Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 23 24 25 26 27 28
(Read 123007 times)
Andres
5

Re: Intelektualizacija v zvezi z drogami na tem fo
Reply #360 - 25.03.2005 at 22:22:22

Mateja B. wrote on 25.03.2005 at 19:55:44:
To v konkretnem primeru pomeni: edino pomembno je to, da se jasno ve:
Prav bi torej bilo, da lahko tisti, ki hočemo kdaj uporabiti travo, to dobimo in posedujemo, ne da bi bili kriminalci. To je vse. Konec koncev je to naša pravica (ki v ničemer ne nasprotuje našim dolžnostim in pravicam drugih) in naša svobodna izbira. Vsaj to, če že nič drugega.

Privoščim vam več strpnosti, več odprtosti, več sreče. Več vsega, skozi kar rastete (pa tudi če so to – konec koncev – prepiri).

Mehr Licht!  8)
Pa še dnevi vstajenja so.  Wink

Mateja.

Travo dobite, travo sadite, travo posedujete. Tako je že desetletja. In sedaj se zbirate na nekih marših, kar je poseganje na moj poligon.  Sem namreč oče dveh otrok.  Podobni shodi so ravno to. Kriminalno dejanje, ker takrat se ne fiksate več za zaprtimi vrati, ampak fiksarstvo celo želite javno izsiliti, čemur so priče celo tisti, ki za sebe ne odgovarjajo. Res žalostno koliko sivih je med fiksarji. To še palčki vedo.  Angry
Nimaš nič slabe vesti, ko tako o ljubezni pišeš????

Andres
Back to top

IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #361 - 26.03.2005 at 00:16:54

A vidva to čist resno izpeljujeta iz zgoraj napisanega?  Grin  Grin  Grin

Hudooo. Ne, res se ne razumemo.
Pa tnx za dozo smeha. Grin

Aja, ne, nisem tršica.
Back to top

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #362 - 26.03.2005 at 19:14:48

Danes sem se pregrešil - punco sem zmasiral z oljem iz izvlečkov kanabisa in zraven užival v estetskih lepotah s konopljinim vonjem prežetega svetlikajočega se telesa - bilo je prav omamno, kot mamilo. Prosim, sprejmite me, imejte me radi, he, he...  Grin Navajam se na konopljo, sem že postal pravi odvisnik....
Back to top

IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #363 - 26.03.2005 at 19:47:15

Grin
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #364 - 27.03.2005 at 20:39:32

sinjeoka wrote on 25.03.2005 at 12:22:28:
Rezime te zgodbe na sodišču, ko je bil pijanec tožen na odškodnino za tesne bolečine, probleme pri zdravljenju, zamujeni 2 leti na šoli ... je bil, da je tip revež iz disfunkcionalne družine, ki mu je edina uteha v lajfu alkohol ... zato seveda ne more biti odgovoren za svoj lajf ...

potem je fotra in mene pri 3 letih zbil na morju en Švicar ... jaz sem jo fajn odnesla, fotra so pa šivali, pa s počeno golenico ... in je reci in piši dobil zaradi neprevidne vožnje (pazi ti to ... tip ni bil pijan) tok keša, da bi lahko v bivši jugovini kupil dve bajti v sredi ljubljane ...

jest še nisem slišal za pravni sistem, ki bil sposoben pripravit nekoga, ki nima za za šnops do konca meseca (ali pa dneva), da plača za dve bajti odškodnine (namesto da še bolj zaplava).  Undecided

(jest upam, da je prvi dobil vsaj kaj aresta v kazenskem postopku).
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #365 - 27.03.2005 at 20:42:32

Andres wrote on 25.03.2005 at 22:22:22:
Sem namreč oče dveh otrok.  Podobni shodi so ravno to. Kriminalno dejanje, ker takrat se ne fiksate več za zaprtimi vrati, ampak fiksarstvo celo želite javno izsiliti, čemur so priče celo tisti, ki za sebe ne odgovarjajo.

Kaj pa se bo tako groznega zgodilo s tvojimi otroki, ko bodo ugledali te zakajence (ali pa kje drugje pijance)? Bodo pohujšani?

bp
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #366 - 28.03.2005 at 10:59:21

Quote:
jest še nisem slišal za pravni sistem, ki bil sposoben pripravit nekoga, ki nima za za šnops do konca meseca (ali pa dneva), da plača za dve bajti odškodnine (namesto da še bolj zaplava).  Undecided

(jest upam, da je prvi dobil vsaj kaj aresta v kazenskem postopku).

obstaja bistvena razlika med "obsoditi nekoga na plačilo" in dejansko denarno transakcijo
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #367 - 28.03.2005 at 11:02:10

Mateja B. wrote on 25.03.2005 at 19:55:44:
Privoščim vam več strpnosti, več odprtosti, več sreče. Več vsega, skozi kar rastete (pa tudi če so to – konec koncev – prepiri).

Mehr Licht!  8)
Pa še dnevi vstajenja so.  Wink

strpnosti zase?

javni prostor je samo eden, zato se zamislite zakaj se čutite ogrožene od trenutnega sistema ... razen seveda če kdo od akterjev Marsha dila ..

kje bi bil pa okrnjen vaš interes zapuhavanja, če se posatvi en ban do 18 let?

baje ste že vsi več kot to ...
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #368 - 28.03.2005 at 11:06:23

gape wrote on 25.03.2005 at 18:10:16:
mogoče je pa to lastnost časa ...

seveda je alstnost časa, na isti predpostavki gradi tudi potrošniška industrija ... največ bedastih reklam je med recimo POP tevejevskij Ringa raja - otrokom je treba oprati možgane zgodaj ....

glede na to, da je v savbi NLB zaposlenih nekaj 1000 oseb, me zanima zakaj nobenega dilerja ni mogoče srečat tam ... masa ljudi ... potencialni kupci ...
pred šolo (Šubičko) pa jih v glavnem odmoru enostavno ni več možno spregledat ...

Skqandinavci imajo recimo tudi že totalno prepoved za oglaševanje hrane in pijače med otroškimi oddajami
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #369 - 28.03.2005 at 11:23:57

Grin
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #370 - 28.03.2005 at 12:47:08

exodus wrote on 26.03.2005 at 19:14:48:
punco sem zmasiral z oljem iz izvlečkov kanabisa in zraven užival v estetskih lepotah s konopljinim vonjem prežetega svetlikajočega se telesa

če si jo zmasiral z 'extravaganja' body oil, je le to thc free, torej ne vsebuje 'psiho'substanc, ampak predvsem oljčno in mandljevo olje.

ampak masaža je cool, anyway.

al si jo s čim drugim  Grin

lp  Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #371 - 28.03.2005 at 15:05:59

sinjeoka wrote on 28.03.2005 at 11:02:10:
strpnosti zase?

javni prostor je samo eden, zato se zamislite zakaj se čutite ogrožene od trenutnega sistema ... razen seveda če kdo od akterjev Marsha dila ..

kje bi bil pa okrnjen vaš interes zapuhavanja, če se posatvi en ban do 18 let?

baje ste že vsi več kot to ...

Itak da najprej zase. To je pr men že čist po difoltu. Sej veš, tisto o pometanju pred svojim pragom ...

Ostalo se pa najbrž ne nanaša na moj post. Ker tisto o dilanju koga z Marsha ni nič v zvezi s tem, kar sem pisala (se mi pa zdi, da je to precjšnje podtikanje, če si že ravno omenila, in kaže na tvoje slabo razumevanje njihovih stališč in namenov). Tudi ogroženo se ne počutim od sistema, samo omejuje me – tako kot še marsikoga v zvezi z marsičim – in to precej bolj, kot ima pravico. Omejitev glede na leta se mi pa itak zdi nekaj čisto normalnega.

Res mi je čudno, da se tako rada orientiraš na tisto, kar nas ločuje (pa nisi edina), namesto na tisto, v čemer se strinjamo. Od tam bi lažje prišli do skupne rešitve, sprejemljive za vse. Pa kako, da to enim ni jasno? ??? Ker dobro je tisto, kar naredi največ ljudi vsaj zadovoljnih. In očitno je, da je v tem času je zadovoljnih čist premalo ljudi. (Pa nisem med njimi, ampak vem, da bi lahko bilo še veliko bolje.)
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #372 - 28.03.2005 at 19:51:06

Mateja B. wrote on 28.03.2005 at 15:05:59:
Itak da najprej zase. To je pr men že čist po difoltu. Sej veš, tisto o pometanju pred svojim pragom ...

Ostalo se pa najbrž ne nanaša na moj post. Ker tisto o dilanju koga z Marsha ni nič v zvezi s tem, kar sem pisala (se mi pa zdi, da je to precjšnje podtikanje, če si že ravno omenila, in kaže na tvoje slabo razumevanje njihovih stališč in namenov). Tudi ogroženo se ne počutim od sistema, samo omejuje me – tako kot še marsikoga v zvezi z marsičim – in to precej bolj, kot ima pravico. Omejitev glede na leta se mi pa itak zdi nekaj čisto normalnega.

Res mi je čudno, da se tako rada orientiraš na tisto, kar nas ločuje (pa nisi edina), namesto na tisto, v čemer se strinjamo. Od tam bi lažje prišli do skupne rešitve, sprejemljive za vse. Pa kako, da to enim ni jasno? ??? Ker dobro je tisto, kar naredi največ ljudi vsaj zadovoljnih. In očitno je, da je v tem času je zadovoljnih čist premalo ljudi. (Pa nisem med njimi, ampak vem, da bi lahko bilo še veliko bolje.)

princip, najper jaz, zame ne velja po "defoltu" ... ker je udobnost mojega jaza precej odvisna od stanja v družbi ... javni prostor je ena taka smešna reč, če ga eni družbeni skupini daš več, ga ostane za drugo skupino manj ... po defoltu ... in borba za pravice brez spoštovanja drugih skupin je en navaden egićizem ... pardon, staromodni egoizem ... strpnost pa to ... pa v takih primerih po defoltu ohrani zase ...

pogovarjamo se o zadevah, ki nas ločujejo in skušamo najti pot skupaj ... z vsem pisanjem pa skušam doumeti za kaj se sploh borite ... s čimer se strinjamo, se strinjamo ... je običajno tako, da ugotovimo strinjanje in nato akcija pa konec debate ...

ma za kaj se sploh borite?
za legalizacijo, dekriminalizacijo, deregulacijo, pravico do mirne uporabe ali zahtevate zgolj to da policija spoštuje zakone ... proti splošni ogroženosti? življenje v družbi je samo po sebi omejitev ...

to so različne stvari ... če tebi in ganja marshu to ni jasno, vam jaz ne morem pomagat - lahko samo ugotovim, da niti tega ne veste za kaj se borite ...

kar se pa samega financiranja maširanja na ganjaiade tiče pa tole ... me boli k... za anja marsh, če ga financirate iz samoprispevkov članov kakega društva ... ama v tistem momentu ko država da za tak ketenizem denar davkoplačevalcev, pa imam vso pravico pizdit čez zapravljanje za neumnosti ... za ta denar naj raje 200 žensk pošljejo na PAP test v tistem letu, ko ga nimamo plačanega ... ali pa donirajo za kak mamograf ... kapiš ... s svojim kešem lahko počenjate neumnosti po Kongrescu ... ama plis pazite na denar drugih ...
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #373 - 28.03.2005 at 20:50:12

sinjeoka wrote on 28.03.2005 at 10:59:21:
obstaja bistvena razlika med "obsoditi nekoga na plačilo" in dejansko denarno transakcijo

vsak pošten odvetnik ti bo povedal, da je odškodninska tožba proti nekomu, od katerega nimaš kaj iztožit, zguba časa in denarja.

če že hočeš zadoščenje, je bistveno bolje, da potem plačaš par lokalnim kalibrom, da mu malo razrahljajo rebra. dobiš več zadoščenja za manj denarja.

kar se pa posledic sodbe tiče, pa bi s tem, ko bi nekoga obsodil na denarno kazen, ki jo v celem življenju ne bo mogel izplačat, tudi demotiviral, da bi mogoče le pustil šnops in ne bi več počel pizdarij. ker bi bilo v tem primeru skoraj že bolj smiselno, kot je predlagal Toni, da mu država potem časti kuglo.

bp
Back to top

IP Logged

sinjeoka*
Guest

Reply #374 - 29.03.2005 at 09:06:01

Quote:
vsak pošten odvetnik ti bo povedal, da je odškodninska tožba proti nekomu, od katerega nimaš kaj iztožit, zguba časa in denarja.

če že hočeš zadoščenje, je bistveno bolje, da potem plačaš par lokalnim kalibrom, da mu malo razrahljajo rebra. dobiš več zadoščenja za manj denarja.

kar se pa posledic sodbe tiče, pa bi s tem, ko bi nekoga obsodil na denarno kazen, ki jo v celem življenju ne bo mogel izplačat, tudi demotiviral, da bi mogoče le pustil šnops in ne bi več počel pizdarij. ker bi bilo v tem primeru skoraj že bolj smiselno, kot je predlagal Toni, da mu država potem časti kuglo.

bp

Grin  Grin  Grin eeeeee bp govoriva o dogodku izpred 35 let, ko je v bivši jugi še veljalo, da tisti, ki ima tuj avto (v dotičnem primeru Renault) ... mora nekaj imeti pod palcem ...

aja ... pa še to, če človeka ne poznaš zadosti dobro (torej če ni poslovni partner), o njegoem (ne)premoženjskem statusu ne zveš popolnoma nič, dokler nimaš ene pravnomočne obsodbe ... (zelo jebeno v praksi).. brez tega pač poizvedb ne moreš naredit (zaradi varovanja osebnih podatkov)
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 23 24 25 26 27 28