Mateja B. wrote on 28.03.2005 at 15:05:59:Itak da najprej zase. To je pr men že čist po difoltu. Sej veš, tisto o pometanju pred svojim pragom ...
Ostalo se pa najbrž ne nanaša na moj post. Ker tisto o dilanju koga z Marsha ni nič v zvezi s tem, kar sem pisala (se mi pa zdi, da je to precjšnje podtikanje, če si že ravno omenila, in kaže na tvoje slabo razumevanje njihovih stališč in namenov). Tudi ogroženo se ne počutim od sistema, samo omejuje me – tako kot še marsikoga v zvezi z marsičim – in to precej bolj, kot ima pravico. Omejitev glede na leta se mi pa itak zdi nekaj čisto normalnega.
Res mi je čudno, da se tako rada orientiraš na tisto, kar nas ločuje (pa nisi edina), namesto na tisto, v čemer se strinjamo. Od tam bi lažje prišli do skupne rešitve, sprejemljive za vse. Pa kako, da to enim ni jasno? ??? Ker dobro je tisto, kar naredi največ ljudi vsaj zadovoljnih. In očitno je, da je v tem času je zadovoljnih čist premalo ljudi. (Pa nisem med njimi, ampak vem, da bi lahko bilo še veliko bolje.)
princip, najper jaz, zame ne velja po "defoltu" ... ker je udobnost mojega jaza precej odvisna od stanja v družbi ... javni prostor je ena taka smešna reč, če ga eni družbeni skupini daš več, ga ostane za drugo skupino manj ... po defoltu ... in borba za pravice brez spoštovanja drugih skupin je en navaden egićizem ... pardon, staromodni egoizem ... strpnost pa to ... pa v takih primerih po defoltu ohrani zase ...
pogovarjamo se o zadevah, ki nas ločujejo in skušamo najti pot skupaj ... z vsem pisanjem pa skušam doumeti za kaj se sploh borite ... s čimer se strinjamo, se strinjamo ... je običajno tako, da ugotovimo strinjanje in nato akcija pa konec debate ...
ma za kaj se sploh borite?
za legalizacijo, dekriminalizacijo, deregulacijo, pravico do mirne uporabe ali zahtevate zgolj to da policija spoštuje zakone ... proti splošni ogroženosti? življenje v družbi je samo po sebi omejitev ...
to so različne stvari ... če tebi in ganja marshu to ni jasno, vam jaz ne morem pomagat - lahko samo ugotovim, da niti tega ne veste za kaj se borite ...
kar se pa samega financiranja maširanja na ganjaiade tiče pa tole ... me boli k... za anja marsh, če ga financirate iz samoprispevkov članov kakega društva ... ama v tistem momentu ko država da za tak ketenizem denar davkoplačevalcev, pa imam vso pravico pizdit čez zapravljanje za neumnosti ... za ta denar naj raje 200 žensk pošljejo na PAP test v tistem letu, ko ga nimamo plačanega ... ali pa donirajo za kak mamograf ... kapiš ... s svojim kešem lahko počenjate neumnosti po Kongrescu ... ama plis pazite na denar drugih ...