Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 21 22 23 24 25 ... 28
(Read 122956 times)
miha--
Guest

Re: Intelektualizacija v zvezi z drogami na tem fo
Reply #330 - 24.03.2005 at 11:59:23

eh, ene stavke je duh trave spregovoril preko mene, tisti, da vam odpusca, kajti tut trava ni perfect ane..

sicer pa je rekla to tut bogu da naj vam odpusti ,torej, dont worry, ur in god hands Grin Grin
Back to top

IP Logged

japka
5

Reply #331 - 24.03.2005 at 12:12:46

...
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #332 - 24.03.2005 at 12:20:25

Miha, jaz mislim, da je včeraj spregovorila tvoja neumnost, trava garantirano ne bi takih kvasila.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #333 - 24.03.2005 at 12:31:23

siaj wrote on 24.03.2005 at 11:18:29:
kritika je na mestu, po eni strani

po drugi strani, bojda boš lahko spremljala njegovo predavanje na ekranu - tu po moje je poskrbljeno za širšo javnost

sej tudi zadnjič Žižka niso vsi mogli spremljat "direkt", ampak so ga tudi v sosednji predavalnici na ekranu

sicer bo obiskal našo drago SLO zaradi dolgoletnega prijatelja g.Rizmana (on ni filozof), ki ga je povabil (in po moje je najbolje, da se kar na njega obrneš glede netransparentne liste)

pač univerza je eden najbolj hierarhičnih sistemov (poleg vojske), kjer ti določijo sedež in vrsto v dvorani po nazivu - a zna bit, da se je "lista" začela formirat že takoj, ko je Chomsky obisk potrdil

to so organizirali določeni ljudje

tko da udrihat po celem FF, ni na mestu  Smiley Wink

spremljati predavanje na big screenu ni isto kot v dvorani ... a veš zakaj?  zaradi možnosti postavljanja neprijetnih vprašanj ...

univerza ni sama sebi namen, tale hierarhičnost pa je imanentna slovenskim razmeram ...

če je namen obiska Chomskega privat obiskat kolega je to čist fine with me ... če pa se gremo javna predavanja, ki ga organizirata dva javna zavoda, ki se financirata iz davkoplačevalskega denarja pa so merila druga ...

to da se je prednostna lista začela oblikovat prej, pa mi ni treba razlagat ... zato, ker sem se še isti dan, ko naj bi prišle karte ven naslikala na okencu Cankarjevega doma in je gospo na drugi strani skoraj fršlok od kod meni vedenje o tem, da Chomsky predava ...

... take v naprejšnje liste ... imajo drugo ime ... klientelizem
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #334 - 24.03.2005 at 13:12:46

sinjeoka wrote on 24.03.2005 at 12:31:23:
spremljati predavanje na big screenu ni isto kot v dvorani ... a veš zakaj?  zaradi možnosti postavljanja neprijetnih vprašanj ...

univerza ni sama sebi namen, tale hierarhičnost pa je imanentna slovenskim razmeram ...

če je namen obiska Chomskega privat obiskat kolega je to čist fine with me ... če pa se gremo javna predavanja, ki ga organizirata dva javna zavoda, ki se financirata iz davkoplačevalskega denarja pa so merila druga ...

to da se je prednostna lista začela oblikovat prej, pa mi ni treba razlagat ... zato, ker sem se še isti dan, ko naj bi prišle karte ven naslikala na okencu Cankarjevega doma in je gospo na drugi strani skoraj fršlok od kod meni vedenje o tem, da Chomsky predava ...

... take v naprejšnje liste ... imajo drugo ime ... klientelizem  

ma ja, izzzzi  Smiley

sej sem rekla, da imaš point  Wink

kakor jaz vem, bo imel eno zaprto predavanje in eno "javno"

tko da tudi Chomsky fura za klientelo ekstra

hotla sem povedat, da je prišel v SLO (pa ne recimo kam drugam, ker je zelo zaželjen še marsikje drugje po svet) ker ga pač tip pozna osebno ...

me zanima, kako bo to izgledalo v praksi, sej če bi mu hotla zastaviti kakšno vprašanje, ko bo diskusija, mislim, da bi te mogli spustit do mikrofona

če ne, pol pa kar "štalo" narest  Wink
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

miha--
Guest

Reply #335 - 24.03.2005 at 14:42:39

Lilith wrote on 24.03.2005 at 12:20:25:
Miha, jaz mislim, da je včeraj spregovorila tvoja neumnost, trava garantirano ne bi takih kvasila.

sori Sad ne morm ti pomagat
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #336 - 24.03.2005 at 15:17:16

*
bitka vrednot in ne bitka argumentov
*
zna bit ... da so vrednote napačne ... bi rajši reku ... poistovečanje ... napačno.
vsak argument iz prvega sveta zgubi precej svoje teže v drugem svetu ...

*
Pa da mi ne bo očitano, da sem junkyfobična - če so tripci prej lahk dobivali keš, da so postali odvisni, naj ga še sedaj dobivajo in si lepo metadon plačujejo - to je tudi edini način, s katerim bi izkazali, da so res pripravljeni kaj za svoje zdravje naredit.
*
zihr ti noben ne bo očitu
je težava v tem da so prej pokradl (al pa povečini kakšna druga oblika 'kriminala') keš da so si lahko financiral đank ... zato se 'družba' sploh z njimi ukvarja, ker so problem ...

romario je napisu lepo
problem JE
nastal
postaja vedno večji

kaj narest?

spremenit vrednote?

* vceraj mi je duh trave spregovoril "odpustite jim, saj ne vedo kaj delajo"/mislijo *
Grin

*zaradi možnosti postavljanja neprijetnih vprašanj ... *
mogoče je pa zarad tega zaprto ...
model bi pač neki povedu ... ma neki za sporočit!
nekomu!
pol pa ti nared predavanje in neki povej!

hare hare
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #337 - 24.03.2005 at 15:33:07

gape wrote on 24.03.2005 at 15:17:16:
*
bitka vrednot in ne bitka argumentov
*
zna bit ... da so vrednote napačne ... bi rajši reku ... poistovečanje ... napačno.
vsak argument iz prvega sveta zgubi precej svoje teže v drugem svetu ...

em, edini način, da ugotoviva katere vrednote so bile danes boljše, je to da se zmeniva za en coffi ob mojem ali tvojem 50 rojstnem dnevu ...

*

*
zihr ti noben ne bo očitu
je težava v tem da so prej pokradl (al pa povečini kakšna druga oblika 'kriminala') keš da so si lahko financiral đank ... zato se 'družba' sploh z njimi ukvarja, ker so problem ...

romario je napisu lepo
problem JE
nastal
postaja vedno večji

kaj narest?

spremenit vrednote?

problem je nastal, ker ga niso preprečili pravočasno (vzgoja pa kontrola) ... iz malega raste veliko oz. bolje preprečiti (osvestiti do te  mere, da poseganje po KATERIKOLI drogi ne bi bilo potrebno) kot pa zdraviti (metadonirati) ...  

*

*zaradi možnosti postavljanja neprijetnih vprašanj ... *
mogoče je pa zarad tega zaprto ...
model bi pač neki povedu ... ma neki za sporočit!
nekomu!
pol pa ti nared predavanje in neki povej!

hare hare

očitno niti ne veš kdo je Chomsky ...
... ker predpogoj, da Chomsky sploh pride predavat je odprtost predavanja za javnost ... zato tudi ne zaračunava svojih predavanj ...

sicer pa imaš malo probleme z diagnosticiranjem tarče mojega pljuvanja ... ker namreč ne pljuvam po modelu C. ampak po organizatorjih predavanja ...
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #338 - 24.03.2005 at 15:43:39

siaj wrote on 24.03.2005 at 13:12:46:
tko da tudi Chomsky fura za klientelo ekstra

ne verjamem.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #339 - 24.03.2005 at 15:50:53

vida wrote on 24.03.2005 at 15:43:39:
ne verjamem.

u bistvu je to res ... samo se je siaj narobe izrazila ... zaprto predavanje je namenjeno študentom filozofije torej neke vrste "strokovni javnosti" ... tako da to ni klientela
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #340 - 24.03.2005 at 16:08:36

Zanimiv možakar tale Chomsky, čeprav z drogami nima prav veliko veze.
Danes verjetno nima več tistega intelektualnega naboja, kot ga je imel v svojih najboljših letih, odgovore, na vprašanja, ki bi mu jih resnično želel zastaviti, bi zato verjetneje našel v njegovih knjigah, kot na takem javnem predavanju.
Pa da ne bi zdaj šli slučajno tudi iz njega delat kult osebnosti ali mu slediti kot kakšnemu guruju, čeprav so tudi take težnje, saj si ga levičarji po svetu zaradi njegove slave in anarho-liberalističnih nazorov kar nekako lastijo ...  8)

Kot zanimivost naj omenim, da je njegove lingvistične strukture (generativne slovnice) v svojih preučevanjih delovanja človeškega (pa tudi živalskega)  imunskega sistema uspešno praktično uporabil tudi en nobelovec iz medicine.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #341 - 25.03.2005 at 09:55:34

sinjeoka wrote on 24.03.2005 at 10:33:11:
aaaaaaaa torej se ne pogovarjamo o argumentih, ampak se igramo igrico, zrelativizirajmo argumente, ki nam niso všeč (bitka vrednot in ne bitka argumentov)

to, da je toni zavezan državi in ne konkretnemu človeku je genau tvoj predsodek ... ker ne veš, ali se kot strokovnjak pojavlja v krogih, ki našim vrlim politikom tala argumente (torej se gre neko teoretično debato), ali pa gre za človeka, ki se s tem problemom rečuje na konkretni ravni s konkretnimi ljudmi in s konkretnimi problemi ...

glede na to, da šera konkretne izkušnje ...

Moja konkretna izkušnja ni 'nevtralna' in prav je, da ni. In ni prav da jo skušam kot nevtralno prikazat in tega tud drugmu ne priznavam.

Jest mam naprimer otroke, ki jim je kanabis kultna rastlina zarad življnskega sloga, ki ga simbolizira (npr. rastafarijanstvo), in kot fotr seveda tud jest cvikam, da se mi bodo zapušili kje do amena, ampak po drug strani sem se prijaznil, da s tako poudarjeno skuliranim  stilom lajfa samo nevtralizirajo jebeni tempo medsebojne tekmovalnosti in odtujenosti po naših  izobraževalnih   inštitucijah, ki jo v cajtu mojga študija še ni blo in zato vsaj jest nism imel potrebe po gojenju tovrstnega kulta.

Se dostkrat zalotim, da bi sina rad sforsiral v kakšne akdemske ali komercialne sfere, ampak on  je lahko fonkcionalen le, če je sproti uravnotežen. Sem se mu navdu zaupat, da zna najt pravo mero tud s kanabisom, zato pri naši hiši te zadeve po moje ne demoniziramo tko al drgač. To je tud moj argument v debati s komerkoli in če nas bi blo s to izkušnjo dovoljšnja kritična masa bi ta argument lahko postvli tako nasprot argumentom tistim, ki imajo s kanbisom predvsem  jebene izkušnje in tisitim, ki jih v bistvu sploh nimajo in se pač pridružujejo tako enim ali drugim. V tem smislu sem jest za čimnajšo zakonsko regulacijo uprabo te rastline, kar hkrat pomen, da sem tako  za dekriminalizacijo kot proti komercialziciji. Spustit jo treba v kulturo, da si v njej lahko   vsak ustvari z njo tako razmerje, ki  mu ustrza in s tem najde v kuturi tako mesto, kot ji pripada.  Nč  večje,  nč manjše.

Quote:
glejva iz te plati ... plačujem eksesivne davke, zato da so lahko drugi večni študentje ...

glejva celo tako, da mi šolanja izven naših meja ni krila RS oz. njeni davkoplačevalci ...

... in gledaš lahko tudi tako, da samo življenje prinaša tudi negativne učinke na celotno družbo ... vendar so moji negativni učinki precej manjši kot negativni učinki tistih s cirozo jeter in jutranjim mačkom, ko lahko začnejo funkcionirat šele popoldne ...

... pa gledaš lahko tudi iz tega vidika ... jaz družbi vračam to kar salbega storim in to kar slabega storijo drugi ... vloga države pa je v tem, da tem "drugim" učinkovito preprečuje nepotrebno sprevračanje njihovega balasta na mojo denarnico ...

Sklicevanje na moj status dakoplačevlca pri pokrivanju takih ali drugačnih stroškov, ki jih prinaša prakticiranje takega ali drugačnega življenjsekga stila, ni zame noben nevtralen argument, po katerem bi  opredeljeval svojo tolerantnost do takega ali drugačnega stila.

Po mojem trdnem prepričanju se v moj davkoplačevalski prispevek s svojim življenjskim stilom dost globje zažira tista manjšina petičnežev, ki  jim za svoj  davkoplačevalski denar omogočam infrastrukturo za užitke, ki men  ne bodo nikoli dostopni, kot pa tista manjšina hendikepirancev, ki jim zaradi izbire življenjskega sloga moj davkoplačevlaski prispevek omogača golo preživetje ob užitkih, ki bi bli  tud men v lahko  v vsakem hipu dostopni.
Back to top

IP Logged

romario
2
**

We do the surfing, so
you don't have to.

Reply #342 - 25.03.2005 at 10:04:43

titud wrote on 25.03.2005 at 09:55:34:
Sklicevanje na moj status dakoplačevlca pri pokrivanju takih ali drugačnih stroškov, ki jih prinaša prakticiranje takega ali drugačnega življenjsekga stila, ni zame noben nevtralen argument, po katerem bi  opredeljeval svojo tolerantnost do takega ali drugačnega stila.

Po mojem trdnem prepričanju se v moj davkoplačevalski prispevek s svojim življenjskim stilom dost globje zažira tista manjšina petičnežev, ki  jim za svoj  davkoplačevalski denar omogočam infrastrukturo za užitke, ki men  ne bodo nikoli dostopni, kot pa tista manjšina hendikepirancev, ki jim zaradi izbire življenjskega sloga moj davkoplačevlaski prispevek omogača golo preživetje ob užitkih, ki bi bli  tud men v lahko  v vsakem hipu dostopni.  

Tako je  Angry
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #343 - 25.03.2005 at 11:04:19

titud wrote on 25.03.2005 at 09:55:34:
Jest mam naprimer otroke, ki jim je kanabis kultna rastlina zarad življnskega sloga, ki ga simbolizira (npr. rastafarijanstvo), in kot fotr seveda tud jest cvikam, da se mi bodo zapušili kje do amena, ampak po drug strani sem se prijaznil, da s tako poudarjeno skuliranim  stilom lajfa samo nevtralizirajo jebeni tempo medsebojne tekmovalnosti in odtujenosti po naših  izobraževalnih   inštitucijah, ki jo v cajtu mojga študija še ni blo in zato vsaj jest nism imel potrebe po gojenju tovrstnega kulta.

Se dostkrat zalotim, da bi sina rad sforsiral v kakšne akdemske ali komercialne sfere, ampak on  je lahko fonkcionalen le, če je sproti uravnotežen.  

Pa ti kot fotru ni padlo na pamet, da se da uravnotežit tudi bolj konstruktivno, kot s kajenjem trave? Včasih je treba samo opcije ponuditi, pa otroci sami zapopadejo. Dokler pa je droga edina opcija (to se pač prevzame od vrstnikov, če že starši nič ne ponudijo), se bo pa pač s tem uravnotežal. Tako kot najprej izveš za drogo, potem poskusiš in ti je fajn...tako jetud s celim kupom drugih reči - s športom, glasbo, literaturo.... Ampak problem je, če otrok s tem nikoli ne pride v stik, ker potem bo za uravnotežanje nujno pograbil prvo stvar, ki jo pozna in mu prinaša užitek.

Me zanima, če bi se s takšno lahkoto, kot se sedaj otresaš odgovornosti za otroke, otresel le-te tudi v primeru, ko bi otrok tako daleč zabluzil, da bi si zafural življenje.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Madan Gopal Das
Ex Member

Reply #344 - 25.03.2005 at 11:34:06

Lilith wrote on 25.03.2005 at 11:04:19:
ko bi otrok tako daleč zabluzil, da bi si zafural življenje.

zafurano zivljenje je zame takrat ko nimas stika s pravim-sabo. tj. ko imas zelje in navezave po kakrsnemkoli minljivem posvetnem stanju, ki povzroca strah, skrbi, ... ali pa ko imas zelje po iznicenju, samo-anihilaciji.

zelje, aktivnost in emocije so nekaj naravnega za vsako zivo bitje. ce se napacno usmerjamo, zarad nase napacno izrabljene relativne svobodne volje pol zgubimo stik s pravim-sabo. ce se hocmo iznicit, se prav potlacit/unicit/zanikat svoje zelje, aktivnosti in emocije in it v neodlocnost/neodgovornost, spet izgubimo stik s pravim sabo.

sele ko imamo stik s pravim sabo, ko smo tisto kar smo, smo lahko dokoncno in vedno izpolnjeni. Šri Čaitanja Mahaprabhu, najbolj milostna oblika Boga (v razpolozenju svojega castilca) se je prav za ta namen tu pojavil, da bi nam iz svojega neomejenega socutja/ljubezni dal moznost sluzenja Bogu, Šri Krišni, ki je Izvor vsega zadovoljstva, kar je v bistvu nasa najbolj naravna in izpolnjujoca aktivnost.  
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 21 22 23 24 25 ... 28