stoychi wrote on 12.09.2005 at 14:10:54:Dragi Igor po tvoji stari navadi
rad namiguješ in natolcuješ,
resnice se pa izogibaš kot hudič križa.
Raje mi povej, zakaj mi stalno brišeš
odgovor na Arlenino vprašanje?
Ta odgovor je samo prepisan iz najinega maila,
točno tako, kakor si to storil ti.
Tako bolno je ko ljudje sprašujejo
kaj bi Maharaji rekel,
če bi vedel kaj kdo od njegovih učencev počne?
Nič ne bi rekel, ker to kar on uči,
ama nima nobene veze z zunanjim svetom,
ima pa veliko z doživljanjem notranjega miru vsakega učenca.
Drugače pa itak
vsak dobiva svoje resnice darila.
Mojstri pravijo,
da se nobena stvar nikomur ne dogaja slučajno,
ampak je vse posledica njegovega sejanja in žetve.
Sej laž in žel boš laž
Sej sovraštvo in žel boš sovraštvo,
Sej mir in žel boš mir,
sej resnico in žel boš resnico.
In ali ima tvoj mir kako vezo s tvojo resnico?
Ja jo ima in to prav vso.

Koliko pa si v svojem notranjem miru
pa zase lahko veš le ti.
Tako preprosto je vse to.
Torej, Stojči, kaj natolcujem in po moji stari navadi se izogibam kateri resnici?
In seveda, če imaš karkoli za povedat glede Pozitivk, imaš spodaj topic namenjem Pozitivkam.
Hvala za razumevanje.
Torej sta pri tvojem učitelju v igri dva svetova. Notranji in zunanji. V notranjem si miren, v zunanjem pa lahko počneš karkoli hočeš. Zanimivo.
Iz tega sklepam, da je deset božjih zapovedi namenjeno samo notranjemu svetu, na zunaj pa mirno lahko lažeš in ubijaš. Ampak temu ni tako.
Če je človek notranje izpolnjen, se tako potem obnaša tudi navzven.
Mene so od malega učili, naj ne lažem in naj ne kradem. Živel sem v poštenem okolju, je ki pozitivno delovalo na moj razvoj. In kot tak znam ceniti vsako stvar, ki jo kdorkoli naredi zame. Torej sem takemu človeku hvaležen. Za razliko od "nekoga", ki svojim dobrotnikom zabadaš nož v hrbet.
Seveda znam tudi povedati kakšno ostro nekomu, ki govori negativno o meni. Če pa je tisto negativno upravičeno, se pa znam nad tem tudi zamisliti in pri sebi popraviti tisto, kar počnem narobe. In se znam tudi opravičiti. Se znaš ti? Konec koncev smo vsi samo ljudje in kot taki nismo brez greha. Včasih ravnamo impulzivno in spontano in šele kasneje vidimo, da nismo ravnali prav.
Včasih tudi koga prizadenemo in če to uvidimo, je smiselno, da se za naše dejanje opravičimo.