M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Vem, da je slepemu težko razumeti lepoto mavričnih barv, če mu jih kdo opisuje in je čisto normalno, da si ne more niti približno predstavljati kakšna je veličina tega pojava.
Ja, samo ti govoriš o duhovni temi, katero pa skušaš prekriti s svojimi sposojenimi besedami - ti Biblijo zlorabljaš za svojo lastno psihološko varnost, ti bizgec ti.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Jaz nisem rekel, da ima kamen isto dušo kot človek,
Vem, jaz sem to rekel, ti tega tako ali tako nočeš videti in še kar naprej napihuješ svoj ego z raznimi sposojenimi razlagami.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: ampak da se že iz kamna zečne sestavljati in rojevati človeška duša. Tukaj jaz ne vidim nikakeršen obstoj ne-duše, ki govoriš o njej, ta ne-duša in nadaljna rezlaga je zrastla v tvoji glavi in jo nikar ne pripisuj meni, kopronu in še katerim.
Bizgec, ta ne-duša je ravno ideja, da v kamnu ni duše, v tebi pa je. To je tvoj duhovni 'elitizem', ki le skupaj drži tvoj psihološki milni mehurček in zaradi katerega ti sploh nimaš poguma, da bi videl resničnost tako kot je, ampak jo raje razlagaš tako kot tebi trenutno paše.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Še enkrat bom povedal na kratko; Glej,
Kar izražaj in napihuj svoj duhovni elitizem s takimi 'elitnimi' izrazi kot to: glej, poslušaj ti, še enkrat bom razložil.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: ravno tako je zdaj v tem času s posvetnimi ljudmi. Duhovno so mrtvi in razen živalskega naravnega življenja nimajo življenja v sebi.
Pismo, kakšen duhovni elitist si ti! Potem si samo ti živ in nihče drug?! Samo v tebi obstaja božanska energija, v drugih pa ne. No, 'pa poslušaj sedaj, ti bizgec': tako naravo razumevanja stvari ti sedaj podarja tvoja senca, ne pa Bog, da si ne boš slučajno česa domišljal. Skozi tvoje oči sedaj gleda senca, ki tudi vidi senco povsod v svetu. Zato pa tudi si tako zelo obseden s Satanom, saj Satan skozi tvoje oči komentira resničnosti, ki jo vidiš.
Pa čimprej odrasti, ali pa ne, če pač ne želiš, svojo senco pa lahko mirne vesti obdržiš zase.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Njihove duše so zgolj meso in njihov duh je kot mrtev
Skozi tebe sedaj govori senca. Vse v tvojem življenju je senčno, ti sam pa si domišljaš, da s tem, ko zlorabljaš ime Bog in Jezus prideš bližje Bogu in Jezusu. Senca ti pleska pogled na življenje. Pa kaj ti misliš, da nekaj je Bog, nekaj drugega pa ne? Če je kdo slep, si edini slepec ti, pa naj ti slepota tekne, in upam da se boš lastne sence, ki jo sedaj projiciraš na svet nekoč tudi naveličal.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: in je enak duhovom, ki počivajo v kamnih in z svojo prisiljeno vzstrajnostjo povezujejo sicer rahlo materijo, da potem iz nje nastanejo kamni vseh vrst in oblik; mehkejši in trši,nekateri prozorni, nekateri neprozorni in različnih barv, odvisno od konstitucije duha, ki je v njih ujet.
Pa kdo ti je to povedal? Kdo ti je dal to izredno sodbo o stvareh?
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Tako mi govori Božji duh.
Če bi res videl kdo ti vse to govori, bi se od žalosti sesedel.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Kopronov Bog je tudi tvoj Bog, samo razlika med tabo in kopronom ter njemu podobnim je v tem, da ti še ne poznaš pravega Boga in si še duhovno mrtev in če Ga ne boš spoznal, se bo s tvojo dušo enako zgodilo, kot sem povedal v prejšnjem odstavku.
Ko sva si s kopronom dopisovala, nisem nikoli rekel, da je duhovno mrtev, ker to pač ne obstaja, ti presneti tepec ti. Spet se greš duhovni elitizem: mi vemo, vi drugi pa ne. Vso srečo, ti kozmični tragični junak.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: Kar se pa tiče kopronove vere vase in zaupanja v Boga, ki ga še ti ne poznaš, pa zopet sodiš, kot slepec o lepoti mavričnih barv.
Oh, kopron že ve, kdo tukaj daje prave 'peklenske' sodbe in tudi ve, da sem želel samo reči, da v tej smeri kot je že razmišljal bi lahko še bolj, ker je vsaj sposoben sebe videti še v kakšni drugi luči in bi lahko bolj zaupal božji vsemogočnosti, na pa tako kot ti, ki se še lastne sence bojiš in potem rovariš po takih in podobnih forumih. Lahko samo rečem, da te je obsedel nek elitistični verski fanatizem, in te močno drži za vrat.
M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31: No pa lep pozdrav, in ne bojte se telesne smrti, ampak duhovne.
Hihi, očitno je tebe strah obeh, če ne ne bi tega tako izrecno poudarjal.
p.s. Za tako razumevanje sveta kot si ga podal na tem forumu, si lahko predstavljam, da si duhovnost razlagaš kot mesojedstvo - imam prav? Kaj se vsak dan bašeš z mesom potem pa od slabosti bruhaš po takšnih in drugačnih forumih?