Toni_Zamene wrote on 24.12.2004 at 11:58:34:Recimo, da se kot moški pričnem družiti z žensko na osnovi " prijetnega druženja " in ji zastavim direktno vprašanje ali čuti do mene spolno poželenje ( ali je zaljubljena v mene )( in s tem na nek način razrešim za njo nevarne nesporazume ). Ker si me mogoče v resnici spolno želi bo mojo situacijsko neotesanost in direktnost spregledala bo mogoče tudi vsa navdušena rekla da. In zato, ker jaz kot moški ne dovolim t.i. igric, bom od nje "prijazno" zahteval, da to tudi neposredno dokaže. In ker moška spolnost ob določenih pogojih ne zahteva tistega , kar ženske imenujete t.i. kemija, se bo zgodil seks. Zgodil pa se bo seks, ki moškega v tej situaciji čustveno ne zavezuje, t.j. moški ji bo potem lahko lepo povedal, da ji ni ničesar obljubljal. In, če smo podli do konca , ji v situaciji, kot sem jo jaz tukaj predstavil ( in za katere mislim, da niso redke ), res ni verbalno ničesar obljubljal.
Zakaj to pišem ?
Predvsem zato, da bi opozoril na to, kako lahko v resnici zaradi lastnih potreb in človeške neodgovornosti drug drugega zlorabljamo
recimo, 1. zakaj pa kar ti ne bi bil tok pogumen pa tej prijateljici prvi izpovedal kako in kaj pri tebi
recimo, 2. če bi bila jaz na njenem mestu, te bi najprej začudeno vprašala nazaj ... zakaj pa to vprašaš? ??? ... takoj bi bila nezaupljiva: kaj pa hoče tale? (če bi pa reku, jaz si tebe želim, sem vate zaljubljen ... al karkoli, potem bi bil pa že možen nek dialog)
recimo, 3. da se ona tebi laže, kako in kaj z njenimi čustvi
recimo, 4. da potem itak nisi rešil nobenih nesporazumov, ampak si jih celo ustvaril
teh igric je miljion variant ... zato ker glih nobeden nebi hotu izpast kot zadnji butelj
prijateljstvo med moškim in žensko po moje je možno, pod edinim pogojem, ki velja za vsa prijateljstva: iskrenost obeh
Lilith

, jaz bi rekla, da konec koncev si lahko vesela, ker ti je prijatelj povedal kako on čuti, doživlja tebe ... včasih se pač to zgodi prej, včasih kasneje, odvisno od tega, koliko lahko nekdo zdrži ... se gre en blef ... pač tudi prijateljstva niso večna in res je, da se dostikrat končajo, ko eden izmed prijateljev spozna partnerja/partnerko s katerim/katero se dobro razume, se zaljubi ... in valda gre največ energije pol v tisti odnos
(zgleda, da je tvoj prijatelj v bistvu trpel)