Miki007
1

Te quiero, quienquiera y dondequiera usted es..
Vem, da je bilo že veliko rečenega na temo shizofrenija pa vendarle želim, da mi dovolite, da povem svojo zgodbo. Pred kakšnim letom sem spoznal dekle, ki je postala moja prva resna simpatija in obadva sva bila srečna. Verjela sva, da sva si usojena in da naju nič ne more ločiti. Pa vendar je prišlo vmes do tega, da mi je zaupala, da je imela izventelesne izkušnje in podobno. Seveda sem ji prisluhnil in poskušal zadeve razumet. Sam namreč teh stvari nisem nikoli doživljal niti slišal o njih in vse je bilo zame to nekaj novega. Opazil sem, da je njeno izražanje čustev postalo sila drugačno. Kar naenkrat so bili trenutki jeze, spet enkrat trenutki izkazovanja pretirane ljubezni. Spoznala je preko interneta tudi nekaj oseb, ki se ukvarjajo z biokibernetiko in tam našla svojo drugo, če ne včasih kar prvo ljubezen. Veliko si je dopisovala, preizkušala nekatere stvari, postajala včasih zelo živčna, raztresena. Ena izmed teh oseb je bila shizofrenik in z njo se je, tako kot je sama rekla ujela na področjih kar zadeve njene izkušnje izventelesnih potovanj. Sprva sem bil malce sumničav, če ne že kar prestrašen, negotov vendar je prevladalo moje zaupanje v njo. Obiskala sva tudi društvo, ki se ukvarja z okultnimi dejavnostmi vendar je bila tudi to napaka. Tam ni našla odgovora na svoja doživetja in občutke, dobila pa je diagnozo shizofrenije. Pri meni je prišlo do tega, da sem se začel zapirat pred njo ampak ne namerno in nevede, kar sem spoznal šele v času tik preden sem odkril, da je našla novo ljubezen. Želel sem se pogovorit z njo vendar je prišla njena nerazumljiva nejevolja na plan, tako da sma kar zaključila. Nisem hotel verjeti, da je sedaj shizofrena oz. "nora". Zame je bila nekaj posebnega, predvsem pa dekle katero sem zelo ljubil. Svoje tegobe je prenašala k najinemu prijatelju, kateremu se je tudi odprla in on njej zakar pa jaz nisem vedel saj sem zaupal obema. Ponovila se je ista zgodba kot pri nama ko sva začela. Sedaj je on tisti, za katerega pravi, da ji je usojen in da jo razume in da sta se našla. Ne vem... očitam si svojo krivdo, da ji nisem stal dovolj ob strani. Mislim, da je ona zgolj popotnik, ki bo zmeraj iskala sorodno dušo. Tudi sama verjame, da je njena naloga na tem svetu, da najde partnerja s katerim bo lahko srečna živela. Polega tega pravi, da vse ve, da so ji dani odgovori katere pozna le malokdo. Ni mi zaupala te odgovore, vem pa, da ni (s)poznala kaj je spoštovanje saj sem imel včasih občutek , da sem njen koš za smeti v katerega mora vreči vse kar ima slabega v sebi. Opisala mi je tudi izkušnjo, da je ustavila čas, in obtičala v njem. Se opravičujem, ker sem malce bolj dolgovezno spisal tole, ampak upam, da ste dobili eno okvirno sliko, izsek iz mojega obdobja. Kar želim je, da mi nekdo pove, če je že imel izkušnje biti partner z nekom, ki živi s tem bremenom. Dobrodošla je tudi vsaka misel, bilokaj.
Lep dan vsem in lep pozdrav.
|