Lilith wrote on 17.12.2004 at 12:15:53:Wrong, da ne bi moglo biti bolj.
Raznorazni dobronamerni nasveti velikokrat pahnejo iskalca pomoči v še večjo bedo. Ker ni univerzalnih pomoči, veš, pač pa je pomoč uspešna oz. vsaj škode ne dela (in že to je uspeh!), le če je prilagojena posamezniku.
Pa saj o tem smo že večkrat razpravljali. Očitno smo še zmeraj na dveh bregovih v tej zadevi.
Ja,tut mene zdej že pošteno zanima,kaj je 'prav' in kaj ne...Moje mnenje:
1: Oseba je SAMA prišla na forum in SAMA vprašala za nasvet
2:Oseba je SAMA odgovorna za svoja dejanja,med katera spada tudi to al se bo odločla poslušat koga al ne(ti kot vem,si goreča zagovornica tega pravila,če sem te do sedaj uspela razumet)
3:Vsak pove tisto,kar je pomagalo njemu ali pa misli,da lahko pomaga osebi,ki sprašuje za nasvet(tukej te sprašujem,zakaj ti misliš,da so vsi tvoji nasveti dobri,lahko pa da boš glih ti od vseh najbolj pihnila mimo pa čeprav si prepričana,da svetuješ prav-glede na tvoj poklic)
4:rešitev te dileme je lahko ta,da se naštima besedilo ob vstopu v Svetovalnico,da je vstop na lastno odgovornost in da za posledice(dobre ali slabe) laični svetovalci ne morejo odgovarjati(al kej v tem smislu)
5:men ste tukej na forumu ZELO pomagali,če ne drugega pa včasih z različnimi mnenji,ob katerih so se mi porajala nova vprašanja,ki sem si jih nujno morala postavit,če sem hotela kej rešit pri sebi
6:NISEM ODGOVORNA ZA DEJANJA DRUGIH!(če nekdo naredi samomor,ker sem mu po tvoje 'napačno' svetovala in sem potem jst kriva in odgovorna za to,je to glih tako,kot če bi bila kriva za samomor osebe,s katero sem končala zvezo-al bi morala ostat z njim samo zato,da se ne bo fental?)
7:pomagam samo tistemu,ki me za to prosi(in oseba,ki pride na forum iskat nasvet,zanj prosi,se pravi,da je sama ODGOVORNA,če bo poskusla naredit nekaj,kar ji je nekdo svetoval in ji bo zaradi tega še bolj bad)
8:profesor TA nam je na eni od začetnih ur povedal,da laiki le redkokdaj naredijo tako napako,da se zgodi sranje(če že glih govorimo o samomoru)
9:povej,kako bi ti rešila to dilemo? Zapremo Svetovalnico? In odpremo drugo,z naslovom Laiki svetujejo al pa Strokovnjak(Lilith in Toni) svetuje? Al se Svetovalnica čist ukine? Al napišemo na veliko pri vstopu na Forum 'na lastno odgovornost'? Dej en predlog pa bomo vidl,če smo za...