sinjeoka wrote on 24.03.2005 at 10:33:11:aaaaaaaa torej se ne pogovarjamo o argumentih, ampak se igramo igrico, zrelativizirajmo argumente, ki nam niso všeč (bitka vrednot in ne bitka argumentov)
to, da je toni zavezan državi in ne konkretnemu človeku je genau tvoj predsodek ... ker ne veš, ali se kot strokovnjak pojavlja v krogih, ki našim vrlim politikom tala argumente (torej se gre neko teoretično debato), ali pa gre za človeka, ki se s tem problemom rečuje na konkretni ravni s konkretnimi ljudmi in s konkretnimi problemi ...
glede na to, da šera konkretne izkušnje ...
Moja konkretna izkušnja ni 'nevtralna' in prav je, da ni. In ni prav da jo skušam kot nevtralno prikazat in tega tud drugmu ne priznavam.
Jest mam naprimer otroke, ki jim je kanabis kultna rastlina zarad življnskega sloga, ki ga simbolizira (npr. rastafarijanstvo), in kot fotr seveda tud jest cvikam, da se mi bodo zapušili kje do amena, ampak po drug strani sem se prijaznil, da s tako poudarjeno skuliranim stilom lajfa samo nevtralizirajo jebeni tempo medsebojne tekmovalnosti in odtujenosti po naših izobraževalnih inštitucijah, ki jo v cajtu mojga študija še ni blo in zato vsaj jest nism imel potrebe po gojenju tovrstnega kulta.
Se dostkrat zalotim, da bi sina rad sforsiral v kakšne akdemske ali komercialne sfere, ampak on je lahko fonkcionalen le, če je sproti uravnotežen. Sem se mu navdu zaupat, da zna najt pravo mero tud s kanabisom, zato pri naši hiši te zadeve po moje ne demoniziramo tko al drgač. To je tud moj argument v debati s komerkoli in če nas bi blo s to izkušnjo dovoljšnja kritična masa bi ta argument lahko postvli tako nasprot argumentom tistim, ki imajo s kanbisom predvsem jebene izkušnje in tisitim, ki jih v bistvu sploh nimajo in se pač pridružujejo tako enim ali drugim. V tem smislu sem jest za čimnajšo zakonsko regulacijo uprabo te rastline, kar hkrat pomen, da sem tako za dekriminalizacijo kot proti komercialziciji. Spustit jo treba v kulturo, da si v njej lahko vsak ustvari z njo tako razmerje, ki mu ustrza in s tem najde v kuturi tako mesto, kot ji pripada. Nč večje, nč manjše.
Quote:glejva iz te plati ... plačujem eksesivne davke, zato da so lahko drugi večni študentje ...
glejva celo tako, da mi šolanja izven naših meja ni krila RS oz. njeni davkoplačevalci ...
... in gledaš lahko tudi tako, da samo življenje prinaša tudi negativne učinke na celotno družbo ... vendar so moji negativni učinki precej manjši kot negativni učinki tistih s cirozo jeter in jutranjim mačkom, ko lahko začnejo funkcionirat šele popoldne ...
... pa gledaš lahko tudi iz tega vidika ... jaz družbi vračam to kar salbega storim in to kar slabega storijo drugi ... vloga države pa je v tem, da tem "drugim" učinkovito preprečuje nepotrebno sprevračanje njihovega balasta na mojo denarnico ...
Sklicevanje na moj status dakoplačevlca pri pokrivanju takih ali drugačnih stroškov, ki jih prinaša prakticiranje takega ali drugačnega življenjsekga stila, ni zame noben nevtralen argument, po katerem bi opredeljeval svojo tolerantnost do takega ali drugačnega stila.
Po mojem trdnem prepričanju se v moj davkoplačevalski prispevek s svojim življenjskim stilom dost globje zažira tista manjšina petičnežev, ki jim za svoj davkoplačevalski denar omogočam infrastrukturo za užitke, ki men ne bodo nikoli dostopni, kot pa tista manjšina hendikepirancev, ki jim zaradi izbire življenjskega sloga moj davkoplačevlaski prispevek omogača golo preživetje ob užitkih, ki bi bli tud men v lahko v vsakem hipu dostopni.