Pozdravljeni!
No u redu! S svojim pisanjem ne strašim nikogar in tudi naša meditacija tudi nima nekih negativnih efektov. Nisem še slišal ali videl, da bi kdo imel zaradi tega kakšne posebne muke. Ta duhovna moč se vseeno dogaja pod nekakšnim notranjim in zunanjim "nadzorom". Torej ko bi bili dovolj pripravljeni, potem bi naj imeli močne duhovne izkušnje. No s sedanje perspektive lahko zase rečem, da se mi je življenje bolje uredilo in postal sem bolj zadovoljneši v sebi. Sedaj znam bolje uravnavati notranjo energijo in misli. Ne obsedajo me več razne negotovosti, sedaj dobro vem kaj zmorem in kam grem. Z lahkoto razumem tudi vse kar je v svetem pismu in drugih svetih spisih. Naš Učitelj velikokrat v svojih govorih navede z določenim namenom kakšen citat iz Svetega pisma ali pa iz skihovske spisa Adi Granth. S tem hoče poudariti, da je Bog določene zadeve postavil že od nekdaj in da to drži. On nas ne prosi, da se fizično umaknemo iz sveta, da bi postali ko puščavniki. Ne, pravi, živite v tem svetu, vendar popustite notranjo navezanost na ta svet, na vse glejte kot Božansko Igro v kateri ste Vi igralci. Opustiti moramo le svoj notranji svet, prenehati skrbeti za prazen nič, se jeziti na ljudi, opravljati, kritizirati, ... skratka imejmo dostojno življenje človeka, ki vsaj desetino svojega dnevnega časa posveča svojem najvišjem cilju v življenju - Spoznati samega sebe, spoznati Boga. V bistvu to. Ako ste verni in verujete v Kristusa, potem je to zelo dobra popotnica za Sveto Pot - tudi spoštovani Jezus Kristus je bil svetnik, učitelj. Preberite si še enkrat kakšen evangelij v Sv. pismu tam je zapisana podobna modrost v odnosih Kristusa z učenci kot je pri nas.
Kako bomo spoznali sebe, če se ne bomo notranje umaknili vsaj za trenutek v sebe. Ali lahko z razmišljanjem dosežemo to spoznanje, da je v nas samih sveti duh? Da ga lahko vidimo in slišimo? Sam se se prepričal da to deluje in nisem imel posebnih težav. Lahko ste le razočarani, da vam ne gre to od rok. Toda ali ste v tem primeru naredilči vse kar je treba, da bi lahko del dneva uživali v meditaciji? To je bistveno. Zelo pomembno je hrepenenje in duhovna ljubezen do Učitelja, saj se le z njegovo duhovno pomočjo lahko povzpnemo v duhovne višave. Odnos z učiteljem je povsem duhoven odnos, ni potrebno Njemu naše posvetno bogastvo. On pričakuje le da predano iščemo svojega Duha, svojo pot Domov, le takrat nam lahko pomaga kot pravi duhovni prijatelj. sam sem se v dveh srečanjih z Njim prepričal, da je On resnični Svetnik in opazil sem da izžareva notranjo svetlobo in ogromna modrost. Kaj pa govori, pa se boste morali sami prepričati. Ni vam treba biti kašen posebnež in že takooo izkušen v duhovnosti - to je bolj minus, ker smo potem bolj obremenjeni z egom.
Toliko o tem, za konec pa pesem za resnične duhovne iskalce.
Ko se boste dotaknili svojega notranjega Bitja,
boste srečali njega, ki je v vas - vašega Boga Očeta.
Kakšen strah vas lahko še navdaja?
Česa se bati, zaradi česa skrbeti?
Tih in spokojen postane človek, ki se je napotil vase.
Vsi valovi, ki jih je zburkal vaš um,
bodo izginili.
V vas je Svetloba, Svetloba ste tudi vi in
dve Svetlobi se zlijeta v eno.

Prehranski znanstveniki pravijo, da je vitamin B12 - ta nastaja nekje v debelem črevesju kot posledica presnove zaostalih beljakovinskih tvorb z bakterijami - takooo pomemben. Sam menim, da je vsa ta zgodba z vitamini le umeten konstrukt. Poglejte naslednje potrjeno dejstvo: v enem svežem jabolku je učinek vitamina C veliko večji kot da bi vzeli 1000 mg tableto vitamina C. To je zato, ker naj bi bil ta vitamin vezan na druge esencialne snovi. To ločevanje in predalčkanje z vitamini, beljakovinami, ogljikovi hidrati je enih največjih zablod v prehranski znanosti. Raje pojdi proč od tega in se v sebi začni zavedati kaj je dobra hrana za telo. Ponudi telesu za energijo in vitalnost najboljše in najugodneje kar se lahko kupi ali še bolje v bližini pridela. Zakaj se ne bi zanimala za ekološko pridelano hrano.
Sam s hrano sploh nimam težav, težave imam le tedaj ko jem premalo presne hrane. Moje telo potrebuje na dan vsaj 40÷50% presne hrane, drugače izgubljam vitalnost. Zelo malo odporen sem proti običajnim boleznim če sploh nič presne hrane ne pojem kakšen teden. Pol me začne znotraj pečti, obraz mi zagori, koša se bolj suši in v črevesju napenja. Nič presne hrane je najhitrejši način, da zboliš za prehladom.
Ups, spet sem se razpisal!

Kakorkoli, če imaš dovolj poguma (to se pri nas že v šali poudarja!) zakaj ne bi stopila do nas in začela poslušat modrost za življenje po meri Boga. Če te imajo za verno, potem s tem sploh ne bi imela težav v svoji okolici. Ni mi treba tajiti, da verujem v Boga. Verujem in hrepenim po Njem! Kakorkoli že lepo se imej naprej in še naprej uživaj v prebujajoči Naravi!

LP!
P.S.: Gape in ostali - te navedbe na razne linki in kam že - res se trudite, ampak dovolite da se pogovorimo o pomembnejšem od prehrane. Dovolite da vam govori duša in ne le razum, ki ga skrbi le zdravje. Ako najdete sebe, potem boste tudi najšli zanesljivo zdravje in teh skrbi bo konec.