Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 
(Read 19504 times)
siaj
5

vrhnika
Re: zakaj smo feministke
Reply #60 - 03.12.2004 at 13:10:51

Valentinaa wrote on 03.12.2004 at 10:54:16:
Ko je to, kar piše Nataša samoumevno, tako v ženskih kot v moških glavah, se ne rabi več feminizma, itak. Hkrati si pa upam trditi, da je podlaga tej samoumevnosti minulo delo feministk v preteklosti.

točno tako Valentina  Smiley Smiley

pa ne samo minulo, tudi sedaj ... a veste, koliko enih blesarij samo v šoli se je odpravilo? ... pa zakonov izboljšalo? ... dela se dela ... še sedaj  Smiley Smiley

ŽAL   Grin Wink

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #61 - 03.12.2004 at 13:21:56

natasa wrote on 03.12.2004 at 10:33:09:

Vem, da sem zadovoljna z svojim življenjem, sem samozavestna in ni me strah izzivov v življenju. Sina učim, da je življenje lepo in polno izzivov. Svojega moškega ljubim brezpogojno in neizmerno.
Wink

nataša, hvala zato, ker si delila svojo izkušnjo z nami in želim ti, da bi vam vsem tako fajn šlo še naprej  Smiley Smiley

drugače, pa feminizem nima po moje kej počet v "zakonski spalnici", s tem mislim tko, na zasebnem nivoju.

mimogrede, veliko žensk, ki se je zavzemalo za izboljšavo žensk v zgodovini in se še sedaj, so bile SREČNO poročene, mame večih otrok, marsikatera

recimo Bartolova , tj. mama od Vladimirja Bartola (Alamut) - ona je bila srečno poročena z zdravnikom in bila mati šestih otrok

alpa recimo, na prireditvi Mesto žensk v Ljubljani je sodelovala umetnica, ki je organizirala delavnico, šivanje, krojenje, ..... ona je mati štirih otrok in z zavidljivo karirero .. tko da  Wink Wink

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

natasa
1
*

Reply #62 - 03.12.2004 at 13:34:19

Kar se tiče feminizma v preteklosti, brez skrbi, vem kaj se je dogajalo in tudi vem kaj so sebi in nam te ženske izborile. Svaka jim čast.
Vendar za sedanjost, je pa moje mnenje, da si ženske lahko največ izborimo v poslovnem in političnem svetu z samozavestjo, znanjem in trdno voljo.

Feminizem v "zakonski spalnici" ali v postelji obstaja oz. je obstajal. Tudi na tem področju so se ženske in se na žalost nekatere še vedno borijo za enakopravnost.

Na vseh področjih pa velja, da z voljo, vztrajnostjo, prijaznostjo in ljubeznijo daleč prideš. Tako na poslovnem, političnem kot tudi družinskem področju naj ženska poudarja svoje vrline in znanje.
Z trmastim uveljavljanjem nekih svojih pravic pa še nihče ni daleč prišel, ne ženske in ne moški.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #63 - 03.12.2004 at 16:10:42

natasa wrote on 03.12.2004 at 13:34:19:
Na vseh področjih pa velja, da z voljo, vztrajnostjo, prijaznostjo in ljubeznijo daleč prideš. Tako na poslovnem, političnem kot tudi družinskem področju naj ženska poudarja svoje vrline in znanje.
Z trmastim uveljavljanjem nekih svojih pravic pa še nihče ni daleč prišel, ne ženske in ne moški.

takoj podpišem, nataša  Wink

s trmasim uveljavljanjem ... se naredi več škode kot koristi ... pa tudi škode je blo veliko narejene, smiselno je vztrajat pri spremembah, ki so nekak smiselne ..  Tongue Tongue (kaj sem pa zdej povedala ?) recimo vsa ta gonja okoli uporabe ženskega in moškega spola v jeziku  ... ??? pol pride že do totalno absurbnih imen nazivov in tko .... to je brezveze, zame ... pa še se najde ...
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #64 - 03.12.2004 at 16:17:25

natasa wrote on 03.12.2004 at 13:34:19:
Feminizem v "zakonski spalnici" ali v postelji obstaja oz. je obstajal. Tudi na tem področju so se ženske in se na žalost nekatere še vedno borijo za enakopravnost.

no, vidiš ... tuki sem pa jaz samo na pol razmišljala ... tvoj pogled je širši  Wink

(jaz sem mislila bolj uno, da bi fopal partnerja z nekimi orto zblodelimi feminističnimi idejami ... taki in taki ste moški itd.... kaj vem kaj, ...sej niti ne vem, polovična kapaciteta pač)
Back to top

IP Logged

natasa
1
*

Reply #65 - 03.12.2004 at 19:51:53

Ko začneš s takimi idejami, taki ste moški, vsi moški ste..., dosežešsamo to, da se moški počasi odvrne od tebe. Njemu je to tako kot biku rdeča zastava, samo z nasprotnim učinkom - pobegne. Potem ostaneš sama in so v tvoji glavi vsi moški prasci. Da ne govorim o teh moških, ki so pobegnili, katerih mnenje o ženskah postane še mnogo slabše. To je eden od načinov, da ženske pridemo do takih nalepk kot so zapisane v citatu.

Ko ženske uporabimo malo zvitosti, prikupnosti in veliko inteligence (in uspemo, takšne pripombe zadržati zase), imamo doma zadovoljnega moškega, ki misli da je CAR, moškega, ki nas ljubi in razvaja. O tem, kako je ravno s tem speljan na led pa rajši drugič Roll Eyes
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #66 - 03.12.2004 at 21:10:39

vidiš, nataša, jaz pa nebi hotla svojega moškega "peljat na led" .....  Undecided  ker nekako imam tam v glavi nekje en ideal, da bi pa res bil on CAR .... recimo, da bi bil to en tak odnos, ki bi temeljil na spoštovanju

za žensko se mi zdi zelo pomembno, da razvija svoj jin (jin je sprejemajoč, pa skrivnosten, kot noč  Roll Eyes) - in ta jin mora prepoznat jang kot svojo dopolnitev, tako resnično, tapravo  

Back to top

IP Logged

natasa
1
*

Reply #67 - 04.12.2004 at 12:48:48

Idealov draga moja ni, vsaj ne pri moških in niti ne pri ženskah. Tukaj gre za brezpogojno ljubezen in spoštovanje seveda. To o speljanju na led sem mogoče napačno ali premalo napisala o tem. Govorim namreč o tem, da nihče ni popoln in, da ženske vse preveč rade uporabljamo govore "vsi moški ste enaki, bla bla. Seveda isto počnejo moški. Govorim o temu, da ko ti moški dvigne pritisk z nekimi mačo forami (verjemi vsi jih imajo občasno), ne odreagiraš s temi govori ampak zadevo spelješ mirno in obema v korist. Moški bo pri temu dosti bolj zadovoljen kot ti. Verjetno veš zakaj. S tem si pridobiš več spoštovanja in mir v hiši. Ker zveza pomeni obojestransko prilagajanje (do določene mere seveda) in veliko pogovarjanaj oz. poslušanja. Ko enkrat poslušaš in ne samo slišiš moškega, točno veš kaj je v ozadju teh mačo for.Isto velja za moške.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #68 - 05.12.2004 at 17:20:15

natasa wrote on 04.12.2004 at 12:48:48:
Govorim namreč o tem, da nihče ni popoln in, da ženske vse preveč rade uporabljamo govore "vsi moški ste enaki, bla bla. Seveda isto počnejo moški. Govorim o temu, da ko ti moški dvigne pritisk z nekimi mačo forami (verjemi vsi jih imajo občasno), ne odreagiraš s temi govori ampak zadevo spelješ mirno in obema v korist.

To, da nihče ni popoln vem.

O ostalem pe nebi vedla. Še nisem imela izkušnje z moškim, ki bi imel neke mačo fore , po drugi plati pa niti jaz nisem enačila svoje partnerje, v smislu, vsi moški ste taki pa taki, torej si tudi ti takšen. Nekako sem dojemala in dojemam situacije zelo partikularno.

lp
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #69 - 06.12.2004 at 10:33:19

Zame naj feminizem ne bi predstavljal boja proti moškim, ampak ZA ženske, torej ženske pridobijo tisto, kar jim po naravi pripada, moški pa zaradi tega nič ne izgubi, ravno nasprotno. Meni se pač moški, ki se mora potrjevati z mačo forami, zdi ubogi, torej, on tudi pridobi. Je pa seveda naloga feminizma, kot ga jaz tule poudarjam, spucati predvsem ženske glave, tu se mora začeti. Kot je napisala Nataša, da same sebe spoznamo kot polnovredna bitja, ki stopajo z moškim v partnerstvo, polno ljubezni in razumevanja, ki oba obogati.
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #70 - 06.12.2004 at 14:55:32

natasa wrote on 03.12.2004 at 19:51:53:
Ko ženske uporabimo malo zvitosti, prikupnosti in veliko inteligence (in uspemo, takšne pripombe zadržati zase), imamo doma zadovoljnega moškega, ki misli da je CAR, moškega, ki nas ljubi in razvaja. O tem, kako je ravno s tem speljan na led pa rajši drugič Roll Eyes

In to bi naj bil enakopraven odnos? Ne vem, meni to bolj pove, da moškega na nek način ne ceniš kot sebi doraslo osebo. Zlaganost za ceno navidezne harmonije, al sem pregroba?  

Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #71 - 06.12.2004 at 15:15:04

Quote:
Zlaganost za ceno navidezne harmonije, al sem pregroba?  

jaz sem tud nekje v tej smeri razumela tisti del teksta Smiley
mogoče bi kje lahko vkvačkala še besedo 'manipulacija'
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #72 - 06.12.2004 at 15:42:52

Feminizem brbizem brbikitatizem brbi brba brbikitata. ...  

(Ah, samo mal se zabavam, da ni dolgčas in da ni skoz samo za delat.)

No, to lahko potem apliciraš na kar koli, npr.:
Mateja brbeja brbikitateja brbi brba brbikitata.

Čist simpl.
Back to top

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #73 - 06.12.2004 at 17:40:03

Mateja B. wrote on 06.12.2004 at 15:42:52:
Feminizem brbizem brbikitatizem brbi brba brbikitata. www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/rofl.gif  

(Ah, samo mal se zabavam, da ni dolgčas in da ni skoz samo za delat.)

No, to lahko potem apliciraš na kar koli, npr.:
Mateja brbeja brbikitateja brbi brba brbikitata.

Čist simpl.

mateja  Smiley haj,

ja valda, feminizem je -izem, tko kot vsi -izmi je "brbi brba" in definitivno  Smiley Smiley ga ni zares za jemat

čist simpl

pa za zabavat tud  Wink
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #74 - 06.12.2004 at 22:31:52

Mateja, ti si iz generacije punc, ki se iz tega lahko heca, jaz pa žal nisem, mene so do malega vzgajali v patriarhalnem stilu, in se še danes soočam s privzgojenimi vzorci, ki kraljujejo v moji glavi. Feminizem je pa  mogoče samo izraz, ki ga jaz uporabljam za "preseganje teh bednih vzorcev", in niti ne toliko tisti -izem, ki je tako na slabem glasu, oziroma v bistvu nima s pravim -izmom nobene zveze.

Ej, saj v bistvu sem vesela, da se punce lahko iz tega hecate, saj to je pozitiven znak, mar ne. Upam, da se bomo enkrat vsi samo še norčevali iz tega, tako bo to enkrat smešno.
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6