že koga mika,da bi ustanovil  tempelj vrhovnega duhovnega središča Agharte v Sloveniji-? Ali pa kakšen red Yahia Mendayyeh-Janezovih učencev? Da se slučajano komu ne frcla  v glavi kaj v tej smeri!! Vedite vloga Pontifeksa se ne da kupiti- niti naučiti!! Govorim v dobro takšnih  vročih glav! Cheesy


Mislim resno !


pa sej je soparno vreme.


Imaš prav.Soparno pa je! Si prepričana,da razumeš ljudi? Moje opzorilo ne gre forumašem.Gostov je cel kup zadaj,ki redno berejo tole moje filozofiranje Eva. Pa niso toliko fer,da bi se prijavili in pokazali. 7oo jih je bralo od včeraj do danes. Forumašev je bilo pa pet tule danes.Me razumeš občinstvo je dober,če ga poznaš,ker potem več komu kaj sporočaš. Jaz vem kako se tem zadevam streže-žal! V Sloveniji ni ničavtentičnega,vse se prekopira in potem dobimo  Novodobne sanjače,ki razkladajo bedarije po Sloveniji!! Sad
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10091 - 26.08.2011 at 10:32:48
 
Naziv Kralja sveta se nananaša na duhovni pricip,ki so ga poznale vse tradicionalne civilizacije.

To je kozmična inteligenca,ki odseva čisto 'duhovno Luč' in formulira zakon (Dharma),ki je lasten razmeram našega sveta in našega cikla  eksistence ter je obenem-arhetip človeka,če ga definiramo kot misleče bitje (Premysl)v sanskrtu, manava.

Ta pricip se manifestira preko določenega ''duhovnega središča'' in ''določene organizacije',ki ohranja tradicijo izgubljenih znanj..

TO je večni iz '''sebe  rojeni''LOgos,kakor tudi zakonodajalec.
Pomembne so simbolične prostorske upodobitve-manifestacije tega principa.
Središče ima funkcijo ''tečaja' to je negibne osi,okoli katere se vse giblje.Os prikazujejo različni siomboli:gora ,otok,betil itd.

Kralj Matjaž .Mit o Kralju Matjažu je eden redkih prestankov Tradicije,ki jih slovensko ljudstvo ohranja.
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10092 - 26.08.2011 at 10:53:38
 
KRALJ MATJAŽ:

Kralj Matjaž spi v votlini na prestolu,je torej figura,ki obstaja in ne obstaja.Prestol lebdi v prostoru in rečemo lahko ,da je prostor te votline realen , prestol pa predstvlja kozmično nesprejemljivost,izmenljive figure na njem pa vladarje dob(ciklov),
V osnovnem modelu tradicije je Kralj Matjaž starec z brado.Brada mora biti ustrezno ovita okoli mize.Kralj na prestolu je predstavnik univerzalnega vladarja,'je njegova podoba!
Princip,ki v njem spi ,je princip,ki se je umaknil,da bi vnovič vzpostavil vesoljni red na Zemlji. Tradicija se ne umakne,pač pa se samodejno sesuje,ker se  umakne njen nosilec.
Naloga iniciata je v vsakem trenutku enaka:gre za preskok iz ciklov,to je preseganje prostorsko-časovne ujetosti. Na svoji iniciatični poti mora iniciat uporabiti vizijo (dušo),ki omogoa preseganje tega sveta.Eden glavnih namenov ohrnjanja svete tradicije izgubljenih znanj je omogočiti posamezniku pobeg iz tega sveta.
Najvišja tradicionalna kasta (denimo brahmani v Indiji)čuva tradicijo ,ker jo potrebuje,ko pa se središče oblasti      (vedenja) premakne na druge kaste,torej navzdol,se tako pojmovanje tradicije v celoti spusti med ljudi,ki sicer ''ne čutijo''
nobene potrebe po izhodu iz tega sveta. Tole še kako drži!!
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10093 - 26.08.2011 at 11:33:20
 
KO se bo Kralj vrnil na ta svet bo opazen samo njegov prihod.
Trenutek njegovega prihoda je trenutek konca tega sveta.

V legendi o Kralu Matjažu je izrecno poudarjeno,da bo zatem ponovno nastopila 'zlata doba' To je povezano z antičnim pojmovanjem o štirih dobah (ciklih)V kršanstvu (štirje apokaliptični jezdeci)njihovem koncu in nastopu novega cikla!!!! 4x 7000=28000.

Ta prenos iz enega v drugi cikel je lahko '''problematičen''zastavlja se vprašanje,ali se sploh  (in kako) prenese iz starega cikla v novega?  V dveh vzpenjajočih ciklih o-14ooo let se znanje nadgrajuje v dokončno spoznanje.

Poruši se stare zmote in na civilizacijskem vrhu  se ponovno izpostavi vidno manifestirano središče Agarthe,kjer se tradicija vedenja -obnovi za naslednjih 28ooo let,ko bo ponovno nastopili cikel zlate dobe.

Na vrhu vala- človeštvo lahko zamenja zemeljsko opcijo življenja za vesoljno.Svobodna odločitev slehernika.

PO civilizacijskem vrhu se prične 14000 letno padanje 2x7000 let ko se trdicija vse bolj zgublja,da bi v točki nič dno= konca- začetka ponovno civilzacija začela svoj 14000 letni dvig k vrhu.

V vsakem 28000 l.civilizacijskem vrhu se vedno opravi t.i.
kozmična '''žetev'''' bodočih prostovoljno zavezanih služabnikov,varuhov in sejalcev vesoljnega življenja.

PO tem    dogodku ostali (opredeljeni za Zemljo) živijo pod naravno elementarno in življenjsko zakonitostjo še naprej.Ostane jim središče Agarthe ,ki izpručuje svoj nezemljski izvor(apaurušeja).

Torej v vesolju obstaja El-sila,ki tekoče spreminja vse obstoječe v njegovem  samoobstoju in samodelovanju.

Obstaja zakonitost,katere spoznanje bo spremenilo ta svet,ne bo ga pa uničilo,bo ga pa nadgradilo v sedanjem vzpenjajočem 14000L. ciklu,v spuščajočem 14000L. ga degradira.

Pri Kralju Matjažu je omenjeno,da bo njegovo vrnitev oznanil mlačen veter,ki bo ljudem prinesel dobre misli.

To je nov veter,ki mora priti,nove misli pa pomenijo tudi nove ljudi-spremenjene- boljše.

Uživajte! In ne strašite ljudi s katastrofami!! Smiley
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10094 - 26.08.2011 at 12:01:13
 
IZ vsega napisanega v teh treh dneh sledi;;;
Da imajo razne oblike (teološke) tradicije SKUPNO JEDRO ,skupno počelo,ali prisotnost tistega višjega in starejšega. Vse to govori o metafizični NADZGODOVINSKI vlogi tradicije t,j, obstaja neka ARHETIPSKA višja resničnost,ki jo teologija,simbol ali mit na en,ali drug način predstavljata.

NADZGODOVINSKA arhetipska duhvna dimenzija se lahko UTELESI v določeni osebnosti,tako,da se zgodovina in nadzgodovina (izvencikličnst)prepletata.

Torej je od samega fizičnega kralja dejansko odvisno,do katere mere se spoji z arhetipskim likom kraljevskosti.Potemtakem so tekom tisočletij(ciklov)določene osebe lahko odigrale vlogo Kralja Matjaža!!!!
Kralj Matjaž je kralj ,vladar nekega cikla,ki izove gospodarja sveta(vesoljno samobitnost).

POdoben zrcalen motiv najdemo v mitu o ozgonu iz raja,ali pa o mitu o ''PROMETEJU''',kot tudi v tistem v Luciferju 'prinašalcu luči'.

Spet z najvišjega metafizičnega zornega kota lahko rečemo,da je božanski element v človeku zakrit (duša).

KRALJ KOT NOSILEC SAMEGA CIKLA- SAMEGA SEBE USTVARI V SAMEM CIKLU!!!

Da bi obstajal mora doživeti svoj padec in vzpon. Zato dragi moji razmislite! Smiley
                                                T0
             Xmept*= INmept* - EM AO - Rimept* = Xmept*
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 671 672 673 674 675 ... 764