efdita wrote on 29.09.2008 at 22:11:20:Poet, kaj sem sedaj princeska al kraljičnica?

Dete sem pa res, samosvoje in neupogljivo

No, priznam, da me res kdaj pohopsa kak temačen val, ampak taka obdobja znam kar uspešno preplavat in zato nikomur ne vsiljujem nekega svojega pogleda in mnenja na določene stvari. Če ti dojemaš Indijo kot jo, je to tvoja stvar in ti jaz ob tem ne bom nič oporekala. Tvoja izkušnja in tvoje mnenje je tvoje. Bolj me je zmotilo dejstvo, da si bil v nekaj postih nekoliko žaljiv in si ljudi označeval z
''Vaš klan se pa imenuje Klan Prostovljno Pobebljenih Bedačkov. A je zdaj v redu? '' Pa še kaj bi se našlo....
Posted by: Poet
To se mi pa ne zdi prav. Če si ti prišel do takega zaključka v zvezi s svojo izkušnjo z Indijo (kdaj in kje si pa bil?), ne pomeni, da smo vsi tvojega kova in da ne moremo imeti drugačnih izkušenj in uvidov.
Sem imela občutek da je iz tebe zavela neka jeza, razočaranje. Morda sem se pa zmotila, pa si nas, ki nas pa še vleče v Indijo, hotel kaj posvarit in nam prihranit morebitno kako razočaranje

Daj, napiši kaj več o tvoji izkušnji, da bom razumela, zakaj tako pišeš?
Samo toliko,''princ ''Poet

, pa lepo bodi.
Lp, Efdita
Hmm, tole tvoje pisanje mi je bilo pa všeč, tako iskreno je bilo.
Torej: jaz sem tudi dolgo želel iti v Indijo. Da bi tam srečal "pravega" mojstra in ko bi bil on razsvetljen, sem jaz pri sebi čutil, da sem že toliko "prečiščen", da bi se zraven razsvetlil tudi sam, tako kot plamen iz svečke na svečko. Ampak pri vseh teh indijskih gurujih in učiteljih je vedno nekaj manjkalo - nekaj bistvenega, še večja slika in tako. No, na koncu sem spoznal, da ni absolutno nihče zanikal Boga kot ločenega od nas, in to je tudi bistvo problema. Da z obiski Indije nisi sposoben 100% prevzeti odgovornosti za svoje življenje ampak vse življenje verjameš v 1.) Boga, 2.) potem v Karmo, 3.) v Usodo, in vedno so okoliščine krive za to kar se ti dogaja v življenju, in pri tem ti noben indijski guru ne bo oporekal, še več, rekli ti bodo celo da vse rezultate svojih dejanj preloži na "Očeta". No, pa me je ta nespametna želja minila, še dobro ker lahko fašeš kako hudo bolezen zam v tisti svinjariji in čist shiraš, pa še duhovno prideš osiromašen nazaj, telesno pa tako ali tako.
Tako da sem se šele z zadnjem času rešil teh pogledov, in to od takrat, ko je na forum "treščil" Alojz. Ejga, a veš kakšne pregovore sva mela midva na začetku! Tam sem ga oklevetal kukr sem bil dolg in širok, in spljuval kukr sem mel sline, a na koncu sem moral sprevidet določene stvari, ki naj ali potrdijo realnost tako kot se mi razodeva, ali pa jih v celoti zavržejo.
Hja, hihi, nič hudega če kdaj kdo koga "užali", ker veš, s tem se žali samo naš ego, ki pa je naša kozmična tema, zato je žalitev v bistvu test za tistega, ki "naj bi bil" užaljen, da se tema v njem/njej zgane in zbeza na plano. Potem pa drug drugemu potolčemo to civilizacijsko temo in na neki točki je zmanjka - hehe, potem te pa več nihče ne more užaliti, saj ti več ne daš privoljenja. Ježeš, tako je to, ja.
Lep pozdrav, Poet