Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 8
(Read 37448 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: smrtne glave
Reply #45 - 13.12.2007 at 16:56:44

No pa bom kar zdaj odgovoril na vprašanja Nahate
Glej, jaz nisem nikoli rekel, da duša ni del Boga, kako pa ne bi bila, če je pa vse od Njega, ampak če hoče duša doseči večno življenje, se mora ravnati po napotkih Boga. Dokler duša ne doseže prerojenja ali vnovičnega rojstva duha v njej in obratno, s tem duša osvoji samostojnost življenja  in postane nesmrtna in Božjemu duhu enaka. Dokler pa duša tega ne doseže, se pa venomer vrača nazaj v materijalni svet ali kot rečem jaz, v objem smrti.

Glej, Bog je duhovno bitje, zaradi kršitve in nespoštovanja duhovnega reda, ki obstaja v Bogu se je neposlušni in ne življenja samostojni del Boga začel zgoščevati in ujel se je v materijo, sodbo ali smrt (satana ali hudiča).  Del Božjega življenja, ki ni bilo samostojno je zapadlo v smrt in ta del se mora nekako vrniti nazaj k Bogu, ampak z zmožnostjo življenske samostojnosti, da lahko ohrani to življenje vso večnost in mu smrt in sodba ne moreta blizu.

No in tukaj pri prehodu življenja nazaj k Življenju ali Bogu ima človeška duša največjo odgovornost pri doseganju samostojnosti življenja, ki jo je tudi prevzela nase, in je na podlagi obljube in prevzema odgovornosti za doseganje večnega življenja, dobila dovoljenje za bivanje v človeškem telesu. Duši je izbrisan spomin na dogodke pred utelešenjem in ji je podeljena svobodna volja ter si potem uredi materijalno telo, ki pa je zelo podvrženo uživaštvu. Takšna duša pa je še tudi zelo vezana na materijalno in tudi hitro podleže užitkom, ki jih ponuja materijalni svet. Potem materijalno telo z lahkoto ukazuje duši kaj naj počne in kako se bosta lahko skupaj vdajala uživaštvu. Takšno uživaštvo pa pokvarljivo dušo kaj hitro potegne nazaj v materijo in s tem zopet zapade v sodbo, smrt in trdo materijo.

No in takšna pokvarljiva duša je zavrgla vso odgovornost, ki si jo je zadala preden je vstopila v meso in preteklo bo veliko časa preden bo zopet zmožna sprejeti tako veliko odgovornost, kot je samostojnost življenja. Vse zelo pokvarljive in tudi samomorilske duše so prekršile zelo pomemben zakon življenja. Ker pa so že nekoč pred utelešenjem obljubile drugače, je tudi njihova sodba večja in so vržene globoko v smrt.

Duša ki pa ravna dokaj odgovorno in je pripravljena sprejeti in delati po navodilih Boga, pa doseže večno življenje ali samostojnost življenja. To je lahko že tukaj na Zemlji ali pa večina potem onkraj.
No in tako je človeška duša izpolnila svoje edino poslanstvo, ki ga ima, doseči večno življenje ali vrniti Življenju življenje.

No pa lep pozdrav in ne pozabimo na odgovornost, ki smo si jo nekoč zadali.

Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #46 - 14.12.2007 at 01:35:28

M.L. wrote on 13.12.2007 at 16:56:44:
No pa bom kar zdaj odgovoril na vprašanja Nahate
Glej, jaz nisem nikoli rekel, da duša ni del Boga, kako pa ne bi bila, če je pa vse od Njega, ampak če hoče duša doseči večno življenje, se mora ravnati po napotkih Boga. Dokler duša ne doseže prerojenja ali vnovičnega rojstva duha v njej in obratno, s tem duša osvoji samostojnost življenja  in postane nesmrtna in Božjemu duhu enaka. Dokler pa duša tega ne doseže, se pa venomer vrača nazaj v materijalni svet ali kot rečem jaz, v objem smrti.

Glej, Bog je duhovno bitje, zaradi kršitve in nespoštovanja duhovnega reda, ki obstaja v Bogu se je neposlušni in ne življenja samostojni del Boga začel zgoščevati in ujel se je v materijo, sodbo ali smrt (satana ali hudiča).  Del Božjega življenja, ki ni bilo samostojno je zapadlo v smrt in ta del se mora nekako vrniti nazaj k Bogu, ampak z zmožnostjo življenske samostojnosti, da lahko ohrani to življenje vso večnost in mu smrt in sodba ne moreta blizu.

No in tukaj pri prehodu življenja nazaj k Življenju ali Bogu ima človeška duša največjo odgovornost pri doseganju samostojnosti življenja, ki jo je tudi prevzela nase, in je na podlagi obljube in prevzema odgovornosti za doseganje večnega življenja, dobila dovoljenje za bivanje v človeškem telesu. Duši je izbrisan spomin na dogodke pred utelešenjem in ji je podeljena svobodna volja ter si potem uredi materijalno telo, ki pa je zelo podvrženo uživaštvu. Takšna duša pa je še tudi zelo vezana na materijalno in tudi hitro podleže užitkom, ki jih ponuja materijalni svet. Potem materijalno telo z lahkoto ukazuje duši kaj naj počne in kako se bosta lahko skupaj vdajala uživaštvu. Takšno uživaštvo pa pokvarljivo dušo kaj hitro potegne nazaj v materijo in s tem zopet zapade v sodbo, smrt in trdo materijo.

No in takšna pokvarljiva duša je zavrgla vso odgovornost, ki si jo je zadala preden je vstopila v meso in preteklo bo veliko časa preden bo zopet zmožna sprejeti tako veliko odgovornost, kot je samostojnost življenja. Vse zelo pokvarljive in tudi samomorilske duše so prekršile zelo pomemben zakon življenja. Ker pa so že nekoč pred utelešenjem obljubile drugače, je tudi njihova sodba večja in so vržene globoko v smrt.

Duša ki pa ravna dokaj odgovorno in je pripravljena sprejeti in delati po navodilih Boga, pa doseže večno življenje ali samostojnost življenja. To je lahko že tukaj na Zemlji ali pa večina potem onkraj.
No in tako je človeška duša izpolnila svoje edino poslanstvo, ki ga ima, doseči večno življenje ali vrniti Življenju življenje.

No pa lep pozdrav in ne pozabimo na odgovornost, ki smo si jo nekoč zadali.

Pozdrav M.L.

Najprej hvala za tvoj odgovor  Smiley

Se strinjam s tabo, da vse izhaja iz Boga  Smiley in tudi vse  živi, vsak atom, smrt obstaja samo v naših glavah, duša je že večna in tudi ne umre, ne v duhovnem in ne v materialnem svetu.  Lahko se vedno znova rojeva ali miruje dolgo časa,   temu bi še najlažje rekli kot spanec, mirovanje, a ne more umreti.

Pokvarljiva, samomorilska, človeška  pogojena duša ne obstaja, vse v tem svetu se dogaja z razlogom in materialni svet ni nekaj ločenega od Boga.  Tudi Bog ni omejen in del njega ne zapada v smrt in podobno.

Čaščenje Boga skozi razne zapovedi in napotke je neka stopnja ko poizkušaš priti Bogu bližje, a ko greš naprej od tega spoznaš da je iskrena ljubezen do Boga in vseh živih bitij bolj pomembna.   Smiley

Kar ne pomeni, da se ne držiš nobenih pravil, lahko se jih, ampak iz ljubezni, ne pa zaradi strahu pred Božjo kaznijo, izgubo odgovornosti, strahu pred padcem ali želji po večnem življenju tukaj ali  v duhovnem svetu.  

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #47 - 14.12.2007 at 09:13:19

Božji strah ali bojte se Boga, je navadna človeška nevednost, ki narobe razlaga Božjo ljubezen, potrpežljivost in usmiljenje. Bog ne kaznuje, ampak mi ljudje se sami kaznujemo, ko kršimo pravila večnega univerzalnega reda. Bog je zelo ljubeč in usmiljen, zato v vsej svoji neskončni ljubezni ne more nikogar kaznovati, ker je kaznovanje proti Njegovem redu, ampak je Njegova ljubezen neskončno polna odpuščanja.

Kar se tiče Božjega čaščenja je pa takole, čaščenje Boga z ustnicami je Bogu nevšečno, ampak le resnično živa dejavnost v nas samih, se pravi, da smo resnično dejavni in delamo po Negovih zapovedih, le to pri Njemu šteje. Govoriti in častiti ni dovolj, treba je delati tako kot pravi Bog, le to je edino pravo čaščenje Boga in le takšna dejavna živa vera je bogu všečna, ne pa mrtvo govoričenje z usti in malikovanje raznih lesenih in kamnitih kipov.

Draga Nahate, glej, duše se rojevajo v vsem materijalnem svetu, se pravi v vsem neskončnem trdem vesolju in seveda tudi na naši Zemlji. Duš je veliko vrst, od nižje razvitih do najvišje razvitih. Najenostavneša oblika duše se začne in izhaja iz mineralnega sveta, se pravi, ko se rudnine in razni zemeljski materijali po nam znani poti razkrajajo in v njih popuščajo trdne vezi, se s tem ujeti duhovi osvobajajo svoje sodbe. No in tukaj že imamo nekakšno praobliko duše, ki se je začela podajati proti večnemu življenju. Seveda pa takšna duša se še ne zaveda svojega obstoja in tukaj še ne moremo govoriti o kakšnem zavedanju ali osebnosti duše.

Potem večino takšnih duš preide nazaj od koder so prišle, le manjši del pa se dvigne višje v svojem razvoju in jih vsrka rastlinski svet. Še vedno nezavedno se v rastlinskem svetu združujejo z sebi enakimi oblikami duš.
No takšen skupek nižje razvitih duš se skozi rastlinski svet že razvije v večjo in bolj trdno obliko ene duše, ki pa se še vedno nezaveda svojega obstoja, ampak je še naprej vodena po nezmotljive univerzalnem Božjem redu.

Potem zopet veliko takšnih duš propade ali drugače rečeno, se razkroji in vrne nazaj v prvotno stanje, ampak nekaj se jih pa dvigne zopet višje in preidejo v živalski svet. Tukaj se zopet sebi enake duše združujejo, kot v prejšnjih primerih, in tvorijo že višje razvito dušo, ki je zmožna že popolnejšega življenskega zavedanja.
Čeprav takšna duša še ne prepozna sama sebe in je še vedno vodena po redu, ki sem ga prej omenil, pa je takšna duša že zmožna tvorit višje življenske oblike.

No in tako naprej skozi živalski svet, se oblikuje človeška duša, ki pa se že zaveda svojega obstoja, ampak je še zelo vezana na meterijo iz katere je izšla. Takšne že oblikovane človeške duše se z vsem svojem zavedanjem (ker že imajo svobodno voljo) težko odločajo za utelešanje v človeško meso, ker so se komaj osvobodile materije jim od začetka meso ali materija grozno smrdi. Ampak, ko v tem duhovnem svetu dozorijo in se navolijo takšnega brez plodnega življenja, jih pritegne, nekakšna njihova ljubezen, po napredovanju in spoznaju Najvišjega. Tako se že voljne človeške duše začnejo utelešati in prehajati v meso na preizkušnjo svobodne volje, ki pa mora nujno potekati v mesu ali materijalnem svetu.

Zdaj lahko uvidiš kako dolga je pot da pripelje do ene duše, ki se zaveda svojega obstoja in kako je še le dolga pot duše potem, ko stopi na preizkušnjo svobodne volje, da pride do svojega cilja. Koliko duš propade na tej poti in se znova vrnejo na sam začetek pri tem pa izgubijo svojo edinstveno identiteto in te njihove osebnosti ali zavedanja svojega obstoja nikoli več ni, ampak se začne porajati povsem nova duša z povsem novo identiteto in osebnostjo.

Vidiš temu jaz rečem smrt duše v duhovnem pomenu, saj tukaj o materijalni smrti ne moremo govoriti.
Smrt duše pomeni propad osebnosti, ki se je razvila po vseh stopnjah dušnega razvoja, in nikoli več ne bo takšne identitete duše, ampak povsem drugačna. Vidiš, zato ne smemo samomoriti ali z neštetimi sprevrženostmi uničiti dušo, ker je pač edinstvena.

No pa lepo pozdravljeni in delajmo dobra dela, ne pa da samo govorimo o njih.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #48 - 14.12.2007 at 12:15:31

UUUUuuuuuh, ja, ja, ja, sedaj mi je kristalno jasno, zakaj nisem imel včeraj časa, da bi to razložil  Cool Cheesy. Hvala Bogu, da mi je "odvzel", odrekel ta čas  Kiss Exclaim Shocked Exclaim
Zakaj ? Zato, ker sem sprevidel, da jaz nikakor nebi to tako dobro razložil sestri Nahati, kot si to podal ti , dragi brat U.+M.L.   Cool Kiss Cool
In, sploh ne vem, ali je 1., ali 2.  razlaga boljša Roll Eyes. Ena je boljša kot druga  Cool.
Ja, sploh nimam kaj dodati  Lips Sealed
Tudi meni si precej odprl oči, naredil red  Roll Eyes ker imam tudi jaz te podatke še precej "nepospravljene"  Tongue
Ja, morda bi dodal še to, kot zaključek ; duša dejansko ne more nikoli umreti, ker se energije ( v kakršnikoli obliki, tudi duševne ) pač NIKOLI ne da uničiti , usmrtiti .
Vendar pa je tu govor o "drugačnih " oblikah smrti, in sicer takšnih, kot je razložil M.L.  Exclaim Huh Exclaim

+ Hvala Bogu, za te Info  Kiss Cool Kiss + tudi tebi , M.L. , da te nam je dal Bog semkaj, na ta forum, ker ; take rabimo  Cool

Ja, kot si zaključil ti, tudi jaz potrjujem ;  gremo na delo , za dokazovanje + pridobivanje + udejanjanje medsebojne ljubezni , med brati + sestrami ( bližnjimi ), da ne bo vseskupaj samo prazno besedičenje , brez dokaznega gradiva  Roll Eyes

pa dober, dejaven sončen dan, želim vsemskupaj  Roll Eyes

Boštyx + Spiritual Friends # Wink Cool
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #49 - 15.12.2007 at 12:26:19

M.L. wrote on 14.12.2007 at 09:13:19:
Božji strah ali bojte se Boga, je navadna človeška nevednost, ki narobe razlaga Božjo ljubezen, potrpežljivost in usmiljenje. Bog ne kaznuje, ampak mi ljudje se sami kaznujemo, ko kršimo pravila večnega univerzalnega reda. Bog je zelo ljubeč in usmiljen, zato v vsej svoji neskončni ljubezni ne more nikogar kaznovati, ker je kaznovanje proti Njegovem redu, ampak je Njegova ljubezen neskončno polna odpuščanja.

Njegova kazen je le zato da se zbudimo, kazen je v resnici šok, ko se zbujamo iz svojih iluzij, ki smo si jih ustvarili.

Kar se tiče Božjega čaščenja je pa takole, čaščenje Boga z ustnicami je Bogu nevšečno, ampak le resnično živa dejavnost v nas samih, se pravi, da smo resnično dejavni in delamo po Negovih zapovedih, le to pri Njemu šteje. Govoriti in častiti ni dovolj, treba je delati tako kot pravi Bog, le to je edino pravo čaščenje Boga in le takšna dejavna živa vera je bogu všečna, ne pa mrtvo govoričenje z usti in malikovanje raznih lesenih in kamnitih kipov.

Kakšne pa naj bi bile njegove zapovedi, tako ali tako so po verah različne.  Questioning
Molitev k Bogu iz srca ni nič slabega in če vidiš Boga v sebi in povsod okoli sebe ga vidiš tudi v božanstvih, lesenih ali kamnitih.  Če molitev ali čaščenje opravlja človek ki je v sebi mrtev, je tudi molitev ali čaščenje mrtvo, če pa to dela nekdo, ki je živ in ve da je Bog v njem, potem je tudi v njegovi molitvi in  njegovem čaščenju.  

Draga Nahate, glej, duše se rojevajo v vsem materijalnem svetu, se pravi v vsem neskončnem trdem vesolju in seveda tudi na naši Zemlji. Duš je veliko vrst, od nižje razvitih do najvišje razvitih. Najenostavneša oblika duše se začne in izhaja iz mineralnega sveta, se pravi, ko se rudnine in razni zemeljski materijali po nam znani poti razkrajajo in v njih popuščajo trdne vezi, se s tem ujeti duhovi osvobajajo svoje sodbe. No in tukaj že imamo nekakšno praobliko duše, ki se je začela podajati proti večnemu življenju. Seveda pa takšna duša se še ne zaveda svojega obstoja in tukaj še ne moremo govoriti o kakšnem zavedanju ali osebnosti duše.
Potem večino takšnih duš preide nazaj od koder so prišle, le manjši del pa se dvigne višje v svojem razvoju in jih vsrka rastlinski svet. Še vedno nezavedno se v rastlinskem svetu združujejo z sebi enakimi oblikami duš.
No takšen skupek nižje razvitih duš se skozi rastlinski svet že razvije v večjo in bolj trdno obliko ene duše, ki pa se še vedno nezaveda svojega obstoja, ampak je še naprej vodena po nezmotljive univerzalnem Božjem redu.

Ja rastlinski svet ima še kolektivno zavest, duše še niso individualne.

Potem zopet veliko takšnih duš propade ali drugače rečeno, se razkroji in vrne nazaj v prvotno stanje, ampak nekaj se jih pa dvigne zopet višje in preidejo v živalski svet. Tukaj se zopet sebi enake duše združujejo, kot v prejšnjih primerih, in tvorijo že višje razvito dušo, ki je zmožna že popolnejšega življenskega zavedanja.
Čeprav takšna duša še ne prepozna sama sebe in je še vedno vodena po redu, ki sem ga prej omenil, pa je takšna duša že zmožna tvorit višje življenske oblike.

Živali že imajo individualno dušo, a nimajo zavedanja, tako kot človek, bolj živijo po nagonih.

No in tako naprej skozi živalski svet, se oblikuje človeška duša, ki pa se že zaveda svojega obstoja, ampak je še zelo vezana na meterijo iz katere je izšla. Takšne že oblikovane človeške duše se z vsem svojem zavedanjem (ker že imajo svobodno voljo) težko odločajo za utelešanje v človeško meso, ker so se komaj osvobodile materije jim od začetka meso ali materija grozno smrdi. Ampak, ko v tem duhovnem svetu dozorijo in se navolijo takšnega brez plodnega življenja, jih pritegne, nekakšna njihova ljubezen, po napredovanju in spoznaju Najvišjega. Tako se že voljne človeške duše začnejo utelešati in prehajati v meso na preizkušnjo svobodne volje, ki pa mora nujno potekati v mesu ali materijalnem svetu
Zdaj lahko uvidiš kako dolga je pot da pripelje do ene duše, ki se zaveda svojega obstoja in kako je še le dolga pot duše potem, ko stopi na preizkušnjo svobodne volje, da pride do svojega cilja. Koliko duš propade na tej poti in se znova vrnejo na sam začetek pri tem pa izgubijo svojo edinstveno identiteto in te njihove osebnosti ali zavedanja svojega obstoja nikoli več ni, ampak se začne porajati povsem nova duša z povsem novo identiteto in osebnostjo.

Duša ne izgublja indititete, po Vedah ima v duhovnem svetu svoj izvorni položaj in tja se vrne ko se lahko bi rekli zbudi.

In kaj je zate dolgo, v večnosti  Questioning

Vidiš temu jaz rečem smrt duše v duhovnem pomenu, saj tukaj o materijalni smrti ne moremo govoriti.
Smrt duše pomeni propad osebnosti, ki se je razvila po vseh stopnjah dušnega razvoja, in nikoli več ne bo takšne identitete duše, ampak povsem drugačna. Vidiš, zato ne smemo samomoriti ali z neštetimi sprevrženostmi uničiti dušo, ker je pač edinstvena.

Duše se ne da uničiti, ravno zato je edinstvena.

No pa lepo pozdravljeni in delajmo dobra dela, ne pa da samo govorimo o njih.

Tudi dober pogovor, sploh o Bogu je dobro delo.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #50 - 15.12.2007 at 23:20:34

ja, tudi jaz sem še do pred nekaj leti isto mislil, da živali nimajo duš, ... ampak, kako sem ostrmel, ko sem sprevidel, da sem se močno uštel, ... Shocked Huh Shocked Embarrassed Cheesy Cool
In, ja, duše, kot skupka Energij, se res skorajda ne da uničiti, vendar pa , gre tu za propad dušine osebnosti, ki ne bo nikoli več ista, kar bi pomenilo, kot, da nekdanja vrsta duše ( kot je bila ), ne obstaja več , ker je uničena njena osebnost , kot ...  Lips SealedRoll Eyes.
In, tu bi morda pa že govorili o neki vrsti duhovne smrti , morda ne duševne  Roll Eyes.
... pa drugič naprej , ... Cool
+ good night Slovenia , ...  Wink Roll Eyes
Boštyx
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #51 - 16.12.2007 at 16:10:46

Boštyxz wrote on 15.12.2007 at 23:20:34:
ja, tudi jaz sem še do pred nekaj leti isto mislil, da živali nimajo duš, ... ampak, kako sem ostrmel, ko sem sprevidel, da sem se močno uštel, ... Shocked Huh Shocked Embarrassed Cheesy Cool  

Kopron, kako bi šele pogledal, ko bi spoznal, da ima tudi kamen isto dušo kot ti!

Ker to je pravzaprav zelo zanimivo: po kakšnem principu vidva, kopron in M.L., dušo 'odcepita' od dejanske resničnosti in celotne božanske energije? Mar pravita, da obstaja duša in ne-duša? Če je to res, potem smo v ogromnih težavah - če je res, da obstaja duša in ne-duša, potem je ogromno ne-duše povsod okoli vaju, kopron in M.L., in se zategadelj počutita izredno izolirana od vsega kar vaju obdaja. Morda pa temu vendarle ni tako, in je ne-duša le iluzija božanske energije, le umska projekcija, ki pa v resnici ne obstaja.  

Boštyxz wrote on 15.12.2007 at 23:20:34:
   In, ja, duše, kot skupka Energij, se res skorajda ne da uničiti, vendar pa , gre tu za propad dušine osebnosti, ki ne bo nikoli več ista, kar bi pomenilo, kot, da nekdanja vrsta duše ( kot je bila ), ne obstaja več , ker je uničena njena osebnost , kot ...  Lips SealedRoll Eyes.
In, tu bi morda pa že govorili o neki vrsti duhovne smrti , morda ne duševne  Roll Eyes.  

Kopron, malo premalo zaupanja imaš v tega svojega Boga, in posledično tudi sam vase. Sicer pa mi je že nekaj časa nazaj postalo jasno, da človek hoče samega sebe videti kot človeško bitje in tudi hoče videti 'svet' oz. resničnost tako kot sam hoče, in ne morda kot bi se mu ta resničnost dejansko razkrila, če človek ne bi nič rekel in bi ta resničnost sama prišla k njemu.

Do takrat pa seveda bo obstajala tisoč in ena sodba poslana na resničnost, ker kako drugače pa naj individualna zavest - ta kozmični mehurček preživi v oceanu neskončnosti, ki ga vsak trenutek obdaja?

lp
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #52 - 17.12.2007 at 11:03:31

Vem, da je slepemu težko razumeti lepoto mavričnih barv, če mu jih kdo opisuje in je čisto normalno, da si ne more niti približno predstavljati kakšna je veličina tega pojava.

Jaz nisem rekel, da ima kamen isto dušo kot človek, ampak da se že iz kamna zečne sestavljati in rojevati človeška duša. Tukaj jaz ne vidim nikakeršen obstoj ne-duše, ki govoriš o njej, ta ne-duša in nadaljna rezlaga je zrastla v tvoji glavi in jo nikar ne pripisuj meni, kopronu in še katerim.

Še enkrat bom povedal na kratko;
Glej, ravno tako je zdaj v tem času s posvetnimi ljudmi. Duhovno so mrtvi in razen živalskega naravnega življenja nimajo življenja v sebi. Njihove duše so zgolj meso in njihov duh je kot mrtev in je enak duhovom, ki počivajo v kamnih in z svojo prisiljeno vzstrajnostjo povezujejo sicer rahlo materijo, da potem iz nje nastanejo kamni vseh vrst in oblik; mehkejši in trši,nekateri prozorni, nekateri neprozorni in različnih barv, odvisno od konstitucije duha, ki je v njih ujet.
Tako mi govori Božji duh.

Kopronov Bog je tudi tvoj Bog, samo razlika med tabo in kopronom ter njemu podobnim je v tem, da ti še ne poznaš pravega Boga in si še duhovno mrtev in če Ga ne boš spoznal, se bo s tvojo dušo enako zgodilo, kot sem povedal v prejšnjem odstavku.

Kar se pa tiče kopronove vere vase in zaupanja v Boga, ki ga še ti ne poznaš, pa zopet sodiš, kot slepec o lepoti mavričnih barv.

No pa lep pozdrav, in ne bojte se telesne smrti, ampak duhovne.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #53 - 17.12.2007 at 17:48:20

M.L. wrote on 17.12.2007 at 11:03:31:
Vem, da je slepemu težko razumeti lepoto mavričnih barv, če mu jih kdo opisuje in je čisto normalno, da si ne more niti približno predstavljati kakšna je veličina tega pojava.

Ja, samo ti govoriš o duhovni temi, katero pa skušaš prekriti s svojimi sposojenimi besedami - ti Biblijo zlorabljaš za svojo lastno psihološko varnost, ti bizgec ti.

Jaz nisem rekel, da ima kamen isto dušo kot človek,  

Vem, jaz sem to rekel, ti tega tako ali tako nočeš videti in še kar naprej napihuješ svoj ego z raznimi sposojenimi razlagami.

ampak da se že iz kamna zečne sestavljati in rojevati človeška duša. Tukaj jaz ne vidim nikakeršen obstoj ne-duše, ki govoriš o njej, ta ne-duša in nadaljna rezlaga je zrastla v tvoji glavi in jo nikar ne pripisuj meni, kopronu in še katerim.

Bizgec, ta ne-duša je ravno ideja, da v kamnu ni duše, v tebi pa je. To je tvoj duhovni 'elitizem', ki le skupaj drži tvoj psihološki milni mehurček in zaradi katerega ti sploh nimaš poguma, da bi videl resničnost tako kot je, ampak jo raje razlagaš tako kot tebi trenutno paše.

Še enkrat bom povedal na kratko; Glej,

Kar izražaj in napihuj svoj duhovni elitizem s takimi 'elitnimi' izrazi kot to: glej, poslušaj ti, še enkrat bom razložil.  

ravno tako je zdaj v tem času s posvetnimi ljudmi. Duhovno so mrtvi in razen živalskega naravnega življenja nimajo življenja v sebi.  

Pismo, kakšen duhovni elitist si ti! Potem si samo ti živ in nihče drug?! Samo v tebi obstaja božanska energija, v drugih pa ne. No, 'pa poslušaj sedaj, ti bizgec': tako naravo razumevanja stvari ti sedaj podarja tvoja senca, ne pa Bog, da si ne boš slučajno česa domišljal. Skozi tvoje oči sedaj gleda senca, ki tudi vidi senco povsod v svetu. Zato pa tudi si tako zelo obseden s Satanom, saj Satan skozi tvoje oči komentira resničnosti, ki jo vidiš.
Pa čimprej odrasti, ali pa ne, če pač ne želiš, svojo senco pa lahko mirne vesti obdržiš zase.

Njihove duše so zgolj meso in njihov duh je kot mrtev

Skozi tebe sedaj govori senca. Vse v tvojem življenju je senčno, ti sam pa si domišljaš, da s tem, ko zlorabljaš ime Bog in Jezus prideš bližje Bogu in Jezusu. Senca ti pleska pogled na življenje. Pa kaj ti misliš, da nekaj je Bog, nekaj drugega pa ne? Če je kdo slep, si edini slepec ti, pa naj ti slepota tekne, in upam da se boš lastne sence, ki jo sedaj projiciraš na svet nekoč tudi naveličal.

in je enak duhovom, ki počivajo v kamnih in z svojo prisiljeno vzstrajnostjo povezujejo sicer rahlo materijo, da potem iz nje nastanejo kamni vseh vrst in oblik; mehkejši in trši,nekateri prozorni, nekateri neprozorni in različnih barv, odvisno od konstitucije duha, ki je v njih ujet.

Pa kdo ti je to povedal? Kdo ti je dal to izredno sodbo o stvareh?

Tako mi govori Božji duh.

Če bi res videl kdo ti vse to govori, bi se od žalosti sesedel.

Kopronov Bog je tudi tvoj Bog, samo razlika med tabo in kopronom ter njemu podobnim je v tem, da ti še ne poznaš pravega Boga in si še duhovno mrtev in če Ga ne boš spoznal, se bo s tvojo dušo enako zgodilo, kot sem povedal v prejšnjem odstavku.

Ko sva si s kopronom dopisovala, nisem nikoli rekel, da je duhovno mrtev, ker to pač ne obstaja, ti presneti tepec ti. Spet se greš duhovni elitizem: mi vemo, vi drugi pa ne. Vso srečo, ti kozmični tragični junak.  

Kar se pa tiče kopronove vere vase in zaupanja v Boga, ki ga še ti ne poznaš, pa zopet sodiš, kot slepec o lepoti mavričnih barv.  

Oh, kopron že ve, kdo tukaj daje prave 'peklenske' sodbe in tudi ve, da sem želel samo reči, da v tej smeri kot je že razmišljal bi lahko še bolj, ker je vsaj sposoben sebe videti še v kakšni drugi luči in bi lahko bolj zaupal božji vsemogočnosti, na pa tako kot ti, ki se še lastne sence bojiš in potem rovariš po takih in podobnih forumih. Lahko samo rečem, da te je obsedel nek elitistični verski fanatizem, in te močno drži za vrat.

Hihi, očitno je tebe strah obeh, če ne ne bi tega tako izrecno poudarjal.

p.s. Za tako razumevanje sveta kot si ga podal na tem forumu, si lahko predstavljam, da si duhovnost razlagaš kot mesojedstvo - imam prav? Kaj se vsak dan bašeš z mesom potem pa od slabosti bruhaš po takšnih in drugačnih forumih?
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #54 - 17.12.2007 at 20:33:59

Poet wrote on 17.12.2007 at 17:48:20:

Vezanost s telesom in poistovetenje z njim, to  povzroča strah, bolj se vežeš na telo, bolj  si prestrašen v življenju.   Exclaim

Vezanost na svoje materialno telo, v mišljenju da si to telo in ne ločiš duše od telesa povzroča vse ločevanje, Boga in  Hudiča , dobrega in slabega , duše in neduše, ko se enkrat zaveš da nisi to telo, kdo te lahko udari, kdo te lahko ubije,.    Questioning
Telo je tempelj svetišče duše in za tempej lepo skrbiš  a zato še nisi ta tempelj, si duša in duša je neumrljiva in večna.  Exclaim  Če bi bila duša umrljiva in izgubljala indititeto, potem bi bil tudi Bog umrljiv in bi izgubljal indititeto.

Vse to ločevanje, so se spomnili ljudje in s tem povzročajo strah, zmedenost in manipulacijo.  
Kako lahko na nekoga vplivaš, ki se zaveda da je edinstven, poplni del Boga, neuničljiv.  Da ima svobodnio  voljo in mu nič slabega ne more škodovati, če se je odločil za dobro.  
Da  je vse to ločevanje samo v naših glavah.

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #55 - 17.12.2007 at 20:42:16

Quote:
Telo je tempelj svetišče duše in za tempej lepo skrbiš  a zato še nisi ta tempelj, si duša in duša je neumrljiva in večna.  Exclaim  Če bi bila duša umrljiva in izgubljala indititeto, potem bi bil tudi Bog umrljiv in bi izgubljal indititeto.  

Ne samo, da je duša neumrljiva in večna, še neskončna je! Ne pa tako kot ko bi se nekateri radi postavili nad kamen in samo sebe videli kot dušo, kamen in vse materialno pa kot ne-dušo oz. nekaj kar sploh ni Bog ampak nekaj čisto tretjega.

Seveda ne Bog ne duša ne izgubljata identitete kot bi nekateri verski blazneži to radi verjeli in skozi to idejo obvladovali 'pekel' in 'nebesa', na vhodu pa pobirali vstopnino.

Quote:
Vse to ločevanje, so se spomnili ljudje in s tem povzročajo strah, zmedenost in manipulacijo.  
Kako lahko na nekoga vplivaš, ki se zaveda da je edinstven, poplni del Boga, neuničljiv.  Da ima svobodnio  voljo in mu nič slabega ne more škodovati, če se je odločil za dobro.  

Seveda je vse to le v glavi, ampak kako naj to nekdo spozna, ki je samo 'glava' in nič uvida? Potlej pa piše in deli celotno eksistenco na nevem koliko polov in podaja izredne sodbe in se sam sebi zdi nevem kako duhoven, povrhu vsega pa še verjame, da mu vse tiste šizofrene/razcepljene sodbe Bog prišepetuje v uho!

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #56 - 17.12.2007 at 21:33:57

Poet, da boš povzdignil glas in me začel blatiti, ozmerjati in poniževati ne vse načine, sem vedel že preden sem poslal prejšnji post na forum. Svetujem ti, da blatenje, poniževanje in vse ostale egoistične opazke zadržiš raje za sebe, kot pa, da z njimi označuješ vsakega, ki ni po tvojem okusu. To pa zato, ker ti bodo nekoč v veliko breme.

Pa še tole ti povem;
tisto, kar gre v meri skozi usta v telo, ne omadežuje duše in telesa, ampak telo in predvsem dušo omadežuje
tisto, kar gre v slabih besedah skozi usta iz telesa.

Pa lep pozdrav in pazimo kaj govorimo.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #57 - 17.12.2007 at 21:58:09

M.L. wrote on 17.12.2007 at 21:33:57:
Poet, da boš povzdignil glas in me začel blatiti, ozmerjati in poniževati ne vse načine, sem vedel že preden sem poslal prejšnji post na forum.  

Res? Potem si pa res paranoičen oz. tako vase zaverovan, da Bog pomagaj.

Svetujem ti, da blatenje, poniževanje in vse ostale egoistične opazke zadržiš raje za sebe, kot pa, da z njimi označuješ vsakega, ki ni po tvojem okusu. To pa zato, ker ti bodo nekoč v veliko breme.

Hm, to bolj velja zate. Blatenje in poniževanje ti vidiš v mojih postih? Ti malo kritike tako močno stopi na rep? Kaj nimaš niti malo psihološke hrbtenice ali kaj? Sploh pa, kaj ne vidiš, da vse tisto kar pišeš ti na tem forumu še najbolj škodi tebi in vsakemu, ki bi se napopal na tvoje ideje. Saj ravno ti govoriš o večnem peklu in podobnih zadevah, pa sploh ne vidiš v kakšnem peklu sam živiš in v kakšen pekel bi rad strpal vse druge.

Pa še tole ti povem;
tisto, kar gre v meri skozi usta v telo, ne omadežuje duše in telesa, ampak telo in predvsem dušo omadežuje

Z drugimi besedami, mesojedec si in to še opravičuješ in se ti ne zdi nič sporno. Saj se mi je zdelo, da kakšna prav posebej globoka duhovnost in razumevanje sveta okoli sebe ne more priti od nekoga, ki celotno stvarstvo vidi kot Satana - no pa vso srečo pri tem.

Seveda, samo to še posebej velja zate. Predvsem ti bi sam moral paziti, da skozi tebe ne bi več govorila senca/oz. Satan, ker potem živiš v lastnem peklu. Sploh pa, kako je nekdo lahko tako hitro užaljen - pa kaj si star 5 let? Ni čudno, da ne moreš živeti brez svojih sposojenih temačnih idej in mesojedstva. Pa kaj si ti domišljaš, da je to kar ti počneš sploh duhovnost ali kaj? Take temačne misle so religija in filozofija in ne vem kaj še, le z duhovnostjo nimajo nobene veze.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #58 - 17.12.2007 at 22:06:19

Poet, da boš povzdignil glas in me začel blatiti, ozmerjati in poniževati ne vse načine, sem vedel že preden sem poslal prejšnji post na forum. Svetujem ti, da blatenje, poniževanje in vse ostale egoistične opazke zadržiš raje za sebe, kot pa, da z njimi označuješ vsakega, ki ni po tvojem okusu. To pa zato, ker ti bodo nekoč v veliko breme.

Pa še tole ti povem;

Sploh pa je mogoče dobro, da na ta forumu o Duhovnosti, pridejo tudi taki, ki nimajo blage veze z duhovnostjo, ne naravo, ne življenjem, ne ničemer - ker me to samo še enkrat spomni s kakšnimi ljudmi se ni dobro preveč zapletati v t.i. 'resničnem' življenju.

Ker tam bi se samo obrnil in jo podurhal kakor hitro bi me nesle noge in se sploh ne bi več oziral - sploh si ne predstavljam kakšno strupeno energijo taki ljudje nosijo okoli sebe. Da sploh ni za zdržat zraven.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #59 - 17.12.2007 at 22:31:34

Quote:
Poet wrote on 17.12.2007 at 17:48:20:

Vezanost s telesom in poistovetenje z njim, to  povzroča strah, bolj se vežeš na telo, bolj  si prestrašen v življenju.   Exclaim

Vezanost na svoje materialno telo, v mišljenju da si to telo in ne ločiš duše od telesa povzroča vse ločevanje, Boga in  Hudiča , dobrega in slabega , duše in neduše, ko se enkrat zaveš da nisi to telo, kdo te lahko udari, kdo te lahko ubije,.    Questioning

Lep pozdrav   Smiley

Nahate, nekaj se strinjam, nekaj pa ne.

Na tistega, ki se že zaveda, da je edinstven in da je del Boga, težko kdo vpliva. Kaj pa tisti, ki se še ne zaveda svoje edinstvenosti in da je del Boga, je pa zelo ranljiv in lahko vodljiv.

Tisti, ki se po svobodni volji odloča za dobro, ve da mu slabo ne more škodovati, kaj pa tisti, ki se po svobodni volji odloča za slabo, pa ne ve, da mu bo slabo škodovalo.

Tisti, ki ima čisto dušo in duha šele takrat mu telo služi kot svetišče in tempelj, kaj pa tisti, ki ima dušo obremenjeno z vso mogočo nesnago in bolno meso, a misliš, da se najsvetejši in najčistejši Bog hoče naseliti na smetišču.

Tisti, ki ločujejo Boga in hudiča v svojem srcu vedo Kdo je kdo, kaj pa tisti, ki ločujejo dobro in slabo v svoji glavi, takšni pa še ne vedo, ampak hočejo tisto, kar jim je trenutno boljše.

Pa lep pozdrav in učinkovito pospravljanje smetišča vam želim, seveda z menoj v red.

Back to top
« Last Edit: 18.12.2007 at 11:44:52 by M.L. »  

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 8