ixtlan wrote on 14.12.2004 at 14:25:10:koliko muslimanov pa je videlo Alaha? jaz sem pa videl energijsko telo, ne samo to, zavestno delam s svojim energijskim telesom. mešaš jabolka in hruške
Mislim, da ni ponata v tem, da delujemo kot nejeverni Tomaž in verjamemo samo v tisto, kar vidimo. Boga vidimo s srcem, vsaj tako nas učijo vse religije, ne pa da bi si vzeli fotoaparat in ga slikal, ker to nam ne bo bikoli uspelo, ker se že tukaj lahko v neskončnost prerekamo, kaj je za koga sploh Bog (osnovna definicja Boga) - eni Boga vidijo v sebi, drugi v naravi, tretji v nečem povsem drugem, skupno jim je le to, da vsi Boga enotijo z ljubeznijo, z univerzalnim dobrim - le to nam je skupno.
Zdaj je vprašanje, kaj ti vidiš, in če kaj vidiš, če morda to meji na paranormalno, morda resda kako izvenčutno zaznavo, morda pa le na kako lažjo obliko duševne bolezni ali psihoze, jaz ne morem vedeti... Mislim da to sploh ni bitno, ker kakor se začne nekdo postavljati s tem, tako nekako si mi ti deloval, da si nekaj več, če pač "nekaj" vidiš, kar jih večina ne, je že v nasprtoju z vsemi verskimi nauki in duhovnimi doživtji, ker se postavljaš v zvišen ali superioren, včasih tudi aroganten položaj nad ostalo rajo, če se počutiš nekaj več. Upam, da pri tebi ni tako, ampak tak vtis si pustil pri meni, ker hočeš, da je tvoja resnica tudi moja resnica - in to je že skrajnost.